![]() |
#61 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Dla niepełnoletnich z problemami ginekologicznymi! Wątek zbiorczy
Cytat:
![]() a z reszta.jak ktos nie chce mowic rodzicom ze wspolzyje to niech nie mowi. ale chyba na normalna wizyte u gina w wiekszosci wypadkow mozna bez problemu zgode uzyskac. a co do pierwszego - tak, odwiedzi w szpitalu jak bedzie w spiaczce. ale to juz moze byc za pozno ![]() Edytowane przez ojejka89 Czas edycji: 2010-02-25 o 23:53 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Zakorzenienie
|
Toć mówię że gdyby te dziewczyny NIE MUSIAŁY to by nic nie ukrywały przed mamą.
![]() |
![]() |
#63 |
Zadomowienie
|
co do gina radzę wejść na jakąś miejscową stronę internetową typu forum i sprawdzić opinie na temat danych lekarzy. Ja pierwszy raz się zdecydowałam na kobietę ginekologa-endokrynologa i stwierdziłam że do prywatnego więcej nie pójdę. Babka młoda, fajna i z super podejściem, mój były gin tez był ok ale załatwiał wszystko wystawianiem recept a się okazało że mam niedoczynność tarczycy. Czy prywatny czy państwowy nie ma znaczenie, lepiej tylko sprawdzić opinie innych osób.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Raczkowanie
|
Wyobraź sobie proszę Cię, że są gabinety ginekologiczne, w których młoda kobieta bez rodzica/opiekuna nie wejdzie do gabinetu. A dokładnie to jest tak u mnie. Moja mama siedzi na krześle a ja wchodzę jedynie z lekarzem za "zasłonę" i tam mnie bada. Więc jak mam wtedy powiedzieć, że chce tabletki skoro przyszłam tu ponoć z innym problemem? A co do rozmowy z rodzicami. Wyobraź sobie, źe niektórzy mimo rozmowy i przedstawienia swoich racji nadal są przeciwni. Tak jak moi.
![]() |
#65 |
Zadomowienie
|
to powedz im że pasa cnoty ci nie założą i jeśli mają do wyboru córka z marnym zabezpieczeniem a la prezerwatywa a dobre zabezpieczenie typu tabletki niech sami stwierdzą co jest lepsze bo odkładać współżycia ze względu na ich zdanie nie będziesz. Ja bym walnęła prosto z mostu. I choć moi są bardzo zdecydowani to potrafię powiedzieć co myślę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Konto usunięte
|
Madelaine
![]() ![]() ![]() Za to opinie o pewnym lekarzu z mojego miasta są cudowne - a ja za skarby świata do niego nie pójdę, bo - miałam okazję rpacować w barze, do któego on dzień w dzień rano na 2 piwa przychodził ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Zadomowienie
|
może u ciebie na necie opinie wystawiają oszołomy i kretyni, u mnie niekoniecznie,są poważne serwisy gdzie można znaleźć sensowne opinie a poza tym wątpię aby kretyn pisał dobrze o złym lekarzu jeśli uznaje go za dobrego lekarza. Zreszta nie o to mi chodziłoo tylko o poprostu zasięgnięcie opinii u innych zamiast pójście w ciemno do pierwszego lepszego lekarza. To chyba logiczne. Zresztą wystawianie opinii typu " jest fajny / niefajny" nie jest raczej sensowne i każdy myślący nie zasugeruje się czymś takim, już inaczej wygląda opis wizyty, podejścia do pacjenta i ogólny opis pacjenta i z tego można jakieś wnioski wysnuć i wyciągnąć jakąś średnią plusów i minusów.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
Konto usunięte
|
U mnie w necie? znaczy się ja mam inny Internet, niż ty?
![]() Kretynów w sieci skolko ugodno ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Zadomowienie
|
przeczytaj jeszcze raz co napisałam powyżej. Jeśli ktoś pisze że lekarz jest fajny/ niefajny cy też jest dupkiem to takie opinii nie ma sensu wogóle brać pod uwagę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja mama tez jest przeciwna tabletkom anty, ale nie dlatego bo nie, bo to grzech itd, tylko dlatego, ze przy porodzie (moim) w szpitalu zostalysmy z mama zarazone wzw b ![]() oczywiscie pogadam jeszcze o tym z ginekologiem zanim sie na nie zdecyduje, ale po prostu pytam, bo moze ktoras cos wie na ten temat..? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
To powiedz mi - czy to jest wiarygodne? A niby na jakiej podstawie? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 | |
Zakorzenienie
|
Eche a najlepsze jest to że do lekarza rodzinnego też bezwzględnie z rodzicem trzeba iść. tak jakby mieli kupę niepotrzebnego czasu żeby 16 i 17 latki prowadzać do gabinetów.
Madelaine Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#74 |
Zakorzenienie
|
Moja mam jest ... starszej daty i była przerażona jak kupiłam sobie tampony. Co do seksu pewnie i nie ma nic przeciwko ale jakby się dowiedziała o tabletkach to by mi sapała nad uchem cały czas że nie zajdę później w ciążę i mam używać gumek. Bo już różne historie w rodzinie były, ciąża pozamaciczna z powodu spiralki i takie tam. Nie dała by mi żyć raczej :P
![]() |
![]() |
#75 |
Konto usunięte
|
A ile jest lat różnicy między wami? Tak z ciekawości pytam, bo między moją i mną są aż 34 lata, a nieraz totalnie mnie zaskakiwała podejściem - np. sama ze mną tampony kupiła, a przy próbach pierwszych zakładania (komiczne to było
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#76 |
Raczkowanie
|
szajajaba Hm... Ja mam 17 lat a moja mama 50. Ale nie jest "starej daty"
![]() ![]() ![]()
![]() |
#77 |
Zakorzenienie
|
Ja pamiętam mojego pierwszego tampona ukradzionego mamie
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;17471167]A ile jest lat różnicy między wami? Tak z ciekawości pytam, bo między moją i mną są aż 34 lata, a nieraz totalnie mnie zaskakiwała podejściem - np. sama ze mną tampony kupiła, a przy próbach pierwszych zakładania (komiczne to było
![]() ![]() ![]() U nas jest 33 lata różnicy ![]() Nie no moja mama też jest dość liberalna, ale z kategorii medycyny jest kompletnym ignorantem i myśli że robi i radzi dobrze ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#79 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#80 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() czyli z tabletek nici ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 |
Zadomowienie
|
no to musisz zrobić hbs-a ale to pewnie w szpitalu ci robią co jakiś czas, tak naprawdę jeśli przez tyle lat masz wirusa to można powiedzieć ze to już choroba przewlekła, może stać się cud i możesz nagle go wyeliminować ale to mało prawdopodobne po tylu latach albo a raczej napewno będziesz z nim żyła do końca życia.To że wyniki sa w normie nie znaczy ze wirusa nie ma. Może być poprostu uśpiony, organizm przyzwyczaił się po tylu latach do jego obecności. Zdrowy tryb życia to podstawa. Nie przejmuj się tabletkami, poproś o plastry, mi powiedzieli w zakaźnym ( po bardzo silnych lekach które brałam) ze skoro one mi nie zaszkodziły to mogę brać plastry tylko muszę częściej robić badania kontrolne, jeśli po 3 -4 miechach wyniki będą ok to znaczy że nic się złego nie dzieje i plastry mogę mieć także głowa do góry a skuteczność jest taka sama jak w przypadku tabletek. Idź z mamą do zakaźnego na wizytę i niech lekarka jej wszystko wyjaśni.
Edytowane przez Madelaine87 Czas edycji: 2010-02-26 o 15:55 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
Zadomowienie
|
u mnie 24. I niby mało, ja mam 18, ona 42, ale uważa, że "seks po maturze" bo "nic nie daje 100% zabezpieczenia". I nie jest kobitą z wiochy, a poglądy ma podobne.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#84 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() przeciez ja nie neguje faktu ze takie gabinety istnieja. ale na pewno nie wszystkie, wiec mozesz szukac dalej. albo chociazby obserwuj czy zmieniaja sie lekarze-od nich tez wiele zalezy. i tak, wiem ze niektorzy rodzice sa przeciwni tabletkom ![]() Cytat:
Cytat:
karolynka90 pozycze Ci kilkaset anty-HBS, mam ich nadto ;p a tak na serio, trzymam kciuki zeby choroba sie nie rozwijala.... Edytowane przez ojejka89 Czas edycji: 2010-02-26 o 22:32 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
Raczkowanie
|
ojejka89a czy ja twierdzę, że negujesz?
![]() ![]()
![]() |
#88 |
Raczkowanie
|
Ja dzisiaj byłam w przychodni NFZ, jedna z warszawskich przychodni. Poszłam do rejestracji i pytam się czy mogę zapisać się do ginekologa. Odesłała mnie na górę bo niby tam jest rejestracja. Poszłam na górę, patrzę rejestracja, ale tylko na rehabilitacje. Pytam się jakiegoś lekarza gdzie mogę zapisać się do ginekologa, wskazuje mi. Idę do wskazanego miejsca a tam gabinety ginekologiczne. W końcu zagadałam do pielęgniarki. Usiadła ze mną mówi, że obydwie panie ginekolog są na urlopie, że jedna wracają 2 i10 sierpnia więc jeśli będę miała ochotę to mogę przyjść godzinę przed przyjęciami i wtedy na pewno przyjmie mnie bez zapisu. Wspomniała o lekarzu który jest zza granicy na kontrakcie u nich i, że młode dziewczyny są z niego zadowolone itp....i, że jeśli mam ochotę to mogę jutro przyjść. Kazała mi wziąć legitymację i książeczkę ubezpieczeniową. Coś jej wspomniałam o mamie w ciąży więc baaardzo ucieszyła się zaczęła ze mną gadać jak to cudownie, że będę miała rodzeństwo, bardzo miła kobieta. Jutro o 15 i ona jako pielęgniarka przyjmuje z nim. Idę! Podzielę się wrażeniami! (mam 16lat)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:56.