![]() |
#61 |
Przyczajenie
|
Dot.: Gdzie można dobrze zjesc ???
A czemu reklama? Czy każda z Nas w tej chwili nie reklamuje swoich ulubionych miejsc?:P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 | |
Przyczajenie
|
Hm.. dziwny komentarz. Każda z Nas w jakiś sposób reklamuje teraz ulubione lokale, nie?
![]() Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Rozeznanie
|
Jeżeli któraś będzie kiedyś w okolicach Nowego Targu to polecam włoską restaurację w rynku Villa Toscania - jedzenie tam jest nie ziemskie, makarony i pizza pycha!!!
No i oczywiście restauracje Góralską Strawę (jak się jedzie na Ludźmierz), na sam początek dają własnej roboty chleb i smalec... ja idąc do nich na obiad właśnie tego chleba nie mogą się doczekać. Mają typowe regionalne dania, ale bardzo dobre!
Zapraszam na swojego bloga --> http://zapachmiety.blog.pl Dziś: ciasto 3 bit ![]() _________________________ ________ "Większość ludzi ma tyle szczęścia, na ile sobie pozwoli" - Abraham Lincoln ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Zadomowienie
|
Katowice
Mogę polecić odkrytą niedawno Dobrą Karmę w Katowicach. To dość wyjątkowe miejsce, głównei kuchnai wegetariańska, jak pisze na stronei wg pięciu przemian. http://www.dobrakarma.com/dla_brzucha.php Polecam pizzę przemianową na cieście z mąki razowej. Bardzo dobra, pyszne zupki, kotleciki jaglane. Codziennie troszkę inny jadłospis jeśli chodzi o kotlety i zupy. Odwiedziłam to miejsce kilka razy jak dotąd i zawsze wyszłam zadowolona. Do jedzonka napój aloesowy, herbata jaśminowa, napój kokosowy. Wielu rzeczy i napojów jeszcze nie próbowałam, ale patrząc na menu brzmią pysznie. Aa płatność tylko kartą :/
![]() |
#65 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#66 |
Raczkowanie
|
To ja zarekomenduje pysznego steka w Warszawie
![]() Jadlam takiego w Restauracji 99 Naprawde polecam miesozercom ![]()
![]() |
#67 |
Zakorzenienie
|
Proponuję,żeby na samej górze w pisanej przez siebie wiadomości pisać na czerwono nazwę miasta-ułatwi to szukanie
![]() Łódź Moje okolice: "Stara wędzarnia" na Nowomiejskiej. Można tam kupic wędzone wędliny,ryby, pierogi domowej roboty,śledziki itp. Polecam Delicję z kurczaka ze szpinakiem-filet drobiowy smażony ze szpinakiem i smietanką ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
Zadomowienie
|
Gdyby ktoś jechał drogą z Katowic (przez Dąbrowę G.) do Krakowa, to warto zjechać na Ojców. Jest piękna okolica i bardzo bardzo dobre jedzenie w Piwnicy pod Nietoperzem. Z pełna odpowiedzialnością polecam zupę borowikową oraz placki ziemniaczane. Mój towarzysz jadł pstrąga (świeży, z hodowli tuż obok), też podobno pyszny : )
Ul. Ojców 15 A, co mi jeszcze przychodzi do głowy. Ustroń! Gdyby ktoś się wybierał np. na Majówkę, najpyszniejsze miejsce w Ustroniu to pizzeria "U Włocha" przy wjeździe do miasta. Ja zawsze zamawiam tam pizzę ze szpinakiem i świeżymi pomidorami, więc nie wiem jak inne pizze - pewnie tak samo smaczne, i makaronów też warto spróbwać :- ) ul. Lipowczana 3 Edytowane przez hellyeah0 Czas edycji: 2012-04-16 o 21:02 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
astro-loszka
|
Moje hity:
Warszawa: La Stella - pizzeria osiedlowa przy al. Wilanowskiej - kuchnia włoska, smacznie, niedrogo Sushi Iro - pyszne sushi, zwłaszcza z pieczonym węgorzem w sosie teryaki, niskie ceny Bistecca Bistro w Wilanowie - pyszne steki, niektórzy twierdzą, że najlepsze w Warszawie Le Cedre - świetne miejsce na uroczystą randkę, klimatycznie, nastrojowo, kuchnia libańska Banja Luka - kuchnia bałkańska i takiż wystrój i muzyka, fajne miejsce na uczczenie jakichś urodzin czy rocznicy. Latem piękny ogródek. W zeszłym roku w sezonie ciepłym wieczorami w weekendy serwowali pieczone prosię jako darmowy poczęstunek dla gości Antica na Ursynowie -kuchnia włoska, smacznie i prosto Dalmacja na Kabatach - malutka, schowana w gąszczu bloków knajpeczka z kuchnią bałkańską, niedrogo i smacznie Walendów pod Nadarzynem: Bar Karp - świeże rybki z patelni i rewelacyjna zupa rybna. Miewają też garmaż. Gdańsk: Kuchnia Rosyjska na gdańskiej starówce - jak w nazwie, dania z kuchni rosyjskiej, niedrogo jak na starówkę, duży wybór dań, przystawek, piwko rosyjskie Trzy Niedźwiedzie Tawerna Robinson na Wyspie Sobieszewskiej - duże dania, pyszne rybki, duży wybór gatunków (są też owoce morza), duży wybór piw lokalnych Sopot: Bar Przystań - świeże ryby, duży wybór garmażu, rewelacyjna zupa rybna i piękny widok na morze Tawerna Rybaki - niedaleko wyżej wymienionego. Specjalizuje się w daniach rybnych, również świeże ryby, fajne zestawy obiadowe Koliba - kuchnia góralska, mnie osobiście najbardziej się spodobały różne rodzaje grzańców - z "kropą" lub bez ![]() Bulaj - smacznie i wykwintnie, choć nie tanio Gdynia: Trattoria La Fortuna -kuchnia włoska(nie tylko pizza i pasta), pyszne dania, klimatyczny wystrój Tawerna Orłowska - zakochałam się w ich tatarze z łososia z dodatkiem korzenia imbiru. Piękny widok na morze Barracuda - smacznie i blisko morza El Greco i Santoroni - kuchnia grecka, El Greco jest bardziej wykwintna, a Santorini - niedroga i klimatyczna Bollywood Longue - kuchnia indyjska, niebo w gębie! Kąty Rybackie: Bar rybny U Basi - duży wybór dań rybnych i garmażu, świeże ryby Kazimierz Dolny: Zielona Tawerna - pyszne jedzenie, dania z kuchni włoskiej, duże porcje, choć nie tanio Pod Wietrzną Górą - smaczne, niedrogie obiady
![]() |
#70 | |
Raczkowanie
|
Warszawa
Punta Prima - ul. obrzezna na mokotowie Kuchnia środziemnomorska - bardzo dobre jedzenie i dobre ceny ---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
Rozeznanie
|
Kraków
Chimera! uwielbiam ich jedzenie, ceny też rozsądne, fajny wystrój - jedyna wada, to wieczne tłumy ![]() Katowice, Sosnowiec Wege bar Złoty Osioł. przepyszne jedzenie, niskie ceny, świeże soki do picia - polecam ja, zapalony mięsożerca ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 |
Konto usunięte
|
byłaś w tym wege barze w S-cu niedaleko Uniwersytetu czy w Katowicach ? Jaki jest przedział cenowy?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Rozeznanie
|
byłam właśnie w tym w Sosnowcu. zawsze biorę zestaw który kosztuje jakieś 11 zł a w jego skład wchodzi 'starter' w postaci 2 dowolnych surówek z baru sałatkowego i danie główne, w różne dni są to różne rzeczy, w Sosno jest o tyle gorzej, że nie mają tam kuchni tylko jedzenie jest dowozone z Kato, dlatego nie zawsze jest pełen wybór.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
Raczkowanie
|
Krakowianki a byla ktoras w tej tajskiej restauracji co ja ostatnio Magda Gesller przerabiala?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Przyczajenie
|
ciezko sie tam dostac! co przechodzimy to jest kartka, ze przymuja tylko z rezerwacji, a w srodku tlum. wiec pewnie jest dobrze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#76 |
Zakorzenienie
|
restauracja indyjska na Sławkowskiej w Krakowie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
Zakorzenienie
|
a czym tamta wypowiedź się różniła od pozostałych? Bo był link do strony knajpy to już reklama?
![]() a ja polecam Karczmę Strzelna na trasie Łódź - Rawa Mazowiecka - Warszawa. Ceny są ok, porcje słuszne (jeszcze nie dotarliśmy do deseru ![]() ![]() ![]() Fajną opcją jest to, że można ich wyroby kupić, np. ich smalec, kiełbasy, wędzonego łososia i chyba chleb I o ile dobrze pamiętam, mój Tata coś wspominał o super grillu w sezonie Edytowane przez adrijah Czas edycji: 2012-05-12 o 16:24 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wiem czy chodzi o to samo miejsce bo nie wiem czy miałaś na mysli karczmę łemkowską czy karczmę "Dziurnówkę", jeśli "Dziurnówkę" to też mocno polecam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
Przyczajenie
|
Mama Mia - Kraków!
Pizza -- ojj maaamaa miaa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#80 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jeszcze jedna jest na Śląsku koło Bolesławia (trasa Katowice - Kraków). najlepsza zupa gulaszowa, gołąbki z marchewką i groszkiem i te pierogi ruskie smażone pycha ![]() A te schaboszczaki ledwo na talerzu się mieszczą ![]() ---------- Dopisano o 17:19 ---------- Poprzedni post napisano o 17:07 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
Zakorzenienie
|
no
![]() ![]() ![]() Za ten ser Favita to mogę odpuścić, bo zły nie jest, nawet mi smakuje, ale te suche warzywa ![]() A tak na marginesie - we wszystkich restauracjach, które tak się same zwią z szyldu nad wejściem, do sałatki greckiej zawsze podają sos vinegret, zacofani czy co ![]() Edytowane przez Ramona_85 Czas edycji: 2012-05-31 o 12:34 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
Wpisz tu zomzing
|
Katowice
Jagiellońska 4, "Pierogi świata" dobrze doprawione, z ciekawymi sosami, duży wybór niemięsnych Łomianki Staszica 1, pizzeria Calabrese pizza z pieca, nie "polski wyrób pizzopodobny" (otworzyli też oddział Warszawa-Bielany) Poznań Plac Wolności 14, Tawerna Mykonos kuchnia grecka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#84 |
Zadomowienie
|
Ja polecam:
Katowice Mad Mick - mała knajpka z prawdziwymi, pysznymi burgerami. Nie żaden fast food, tylko wołowina pierwsza klasa i świeże warzywa do tego świetna obsługa. Pizzeria Rimini - po prostu dobra pizza ![]() Wrocław: The Mexican - to jest sieciówka, pewnie w innych miastach też jest, ale nie wiem dokładnie gdzie. Fajny klimat, trochę kiczowaty wystrój ale ja uwielbiam tam jedzenie, zwłaszcza burritos. można się nażreć ![]() Springer pizzeria muzyczna - też b. dobra pizza, niedroga i przywożą ze śpiewem na ustach ![]() Kim Ngan - niegdyś bardzo dobra knajpa chińska, ale dawno tam nie jadłam, więc może się pozmieniało Chińska herbaciarnia (na rynku, za empikiem) - doskonałe herbaty, duży wybór, przyjemny azjatycki wystrój i herbaty podane w pięknych filiżankach. można tam też zjeść deser albo i obiad. Czy ktoś jeszcze może polecić jakieś dobre knajpy we Wrocławiu, najlepiej w centrum, ale takie nie trzepiące mocno po studenckiej kieszeni? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 |
Zakorzenienie
|
Warszawa: restauracja Zapiecek, dla fanów pierogów! Są przepyszne.
Gdy już posmakowałeś lotu, zawsze będziesz chodzić po ziemi z oczami utkwionymi w niebo, bo tam właśnie byłeś i tam zawsze będziesz pragnął powrócić. Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
Zakorzenienie
|
a to nie miały być propozycje knajp POZA miastem? Gdzieś przy trasie, po drodze między miastami? Bo wątpię, żeby ktoś przejeżdżający przez centrum Polski, zatrzymał się akurat w Zapiecku, raczej będzie omijał centrum Warszawy
Edytowane przez adrijah Czas edycji: 2012-07-03 o 21:38 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
Zadomowienie
|
"w czasie podróży" to niekoniecznie "na trasie", ja to tak rozumiem... można podróżować po Polsce, zwiedzać miasto i szukać dobrego miejsca do zjedzenia w centrum.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#88 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Aż mi się rybka zamarzyła... ![]() Akurat Zapiecka to bym nie polecała - wszystko odgrzewają w mikrofalach. I sam smak pierogów mnie nie odpowiada (ciasto - tych z pieca, jest jakby "kruche"). Ja mam pytanie o knajpkę NAD ZALEWEM ZEGRZYŃSKIM - wybieram się i chciałabym trafić w jakieś porządne miejsce ![]()
![]() |
![]() |
#89 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 |
Zakorzenienie
|
Ja zrozumiałam, że chodzi ogólnie o miejsca gdzie można dobrze zjeść, nie tylko na trasie. Sama właśnie się wybieram do Krakowa i przeglądałam wątek w poszukiwaniu fajnych knajp, w centrum, nie jadę samochodem/autobusem, a nie będę specjalnie jechać za miasto, żeby coś zjeść
Mnie tam pierogi baaaardzo smakowały ![]()
Gdy już posmakowałeś lotu, zawsze będziesz chodzić po ziemi z oczami utkwionymi w niebo, bo tam właśnie byłeś i tam zawsze będziesz pragnął powrócić. Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje ![]() Edytowane przez layla_lbn Czas edycji: 2012-07-04 o 21:14 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:23.