Sycylia - Katania - Camping Europeo - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Podróże, wakacje, wycieczki

Notka

Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-07-14, 15:42   #61
Hibisskus
Przyczajenie

Dot.: Sycylia - Katania - Camping Europeo

Tak, dokładnie ten rozkład!

Na pewno będą ludzie z przedziału 16-18 + pozostają jeszcze włosi
Hibisskus jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-14, 22:05   #62
slodkapolly
Przyczajenie

no to pewnie bedziemy w tym samym czasie no nie wiem, koleżanki są teraz na turnusie i mówiły, że 3 osoby w naszym wieku<lol>
slodkapolly jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-15, 11:36   #63
truska16
Przyczajenie

jak ja byłam to byli ludzie prawie z kazdego rocznika ale najwiecej w przedziale 16-18 a na włochów nie macie co liczyc bo większość to pedały przynajmniej tylko tacy przychodzili na dyskoteki ale na plaży znajdziecie dużo włochów nie pedałów no i oczywiście animatorzy to przepiękni włosi którzy przepięknie tańczą ;D
truska16 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-15, 17:32   #64
Jozka
Raczkowanie

Hej wszystkim!
Również wybieram się na ten obóz w terminie 02.08-15.08 razem z kumpelą i kumplem.
Co do Waszych obaw o sam camping to przecież nie jedzie się na obóz dla luksusów, tylko dla zabawy i ludzi. Jeśli ktoś ma zapędy na pięciogwiazdkowy hotel to chyba rzeczywiście zły wybór.
Mam pytanie do osób, które już wróciły, bądź były tam rok temu. Czy osoby pełnoletnie miały jakiekolwiek ulgi (późniejsze pory powrotów, fajki itd.) z racji wieku? Podczas jednego z obozów jeśli ktoś taki posiadał papierek od rodzica zezwalający na palenie pełnoletnim osobom nie było z tym problemu.

Jedziemy na obóz po raz ostatni w związku z czym liczymy na dobrą zabawę:P

Edytowane przez Jozka
Czas edycji: 2010-07-15 o 17:34
Jozka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-16, 14:11   #65
truska16
Przyczajenie

Niestety nie osoby pełnoletnie nie miały zadnych taryf ulgowych musialy konczyc zabawe o tej godzinie co wszyscy alkohol i papierosy?! Tylko jesli maja pozwolenie od rodziców czyli jakis tam papierek a tak to wszyscy sa traktowani jednakowo
Stary 2010-07-17, 09:01   #66
realmiki
Przyczajenie

ktos kiedys pisal ze "najlepsze to byly nielegalne wypady w nocy nad morze ". Czy ktos pilnuje w nocy plazy ?? czy jest ona oswietlona ze wszystko widac ??
realmiki jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-17, 13:16   #67
slodkapolly
Przyczajenie

czy na terenie campingu znajduje sie bankomat?
slodkapolly jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-07-18, 07:54   #68
monaleasa
Przyczajenie

GG do monaleasa

bankomatu raczej nie było ale do konca nie jestem pewna. Na plaży podobno była jakaś ochrona <tak wychowawcy mówili> ale jedyną ochroną jaką ja zapamiętałam był ratownik który wyrzucał każdego z plaży po godzinie 20... ale plaża jest dość długa i ma pare wejść więc czasem się udawało. Plaża była oświetlona od jednej strony ale tam gdzie nie było oświetlenia było ładniej Szczerze mówiąc ja jadąc na Sycylię osłuchałam się strasznie dużo opini typu cudownie, domki przy plaży, szwedzki stół, no po prostu rewelacja i to nie od jednej osoby. Na miejscu okazała się zzupełnie o 180 stopni inna rzeczywistosc i byłam bardzo rozczarowana. Jdnak nie moge powiedziec że było beznadziejnie bo były fajne momenty, ale uczucia co do całości mam mieszane. osoby +18 o ily byly z grupa dorosłych < bo mozna było tez tak> to miały zupełne rób ta co chce ta xD
monaleasa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-18, 15:38   #69
truska16
Przyczajenie

Ja byłam w tym roku tam i plaża nie była oświetlana ochrony też nie było od godziny 22.00 plaża była pusta i spokojnie można było sobie na nią iść tylko trzeba bylo wiedziec jak by cie nie zauważyli :PP
Stary 2010-07-19, 09:56   #70
Jozka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez monaleasa Pokaż wiadomość
bankomatu raczej nie było ale do konca nie jestem pewna. Na plaży podobno była jakaś ochrona <tak wychowawcy mówili> ale jedyną ochroną jaką ja zapamiętałam był ratownik który wyrzucał każdego z plaży po godzinie 20... ale plaża jest dość długa i ma pare wejść więc czasem się udawało. Plaża była oświetlona od jednej strony ale tam gdzie nie było oświetlenia było ładniej Szczerze mówiąc ja jadąc na Sycylię osłuchałam się strasznie dużo opini typu cudownie, domki przy plaży, szwedzki stół, no po prostu rewelacja i to nie od jednej osoby. Na miejscu okazała się zzupełnie o 180 stopni inna rzeczywistosc i byłam bardzo rozczarowana. Jdnak nie moge powiedziec że było beznadziejnie bo były fajne momenty, ale uczucia co do całości mam mieszane. osoby +18 o ily byly z grupa dorosłych < bo mozna było tez tak> to miały zupełne rób ta co chce ta xD

Co masz na myśli przez "grupę dorosłych";P? A dwie osoby po 19 + jedna 18, to już grupa;D?

King Shankly.

You'll never walk alone!

"So is it true that only good girls go to heaven?"
Stary 2010-07-19, 11:42   #71
monaleasa
Przyczajenie

GG do monaleasa

wydaje mi się że to zależy od wychowawców. były 4 osoby 2 +18 i 2 ponizej 18. oni byli z guliwera chyba z katowic i mieli supoer wychowawce i mieli totalny luz, a z antavi byli dorosli dodatkowo tak jakby na wczasach ale to sie niczym nie roznilo od obozu. a z jakiego biura jedziesz?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-07-19, 12:21   #72
Jozka
Raczkowanie

Cytat:
wydaje mi się że to zależy od wychowawców. były 4 osoby 2 +18 i 2 ponizej 18. oni byli z guliwera chyba z katowic i mieli supoer wychowawce i mieli totalny luz, a z antavi byli dorosli dodatkowo tak jakby na wczasach ale to sie niczym nie roznilo od obozu. a z jakiego biura jedziesz?

Vico-travel, to jest pośrednik, generalnie łączy właśnie z guliverem, ale tym razem podobno antavia. A nie wiesz czy trzeba zanosić jakieś oświadczenie, żeby być traktowanym tak jak tamci? Jak to w ogóle wyglądało?

King Shankly.

You'll never walk alone!

Stary 2010-07-20, 09:44   #73
monaleasa
Przyczajenie

GG do monaleasa

ja wsiadałam wczesniej niż oni więc niewiem jak to wyglądało w katowicach a nie pytałam. obozy na sycylie do europeo i na sardynie są organizowane przez antavie, inne biura są pośrednikami. Musisz się chyba zapytać w biurze z któego jedziecie albo zadzwonić do antavi/ gulivera. Ktoś powinien ci dać odpowiedź
Stary 2010-07-21, 09:59   #74
Jozka
Raczkowanie

Cytat:
ja wsiadałam wczesniej niż oni więc niewiem jak to wyglądało w katowicach a nie pytałam. obozy na sycylie do europeo i na sardynie są organizowane przez antavie, inne biura są pośrednikami. Musisz się chyba zapytać w biurze z któego jedziecie albo zadzwonić do antavi/ gulivera. Ktoś powinien ci dać odpowiedź
Już nie mogę się doczekać .
Jedzie ktoś w tym terminie? (02.08 -15.08)

King Shankly.

You'll never walk alone!

Stary 2010-07-24, 15:32   #75
monaleasa
Przyczajenie

GG do monaleasa

jak wrócisz to koniecznie napisz jak było bo jestem strasznie ciekawa czy po takich opiniach jakie sobie wyrobiliśmy w zeszłym roku poprawili warunki...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-07-25, 09:10   #76
realmiki
Przyczajenie

czy tam są inne kontakty wtyczki ?????
jesli tak to gdzie mozna zdobyc przejsciowki ???
realmiki jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-26, 05:35   #77
monaleasa
Przyczajenie

GG do monaleasa

Cytat:
Napisane przez realmiki Pokaż wiadomość
czy tam są inne kontakty wtyczki ?????
jesli tak to gdzie mozna zdobyc przejsciowki ???
są inne ale babka która jest "opiekunką " obozy je wypożycza za 2 euro ;D
Stary 2010-07-26, 08:34   #78
Jozka
Raczkowanie

Cytat:
są inne ale babka która jest "opiekunką " obozy je wypożycza za 2 euro ;D

Właśnie obejrzałam sobie zdjęcie takiego gniazka i trochę szkoda, że nie bliżej mu do tych angielskich. Tam wystarczyło rozchylić czymś cienkim blaszki u góry i po problemie. Chyba trzeba będzie sobie kupić tutaj, bo jedna przejściówka nie wystarczy, wolę tutaj zainwestować niż tracić tam euro:P

Monaleasa- napiszę, obiecuję

King Shankly.

You'll never walk alone!

Stary 2010-07-26, 11:57   #79
truska16
Przyczajenie

Nie kupuj za duzo tych wtyczek poniewaz tam i tak jest tylko jedno gniazdko a poza tym jak tam kupisz to jak bedziesz wyjezdzac do domu to ci zwroca te 2 euro przynajmniej ja tak mialam a bylam tam w tym roku
Stary 2010-07-26, 16:18   #80
Jozka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez truska16 Pokaż wiadomość
Nie kupuj za duzo tych wtyczek poniewaz tam i tak jest tylko jedno gniazdko a poza tym jak tam kupisz to jak bedziesz wyjezdzac do domu to ci zwroca te 2 euro przynajmniej ja tak mialam a bylam tam w tym roku

Jak to tylko jedno gniazdkooo?

King Shankly.

You'll never walk alone!

Stary 2010-07-26, 18:49   #81
vivek
Przyczajenie

Jozka
Ja z kolegą jedziemy 02 - 15
9624380 -gg, chcesz to napisz.
vivek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-27, 11:43   #82
truska16
Przyczajenie

no niestety tylko jedno no chyba ze sobie kupisz przedłużacz i bedziesz miala wiecej gniazdek :P
Stary 2010-07-27, 14:03   #83
Jozka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez truska16 Pokaż wiadomość
no niestety tylko jedno no chyba ze sobie kupisz przedłużacz i bedziesz miala wiecej gniazdek :P

To jest bardzo dobry pomysł xD

King Shankly.

You'll never walk alone!

Stary 2010-07-27, 18:01   #84
monaleasa
Przyczajenie

GG do monaleasa

jest jedno gniazdko na jeden pokój, więc lepiej jest wziąść sobie jakąś "złodziejke" lub przedłużacz xD
Stary 2010-07-29, 11:27   #85
Jozka
Raczkowanie

Cytat:
jest jedno gniazdko na jeden pokój, więc lepiej jest wziąść sobie jakąś "złodziejke" lub przedłużacz xD

A na które wycieczki fakultatywne warto się wybrać? Myślałam Etnie, Wyspach i Syrakuzach. Byłaś? Warto? I w ile euro trzeba się wyposażyć?

King Shankly.

You'll never walk alone!

Stary 2010-07-31, 15:59   #86
monaleasa
Przyczajenie

GG do monaleasa

etna super, cena chyba 17 euro, mozna kupic i degustowac bardzo dobre wina, syrakuzy... nie rewelacja ale chyba warto, zreszta niewiem jaka jest cena bo ja to w zeszłym roku miałam w programie za free, na liparyjskich nie byłam więc niewiem ale nam mowili że nie warto... ale taormina to za każdą cenę polecam ) po prostu raj na ziemi, sklepy że mmm;D lody niezłe a co do ilości kieszonkowego to chodzi ci o to ile na cały pobyt czy na wycieeczki ?

Edytowane przez monaleasa
Czas edycji: 2010-07-31 o 16:00
Stary 2010-07-31, 18:46   #87
Jozka
Raczkowanie

Cytat:
etna super, cena chyba 17 euro, mozna kupic i degustowac bardzo dobre wina, syrakuzy... nie rewelacja ale chyba warto, zreszta niewiem jaka jest cena bo ja to w zeszłym roku miałam w programie za free, na liparyjskich nie byłam więc niewiem ale nam mowili że nie warto... ale taormina to za każdą cenę polecam ) po prostu raj na ziemi, sklepy że mmm;D lody niezłe a co do ilości kieszonkowego to chodzi ci o to ile na cały pobyt czy na wycieeczki ?
Na cały pobyt razem z wycieczkami.

King Shankly.

You'll never walk alone!

Stary 2010-08-01, 14:27   #88
monaleasa
Przyczajenie

GG do monaleasa

ja mialam około 250 euro...na pewno musisz wziąść coś koło 150 euro ale to tak najmniej mi się wydaje, bo to jest tak: tu wydasz 2 euro na coś tam 5 na lody tu 3 na pizze i tak nie ma xD same zakupy jak robiłyśmy we 4 osoby to wychodzily koło 80 euro na osobe. jeśli będą takie warunki jak w zeszłym roku i jedzenie to lepiej jest mieć więcej kasy niż mniej
Stary 2010-08-02, 08:55   #89
maita
Przyczajenie

Z tego co pamietam ochroniarze na campingu łążą tylko do 3
i pytanko .. jedzie ktoś w terminie 6-19 sierpnia ^^ ?
maita jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-03, 17:20   #90
Hibisskus
Przyczajenie

Wróciłam!
Czytając wszystkie opinie na temat campingu Europeo bałam się przed samym wyjazdem, że będzie bardzo źle. Wcale nie! Cytując Panią Rezydent (która wcale nie jest taka straszna ) : "Przyjechaliście do eukaliptusowego rłaju, maj dir". Camping sam w sobie uroczy! Jest pizzeria, kawiarenka, można kupić lody, kawę. Plaża czysta, są leżaki, parasole, miejsce na siatkówkę. Codziennie Aquagim, animacje, tańce, zabawa. Animatorzy Niko i Roberta są wspaniali! Razem świetnie się dogadywaliśmy, nawet Roberta czytała naszego Harrego Pottera, po polsku! Śmiesznie było. Jeżeli chodzi o jedzenie, co Wy do niego macie? Myśmy mieli wspaniałe! Na śniadanie bułka kukurydziana/ ciabata, masło, szynka, dżemy, ser, ser biały, pasty, dodatki typu ogórki, pomidory czy ketchup, zawsze gorąca herbata i dodatkowo płatki z mlekiem. Obiad: typowe polskie jedzenie wyśmienicie przygotowane! + kompot i owoc, a kolacja albo podobnie jak śniadanie, albo leczo, parówki. Codziennie dyskoteki. Co prawda ja nie chodziłam, nie za specjalnie mi przypadły do gustu ze względu na panoszących się tam włochów :/ Ale reszta koleżanek bardzo sobie chwaliła! Pokoje, cóż. Ja jestem zadowolona, tak jak i reszta moich współlokatorek, bo miałyśmy wyśmienite warunki w porównaniu z niektórymi domkami. Po prostu miałyśmy szczęście. Reszta nie bardzo. Innym rdza zżerała łóżka, materace były przesiąknięte pleśnią, łazienka bez brodzika i zatkana ubikacja. Niekiedy zdarzały się karaluchy i jaszczurki. Jeżeli chcecie trafić na nasz domek z bardzo dobrymi warunkami, radzę walczyć o pokój 137 i 138 Niektórzy pisali, że basen jest płatny te 3 euro. Wraz z przyjaciółmi chodziliśmy normalnie w czasie siesty(niestety trwa 3 godziny) na basen i nikt nam nic nie mówił o płaceniu. Dyskoteki także były tam organizowane!
Ja nie jeździłam na wycieczki. Ale wiem, że chwalą sobie bardzo Wyspy liparyjskie i Taorminę Wycieczka na Etnę niestety im się nie udała. Mieli 12 stopni, padało i udało im się zwiedzić aż jeden krater. Jedyne co ich pocieszyło to degustacja większości alkoholi Czas organizowany był... Nijak Robiliśmy to co chcieliśmy. Jeżeli chodzi o wychodzenie w nocy, wszyscy bawiliśmy się do 2-3 w nocy mimo, że mieliśmy ciszę o 00.30. Co do chodzenia na plażę... Cóż. Nam się tylko raz udało. ale też tylko do 23. Później niestety zgarniają. U nas zgarnęli ok 3 osoby, no i je dodatkowo spisali.
Hotel koło Rzymu jest cudny. W porównaniu z kempingiem to luksus! Same zobaczcie, przesyłam zdjęcia
Jeżeli macie jeszcze jakieś pytania, śmiało! Piszcie Najlepiej na e-mail'a (dusz.d@gmail.com) Pozdrawiam!

http://img34.imageshack.us/gal.php?g=photo044ti.jpg
Hibisskus jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Podróże, wakacje, wycieczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości