|
Notka |
|
Biochemia kosmetyczna Interesujesz się biochemią kosmetyczną? Chcesz poznać działanie poszczególnych składników zawartych w kosmetykach oraz ich wpływ na zdrowie. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#61 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Retinoidy doustnie: Roaccutane, Acnenormin, Isotrex i inne... CZ.II
Wczoraj skończyłam kolejne opakowanie Curacne. Kolejne, czyli już 8.!
![]() ![]() ![]() Na mojej buźce jest cisza, ostatnie ropniaki poschodziły, nic nowego nie wylazło, przyjemnie ![]() ![]() ![]() Poza tym wiosna idzie i jakoś ogólnie jest weselej ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Btw, resztę widzących mój banerek w tym wątku też proszę o kliki! ![]() ![]()
![]() |
#62 |
BAN stały
|
No, u mnie dopiero mija 6. dzień z 20mg Tretinex'u.
Tak się cieszę, że wam tak doskonale działa kuracja na pryszczole i inne skórne wady ![]() Obawiam się bólu stawów, ze względu na skoliozę i częste "dziwne odczucia" w lewym stawie kolanowym - ni to ból, ni to ucisk, jakiś dyskomfort po długim zginaniu utrzymujący się nawet cały dzień. Poza tym nie wiem co zrobić gdy zacznie mi lecieć krew z nosa.... jaką pierwszą pomoc wtedy zastosować? ![]() I błagam, niech mi nie wyprostuje mojego prawie afro ![]() ![]() Edytowane przez mmm3m Czas edycji: 2010-02-27 o 19:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#63 |
Raczkowanie
|
Z braku czasu nie było mnie kilka dni a tu już nowa część sie pojawiła
![]() Właśnie kończę pierwsze opakowanie, chyba 25 dzień dzisiaj jeśli dobrze liczę. We wtorek mam wizytę u dermy i mam nadzieję, że dostanę większa dawkę. Na dzisiaj sytuacja wygląda tak: - usta suche - skóra sucha, odrobine sie łuszczy, czasem jakieś wieksze suche skórki odchodzą - stanów zapalnych mało, raczej takie podskórne wychodzą albo dość małe ropne - moja pokaźna kolekcja wągrów (zwlaszcza w okolicach nosa) zrobiła się większa, to znaczy nie jest więcej wągrów ale jakby wyszły mocniej na wierzch ![]() - na rękach mam pojedyńcze suche krostki, które czasami lekko swędzą, ale nie ma wysypki - nie pojawiły się bóle stawów ani pleców mimo, że rególarnie ćwiczę - troche bolą mnie oczy ale tragedii nie ma - włosy moge myć co kilka dni ![]() Ostatnio odkryłam przez przypadek super specyfik na wysuszone usteczka. Balsam Ziaja, taki w tubce do smarowania, na opakowaniu pisze chyba terapia dla skóry i zmysłów ![]() Może jutro znajde chwilkę żeby zrobić fotki moich postępów i wkleić je. Nurtuje mnie jeszcze jedna sprawa i może któraś z Was będzie umiała mi doradzić. Zastanawiam sie nad dietą Portal (dieta białkowa) i chciałabym jakos pogodzić to z braniem Acne. Tabletki łykam zawsze rano wszystkie na raz, wiec tłuszczu potrzebuje tylko w jednym posiłku. Na tej diecie mozna jeść jajka i tłuste ryby, ale nie wiem czy to wystarczy, żeby tabletki sie rozpuściły ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#64 |
BAN stały
|
O znam tę dietę - moja mama właśnie ją przechodzi
(chyba dwa tygodnie samego białka, potem etapami wprowadzanie warzyw i owoców i po jakimś czasie znowu same białko i tak w kółko). Chciałam się do niej dołączyć bo mam dość tych jej tłustych obiadów dla taty i siostry, ale boję się, że nie jest ona odpowiednia przy braniu Izo ;/ Ale może się mylę. |
![]() ![]() |
![]() |
#65 |
BAN stały
|
mam pytanie:
czy jesli wam wychodzą "na wierzch" zaskórniki, pryszcze, itpitp to co sie potem z nimi dzieje? wyciskacie? |
![]() ![]() |
![]() |
#66 |
BAN stały
|
w tym wypadku żyję według zasady : "BROŃ, CIĘ PANIE BOŻE!!!!" ale któraś z nas napisała , że po kąpieli je usunęła co mnie zdziwiło. Zawsze wydawało mi się, że to jest zabronione :O
|
![]() ![]() |
![]() |
#67 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#68 |
BAN stały
|
nie jestem w stanie pojac jak to ma samo zejsc !?!?!?
|
![]() ![]() |
![]() |
#69 |
Konto usunięte
|
Dot.: Retinoidy doustnie: Roaccutane, Acnenormin, Izotek i inne... CZ.II
u mnie na linii żuchwy utrzymują się bolące gule, siedzą tam i siedzą wstręciuchy! a tak to z nowych objawów zauważyłam pogorszenie się wzroku. można powiedzieć, że z dnia na dzień mi się tak zrobiło albo zwróciłam na to uwagę dopiero. trudno powiedzieć
co do wyciskania to staram się nie wyciskać z resztą teraz to już coraz mniej powodów mam, ale dziś zgrzeszyłam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#70 |
Zakorzenienie
|
A czemu nie? Łykam Izo, więc to 'jemu' zostawiam całą robotę związaną z usuwaniem zmian. Po co mam się babrać z jakimś wyciskaniem, skoro nie umiem tego zrobić dokładnie?
![]()
#71 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
co do obaw o rozpuszczenie tabs, to tłusta rybka + otoczka leku wystarczą ![]() Cytat:
zaskórniki otwarte, czyli wągry, wyduszam przez chusteczki higieniczne, po kąpieli - zabieg trwa pare sekund, wychodza wszystkie, z każdego pora, ale tylko wtedy je ruszam kiedy zaczynają wychodzić z porów i wystawac na zewnątrz mmm3m tak masz rację, wyciskanie jest zabronione ![]() ze względu na to, że większość robi sobie tym krzywdę w konsekwencji czego robią się blizny, przebarwienia a ranki goją się nawet do 2tygodni trzeba byś znała budowe skóry, następnie widziała rysunek stanu zapalnego w skorze - gdy w skorze wyrabia się krosta, następnie wiedziała, że Izotek hamuje stan zapalny, zmniejsza gruczoł łojowy itd i umiała to przenieść do swojego łebka. Jeśli krwiaki (siniaki, krew która się rozlała pod skórą w wyniku uszkodzenia naczyn krwionośnych) cofają się na rekach czy nogach pod wpływem maści która nawet nie wnika zbyt głęboko w skórę, to tymbardziej maleńki stan zapalny w kroście, gdy lek który podajesz sobie codzien wewnętrznie (doustnie), działa własnie w tej sposób, że go leczy i krosta przez to cofa się w głąb skóry i na końcu znika albo wersja dla przygłupów - to magia !! ![]()
Edytowane przez Silwena Czas edycji: 2010-02-27 o 21:04 |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#72 | |
Rozeznanie
|
[1=6962ee0b3adcbc2617b598b d1f25bcc17ef659a8_65822eb 548399;17480919]150 mg na kilogram, czyli 150mg*53kg=twoja dawka łączna.
p.s. no nie...chyba jestem najgrubsza. gdzie nie przeczytać to wszyscy 50kg a ja tu 60. tak trzeba spojrzeć prawdzie w oczy ![]() Bo ja jestem niska stąd taka waga ![]() ---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ---------- Cytat:
![]() Jesli chcesz pomoc to mi odpowiedz i daruj sobie zenujace komentarze..jak nie to daj sobie spokoj. Otwieraj gabinet derm.bedziesz najlepsza ![]()
![]() |
#73 | |
Raczkowanie
|
U mnie tak:
- skóra po kąpieli wysuszona, szczególnie w okolicy ust i płatków nosa, po czym rano wstaję i jest taka jakby natłuszczona, mogę powiedzieć, że u mnie produkcja sebum nadal wyraźna ![]() - krwawienia z nosa brak - ból kręgosłupa, i mięśni, szczególnie to oduczwam, gdy nabieram głęboko powietrza, wtedy to mięśnia międzyżebrowe dają o sobie znać... - bolesne zmiany na linii żuchwy wychodzą i automatycznie zasychają ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez EdzikK Czas edycji: 2010-02-27 o 21:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#74 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
nic ciekawego nie wnoszę do tematu, a tylko pokazuję jaka jestem tępa czasem spojrzenie kogoś obok potrafi przewartościowac człowieka odsubskrybuję wątek a Wam życzę udanych kuracji ![]()
Edytowane przez Silwena Czas edycji: 2010-02-27 o 21:44 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#75 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Zglosilabym Twoje glupie teksty do Karlitaa moderatorom,ale szkoda mi czasu na glupoty.. A ucze sie szybko ![]() ---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ---------- [QUOTE=Silwena;17507427] może masz rację, powinnam się usunąć z wątku nic ciekawego nie wnoszę do tematu, a tylko pokazuję jaka jestem tępa Bardzo dziekujemy ![]() ![]() Jestes po prostu za madra ![]()
zmieniać.. Edytowane przez LauraS. Czas edycji: 2010-02-27 o 21:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#76 |
Konto usunięte
|
No i zrobiło się nieprzyjemnie. Proponuje zmienić temat a właściwie wrócić do tematu przewodniego
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#77 |
Rozeznanie
|
[1=6962ee0b3adcbc2617b598b d1f25bcc17ef659a8_65822eb 548399;17507788]No i zrobiło się nieprzyjemnie. Proponuje zmienić temat a właściwie wrócić do tematu przewodniego
![]() jestem za ![]()
#78 |
Rozeznanie
|
Hej
![]() Jeśli chodzi o ceny leku, to po pokonaniu rundy po wszystkich aptekach w okolicy najtaniej wyszło zamówienie w internetowej aptece Dbam o zdrowie. Ja miałam dawke 40 mg a ta była dostępna tylko w necie w cenie ok. 160 zł. Kupując 2 opakowania po 20 mg zapłaciłabym ok. 260 zł. To w skali miesiaca daje oszczędność 80 zł ![]() ![]() Te gule na żuchwie utrzymują się najdłużej (niestety...) Ja nic nie wyciskałam, ponieważ po takich "zabiegach" robiły mi się trudno gojące otarcia ![]() ![]() Pozdrawiam
#79 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#80 | |
BAN stały
|
A jeśli teraz biorę Tretinex, a za jakiś czas okaże się , że większa dawka kosztuje taniej jako inny lek, np. Aknenormin, to mogę robić takie przeskoki, z Tretinexu na innego braciszka? Niby jest to samo, ale nie chciałabym schrzanić wszystkiego.
a mogę jeszcze prosić o wypisanie ty wszystkich braciszków? ja chyba nam nazw tylko 3, 4 . Będę bardzo wdzięczna ![]() ---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ---------- Cytat:
Ej no ![]() ja, taki laik, bez ciebie chyba nic nie ogarnę xD zawsze znajdujesz takie mądre cytaty. chyba nikt inny nimi nie rzuca tak jak ty ![]() ale jeśli serio nie wrócisz, to wierzę, że reszta też nie raz pomoże. Zaczął się dzień 7. i jest już objaw, który na pewno jest winą leku a nie mojej kapryśnej cery - USTA EWIDENTNIE MI WYSYCHAJĄ . Jeszcze nie pękają ani nic, ale są suche, nieco chropowate w dotyku no i powoli nie mogę się uśmiechać, bi nic mi nie pękło. Jestem nieco w szoku, że tak szybko pojawia się jakikolwiek z objawów, przy tej małej dawce. A zarazem się cieszę, bo być może do urodzin chłopaka będę wyglądać na tyle znośnie by wyjść do znajomych, których przez ten tr ądzik dawno nie widziałam ![]() A także boję się, że skóra będzie tak sucha i podrażniona, że nawet makijaż sobi z tym nie poradzi i będę zmuszona siedzieć w domu, pokłócić się z chłopakiem o jego urodziny i się dołować wyglądem ![]() DAM RADĘ! Edytowane przez mmm3m Czas edycji: 2010-02-28 o 09:55 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#81 |
Zakorzenienie
|
Laski, po co te kłótnie? Laura.S, po co ten naskok na Silwenę? Jak masz coś tylko do niej, to jest opcja PW i reszta nie musi tego czytać...
![]() Silwena ma sporą wiedzę, swoje wypowiedzi popiera własnym doświadczeniem albo cytatami z medycznych artykułów, nie pisze nic w stylu 'wydaje mi się, gdzieś słyszałam, ktoś powiedział, ponoć' ![]() ![]() Ochłonijcie.
#82 |
BAN stały
|
Miłość i pokój
![]() A ja przepraszam w razie czego za wszelkie moje głupie pytania, ale ja już chyba jestem taka niedorozwinięta umysłowo xD Słońce zaczyna złowrogo świecić. Moje filtry poszły w ruch. Nie używam ich tylko w naprawdę szare pochmurne otulone mgłą dni. Mój ulubiony to : klikFILTR Jeszcze nigdy z nią (emulsją) się nie poparzyłam i nie opaliłam. Mam nadzieję, że pod czas dalszej kuracji dalej będzie mi służyć. |
![]() ![]() |
![]() |
#83 |
Raczkowanie
|
aktogimka, ja tylko delikatnie zwróciłam uwagę
![]() ![]() ![]() mmm3m, jeśli chodzi o Twoje pytanie, to znam kilka osób, które po konsultacji z dermą przeszły z Roaccutane na Acnenormin. Myślę, że gdyby nastąpił spadek ceny, któregoś z tych leków to i Twój dermatolog nie powinien mieć nic przeciwko, bo substancja czynna jest ta sama, leki te różnią się tylko składnikami otoczki, które nie są tak inwazyjne, w związku z tym nie powinnaś mieć problemów z ich tolerancją ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#84 |
Raczkowanie
|
Acnenormin, Izotek, Roaccutane, Curacne, Tretinex? Tylko takie, czy jest ich więcej? Zastanawiam się podobnie jak mmm3m czy można sobie skakać z opakowania akne na opakowanie izoteku np. Mówiąc szczerze chciałabym żeby efekt był i to za jak najniższą cenę z możliwych, które i tak małe nie wyjdą.
Poza tym mam jakąś taką dziwną manierę-akneonormin i izotek wydają mi się bardziej popularne niż 3 kolejne nazwy leków które wymieniłam. I przez to wydają mi się być bardziej wiarygodne, skuteczne. Źle? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#85 |
BAN stały
|
Hmmm, wydaje mi się, że poprawna nazwa to AKnenormin. Gdy szukałam w aptece internetowej to znalazłam tylko z literką K. a poza tym dziękuję za listę. I mam podobne odczucia co do tych popularnych. No ale ja nie mam wyboru i muszę najtaniej. Choć gdybym była bardziej przy kasie , to bez problemu kupowałabym nawet najdroższe byleby mieć 100% pewności, że to najlepszy lek i mnie wyleczy a inne nie.
Co sądzicie o nowym leku, który reklamują od niedawna (scena pogrzebu trądziku)? Zawsze zapominam zapisać jego nazwę, ale według reklamy działa on podobnie jak Izo, czyli zapobiega wydzielaniu łoju i takie tam. Jakbym pamiętała tę nazwę już dawno poszukałabym więcej informacji o nim. Edytowane przez mmm3m Czas edycji: 2010-02-28 o 10:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#86 |
Raczkowanie
|
Faktycznie aknenormin. Kolejne nazwy miały w sobie tyle 'c', że aż zaatakowałam inne nazwy : D
Zastanawiam się właśnie, który z tych leków cenowo wychodzi najkorzystniej. Ceny w aptekach różnią się od siebie cholernie. |
![]() ![]() |
![]() |
#87 |
BAN stały
|
Odnoszę wrażenie, że i tak najtaniej wychodzi apteka internetowa. Po aptekach stacjonarnych już nie chodzę i nie pytam, ponieważ odnoszę wrażenie, że oni specjalnie wyczytują mi tylko te najdroższe leki a tańszych to niby nie mają. Byłam w jednej aptece to wymieniła mi tylko leki za 120 i 160 zł. ale o braciszku za 89 zł nie pisnęła paniusia. ale ja i tak zamówiłam go za 80 z grosikami, i odebrałam w dokładnie tej samej aptece xD
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#88 |
Raczkowanie
|
ale o którym leku piszesz i o jakiej dawce?
|
![]() ![]() |
![]() |
#89 |
BAN stały
|
Ogółem na recepcie mam Izotek, spytałam po ile go ma i po ile ma najtańszy odpowiednik. To podała ceny 12o i 160 zł.
Przez neta zamówiłam jako zamiennik Tretinex za te 80 zł. No i no dopiero wtedy mi powiedziła, że ma właśnie Tretinex za 89,98 zł. Dawka: 20 mg kapsułek : 30 |
![]() ![]() |
![]() |
#90 |
Raczkowanie
|
No to tanio faktycznie jak za 20mg. Ja znalazłam aknenormin najtaniej za 107zł za 20mg. Ktoś widział taniej?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:28.