|
|
#61 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Gitarzystki :)
ja nie mam muzyki ;P
moja imienniczka?xD o i mam pytanko-skąd jest ten dialog w twoim opisie?
"If you want something you've never had,then you've got to do something you've never done " ----> *mój postcrossingowy blog* <--- "When somebody tells you "you can't" turn around and say "watch me" "Never let the fear of striking out keep you from playing the game" |
|
|
|
|
#62 |
|
Wtajemniczenie
|
Ratunku!
Jutro mam bal karnawałowy dla dzieciaków z podstawówki. Macie jakieś fajne piosenki? Bardzo proszę o pomoc
|
|
#63 |
|
Zadomowienie
|
Hmm, dla takich dzieciaczków można by dać piosenki, przy których też można się w jakiś sposób bawić, do których jest "choreografia".
Stary niedźwiedź mocno śpi, Mało nas do pieczenia chleba, Kółko graniaste, Ogórek, ogórek, zielony ma garniturek, Mam chusteczkę haftowaną? ---------- Dopisano o 19:43 ---------- Poprzedni post napisano o 19:43 ---------- Aaa, to jeszcze zależy, czy dla klas 1-3, czy dla 4-6. Ja dla młodszych podałam. A Ty masz na tym balu grać na gitarze? xD
|
|
|
|
|
#64 |
|
Wtajemniczenie
|
tam mają być w różnym wieku
więc tak dziwinie, bo to jest świetlica ![]() taaa dzisiaj się dowiedziałam, że mam grać ![]() W ogóle to bardzo dziękuję ![]() ![]()
"kobieta jest skonstruowana tak by chociaż nie mając racji udowodnić, iż ją ma." Edytowane przez noir_angele Czas edycji: 2010-02-11 o 19:54 |
|
|
|
|
#65 |
|
Zadomowienie
|
Hmm, jak w różnym wieku to może być ciężko i na dodatek, żeby pasowało na gitarę... No ale coś spróbuję wymyślić. Ale będziesz musiała też śpiewać.
![]() Możesz im zagrać jakieś piosenki Feel (nie znoszę ich, ale dzieciaki to lubią ), Jest już ciemno, Jak anioła głos. Oprócz tego coś Ewy Farny, podobno też jest modna teraz, np. Cicho. Ona nagrała też cover piosenki Dmuchawce, latawce wiatr, więc jak znasz, to możesz zagrać i dzieciaki też będą znały. Możesz im zaśpiewać To twoja wina, twoja winaaa (nie pamiętam, kto to śpiewał xD). Zawsze też sprawdzają się stare hity - Małgośka, Ale to już było, Dzieci wybiegły, I co ja tutaj robię, Mniej niż zero, itp. Nieśmiertelna Baśka i Chłopaki nie płaczą też będą OK. I myślę, że dzieciaki będą też znały piosenki z seriali, więc możesz spokojnie zagrać Chodź, pomaluj mój świat albo Tyle słońca w całym mieście. ![]() Pisałam ogólnie utworki na klasyka/akustyka, jeśli masz gitarę elektryczną, to będzie dużo łatwiej. Jak coś jeszcze mi wpadnie do głowy, to napiszę. W ogóle to jakoś mi się nie widzi granie na balu na gitarze, bo na dyskotekach, balach, itd. to raczej króluje disco-polo, a zagrać to na gitarce... xD No ale trzeba sobie jakoś radzić.
|
|
|
|
|
#66 |
|
Wtajemniczenie
|
Video grało "To twoja wina"
![]() Mam akustyka ![]() Dzięki kochana jesteś ![]() ![]() Moja nauczycielka od PO ma czasem głupie pomysły, ale coś im tam zagram wg to pierwszy raz tam będę nie wiem jak to będzie ![]() Teraz już chyba będę miała co grać im wzięłam jeszcze kilka piosenek Majki Jeżowskiej ![]() Co do Feel, tego nie mam zamiaru grać bleeeee.....
"kobieta jest skonstruowana tak by chociaż nie mając racji udowodnić, iż ją ma." Edytowane przez noir_angele Czas edycji: 2010-02-11 o 20:20 |
|
|
|
|
#67 |
|
Zadomowienie
|
Hah no jak aż tak bardzo jesteś uczulona na Feel to może lepiej rzeczywiście nie graj.
I Majka Jeżowska to świetny pomysł! Polecam się na przyszłość.
|
|
|
|
|
#68 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nom Imienniczka;D z tego co się orientuję;Dten dialog jest ze zmierzchu;D mam jeszcze sporo;D---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ---------- a tak w ogóle to witam wszystkich ![]()
|
|
|
#69 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
był cos dziwnie znajomy ;D
"If you want something you've never had,then you've got to do something you've never done " ----> *mój postcrossingowy blog* <--- "When somebody tells you "you can't" turn around and say "watch me" "Never let the fear of striking out keep you from playing the game" |
|
|
|
|
|
#70 |
|
Zakorzenienie
|
zdolniachy
nie gram na gitarze, ale bardzo podoba mi się ten instrument
|
|
|
#71 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
hmm bo to bardzo fajny instrument przydatny na wyjazdy nawet jak się ma doła to można pograć i ulży (przynajmiej ja tak mam;D)może Cię gitara bardziej zainteresuje i zaczniesz grać;D??
|
|
|
#72 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#73 |
|
Raczkowanie
|
co to za problem ;D za 2 stówy już masz klasyka
|
|
#74 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
#75 |
|
Przyczajenie
|
No hej wszystkim..
Ja gram na gitarze od ponad roku i bardzo mi się to podoba.. ![]() Na początku rodzice oczywiście mi również mówili że mam słomiany zapał, ale jakoś udało mi się ich udobruchać i teraz bardzo im się podoba ![]() Mnie najbardziej zainspirowała Alexz Johnson, która grała w serialu "Gwiazda od zaraz"
|
|
|
|
|
#76 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#77 |
|
Przyczajenie
|
Na doła, an stresy, na zmęczenie i od razu żyć się chce
[/QUOTE]No ja mam tak samo..
"Czas przemija nawet wtedy, kiedy wydaje się to niemożliwe. Nawet wtedy, kiedy rytmiczne drganie wskazówki sekundowej zegara wywołuje pulsujący ból. Czas przemija nierówno- raz rwie przed siebie, to znów niemiłosiernie się dłuży- ale mimo to przemija. Nawet mnie to dotyczy."
|
|
|
|
|
#78 |
|
Zadomowienie
|
Na mnie w ogóle gra na gitarze działa bardzo emocjonalnie, w sumie to za bardzo. Granie mnie bardzo odpręża i uspokaja, ale zdarzało mi się, na przykład grając ukochane, smutne utworki, po prostu płakać. Albo grałam, miałam już dosyć tego wszystkiego, świata, i gitary, i grania, ale nie mogłam przestać grać. Pod tym względem jestem trochę psychiczna.
![]() noir_angele, jak już będzie po balu, to napisz, jak poszło
|
|
|
|
|
#79 |
|
Raczkowanie
|
ha xD no ja na szczęście nie mam takich problemów
(jeszcze;p):eh em:
|
|
#80 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ale to pierwszy raz w ogóle się spotkaliśmy i to była jakaś nowość. Pobawiliśmy się przy muzyce z komputera i trochę pośpiewaliśmy piosenek razem, ale ogólnie było fajnie ![]() bardzo Ci dziękuję za tamte pozycje ![]() ![]() bardzo się przydały
|
|
|
#81 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Nie ma za co.
|
|
|
|
|
|
#82 |
|
Raczkowanie
|
Przyłączam się
Ja zaczęłam grać na gitarze od 6 klasy podstawówki, a mam teraz 26 lat. Chodziłam do Młodzieżowego Domu Kultury i uczyłam się, że tak powiem "fachowo". Przez pierwszy rok nasza grupa ćwiczyła chwyty, a potem graliśmy z nut. Ja jednak o wiele bardziej wolę chwyty i wykorzystuję je w swoim zespole dziecięcym religijnym, gdzie gram na gitarze i śpiewam. Tu jest jeden z filmików:http://www.youtube.com/watch?v=fdgO3...eature=related Zachęcam Was przy tym do własnej działalności, założenia zespołu, występów, zamieszczenia własnego filmu. To wtedy bardziej motywuje do działania. |
|
|
|
|
#83 |
|
Zakorzenienie
|
mi sie marzy zespół,ale że tak powiem,taki 'prawdziwy',o ile rozumiecie o co mi chodzi ;D
hah wczoraj odkryłam zdolności do grania na keyboardzie przyjaciółki
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#84 |
|
Zadomowienie
|
countrysia, słodkie te Twoje dzieciaki
![]() Ja mam właśnie możliwość dołączenia się do takiego gospelowego, religijnego zespołu w roli gitarzystki i baardzo bym chciała, bo to moje odwieczne marzenie, ale z drugiej strony bardzo się boję... Niby znam tam parę osób, ale oni wszyscy to tacy profesjonaliści, po szkołach muzycznych i z bogatą przeszłością ( ), a ja, cóż, mam tylko te kilka lat w mojej małej szkole muzycznej, raczej mało profesjonalnej. Jest tam parę osób, które znam, ale wcale mnie to nie motywuje, a jeszcze bardziej się boję... No ale jak już to dopiero po feriach (u mnie właśnie trwają ).---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ---------- P.S. countrysia, właśnie zauważyłam, że mieszkamy niedaleko siebie. Może będę miała okazję kiedyś zobaczyć Wasz zespół na żywo...
|
|
|
|
|
#85 |
|
Zakorzenienie
|
też mam ferie ;D
haha od wczoraj próbuje grac na keyboardzie xD ale wychodzi mi to gorzej niż na gitarze
|
|
|
|
#86 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() kiedyś próbowałam na keyboardzie, ale nie wychodziło mi i porzuciłam go
|
|
|
#87 |
|
Zakorzenienie
|
w sumie to jest taki pseudo-keyboard ;P
niby yamaha,ale w pomniejszeniu ;P ma za mało klawiszy i troche głupio sie gra.. mam od jakiś..hmm 8 lat jak jeździliśmy jeszcze do niemiec do babki to wtedy nabyłam obecną gitare i właśnie keyboard ;P kiedyscoś tam grałam jakieś biedroneczki są w kropeczki i takie tam ;P nawet włąsne piosenki wymyślałam! al w sumie za trudne to dla mnie jest ;P ja tam gram tylko prawą ręką ;P nie wyborazam sobie jak można grać 2 rekami i to niezależnie od siebie,masakra jakaś,ozawsze podziwiałam jak kto umiał grać np na pianinie BTW:nauczyłam sie przed chwilą Dla Elizy kawałek xD od wczoraj gnębiłyśmy z kol Bella's Lullaby a dzisiaj zaczełam jeszcze rivers flows in you,ale totak po kawałku bo niestarcza klawiszy ;P
|
|
|
|
#88 |
|
Wtajemniczenie
|
cherry 1 chociaż kawałki Ci wychodzą
![]() mnie to nic nie chciało wychodzić. pamiętam, że umiałam jedną kolędę (już nie wiem którą) i wlazł kotek na płotek ![]() też tylko prawą ręką i też z cyferkami ![]()
|
|
#89 |
|
Zakorzenienie
|
haha oglądam jak zagrać Dla Elizy 2 rekami i sie zaczełam śmiac
fajnie by było umieć grać na 2 instrumentach xD jednak keyboardu nie zamierzam kupowac,na razie tylko gitara ;P
|
|
|
|
#90 |
|
Zadomowienie
|
Kiedyś grałam pół roku na klawiszach i podobno mam potencjał.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:21.

Ja dla młodszych podałam. A Ty masz na tym balu grać na gitarze? xD
więc tak dziwinie, bo to jest świetlica 
), Jest już ciemno, Jak anioła głos. Oprócz tego coś Ewy Farny, podobno też jest modna teraz, np. Cicho. Ona nagrała też cover piosenki Dmuchawce, latawce wiatr, więc jak znasz, to możesz zagrać i dzieciaki też będą znały.