![]() |
#61 |
Raczkowanie
|
Dot.: Kobiety grubo po 30-starające się o dzidziusia.
Agato, współczuję Waszej rodzinie
![]() Znam to powiedzenie "wlazło to i wyjść musi", tylko zwróccie uwagę, że włazi główką od szpilki (w dużym powiększeniu) a wychodzi arbuzem. Dla mnie to robi różnicę. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Zakorzenienie
|
Wiesz to jest tak jak w filmie "I kto to mówi" spróbuj przecisnąć arbuza przez otwór wielkości cytryny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Raczkowanie
|
Strasznie to smutne co Agatka napisała
![]() Patrzcie, Dziewczynki , jak to jest, dramaty, ból, cierpienie przy porodzie, a kobiety jednak chcą mieć dzieci.Mimo wszystko.Widok małej słodkiej łapki potrafi wynagrodzić wszystko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Raczkowanie
|
Ja się urodziłam pośladkowo, nie było chyba wtedy usg i cesarek? nie mam pojęcia. A moja mama na pytanie czy było strasznie, mówi "eee tam, nie było tak źle"
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Raczkowanie
|
Moja mama też zawsze wspominała poród ze mną jak niewielką niedogodność tylko.Szybko, prawie bez bólu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie się pytali czy boję się porodu,nie nie bałam się. Jak rodziła moja siostra mówiłam jej, że to nie jest nic przyjemnego, ale do przeżycia. A jak już się ma to małe słodkie maleństwo to się zapomina o całym bólu. Paranoją jest dla mnie mówienie zwłaszcza dziewczynom w pierwszej ciąży - wiesz to tak strasznie boli i w ogóle i jakieś niestworzone opowiadania. Kompletnie niepotrzebnie straszą je przed tym porodem, idą zestresowane, przestraszone i myślą tylko o tym, że to boli. Nie mówiąc o tym jakich się już nasłuchałam dziwnych historii o nacinaniu krocza, o losie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Raczkowanie
|
Moja mama ze mną miała ciążę zagrożoną, leżała prawie od samego początku w szpitalu,nawet lekarz Jej powiedział, że najlepiej było by usunąć bo "albo dziecko albo pani"-to są jego słowa. Ale mama się nie poddała, no i jestem
![]() Miłej nocki dziewczyny ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#68 |
Raczkowanie
|
Miłej nocki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Raczkowanie
|
Witam moje piękne
![]() Miłego dzionka ![]()
![]() |
#70 |
Raczkowanie
|
Witajcie
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:51 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ---------- Dzisiaj znalazłam ciekawy artykuł, skopiowałam go dla Was ![]() Wiecie, że test ciążowy ma blisko 3,5 tyś lat? - rok 1350 p.n.e. - wg egipskiego papirusa, by sprawdzić sój stan kobiety powinny przez kilka dni skrapiać swoim moczem ziarna pszenicy i jęczmienia. jeśli zakiełkuje jęczmień - będzie chłopiec, jeśli pszenica - dziewczynka, jeśli nic - ciąży nie ma. - XIII w.n.e. - św. Albert Wielki zaleca kobietom wypicie czegoś słodkiego wieczorem. a ciążę ma potwierdzić poranny ból pępka po takim napitku. - rok 1552 - uznaje się, że o ciąży świadczy mocz cytrynowy, prawie biały i pienisty na powierzchni. - XVII w. - Holender Jan Steen utrwala na obrazach ówczesny tekst: "należy spalić zanurzoną wcześniej w moczu wstążkę - jeśli zapach wywołuje u kobiety mdłości, zapewne jest w ciąży". - lata 20 XX w. - naukowcy odkrywają gonadotropinę kosmówkową (hCG), która jest hormonem występującym jedynie u ciężarnych. - rok 1960 - Leif Wide i Carl A. Gemzell opracowują pierwszy test immunologiczny wykrywający hCG w moczu. - rok 1963 - naukowcy testują egipską metodę. wyniki :w 70% przypadków mocz ciężarnej kobiety powoduje kiełkowanie zbóż. i zero przypadków kiełkowania gdy ziarna podlewano moczem mężczyzn lub kobiet nie będących w ciąży. - rok 1977 - na amerykański rynek trafiają pierwsze domowe testy ciążowe. - rok 2003 - pierwszy test elektroniczny, w którym zamiast jednej lub dwóch kresek pojawia się napis "ciąża" lub "brak ciąży". ---------- Dopisano o 18:07 ---------- Poprzedni post napisano o 17:51 ---------- Co taka cisza dzisiaj ![]()
![]() |
![]() |
#73 |
Zakorzenienie
|
Aj ja jakaś zasmarkana chodzę, nic mi się nie chce. Poza tym haftuję samochodzik dla siostrzeńca
![]() A teraz uciekam na zakupy, TŻ wrócił to z młodą zostanie i psia muszę na spacer wyprowadzić Edytowane przez aja1 Czas edycji: 2010-02-16 o 17:22 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 | |
Raczkowanie
|
![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:34 ---------- Poprzedni post napisano o 18:23 ---------- Wyszło mi 47 punktów ![]() ---------- Dopisano o 18:37 ---------- Poprzedni post napisano o 18:34 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#75 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zrobiłam ten test i jestem zaskoczona wynikiem. Nieważne są pkt. zaskoczył mnie ten fragment "To, co jest między wami, to dojrzałe uczucie, doskonałe porozumienie, szacunek i odpowiedzialność za związek." Edytowane przez aja1 Czas edycji: 2010-02-16 o 19:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#76 |
Raczkowanie
|
Ale miałam masakryczny dzień Dziewczynki
![]() ![]() Jestem okropnie zmęczona i słaba dziś ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() To piękne co Ci wyszło w teście ![]()
![]() |
![]() |
#78 |
Raczkowanie
|
Zrobiłam sobie ten test Agatki.Wyszło mi 48 punktów
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Nie martw się,wszystko będzie dobrze. ---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ---------- Dobrej nocki dziewczynydo jutra ![]() MamaKajetana daj znać jak wyniki.
![]() |
![]() |
#80 |
Raczkowanie
|
Muszę Wam się pożalić.Wczoraj rozmawiałam telefonicznie z koleżanką z Pabianic (ja mieszkam w Kołobrzegu), widujemy się zwykle w wakacje tylko, ona przyjeżdza nad morze.Dziewczyna solidnej budowy, rzepa taka. Prosiła mnie o fotkę w ciąży więc jej wysłałam. Robione tydzień temu na spacerze mad morzem, ja w ogrodniczkach i kożuchu takim grubym ale rozpiętym, zeby brzuszek było widać. A on mi dziś maila przesyła, że "pączydło się ze mnie zrobiło" i ze gruba jestem. Taka złośliwa. Ważę 83 kg teraz a mam 170 cm wzrostu. No szczupła teraz raczej nie jestem ale żeby zaraz gruba.Nic jej nie odpisałam bo co tu mówić. Ubranka ciążowe noszę w rozmiarze M i L, więc nie powiększyłam się rozmiarowo. Sama się czuję ciężko ale przytyłam właściwie książkowo. No pocieszcie mnie, proszę,bo mi smutno przez nią, ze taka nieżyczliwa.Zwłaszcza, że sama dobrze ponad 80 kg waży a nie jest w ciąży przecież
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja mam 177 cm i ważę ok. 78 kg w ciąży przytyłam 14 kg i w grudniu wyglądałam tak jak na zdjęciu a do porodu jeszcze 1,5 miesiąca ![]() A to chude obok to mój TŻ ![]() Edytowane przez aja1 Czas edycji: 2010-02-16 o 21:38 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Na fotce wyglądasz szczupło, tylko brzuszek masz spory ![]() Twój TŻ patyczek prawdziwy ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
Zakorzenienie
|
Oj patyczek
![]() Ja nawet się nie mierzyłam ile miałam bo by pewnie centymetra zabrakło ![]() masz rację, wszystko mi w brzuch poszło, z tyłu żebra mi można było liczyć, ale młoda duża byłe 58cm i 4100 g ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#84 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:18 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ---------- Uciekam do łóżka. Dobranoc Aja i Dziewczynki.Do jutra. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 |
Zakorzenienie
|
Kaśka pod tym względem poszła w moją rodzinkę. Ja ważyłam 4 kg, siostra 4,5 kg
![]() TŻ 2700 g taki chudy od zawsze ![]() Lekarze jeszcze przed porodem mówili mi, że góra 3500 bo pewnie wód dużo, a ona ich w ciula zrobiła. Ja wiem czy duże gorzej..... mam ten plus, że mam szerokie biodra i nie było problemu. Choć po nocach słyszałam jak mi skrzypi miednica, lekarz powiedział, że to normalne bo się dziecko rozpycha. Zresztą mała chciała mnie dobić od początku, zwiercone toto było od brzucha. Mój brzuch wyglądał identycznie, jak kota wrzucisz do worka, i widzisz jak się mota, to ja miałam to samo. Płakałam z bólu, tak mnie skóra bolała. W szpitalu kazali liczyć ruchy, dziewczyny limit miały 40 a ja najmniej 70 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Szczęściara z Ciebie,z Niego pewnie też ![]() Ja tak miałam jak dzieci były małe i wymiotowały,ja się wtedy zajmowałam dzieckiem a On sprzątaniem ![]() Może jeszcze będzie okazja Go raz wyprubować ![]() ---------- Dopisano o 08:20 ---------- Poprzedni post napisano o 08:12 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() Wszystkie kobiety w ciąży są piękne i nie bierz sobie do serca tych bzdur swojej koleżanki, a może Ci zazdrości ![]() ---------- Dopisano o 08:27 ---------- Poprzedni post napisano o 08:20 ---------- Ślicznie wyglądasz aja. Twój TŻ faktycznie chudzinka ale waga wzrośnie z wiekiem,mój też kiedyś taki był nie znaczy to jednak, że teraz jest gruby ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#87 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Mam kolegę, który jest w naszym wieku (bo my z TŻ jeden rocznik ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#88 |
Rozeznanie
|
Witam!!! Ja w wieku 32 latek urodze pierwszego dzidziusia.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, próbowałam wczoraj coś wieczorem napisac, ale wcięło mi posta a internet kompletnie padł.
Dziś skoro świt byliśmy na basenie, zmachałam się okrutnie, takie dziwne wrażenie kiedy młoda się rusza w brzuchu podczas pływania ![]() Mamo Kajetana, mam nadzieję, że dziś troszkę więcej uda Ci się zjeśc, trzymam kciukasy. A komentarz Twojej koleżanki wydaje mi się co najmniej niedelikatny i nieuprzejmy. Na szczęście nie ma racji ![]() Alutka, witamy! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 |
Raczkowanie
|
Witaj alutka
![]() Miło nam, że do nas dołączyłaś ![]() ---------- Dopisano o 16:25 ---------- Poprzedni post napisano o 16:18 ---------- [QUOTE=indiria;17250218]Dziewczyny, próbowałam wczoraj coś wieczorem napisac, ale wcięło mi posta a internet kompletnie padł. Dziś skoro świt byliśmy na basenie, zmachałam się okrutnie, takie dziwne wrażenie kiedy młoda się rusza w brzuchu podczas pływania ![]() indiria wszystko będzie dobrze ![]() Miałaś już taki przypadek, że zgubili Twoją próbkę? ---------- Dopisano o 16:55 ---------- Poprzedni post napisano o 16:25 ---------- MamoKajetana jak samopoczucie dzisiaj? A jak wyniki,wszystko ok.?
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:56.