|
|
#61 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Do maturzystów
Cytat:
![]() Jak ktoś nie rozumie prostych zadań, to chyba trochę późno się zreflektował
|
|
|
|
|
|
#62 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#63 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Przez dwa miesiące leżałam na ławce i modliłam się żeby nie zostać wybrana do odpowiedzi, za to w domu po parę godzin się uczyłam i potem brałam już nawet udział w konkursach.
|
|
|
#64 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#65 |
|
Wtajemniczenie
|
Piszę właśnie plan prezentacji i zastanawiam się, co zrobić z literaturą podmiotu. Jako jeden z utworów wybrałam sobie Rozmowę Mistrza Polikarpa ze Śmiercią. No i właśnie mam problem, bo o ile Chłopów wypisałam w ten sposób:
Reymont Władysław St.: Chłopi. Warszawa: Ludowa Spółdzielnia Wydawnicza 1970. ISBN. 83-205-3686-3 ![]() Anonim.: Rozmowa Mistrza Polikarpa ze Śmiercią. [w: ] Barwy epok. i co dalej? Podawać ISBN podręcznika? Barwy epok wziąć w cudzysłowie? A gdybym wzięła Polikarpa ze strony internetowej? Jak to wtedy zapisać?
Edytowane przez wanitatywna Czas edycji: 2010-02-20 o 20:05 |
|
|
|
|
#66 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tytuł.Red.imie i nazwisko redaktora. wydanie. miejsce wydania: wydawnictwo rok wydania. ISBN |
|
|
|
|
|
#67 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale już tego zbioru w żadnej bibliotece nie mogę uświadczyć. Wg babki z innej bibliotek powinnam wpisać ISBN itd podręcznika...A jaki masz temat? Jeśli pisałaś już w tym wątku, to przepraszam
|
|
|
|
|
|
#68 |
|
Wtajemniczenie
|
Różnorodne ujęcia motywu śmierci i przemijania w literaturze i malarstwie.
Na początku byłam zachwycona wsią, ale kolega mi ją podkradł i ostatecznie zdecydowałam się na ten temat. Jestem z niego zadowolona, ale ostatnio im dłużej o nim myślę tym więcej mam wątpliwości.
|
|
#69 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja miałam podobny (vanitas), ale zrezygnowałam na rzecz tańca, więc Rozmowa Mistrza Polikarpa ze Śmiercią pasuje mi do danse macabre ![]() Jeszcze zapisałam kiedyś, że w Polska poezja świecka XV wieku, oprac. M. Włodarski jest ten tekst, w poniedziałek znowu uderzam do biblioteki
|
|
|
|
|
|
#70 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() W mojej klasie wszyscy, łącznie ze mną, rzucali się na to, co najprostsze. Chyba tylko jedna osoba pokusiła się na jakiś temat językowy.
|
|
|
#71 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mnie akurat vanitas zaczął denerwować, jak zaczęłam szukać materiałów, taki... dołujący a taniec jest wszechstronny i ładne dzieła sztuki
|
|
|
|
|
|
#72 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#73 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Myślicie, że jeden obraz wystarczy? Bo strasznie chciałabym w to uwierzyć, ale jakoś nie mogę.
|
|
|
#74 |
|
Zakorzenienie
|
Znalazłam Rozmowę Mistrza Polikarpa.. w Najdawniejszych zabytkach języka polskiego Ossolińskich
Ja mam trzy obrazy
|
|
|
|
|
#75 |
|
Wtajemniczenie
|
A utworów ile masz?
|
|
#76 |
|
Zakorzenienie
|
wanitatywna jeśli miałaś w książce tylko jakiś fragment mistrza polikarpa to to cie obowiązuje... jeśli miałabys przerabiać całość to byś miała napewno skserowaną dalszą część
|
|
#77 |
|
Raczkowanie
|
Moja polonista jest na tyle fajna i pomocna że kazała nam przynosic swoje prace maturalne do sprawdzenia. Nie wyobrażam sobie gdyby tego nie sprawdziła
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:45.

i się nauczyłam!
Przez dwa miesiące leżałam na ławce i modliłam się żeby nie zostać wybrana do odpowiedzi, za to w domu po parę godzin się uczyłam i potem brałam już nawet udział w konkursach.