|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#61 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wiosną świętujemy roczki, zatem mamy pierwsze kroczki-marcowo-kwietniowe mamusi
alkamor 40-41
![]() ![]()
#62 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wiosną świętujemy roczki, zatem mamy pierwsze kroczki-marcowo-kwietniowe mamusi
12 cm obcas, a platforma tylko 1cm.
Buziaczek no to święto! Pierwsza wypłata! Dzisiaj stawia Buziaczek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#63 |
Wtajemniczenie
|
Tun1a dlatego przyda się autofocus
![]() ![]() 12 cm ![]() ![]() ![]()
#64 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Ja to mam 38 A ja mam kochane dziecko ![]() ![]() ![]() ![]() No dobra! Z okazji ze dostalam wyplaty duzo wiecej niz sie spodziewalam to dla wszystkich ![]() ![]() ![]() Edytowane przez buziaczekk Czas edycji: 2010-03-09 o 12:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#66 |
Wtajemniczenie
|
Ola nie ma pchacza, ale ja mam: wózek
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#67 |
Zadomowienie
|
alkamor no niestety tak to jest że nie każde dzieko jest takie same. Kevin przesypial noce od 5tego miesiąca i drugi taki egzemplarz mi się nie trafił... Dlatego ja kolejnemu dziecku mówię NIE
![]() Tun1a mój najwięszy dotychczas obcas to 9cm i pod górę jak idę to jakby kulawa, masakra a Ty 12+1 WOW szacun... Przeis na babanowca podam tylko muszę go odkopać z archiwum bo nie chce mi sięgo pisać... (wiem wiem leń jestem ![]() Ciacho się udało teraz tylko goście musządo Nas dotrzeć :FD Odnośnie wyspy: czy któraś fundnęła sobie tę złotą rękę do zbiorów albo złotą łopatę??? Na jakiej zasadzie to działa i czy się opłaca???
![]() |
#68 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jak stawiasz to się poczęstuję ![]() ---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ---------- aaaa...a jak Ola zacznie na nóżkach chodzić ![]() Cytat:
![]() czekam na przepis ![]() a kto ma przyjść ![]() też się zastanawiałam na jakiej to zasadzie działa ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#69 |
Wtajemniczenie
|
![]() Buziak 172cm mam ![]() a tutaj zobaczcie jak pięknie mój synek pozuje ![]()
#70 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#71 |
Zadomowienie
|
Kumpela z siostrą i córką 2 letnią
![]() Bananowiec suche składniki 1,5 szklanki mąki pełnoziarnistej [moze być tez zwykła] 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 szk. brazowego cukru [biały tez może być] mokre składniki 3-4 banany 1/2 szkl oleju 1/2 mleka 1 jajko + w moim przepisie zirarno słonecznika,dyni i orzechy włoskie ![]() wymieszać "sucha" miske ,dorzucic zawartosc "mokrej" miski wymieszać wszystko razem,wyłozyć do keksówki i piec w 150 175 st przez ok 45-50 min Ciasto mega proste,mega pyszne ,polecam ![]()
![]() |
#72 |
Zakorzenienie
|
no ja 41
![]() emilka - normalnie jakiś model Ci rośnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#73 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ja Ci zaraz dam kopyta ![]() a tak serio to wolałabym mieć rozm 37 ![]() ![]()
![]() |
#74 |
Zakorzenienie
|
hmmm nie jadłam takiego
![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ---------- emilka - wiem coś na ten temat ![]() ---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ---------- cassie - a te banany to zetrzeć czy co ?? no i tego mleka to 1/2 ale litra czy szklanki ?? |
![]() ![]() |
![]() |
#75 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ciasto będzie wodnite ale takie ma być ![]() Szybko się je robi i jest bardzo dobre. Najlepiej smakuje takie letnawe ![]() emilka noooooo urodny chłopak ![]() Ja mam nogę 40,5... też wcale nie za fajna numeracja. Koleżanka z LO przy wzroście 178 miała nogę 44 to już wogóle tragedia... Dziewczyny co tak mało giftów posyłacie na FB ![]() ![]()
Edytowane przez cassie24 Czas edycji: 2010-03-09 o 13:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#76 |
Zakorzenienie
|
mi kuzynka dała trzy pary butów, dwie pary w sumie nówki (jedne za małe na nią, a drugie raz ubrała) no ale rozmiar 37 i na mnie za duże, bo ja mam nogę 35-36 zależy od buta
i nie mam nawet ich komu oddać bo nikt z moich bliskich nie ma nogi 37
#77 |
Rozeznanie
|
Ale się wkurzyłam.
Pojechałam z Filipem do tz do pracy i jak jechałam po drodze była wycinka drzew i jade i jakaś gałąź na mnie spadła ale słysze ze tylko otarła więc się nie zatrzymałam jak dojechałam tz mi pokazał że jakieś otarcie mam i odrazu skojarzyłam. Pomyśłam będe wracac to się zatrzymam i zwrócę uwagę a faceci jak się oburzyli, najpierw stwierdzili że dopiero teraz przyjechałam ( po czym sądze że dobrze wiedzieli co się stało) po tem zaczeli mnie wyzywać żebym się jeździć nauczyła i zamkneła dziup itp. wkurzyłam się spytałam jak nazywa się firma jeden pan mi odpowiedział ale tak że nie dosłyszałam a drugi powiedział że nie wie (chyba pracuje na czarno i trzeba inspekcje pracy poinformować). Jutro zamierzam sie dowiedzieć i napisac pismo, chcę tez zadzwonić do gazety lokalnej. Otarcie nie jezd duże bo oni tylko gałęzie docinali a mi chodziło tylko o zwrucenie uwagi że powinni uważać ale po takim potraktowaniu stwierdziłam że nie popuszczę. ![]()
Filip 10 kwiecień 2009r godz. 4:44 ![]() "Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się - ze wszystkich sił - tego, czego pragnie." Paulo Coelho
|
![]() ![]() |
![]() |
#78 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Emilka fajnie pozuje Adrianek ![]() Zanka ja mam rozmiar 37. Pewnie jak bym miała większy to by mi łatwiej było równowage w szpilach utrzymać ![]() Joasia nie popuszczaj ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#79 | |
Zadomowienie
|
Dziekuje slicznie w imieniu Julci za zyczenia
![]() I z okazji urodzin mojej coreczki - stawiam! ![]() ![]() ![]() Juz malo ktora karmi, to mozemy sie nabzdryngolic, ja stawiam i buziaczek z okazji wyplaty ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Jutro mamy wizyte u lekarza, zwaza mi ja i zmierza. Zaraz opowiem o urodzinach. Glupia praca ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#80 |
Zakorzenienie
|
HEJ
Wszystkiego naj dla Cichopka z okazji roczku ![]() ![]() ![]()
#81 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#82 |
Zadomowienie
|
monixo dzieki
![]() No wiec o urodzinach. 1. Mialo byc dla rodziny. 2. Postanowilismy dodatkowo zaprosic 2 moje kolezanki, ktore zorganizowaly moj baby shower. Spoko. Tylko jedna z kolezanek zapytala, czy moze przyprowadzic mame, ktora przylatuje do niej na weekend. Of course. 3. Maz marudzi od dawna, zeby zaprosic jego szefa (spoko gosc, dobrze sie znamy), z zona i synkiem (2 latka), no wiec pewnie, ze tak, zeby chociaz jedno dziecko bylo na urodzinach ![]() 4. A teraz historia przyjaciela meza 'od zawsze'. Mial zone, bardzo fajna dziewczyna, cos sie miedzy nimi nie teges dzialo. Byli w trakcie rozwodu, jak on wpadl kiedys do nas, zeby nam oznajmic, ze bedzie mial dziecko! Oczywiscie nie z zona, tylko z jakas dziewczyna, ktora chcial, zebysmy poznali. Laska jest wybrakowana wersja jego bylej juz zony. Latynoska, niziutka, pod wasem, babochlop taki. Nie lubie jej, nie mamy o czym gadac a poza tym ona slabo mowi po angielsku. Do tego okazalo sie, ze mezatka ![]() ![]() ![]() ![]() 5. Zaprosilam matke tego chlopaka, przyjaciolka mojej tesciowej, owdowiala niedawno, szkoda mi jej. 6. Zaprosilismy naszych przyjaciol, niedawno wzieli slub i staraja sie o dziecko, strasznie ich lubimy. 7. Zaprosilam moja ulubiona kolezanke z pracy a maz swojego kolege. No wiec jak widzicie zrobil mi sie tlum ![]() ![]() Planuje w piatek wagary sobie zrobic, bo jak ja impreze na 22 osoby przygotuje w sobote rano... |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#84 |
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() u nas koszmar ![]() zacznę od początku. wczoraj koleżanka która się zajmuję Igorem oznajmiła mi że więcej z nim nie zostanie bo on jej ciągle płaczę i ciągle musi go nosić a ona nie ma zamiaru zajmować się moim dzieckiem kosztem swojego. do tego 2 razy jej wczoraj zwymiotował,nie ulał. tylko jak dorosły człowiek puścił wielkiego pawia przy czym bardzo płakał. myślałam że to jednorazowe,ale wczoraj wieczorem zrobił w domu to samo. myślałam że zawału dostanę, do tego cały czas miał gorączkę 39 stopni mierzone w tyłku. całą noc Igor płakał,tż do niego wstawał,o 3 wylądował u nas w łóżku(pierwszy raz w swoim krótkim życiu ![]() ![]() WYMUSIŁAM wizytę domową na lekarzu bo oczywiście wielki problem. ma mocno czerwone gardełko. dostał zawiesinę,jak to powiedziała farmaceutka -taki antybiotyk ale nie do końca ![]() nie chce jeść,ma sine pod oczkami ![]() a moja siostra zgodziła się zostawać z Igorkiem ![]() sto latek dla Julci ![]()
#85 |
Zakorzenienie
|
czoornoo -
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#86 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nic konkretnego nie powiedziała. że "raczej to jelitówka" ale ma czerwone gardełko "wiec może to bardziej zapalenie gardła" ![]() dobrze że to nie Igora lekarka tylko ta była w zastępstwie bo już bym przychodnie zmieniała ![]()
![]() |
#87 |
Zakorzenienie
|
Ci lekarze mnie czasami osłabiają
![]() ---------- Dopisano o 18:13 ---------- Poprzedni post napisano o 18:07 ---------- moje dziecko (w końcu ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#88 |
Zadomowienie
|
Moi goście właśnie poszli, młody zasnął poraz 3ci dzisiaj (ciekawe co w nocy będzie robił)...
Weszłam na wyspę pozbierać plony, plony pozbierałam a kasa zniknęła... znowu! To jest jakaś paranoja. czornooo ale się porobiło... Spice skąd ja to znam... takim sposobem miałam 30 gośći weselnych więcej ![]() Tun1a dużo zdrówkadla Was!!!
![]() |
#89 |
Zakorzenienie
|
a ja nie wiem jak z tej "Super Łopaty" skorzystać a wydałam 5000
![]() cassie - mój bananowiec w piekarniku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#90 | |
Zadomowienie
|
czoornoo super, ze z siostra bedzie!
![]() alkamor gratuluje 'mama' ![]() ---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:27.