dziewczyny z londynu... - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Emigrantki

Notka

Emigrantki Emigrantki to forum dla "zagranicznych" Wizażanek. Wejdź, poznaj rodaczki, wymień się opiniami i swoim doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-14, 19:29   #61
Mmargarita007
Raczkowanie

Dot.: dziewczyny z londynu...

Oj i ja kiedyś może znajdę się w biurze Mam nadzieję Sprzątanie nie jest złe, nawet lubię tą pracę, ale chyba mnie rozumiecie...

"Weź swój los w swoje ręce, a ręce daj w górę. Złota rybka? Zapomnij! Poszła na emeryturę"
Łona

Mmargarita007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-14, 20:31   #62
Kasienka :)
Raczkowanie

Hej dziewczynki
melduję się i ja od półtorej roku w Londynie jestem tu ze swoim TŻtem także nie jest tak źle,bo mamy siebie jesteśmy tu głównie po to,żeby odłożyć pieniążki i na następne wakacje mamy w planie wracać do domku fajnie,że jest Was tu tak dużo,będzie można pogadać z kobietkami,które też mieszkają w tym wielkim mieście pozdrawiam !
Kasienka :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-15, 09:07   #63
martuska81
Raczkowanie

GG do martuska81

Cytat:
Napisane przez Kasienka :) Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki
melduję się i ja od półtorej roku w Londynie jestem tu ze swoim TŻtem także nie jest tak źle,bo mamy siebie jesteśmy tu głównie po to,żeby odłożyć pieniążki i na następne wakacje mamy w planie wracać do domku fajnie,że jest Was tu tak dużo,będzie można pogadać z kobietkami,które też mieszkają w tym wielkim mieście pozdrawiam !
Witaj

Ale nudy
Za oknem słoneczko świeci
Będzie ciepło
martuska81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-15, 09:22   #64
little_ola
Zakorzenienie

Dzień dobry! Pięknie za oknem! W końcu wiosna!!!
little_ola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-15, 12:13   #65
Trele_Morele
Zakorzenienie

A mnie wczoraj natchneło na basen . Popluskałam się trochę w hotelu Mariot

Co do mojego dylematu , to już go nie ma .. Zrezygnowałam z jednej roboty dla drugiej , mam nadzieję że nie będe żałować
Po za tym mam pomysł na swój biznes , oby co z tego było ..

pannawtrampkach ; Jakieś wieści pogodowe co do koniec marca , początek kwietnia ? Jade do Polski a nawet nie mam zimowej kurtki , o butach nie wspomnę
Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-15, 12:39   #66
brightcrystal
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
O ! W końcu coś dla mnie .. W Londynie jestem od roku , nie jest mi tu dobrze , ani źle .. Tak jakoś nijako ! Standard życia jest nie porównywalny , mimo wszystko czuję się tu jak obłąkana Brakuje mi znajomych , cholernie mi brakuje ..
HEJ! zaczelam ten watek.... i tak jakos wyszlo ze mialam duso na glowie i przez ponad tydzien nie mialam okazji sie zalogowac!!

Naprawde nie spodziewalam sie takiego odzewu i musze przyznac ze jestem mile zaskoczona co mnie tylko smuci to pwtarzajace sie kwestie braku znajomych, przyjaciol etc

Jak wczesniej wspomnialam jestem w londynie 6 lat.. bywalo roznie..tak na poczatku super..pozniej zle, pozniej nijak pozniej znowu lepiej i tak na okraglo. Wiele rzeczy robilam, mieszkalam w roznych dzielnicach tratatataa
teraz jestem na drugim roku pielegniarstawa na london south bank university i bardzo sie ciesze ze w koncu robie cos pozytywnego w zwiazku z moim zyciem zawodowym!
wiec jesli ktoras z was ma dosyc swojej pracy i chce cos zmienic... bardzo polecam nie tylko pielegniarstwo ale ogolne rozwijanie sie.... jesli macie jakies pytania chetnie odpowiem , xxxxxxxxxxxx
brightcrystal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-15, 12:51   #67
Daenerys
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez brightcrystal Pokaż wiadomość
HEJ! zaczelam ten watek.... i tak jakos wyszlo ze mialam duso na glowie i przez ponad tydzien nie mialam okazji sie zalogowac!!

Naprawde nie spodziewalam sie takiego odzewu i musze przyznac ze jestem mile zaskoczona co mnie tylko smuci to pwtarzajace sie kwestie braku znajomych, przyjaciol etc

Jak wczesniej wspomnialam jestem w londynie 6 lat.. bywalo roznie..tak na poczatku super..pozniej zle, pozniej nijak pozniej znowu lepiej i tak na okraglo. Wiele rzeczy robilam, mieszkalam w roznych dzielnicach tratatataa
teraz jestem na drugim roku pielegniarstawa na london south bank university i bardzo sie ciesze ze w koncu robie cos pozytywnego w zwiazku z moim zyciem zawodowym!
wiec jesli ktoras z was ma dosyc swojej pracy i chce cos zmienic... bardzo polecam nie tylko pielegniarstwo ale ogolne rozwijanie sie.... jesli macie jakies pytania chetnie odpowiem , xxxxxxxxxxxx
Ja tez skladam podania na rzne studia w tym roku. Tzn juz zlozylam. Miejmy nadzieje, ze sie uda, choc nie jestem przekonana. Boje sie, ze sobie nie poradze, bo to trudne rzeczy, ale tak naprawde, zastanawiajac sie to ten kierunek, to to czego jeszcze lubilabym sie uczyc. Londyn pod wzgl studiow, kierunkow i kursow nie ma sobie rownych. Trzeba to wykorzystac.

Daenerys jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-03-15, 13:34   #68
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
bywalo roznie..tak na poczatku super..pozniej zle, pozniej nijak pozniej znowu lepiej i tak na okraglo. Wiele rzeczy robilam, mieszkalam w roznych dzielnicach tratatataa
= No kurde , jakbym słyszala siebie

Mi też się marzą studia , niestety muszę podszkolić angielski . Najbardziej z tego co zostawiłam w Polsce szkoda mi właśnie studiów , tych o których marzyłam od zawsze .
Stary 2010-03-16, 05:39   #69
Milanna
Raczkowanie

A ja od czerwca zaczynam kurs tlumacza
Milanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-16, 10:16   #70
little_ola
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Milanna Pokaż wiadomość
rewelacja! myślę, że to świetny pomysł!!!
Stary 2010-03-16, 11:06   #71
perelka_1983
Raczkowanie

Witajcie emigrantki.Te udzielajace sie jak i te w 'czytelni'
Ja w Londynie jestem od wrzesnia '07 nie wiem czy dlugo czy krotko ale jestem.Mieszkam sobie z mezusiem i synusiem ktory 25marca bedzie mial roczek.
Kiedys mielismy wiecej znajomych w Londynie i jak i troche poza.Wiele osob wyjechalo (bo to szkola,bo to juz mieli dosc).
Fajnie by bylo czasami sobie pogadac,podyskutowac.
Tak dla ciekawostki dodam ze jestem z cricklewood (a co bede sie ukrywac)
Buzka babeczki

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-03-16, 13:42   #72
brightcrystal
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Daenerys Pokaż wiadomość
Ja tez skladam podania na rzne studia w tym roku. Tzn juz zlozylam. Miejmy nadzieje, ze sie uda, choc nie jestem przekonana. Boje sie, ze sobie nie poradze, bo to trudne rzeczy, ale tak naprawde, zastanawiajac sie to ten kierunek, to to czego jeszcze lubilabym sie uczyc. Londyn pod wzgl studiow, kierunkow i kursow nie ma sobie rownych. Trzeba to wykorzystac.
poki nie sprobujesz sie nie dowiesz... Londyn ( ogolnie UK) jest super pod tym wzgledem ze jest wiele pomocy, dofinansowan... latwo dostac kredyt, ktory sie splaca dopiero jak sie pracuje i zarabia okreslona kwote, no a kierunki zwiazanie z health and social care sa czesto oplacane przez NHS, ja tylko zaluje ze zdecydowalam sie tak pozno.. pozdrawiam

---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:38 ----------

Cytat:
Napisane przez Milanna Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 15:42 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ----------

Cytat:
Napisane przez perelka_1983 Pokaż wiadomość
Tak dla ciekawostki dodam ze jestem z cricklewood (a co bede sie ukrywac)
a ja z Forrest Hill SE23
brightcrystal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-16, 13:49   #73
pannawtrampkach11
Rozeznanie

GG do pannawtrampkach11

trele, wkleję obecny obrazek mojej miejscowości (zdjęcie bodajże sprzed 2 dni,tatko mi wysłał;P) kurde, nadawałoby się na okładkę "Przedwiośnia"
ale bądźmy dobrej myśli, z końcem miesiąca powinno być już cieplej. Na długo jedziesz?

racja,pod względem tych wszystkich kursów,kierunków.. Londyn nie ma sobie równych. Ja niestety trochę daleko mam i taka impreza kosztowałaby mnie fortunę, na dłuższą metę... no nic dziewuszki,spadam;*

Edytowane przez pannawtrampkach11
Czas edycji: 2010-03-16 o 13:51
pannawtrampkach11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-16, 19:05   #74
Trele_Morele
Zakorzenienie

Zdjęcie boskie ale pogoda mnie odrzuca .. JA cholerka nie mam zimowych butów Jade 31 marca i wracam 6 kwietnia, kika dni ale dla mnie to i tak jak wakacje na Ibizie

A ja dziś małe przeboje , przybywa mój TŻ z pracy 6 godzin wcześniej , cały napuchnięty - coś mu wpadło do oka. Patrzę i nic nie widzę , a ten płacze i płacze , no to do GP a tam mu dali krople na zapalenie bo też nic nie widzą. Teraz śpi , ale jak mu nie przejdzie to musze na pogotowie mknąć Tylko gdzie ? Okulista by się przydał ...
Stary 2010-03-17, 03:08   #75
Milanna
Raczkowanie

Cytat:
Zdjęcie boskie ale pogoda mnie odrzuca .. JA cholerka nie mam zimowych butów Jade 31 marca i wracam 6 kwietnia, kika dni ale dla mnie to i tak jak wakacje na Ibizie

A ja dziś małe przeboje , przybywa mój TŻ z pracy 6 godzin wcześniej , cały napuchnięty - coś mu wpadło do oka. Patrzę i nic nie widzę , a ten płacze i płacze , no to do GP a tam mu dali krople na zapalenie bo też nic nie widzą. Teraz śpi , ale jak mu nie przejdzie to musze na pogotowie mknąć Tylko gdzie ? Okulista by się przydał ...
Mam nadzieje ze nie bedziecie musieli jechac na pogotowie, ale jakby co to w Hounslow jest szpital, walk in centre jest czynne caly dzien ale jest tez accidents and emergency czynne 24 h.
Milanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-17, 15:44   #76
Trele_Morele
Zakorzenienie

Dziękuje Na szczęście obeszło się bez i wszystko jest w porządku Daliśmy sobie sami rady , miał coś wbite do powieki od wewnętrznej strony ale udało mi się to wyciągnąć
No proszę .. jestem lepsza od okulisty

Mój brat mi dziś opowiadał , jak kolega złamał kości śródstopia . Lekarz kazał mu robić ciepłe okłady i łykać Paracetamol. Jak po tygodniu wszytsko było bez zmian , rodzice wzieli go prywatnie do lekarza. Zbadał go i mówi ; - Co to za lekarz Cie badał ? Nienormalny ? . Rób zimne okłady i łykaj Paracetamol
Stary 2010-03-17, 16:10   #77
pannawtrampkach11
Rozeznanie

GG do pannawtrampkach11

Cytat:
Dziękuje Na szczęście obeszło się bez i wszystko jest w porządku Daliśmy sobie sami rady , miał coś wbite do powieki od wewnętrznej strony ale udało mi się to wyciągnąć
No proszę .. jestem lepsza od okulisty

Mój brat mi dziś opowiadał , jak kolega złamał kości śródstopia . Lekarz kazał mu robić ciepłe okłady i łykać Paracetamol. Jak po tygodniu wszytsko było bez zmian , rodzice wzieli go prywatnie do lekarza. Zbadał go i mówi ; - Co to za lekarz Cie badał ? Nienormalny ? . Rób zimne okłady i łykaj Paracetamol
leżę i kwiczę no nie mogę dosłownie Paracetamol.. dobry na wszystko
a w ogóle w ogóle to jakim cudem TŻ wbił sobie coś od wewnętrznej strony powieki? Kurde,zdolny jest:P

a ja dzisiaj cały dzień na zmywaku:P hostom w interesie pomagam. Aaaaa jaki cudowny kucharz. I jaki zdolny! Mmmmm...
Stary 2010-03-17, 18:06   #78
AgaMili
BAN stały

Cytat:
a ja z Forrest Hill SE23
Wiem gdzie to jest, Mieszkałam 2 lata wLewisham a to zaraz kolo Forest Hill, teraz sie przeprowadzilam ale to 1,5 godzinki autobusami

Z tym pielęgniarstwem to łatwo się dostać? Ja w Polsce chciałam to studiować , ale spóźniłam sie z podaniem, a potem wyjechałam. Bardzo bym chciała studiować pielegniarstwo ale narazie nie mam takiej możliwości
AgaMili jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-17, 19:27   #79
roxyroxy
Zadomowienie

To i ja sie dolacze, o ile mozna W Londynie mieszkam juz ho ho , az 7 lat. Pracuje jako ksiegowa. Kocham to miasto, zawsze cos sie dzieje i jest cos do zrobienia. No i godny zarobek do wydania na przyjemnosci ;-). Mam tu TZ i grupe znajomych ale tak sie nieszczesliwie zlozylo ,ze mam tylko jedna kolezanke Polke i nie pogardzilabym nowa znajomoscia A tak w ogole, to mieszkam w polnocnym Londynie
roxyroxy jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-03-17, 21:50   #80
pannawtrampkach11
Rozeznanie

GG do pannawtrampkach11

cześć dziewuszki
kupowała może któraś z Was tu w UK tabletki z błonnikiem?
No niby odchudzające,ale takie maksymalnie bezpieczne?
Możecie mi jakieś polecić?
Stary 2010-03-17, 22:53   #81
Trele_Morele
Zakorzenienie

roxyroxy ; Witam
Swojego czasu szukałam dobrej księgowej , i nie znalazłam Szkoda że wtedy się nie spotkałyśmy . Teraz nie mam głowy do tego , ale sprawa pewnie kiedyś wróci .

pannawtrampkach ; U mnie na chacie jest teraz akcja odchudzane .. Dziewczyny sciągają jakieś tabletki aż z Czech nie jestem zbytnio w temacie , ale ohują i ahują
Stary 2010-03-18, 15:01   #82
pannawtrampkach11
Rozeznanie

GG do pannawtrampkach11

a Czech powiadasz? i zrzuciły już coś, dzięki tym tabletkom? proooszę, podpatrz nazwę:P

a ja dzisiaj kolejny dzień na zmywaku, teraz 2 godziny przerwy i znów do kucharza
znaczy..na zmywak kto by pomyślał, że z taką radością będę kiedyś biegać do pracy:P
Stary 2010-03-19, 11:51   #83
little_ola
Zakorzenienie

Witajcie!!!
Czy może któraś z Was widziała:
http://www.artstheatrewestend.com/ev...ging_4191.aspx ?
Jutro się wybieram z koleżankami w ramach "babskiego wieczoru" i nie wiem czego się spodziewać, ba ja musicali nie za bardzo lubię;-)
Stary 2010-03-19, 12:04   #84
roxyroxy
Zadomowienie

Trele-morele, pomoca zawsze sluze ;-) chociaz ja sie wciaz ucze, chce zostac chartered accountant.

Little-Ola , ja tego musicalu akurat nie widzialam ale bylam na innych i wszystkie zrobily na mnie niesamowite wrazenie

Siedze w pracy dzis i strasznie sie nudze. Dobrze ,ze juz weekend

a jakie macie plany na weekend?
roxyroxy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-19, 12:18   #85
Daenerys
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez roxyroxy Pokaż wiadomość

a jakie macie plany na weekend?
Zadnych. Moze pojde obejrzec nowa wystawe w galerii, bo ponoc dobra jest.
Ach no tak zapomnialam, tz juz wpadl w szal przeprowadzki, mimo ze mamy jeszcze prawie dwa tygodnie. Wczoraj pierwszy mebel rozlozyl na czesci i zrobil balagan w calym mieszkaniu. W zwiazku z tym planuję sprzatac i cos tam jeszcze popakowac.

Stary 2010-03-19, 13:26   #86
AgaMili
BAN stały

Ja planów nie mam bo cały weekend pracuję

Little-Ola ja nie byłam ale wygląda nieźle ten plakat
AgaMili jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-20, 18:16   #87
Trele_Morele
Zakorzenienie

A tu co taka cisza ?

Chcemy z mamą otworzyć mały Cleaning Service . Znacie może jakieś strony angielskie na których mogłabym umieścić ogłoszenie ?
Stary 2010-03-20, 18:49   #88
Daenerys
Wtajemniczenie

Cytat:
A tu co taka cisza ?

Chcemy z mamą otworzyć mały Cleaning Service . Znacie może jakieś strony angielskie na których mogłabym umieścić ogłoszenie ?
Gumtree?

Stary 2010-03-20, 20:55   #89
Trele_Morele
Zakorzenienie

To już mam Ale dzięki :d
Stary 2010-03-22, 14:08   #90
Bakteryika
Wtajemniczenie

Cytat:
To już mam Ale dzięki :d
yellow pages - ale platne
Bakteryika jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Emigrantki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości