![]() |
#61 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: mama i sekty
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Wtajemniczenie
|
Tak
![]() No i podobno FM wprowadza komputery i rózne gadżety do oferty ![]() A tu jest strona Novisionu z tym całym Brajanem Trejsi ![]() http://novision.pl/ To chyba jest tak, że Amway to cała idea tej działalności, MLM to narzędzie a pod tym dzialają już konkretne firmy, jak Novision czy FM. No i Amway, też ma swoja stronę z towarami.
Poszukujesz kota/psa? Nie zależy ci na rodowodzie? Nie kupuj w pseudohodowlach Zajrzyj TU i TU ----- Kotka Trufelka z białaczką, przygarnij.......... Edytowane przez iloneczka1 Czas edycji: 2010-03-05 o 16:36 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Zakorzenienie
|
Omg no właśnie mój brat się tym zajmuje.
Zachwyca się podnieca chodzi gada ciągle opowiada kupuje, ze to zarabia ze tamto ze siamto i dzwoni czy ja nie chcę czy coś tam. Mi się to wydawało po prostu głupie - gada mi głupoty o miliardach które zarabia, a ja wiem że nie ma nic za darmo i żeby mieć więcej kasy trzeba ruszyć tyłek. Powiem szczerze że to jest dla mnie lekki szok bo on został zwerbowany i siedzi w tym i siedzi... Sprzedaje, jeździ na jakieś spotkania, jakieś zjazdy i zloty... Oh my god szczerze, to jestem przerażona..
![]() |
![]() |
#64 |
BAN stały
|
![]() To Twoja mama,zgadza się.Ale ona sama robi sobie krzywdę i Tobie.Powinnaś gdzieś to zgłosić.Przecież ona ewidentnie cię zaniedbuje.Idź z tym do pedagoga szkolnego i spytaj,gdzie możesz to zgłosić.To nie jest normalne.Może jakaś terapia szokowa by podziałała. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() To jest dokładnie takie zachowanie, jak mówisz, są przekonani, ze Pana Boga złapali za nogi a psychologicznie firma działa świetnie. Pomijam fakt, ze na filmie ci wszyscy przodownicy, co próbowali wciagnąć takiego chłopaczka, zachowywali się jak paranoicy. Tak sobie myślę, ilu ich jest wśród nas...i czemu nagle sie o kimś mówi, ze się powiesił, czy otruł i dzieci zostały a rodzina sie dziwi - jak to możliwe, przecież nic tego nie zapowiadało. Pewnie go tak wyssali, i takie długi miał, ze nie miał wyjścia albo sobie uświadomił, że osiągnoł moralne i finansowe dno. Powinny byc grupy wsparcia, jakieś lecznice dla nich, no ale jak wtedy pewnie runąłby światowy marketing związany ze sprzedażą bezpośrednią. Bo sie chyba na tm całym MLM opiera.
Poszukujesz kota/psa? Nie zależy ci na rodowodzie? Nie kupuj w pseudohodowlach Zajrzyj TU i TU ----- Kotka Trufelka z białaczką, przygarnij.......... Edytowane przez iloneczka1 Czas edycji: 2010-03-05 o 17:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Zakorzenienie
|
Zarzuć linkiem na chomika, mam tam wykupiony abonament
![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:05 ---------- Poprzedni post napisano o 18:01 ---------- ej jeśli film jest z 1997 i nazywa się "witajcie w życiu" to właśnie go znalazłam na forum peb
![]() |
![]() |
#67 |
Wtajemniczenie
|
To mi się podoba
![]() Coś dziwny link wyskakuje, wiec jeżeli ktoś jeszcze chce obejrzeć, to proszę po prostu wpisac w googlach chomik witamy w życiu http://www.google.com/search?client=...utf-8&oe=utf-8 Mam ten Scorpionowy Tak to ten z 1997 roku, i od razu powędrował na półkę, Wajda i reszta filmowców oprotestowała zakaz emisji na gdyńskim festiwalu, że godzi to w wolność mediów ![]()
Poszukujesz kota/psa? Nie zależy ci na rodowodzie? Nie kupuj w pseudohodowlach Zajrzyj TU i TU ----- Kotka Trufelka z białaczką, przygarnij.......... Edytowane przez iloneczka1 Czas edycji: 2010-03-05 o 17:10 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
Zakorzenienie
|
obejrzę sobie pierwsze 10 minut na chomiku bo widzę że można
![]() ---------- Dopisano o 18:20 ---------- Poprzedni post napisano o 18:14 ---------- super ceny ![]() http://allegro.pl/item934077196_amwa...a_wysylka.html http://allegro.pl/item937833394_wapn...way_tanio.html
![]() |
![]() |
#69 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#70 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Odnośnie wytłuszczonego: wcale się mamie nie dziwię, że nie podoba się jej fakt, że jej dziecko uprawia seks. Masz dopiero 16 lat, na to przyjdzie jeszcze czas. A z tym, że mama ci zazdrości, że ty kogoś masz, to grubo przesadziłaś. Masz dopiero 16 lat i nie możesz porównywać się do dorosłej kobiety - no, a zwłaszcza matki.
![]() |
![]() |
#71 |
Zakorzenienie
|
Fresa daruj sobie.
![]() |
![]() |
#72 |
Zakorzenienie
|
![]() |
#73 |
Wtajemniczenie
|
Przeczytaj wątek od deski do deski, oraz wątek na biznesowym( link do ktorego podałam w tym wątku) i obejrzyj film "Witamy w życiu". Sprawa jest poważna.
![]() |
#74 |
Wtajemniczenie
|
Wedlug mnie powinnas mame podac do sadu. Zalatwic mieszkanie z babcia. Moze na rozprawie by cos do niej doszlo?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#76 |
Wtajemniczenie
|
Z chomika sciągał się 10 min i nic nie musialam doinstalowywać, jeszcze sobie przez Amway psuć system? O nie
![]() Dobrze, że jest dostępny, bo ja tylko o Chomiku i torrentach wiedziałam, ale TVP to by chyba wcześniej się zawaliła niż w tym szalejącym kapitaliźmie zezwoliła na emisję ![]() ![]()
Poszukujesz kota/psa? Nie zależy ci na rodowodzie? Nie kupuj w pseudohodowlach Zajrzyj TU i TU ----- Kotka Trufelka z białaczką, przygarnij.......... Edytowane przez iloneczka1 Czas edycji: 2010-03-05 o 19:17 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 |
Raczkowanie
|
.
Edytowane przez pytton Czas edycji: 2012-04-29 o 21:37 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() ![]() I pisz w razie wątpliwości, i jak się będzie sprawa posuwac do przodu ![]()
Poszukujesz kota/psa? Nie zależy ci na rodowodzie? Nie kupuj w pseudohodowlach Zajrzyj TU i TU ----- Kotka Trufelka z białaczką, przygarnij.......... Edytowane przez iloneczka1 Czas edycji: 2010-03-05 o 22:00 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#80 |
Zakorzenienie
|
Ja też trzymam kciuki
![]() Dasz radę, bądź silna.
![]() |
![]() |
#81 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Odnosnie głownego tematu, to uwazam,ze powinnas pozwac ojca do sądu o podwyzszenie alimentów na siebie(ewentualnie zrobic to przez mame). Pytanie w takim razie brzmi- gdzie pracuje ojciec i na jakim standardzie zyje. Jesli nie wiesz, daj standardowo- 800 zł, bo i tak opuszcza ze 200- 300 stówki. Jesli ojceiec nie bedzie płacic regularnie, podajesz go do komornika(z tego, co piszesz jest podany) wnosisz wniosek do Mopsu o zaliczke alimentacyjną(do 500 zł płacą) i masz kase na koncie regularnie. To powinien byc krok 1. w Twoim przypadku. Krok 2- porozmawiac powaznie z dziadkami, b, to, co sie dzieje w Twoim domu, nie jest normalne. POprosic o interwencje i pomoc. W najgorszym przypadku poprosic o mozliwosc zamieszkania i wystapic o alimenty od matki. Co do piramidy w której Twoja mama pracuje, to widac bardzo dała sie omotac i nietstety sprac mózg. Sama miałam okazje pracowac w sekretariacie podobnie działajacej firmy, której kierownictwem w regionie zajeli sie moi znajomi i wiem, jakie rzeczy tak sie wyczynia. Ja sie nie dałam wciagnac, ale widzialam z boku ludzi, co dawali sie nabierac i wierzyli w jakies głupoty propagandowe, podobne, jak na tym filmiku z youtube, choc chyba takich fanatyków, jak Twoja mama nie było, bo po roku, to jak ktos zostawał, to kumał mniej wiecej o co chodzi i liczył, ze dorobi sie na naiwnosci innych. ---------- Dopisano o 08:17 ---------- Poprzedni post napisano o 08:03 ---------- Cytat:
Btw, gdybys dawała doopy na kazdym rogu innemu, to bys była prostytuka. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
Raczkowanie
|
.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#84 |
Raczkowanie
|
.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
Wtajemniczenie
|
Co do tegoś nieszczęsnego seksu, nie o to autorce chodziło przy zakladaniu wątku. Problemem jest uwikłanie Mamy w sektę i nawet gdyby Autorka założyła pas cnoty, i tak mama bylaby dalej uwikłana i kupowała te rewelacyjne wytwory, bo tu nie o seks chodzi a o nieumiejętność radzenia sobie mamy z pewnymi faktami od strony emocjonalnej. Rękoczyny, ktorych mama się dopuściła, to wg mnie efekt ciężkiej nerwicy i wyprania osobowości. Wiele dziewczyn, stety, czy niestety współżycie podejmuje i to juz w wieku 13 lat
![]() Oczywiście nie zmienia faktu, ze żaden rodzic nie jest szcześliwy, gdy dowiaduje się o podobnej sprawie, ale nie o to tu chodzi!! ------- Powodzenia, bo może coś drgnie ![]() Dobrze by było film Cioci pokazać, to Jej naświetli ostateczny obraz
Poszukujesz kota/psa? Nie zależy ci na rodowodzie? Nie kupuj w pseudohodowlach Zajrzyj TU i TU ----- Kotka Trufelka z białaczką, przygarnij.......... Edytowane przez iloneczka1 Czas edycji: 2010-03-06 o 08:13 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
Raczkowanie
|
.
Edytowane przez pytton Czas edycji: 2012-04-29 o 21:38 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#88 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie da się pominąć faktu, że kobieta mająca 30, 40 + lat, ma go więcej, niż ma dziewczyna w wieku nastu/20tu lat i nie tylko widzi sprawę z perspektywy zakochanego podlotka ale i już doświadczonej kobiety i matki podlotka na dodatek. To nie złośliwośc a próba uchronienia przed błędami. Inna sprawa, że mam jakies takie przeświadczenie, że dzieci którym rodzice dają warunki do bycia dziećmi jak najdłużej, żadziej wchodzą w związki i seks w wieku lat nastu, iż dzieci które nie mają w domu wsparcia, miłości i muszą tego szukać w zbyt wczesnych związkach. Mnie jakoś dość oczywiste się wydaje, że tu jest tak a nie inaczej. Ale i rozumiem matkę która doznała szoku że to już, ale i która sobie zdaje sprawę, że to nie powinno jeszcze zaistnieć. No ale jest na moje oko sporo jej własnej winy w tym co się dzieje z Pytton, a z tym sobie najwyraźniej matka nie radzi, lub nie uzmysławia.
Cava Z salamandrą w dłoni szedłem przez powierzchnię komety. Liz Williams Edytowane przez cava Czas edycji: 2010-03-06 o 08:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do alimentów? Co tzn walczy???? Nie trzeba walczyc- daje wniosek do MOPsu, dostaje alimenty BEZ walki, a ojcu zniera sie dług u komornika. Dostaje kase regularnie z MOPSU, a reszta niech sie ojciec martwi. Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ---------- Cytat:
Edytowane przez Gwiazdeczka1978 Czas edycji: 2010-03-06 o 08:58 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 |
Wtajemniczenie
|
Nie wydaje mi się, ze obecne działanie matki to efekt jej życiowej odpowiedzialności za córkę. Jak może doradzać dziecku osoba, dla której własna córka szuka pomocy u obcych ludzi na forum publicznym, kto tu jest bardziej odpowiedzialny? Chyba córka, a że szuka bliskości u obcych ludzi (chłopak), to jest naturalny odruch, kiedy nie można tego znaleźć w domu i wiele zaniedbanych dziewczyn wpada w złe środowisko i ciąże. Ona akurat miała szczęście i nie jest zepsuta. Inna by została galerianką. Ani blokersi, ani galerianki nie biorą się z niczego, winę ponosi dom. Każdy normalny człowiek, gdyby miał wybierać, wybrałby obiad w domu z rodzicami w ciepłej rodzinnej atmosferze,. rozmowę, wspólne wakacje a nie szwendanie się z jakimiś dziewuchami po mieście.
No sorry, tyle kasy na wątpliwej jakości produkty? Szprycowanie ją chemią? Brak dbałości o własciwe jedzenie, w momencie gdy organizm się kształtuje, dojrzewa? Ani pieniądze na korepetycje, ani sprawa z chłopakiem nie przekona mnie, że jej mama dziala świadomie i dla dobra córki. Teraz daje jeszcze odrobinę pieniędzy na coś, co sie dziecku przyda (korki) i jeszcze sie minimalnie interesuje (chłopak) , za chwilę przestanie, bo sie tak uwikła. Gdyby dziecko nie przyszło tutaj i nie zaczęło walczyć, mogli znaleźć kobietę martwą, bo sytuacja by ją przerosła. I ja nikogo nie straszę. Rozmowa jest o sekcie finansowej i sposobach walki z nią na konkretnym przykładzie. Fakt, że matka ma za złe kontakty seksualne nie ma znaczenia. Jej działanie na dobre córce nie wychodzi (fizycznie i psychicznie), w cywilizowanym kraju odebrano by jej prawo do dziecka. Unormuje się sprawa z Mamą, będzie czas na naprawę moralności Autorki ![]() I tylko pytanie, czy kasa na korki i bicie za chłopaka, to naprawdę chęć aby córka miała lepsze życie? Czy matka w ogóle jeszcze wie, ze jest jakieś inne życie, niż Amway, bo podejrzewam, że nie. Sama jest stłamszona, więc wyładowuje to biciem na córce. Takie sprawy, i będę się upierac, można złatwić cywilizowanie.
Poszukujesz kota/psa? Nie zależy ci na rodowodzie? Nie kupuj w pseudohodowlach Zajrzyj TU i TU ----- Kotka Trufelka z białaczką, przygarnij.......... Edytowane przez iloneczka1 Czas edycji: 2010-03-06 o 09:30 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:14.