![]() |
#61 |
BAN stały
|
Dot.: Młode Mamy z Lublina
dziewczyny ja wam na wlosy polecam Silica...ja bralam ja przez rok przed ciaza i teraz nawet pol wlosa mi nie wypadnie a to juz 4 m-ce po porodzie i tabletki anty biore
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A czy i kiedy chcecie/musicie wracac do pracy??
![]() |
![]() |
#63 |
Raczkowanie
|
Od dziś rozpoczynam walkę o włosy
![]() Wielkie dzięki za Wasze rady!!!! ![]() Co do pracy, to ja chciałam wrócić zaraz po macierzyńskim... ale niestety okazało się że nie będziemy mieli z kim zostawić Małego ( a na razie nie chcemy go jeszcze posyłać do żłobka), więc do pracy wracam dopiero od października- ostateczny termin jaki dostałam od szefa. Mam tylko nadzieje że teściowa do tego czasu zdąży wrócić od córki, a jeśli nie to wtedy Oli pójdzie do żłobka. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Jeśli chodzi o pracę to podobnie jak gosiak0103 nie mam z kim niunki zostawić a jakoś myśl o niance lub żłobku mnie przeraża. Może jak będzie troszkę większa to pomyślę, a puki co cieszę się macierzyństwem a jak to wygląda u Ciebie? zuzanna12 - zazdroszczę, że nie masz tego problemu z wypadającymi włosami ![]()
![]() |
![]() |
#65 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i dzięki za gratki ![]() ![]() uśmiechy są i nawet miałam już szczeście słyszeć śmiechy na głos ![]() my tez bedziemy chrzcili 11 ![]() ![]() Cytat:
ja najwcześniej zapowiedziałam szefowej grudzień ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Wtajemniczenie
|
u nas bylo tak ze Kamiś jak miał 7 m-ce miał iść do żłoba na Wilenska -ma całkiem dobre opinie wsrod mam i na mnie tez wywarł dobre wrazenie i koszt calkiem calkiem bo 300zł z wyzywieniem
ale jakos po rozmowach z roznymi ludzmi od rodziny, przez znajomych i lekarzy stwierdzilismy ze jednak nie złobek a niania...wiec wykorzystalam 20 tyg macierzyskiego 26 dni urlopu z poprzedniego roku bo cala ciaze bylam na zwolnieniu wiec przechomikowalam i pol nowego urlopu i na pare dni przed ukonczeniem pol roku wrocilam do pracy ![]() do dzis nie zaluje ![]() teraz znow mam dylemat co teraz czy dac do żloba czy dalej niania ... biorąc pod uwage ze za niedlugo zaczynamy sie starac o rodzenstwo...hmmm
![]() Edytowane przez Stokrotka81 Czas edycji: 2010-03-17 o 20:40 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Zakorzenienie
|
ale cisza na wątku
![]() chciałam sie pochwalic że dziś moja córeczka przekręciła sie sama z plecków na brzuszek ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 | |||
The Pink Power Mołderajtor
|
Cytat:
![]() Na szczęście mam już sprawdzoną opiekunkę, żłobków jakoś się boję ![]() Mi włosy zaczęły lecieć 2 miesiące po porodzie. Teraz powoli zjawisko ustępuje, chociaż do formy sprzed ciąży jeszcze trochę brakuje ![]() Cytat:
Dziś po karmieniu nie chciała spać, więc poleżałyśmy trochę razem w łóżku dla dorosłych ![]() ![]() ![]() Ale za to jak padła w południe, to 3,5 godziny wolnego miałam ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 | |
Raczkowanie
|
![]() ![]() Cytat:
GRATULACJE!! ![]() My w czwartek byliśmy na szczepieniach, no i wczoraj Mały cały dzień po nich gorączkował...i nie było za weseło. Na szczęscie dzisiaj już wszystko jest juz OK ![]() A Pani Doktor powiedziła nam że za tydzień możemy już zacząć rozszerzać dietę Maluszkowi...już się nie mogę doczekać na pierszą marcheweczkę!! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#71 |
Zakorzenienie
|
dziekuję za gratulacje (które tak naprawde sa dla Oli
![]() ![]() Ola sama to tylko kupę robi a potem to już musimy nią zając ![]() ![]() <><><><> nie jestem w stanie opisac swej radości z okazji przyjscia wiosny ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 |
Zakorzenienie
|
Ja wracam za niecały miesiąc - 21 kwietnia
![]() Macierzyński skończył mi się 13.03, a od 15.02 jestem na zaległym urlopie z zeszłego roku (tak jak Stokrotka byłam na L4 i zostało tego urlopu) ![]() Grzesiem zajmą się teściowie - obydwoje są na emeryturze ![]() A pod koniec roku chcemy się starać o rodzeństwo dla synka, więc choć na trochę chcę wrócić do ludzi ![]() Problem wypadania włosów dotknął i mnie i ja stosuję - od wewnątrz Salfazin - na zewnątrz - serię kosmetyków Seboratin Niger z czarnej rzepy - szampon, odżywka, lotion i kuracja w ampułkach ![]()
![]() |
#73 |
Raczkowanie
|
A czy kiedy rozszerzałyście dietę Swoich Maluszków to trzymałyście się tych zasad, że:
- najpierw łyżeczkę, następnego dnia dwie, potem trzy itd., itd.,... -tylko jeden produkt na tydzień np. cały tydzień tylko jabuszko - czy wprowadzałyście od razu kaszki?? Mój Oliwier w nocy potrafi się budzić jeszcze nawet 3 razy na jedzonko, a kasza jednak zawsze bardziej sycąca niż mleko, i zastanawiam się czy już mogę ją podać małemu?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tylko przy pierwszym podawaniu czegoś innego niż mleko (czyli marchewki) odczekałam 2 dni, ale synek zjadł pół słoiczka ![]() Teraz ma ponad 5 m-cy i je kaszkę codziennie - smakową np mieszam ze startym jabłkiem albo samą kaszkę na gęsto jako deser, a na noc do mleka dodaję zwykłą bezsmakową ![]() ![]() A ile synek ma ?
![]() |
![]() |
#75 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez SELKA* Czas edycji: 2010-03-23 o 10:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#76 | |
Raczkowanie
|
Ale super pogoda
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() A kaszkę i kleik zaczęłam podawać jeszcze przed 4 miesiącem tylko na noc. Na początku zaczęłam od kilku miarek kleiku kukurydzianego, później ryżowego i kaszki ale kaszki smakowe też podaję tylko w dzień na gęsto na noc kleik, niunka przesypia całe nocki od 20-21 do 6-7:30 zależy od dnia Ale ważne jest czy Oliwierek już jest butelkowy czy jeszcze na cycusiu No to życzę Wam aby mu zasmakowały nowe dania ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#77 |
Zakorzenienie
|
My już od soboty jeździmy w spacerówce
![]() A mięsko Grzesiowi bardzo smakuje - wołowinka, cielęcina, kurczak ![]()
![]() |
#78 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ja z tz dzisiaj planujemy zamienić gondolę na spacerówkę i jutro pierwszy spacerek będzie ciekawe jak niunce się spodoba ![]()
![]() |
![]() |
#79 |
Wtajemniczenie
|
Moim zdaniem jeśli dziecko nie siedzi ,ani nawet nie podciąga sie do siadania to spacerówka jest zbędna... my zmieniliśmy na spacerówkę jak Kamilek miał 5 m-cy ale wtedy był siedzący... choć na spacerkach i tak przeważnie leżał bo spał
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#80 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Czytałam tylko, że nie powinno się zbyt szybko zamieniać spacerowego wózka na "parasolkę" (najwcześniej po 1,5 roku - bo dziecko ma zbyt "miękki" kręgosłup) i parasolka nie amortyzuje tak dobrze wstrząsów.
![]() |
![]() |
#81 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#82 |
Zakorzenienie
|
haj Mamuśki
![]() chciałam Was zapytac gdzie kupowałyście ubranka do chrztu dla dzieciaczków? My widzieliśmy świetne sukieneczki w baby fancie ale kosztują ok 210 zł ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
Wtajemniczenie
|
my gajerek do chrztu kupowalismy w rampersie na smoluchowskiego... zaplacilismy 110 zl wiec polowa twojej ceny , wiec moze sukieneczki tez maja tansze
![]() albo na allegro ![]() ![]()
![]() |
#84 |
Raczkowanie
|
hej! Oli już po pierwszych nowościach kulinarnych
![]() ![]() my też jesteśmy przed zakupem ubranka do chrztu, w Wielką Sobotę mamy chrzest a Małego jeszcze nie ma w co ubrać.... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 |
Wtajemniczenie
|
*******@--@--@
******@---------@ ****@-------------@ ***@---------------@ **@-----------------@* **@-(\(\-------/)/)--@* **@-(=':')-----(':'=)---@ **@(..(")(")..(")(")..)--@ ***@----------------@ *****@-------------@ ********@--@--@ ♥¸.•*✿✿´¨`0*•.¸♥¸ ♥¸.•*´¨`*•. 0♥•.¸♥¸.•*✿✿´✿´¨`*• 0.¸♥ Moc prezentów od zajączka co koszyczek trzyma w rączkach . Wielu wrażeń, mokrej głowy w poniedziałek dyngusowy. Życzę jaja święconego i wszystkiego najlepszego!
![]() Edytowane przez Stokrotka81 Czas edycji: 2010-04-02 o 13:44 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#87 |
Zakorzenienie
|
hej Mamusie,
życzę Wam Wesołego Alleluja, smacznego jajeczka oraz mokrego Dyngusa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#88 |
Raczkowanie
|
hej! Czy któraś z mam może mi coś poradzić na taką sytuację:
Od jakiegoś czasu mamy problem ze spaniem Oliwiera tz. on zawsze sie budził w nocy na jedzenie, ale zaraz potem zasypiał i nie było problemu. A teraz nie dośc że wybudza się średnio co jakies 1,5-2 godziny to jeszcze przy jest dośc niespokojny, marudzi, płacze i cięężko go znowu uspać. Raczej nie jest wtedy głodny bo nawet jak dostanie butle to pociągnie z niej tylko pare razy i wiecej nie chcę. Ja już sama nie wiem czym mam to tyłumaczyć...a niestety jest to dla nas mocno męczące ![]() Edytowane przez gosiak0103 Czas edycji: 2010-04-07 o 16:18 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 | |
The Pink Power Mołderajtor
|
Cytat:
A może ząbki idą? Moje dziecię też ostatnio jakieś takie rozdrażnione i płaczliwe, a drzemki to już w ogóle masakra ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 |
Raczkowanie
|
Hej! Może wiecie czy w Lublinie funkcjonuje jakiś prywatny żłobek?? Kiedyś słyszałam że jest jeden na Czubach ale teraz nigdzie nie mogę znaleźć o nim informacji.
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:48.