Tableciary plotkary VIII - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-03-20, 16:05   #61
zgadnij_MS
Zakorzenienie

Dot.: Tableciary plotkary VIII

Madzia na tą chwilę już nic nie kupujemy, wszsytko mamy

Zrobiłam pranie ręczne i prasowanie. Teraz odpoczywam, bo czuje się "lewo"

zgadnij_MS jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-20, 19:06   #62
kasiasiar
Zakorzenienie

..

Edytowane przez kasiasiar
Czas edycji: 2015-04-13 o 20:41
kasiasiar jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-20, 22:13   #63
Ray
Zakorzenienie

ja tez bym chciala zeby tz zmienil prace, czasem mysle ze nawet jak by go zwolnili to bym sie chyba ucieszyla ze moze znajdzie cos lepszego w normalnych godzinach..

mam dosc zawsze jestem sama jak jest ciezko, teraz tez mala chora na amen i mnie rozklada, czuje sie fatalnie dzis z nerw dostalam takiego skurczu macicy ze ledwo stalam na nogach i az sid wystraszylam, nc czeka mnie z glowy bo mala ma katar .... nie wiem przemeczona jestem

i zla ze nikt nie raczy mi pomoc... ja od tyg nie spalam normalnie, gdybym nie byla w ciazy bym sie soba nie przejmowala ale jestem i musze tez jakos sie w miare oszczedzac a nie teraz rozlozyc choroba i nie spac po nocach.... pol dnia przeplakalam ze mam tego dosc... tz za granica a mama sobie baluje .... miala isc na godzine czy dwie a impreza widze na calego... nie mam nic przeciwko ale moglaby tez o nas pomyslec...

a najbardziej zdenerwoqlam sie jak jej mowie ze mi jest ciezko a ona zamaist mnie pocieszyc tekst w sytlu ze bdzie gorzej bo bedzie drugie wiem to i nie trzeba bylo mnie dobijac bardziej. Zdenerwowalam sie i jej wygarnelam ze inne matki podrzucaja co chwile dzieci babciom i jest ok a ja tego nie robie. Prosze od swieta o jakas pomoc jak juz na prawde nie mam wyjscia i np musze jechac do lekarza jak teraz i nie mam z kim jej zostawic
i mimo to jest zle. Za to jak ona byla w szpitalu czy cos to ja opiekowalam sie mlodszym bratem byl u mnie dwa tyg i ja jezdzilam do niego i sama proponowalam pomoc. A mi nikt jeszcze nie zaproponowal ze chodz na jeden dzien wezmie mala bym mogla chodz np isc do kina .

po prostu trzeba liczyc na siebie i teraz to juz wynajme opiekunke jak bedzie mi pomoc potrzebna a ode mnie niech tez nikt niczego nie wymaga.

---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ----------

aa i jeszcze wiecie czego nie moge zrozumiec... gdyby to faceci tak sie zchowywalo ale kobiety. Przeciez same mialy dzieci wiedza jak ciezsko, niby to rozumieja a nic checi pomocy czy wesprzenia na duchu. Nie potrafie tego zrozumiec
Stary 2010-03-20, 22:30   #64
zgadnij_MS
Zakorzenienie

Ray, hmmm co do wyjścia mamy, to ma do tego prawo a, że się przeciągnęło to najwidoczniej się dobrze bawią Tego rodzicom zabronić nie możemy
Podejrzewam, że z wnuczką z chęcią zostanie innym razem, gdy juz na luzie w domu będzie i wtedy śmigniesz do kina
Teraz to masz chociaż mame i wyjazd poza Warszawę zagwarantowany, a z stanach już będziesz z TŻ, Alą i małym brzdącem więc siłą rzeczy będziesz musiała liczyć na siebie i TŻ.
Co do pracy TŻ, to hmmm zależy czym się zajmuje i czy jego w jego branzy można znależć pracę w normalnych godz.

Ochłoniesz i humor Ci wróci prześpij się z tym

---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ----------

Aaaaaa zapomniałam napisać

Byliśmy dzis na zakup w tesco i stoje w kolejce a babka przede mną zaproponowała , że mnie przepusci bo ma dużo rzeczy dla tej Pani

Stary 2010-03-20, 22:58   #65
Ray
Zakorzenienie

Marcelko ja nie mam nic przeciwko ze moja mam wyszla ... nalezy jej sie ale denerwuje mnie podejscie jej do mnie. Chocby takie ze nie pomoze nic ani nawet nie pomysli zeby pomoc za to jak ona potrzebowala pomocy to ja bez gadania robilam co trzeba bo to przeciez moja mama, i jeszcze sama potrafilam sie domyslic ze pogtrzebna pomoc.. szkoda ze to nie dziala w dwie strony . Nie wymagam pomocy na kazdym kroku ale musze sie dopraszac kiedy jestem juz pod bramka a chyba tak w rodzinie nie powinno byc a dobijanie glupimi tekstami to chyba tez nie jest na miejscu, ja jej nigdy nie powiedzialam " nie nazekaj bo jestes chora i bedzie gorzej" jak by choremu na raka powiedziec " nie narzekaj bo i tak umrzesz"

ja widze inne babcie chetnie pomagaja a mi nie ma kto i nawet ani jedna ani druga babcia nie zapyta czy moze pomoc.

chyba nie rozumie mnie nikt...

Edytowane przez Ray
Czas edycji: 2010-03-20 o 23:01
Ray jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-21, 08:12   #66
zgadnij_MS
Zakorzenienie

Ray, ja Ci napiszę tak, jak rodzice pomagają to też się narzeka jak nie pomagają to tak samo
Co do wsparcia choćby słownego, to tu Cię doskonale rozumiem, bo u mnie mama widzi ZAWSZE czarne scenariusze. Nie powie, słuchaj BĘDZIE DOBRZE, PORADZIMY SOBIE, POMOŻEMY, COŚ WYMYŚLIMY! Zawsze powie, BĘDZIESZ CHORA, ZOBACZYSZ, JAK NIE BĘDZIESZ JADŁA TEGO I TEGO TO DZIECKO TEŻ NIE BĘDZIE JADŁO itd
Tata np. wali tekstami, że wyglądam jak SPAŚLACZEK
Tak jak sama widzisz, ja u rodziców mogę liczyć na bezsensowne teksty, które są bardzooooooooooooooo "pomocne"
O teściowej to nawet pisać nie będę, bo ona to się ograniczyła do tekstów jak się czuje i żebym na USG nie chodziła
Widzisz, inne babcie chętnie pomagają, a Twoja nic. To mi się skojarzyło z pomocą wyprawkową
Inni dziadkowie kupują ciuszki udzielają się czynnie w pomocy wyprawkowej, a ja mogę z czystym sumieniem powiedzieć, że wszystko sami kupiliśmy Jedynie w czym się udzielili to w krytykowaniu

---------- Dopisano o 08:12 ---------- Poprzedni post napisano o 07:56 ----------

Wiecie jaki miałam sen? Masakra

Śnił mi się mój poród. Rodzę, rodzę, przede mną tylko lekarz... Urodziłam, mautkiego chłopczyka , lekarz nie odciął pępowiny i dzidzia zmarł
J nie bylo, bo nie chciał byc przy porodzie
Później mamie powiedziałam, że mały nie żyje, a ta do mnie z pretensjami, że to ja powinnam wiedzieć, że od razu trzeba pępowinę oddciąć

Później szybko zaszłam i znowu uodziłam, ale ta ciąża była expressowa, rodziłam kilka dni po nieszczesliwym porodzie.
Już w śnie podjełam decyzje, że J będzie przy porodzie

Sen masakryczny, już teraz to nawet nie boje się porodu a chwili po nim...

Edytowane przez zgadnij_MS
Czas edycji: 2010-03-21 o 08:16
Stary 2010-03-21, 08:23   #67
kasiasiar
Zakorzenienie

.

Stary 2010-03-21, 08:42   #68
zgadnij_MS
Zakorzenienie

Kasiasiar a szefowa zapomina czy jak??

Jak mu poczytałam co się dzieje w szpitalach to mówił, że będzie chociaż nie wiem co to będzie z ostatnią fazą ale myśle, że by wtedy zrozumial dosadnie co tzn poród!

Stary 2010-03-21, 10:44   #69
Mijalea
Zakorzenienie

Witajcie

Marcelko, ale sen mialas niemly

Ray, ja cie rozumiem I nie bede juz sie rozpisywac i zalic, ale u nas tez jest aktualnie ciezko. Maz jak na zlosc ma duzo pracy i nieplaniowanych wyjazdow, ja siedze w Pl, i dziecko ojca nie widzialo juz prawie miesiac...
Ciekawe jak bedzie po powrocie do domu, jesli znowu bede sama spedzac cale dnie a i wieczory to sie zalamie juz calkiem

Pociesze sie, ze dasz sobie sama rade. Trak samo byla z malutka Ala, narzekalas, ale swoje przetrwalas i teraz zdecydowalas sie na druga dzidzie. Po prostu tak to jest, ze jak jest lepiej, to inaczej myslimy, jak gorzej to juz popadamy w depreche. Widze to teraz po sobie...czasem mam dosc

A shopaholic's confessions: http://lenasplanetblog.blogspot.de/
Mijalea jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-21, 10:56   #70
kachula27
Zakorzenienie

Czesc dziewczyny

Ray rozumiem ze zła jestes ale zlosc Ci przejdzie i humor sie poprawi,duzo zdrowka dla Ali a Ty sie nie denerwuj

Kasiasiarku no kurcze co za wredne babsko z tej szefowej
A moze napisz jakies takie pismo ze nie chce Ci ona wypisac tego papierka i powiedz jej zeby Ci to podpisala to moze wtedy wypisze,no nie wiem juz sama co Ci poradzic

Marcelko normalne ze masz takie sny,ja mialam co chwilke takie sny ze rodze martwe dziecko czy ze dziecko mi umiera po porodzie ale nawet sie nie przyznawalam tz ,czytalam ze to normalne bop matka martwi sie i to dziala na jej wyobraznie i stad tego rodzaju sny

Madzia to kiedy wrac asz z synkiem juz do nowego domku?

A u nas szpital.tz sie pochorowal kilka dni temu,mnie wczoraj wzielo,goraczka kaszel bole glowy gardła masakra ale jakos daje rade ,musze ,zeby mi tylko Mateusz sie nie rozchorowal

Mateuszek jest z nami od 03,11,2009

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
kachula27 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-21, 11:06   #71
kasiasiar
Zakorzenienie

..

Stary 2010-03-21, 12:03   #72
kachula27
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiasiar Pokaż wiadomość
Madziu będzie lepiej

Kasiu
ojej zdrówka Wam życzę

Marcelko no to fajnie, że J chce byc przy Tobie. Mój TZ tez chce być przy porodzie . Ale dałam mu czas do namysłu i powiedizałam , że niech zadecyduje po szkole rodzenia. tam na pewno będzie jakies przygotowanie i wprowadzenie, bo na razie to on pewnie nie za bardzo sobie zdaje sprawę jak taki poród wygląda. Pewnie ma wyobrazenie filmowe tzn kobieta pokrzyczy kilka razy a potem kłada jej duże, czyste dziecko na brzuch i po sprawie

Heheheh Kasiu moj tz tez tak myslal dopoki polozna na szkole rodzenia nie omawiala szczegółowo faz porodu i pokazywala obrazki,wtedy stwierdzil ze on absolutnie nie chce byc przy porodzie bo on tam padnie:ha haha:

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
Stary 2010-03-21, 12:21   #73
mezatka07
Zakorzenienie

Hej dziewczyny
Ja tylko na moment, bo czasu jak na lekarstwo
Wczoraj juz wyszlysmy do domku, bo nie widzialam sensu dalej tam siedziec i poprosilam lekarza
Kiniu bardzo dziekuje za przekazywanie informacji i fotek Z smsami i ogolnie tez mialam problem, bo nigdy nie bylo czasu
Dzieki dziewczyny za gratulacje, nareszcie moj skarbeczek najdrozszy jest po drugiej stronie brzucha
Porod byl jedna wielka masakra, trwal jedyne 49h, zzo podzialalo tylko na jedna strone- prawej nie znieczulilo i myslalam, ze sie wsciekne z bolu, bo ilez mozna. Najgorsze jest to, ze wiedzieli, ze niunia lezy na boczku swoim i ze glowki nie ma odchylonej jak trzeba, kazali mi przec przez godzine a jak nie to miala byc cesarka, ja parlam ile sil, ale glowka ani o centymetr nie zeszla w dol, polozna poleciala po lekarke a ta glupia zadecydowala jeszcze, ze sprobuja ja wyciagnac jakims proznociagiem czy czyms takim (nie pamietam konkretnie jakim narzedziem, bo bol nie daje racjonalnie myslec). Nie zgodzilismy sie na to, ale nie dali nam wyjscia Musielismy Kiedy w trakcie tego wyjmowania spadlo drastycznie tetno malej to M az wstal zobaczyc co sie dzieje (siedzial ze mna za parawanem, nie pozwalali na to patrzec) i jak zobaczyl co tam robia to zaczal plakac doslownie... malo nie umarlismy ze strachu o dziecko. a oni i tak i tak wyjac jej nie mogli, w koncu laskawie zrobili cesarke..........
Na szczescie dzieciatko zdrowe, duze, pulchniutkie jak juz zdazylyscie zauwazyc Na koniec powiedzieli mi, ze nie bylo mozliwosci, zeby mala urodzila sie naturalnie ze wzgledu na jej ulozenie.

Nie mam zielonego pojecia co ile bede bywac na forum, narazie musze to wszystko sobie zorganizowac. Teraz mam wielka pomoc M a i tak chodzimy na rzesach
Z pokarmem juz lepiej- przyszedl dzis nawal Nie bardzo wiem co z nim robic, zeby zapalenia jakiegos nie bylo ale czekam na polozna, ma przyjsc do malej to zapytam. Poki co sciagnelam dla niej, bo mimo tego, ze ona chce cyca to ja nie umiem jej przystawic i jest wielki wrzask

Trzymajcie sie dziewczyny, pozdrawiamy cala trojeczka
Stary 2010-03-21, 14:15   #74
kachula27
Zakorzenienie

Jeny Asienko kochana to zes sie nameczyla...49h
Co za lekarze i jeszcze na koniec tak powiedza,odrazu jak widzieli jaka sytuacja mogli zrobic cc to bys sie tyle nie nacierpiala ale najwazniejsze ze dzidziolek zdrowy

Ściskam Was mocno wszystko sie pouklada a Ty nauczysz sie przystawiac mała

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
Stary 2010-03-21, 14:17   #75
Mijalea
Zakorzenienie

Asiu, witaj w domku (waszym i wizazowym)

Spokojnie sie organizujcie, wpadniecie w rytm to i czasu bedzie wiecej

Kachulko
, zdrowka dla Was
Do domu wracamy na nastepny weekend, pewnie w niedziele

U nas dzis pada
Wyskoczylam tylko kupic malemu buty na wiosne, ale jakos nie mialam weny nic wiecej ogladac tak wiec szybki zakup i juz jestem w domu

Stary 2010-03-21, 14:21   #76
kasiasiar
Zakorzenienie

..

Czas edycji: 2015-04-13 o 20:42
Stary 2010-03-22, 05:12   #77
anieze
Rozeznanie

hej dziewczyny!pisalam pisalam i mi zjadlo niestety
ja wczoraj mialam wizyte u gin.i spedzilam na fotelu godzinerobil mi takie jakies dziwne badanie...wiedzialam ze bedzie bolalo ale nie myslalam ze az tak...dostalam leki przeciwbolowe i lekarz pomagal mi zejsc z fotela...ale dalam rade.
dzisiaj juz bylam na zakupach ale nie jestem zadowolona bo praktycznie wszystko idzie do oddania!ale mam z ze kupie cos innego

Asiu oj to sie wycierpialas kochana!ale Hania jest juz z wami i wynagradza ci ten bol

Marcelko a mnie nie ma na liscie

Ray zycze zdrowka dla was!umnie z mama jest zupelnie inaczej zawsze byla i boglam na niej polegac...zrezygnowalaby z wszystkiego zeby tylko moga pomoc...ale niestety teraz jest daleko a ja nie mam dzieci

kasiasiar a ta twoja szefowa to dziwna osoba zesze cos przeciaga i odwleka...niewiem dlaczego jej tak zalezy zeby utrudniac wam zycie!a ty masz jakies plamienia czy zle doczytalam???

madziu a ty gdzie teraz jestes??

pomidora a jak ty sie czujesz?

kiniu co u ciebie?

agusiaczek ja jakos sie przezwyczailam do bycia tutaj chociaz za polskim latem bardzo tesknie...i bardzo bym chciala pojechac w wakacje ale zobacze...

ja od 2 dni zle sie czuje normalnie zero checi i wszystkiego..najchetniej spedzilabym dzien w lozku i nic nie robila!a jeszcze teraz moj dziadek jest w szpitalu okazalo sie ze to rak ale dziadek o tym nie wie!normalnie jakies fatum..moja babcia w pazdzierniku ,brat w grudniu a teraz dziadek...zastanawiam sie na co ja umre...oni tez tak mieli ze nic im sie nie chcialomilej nocy dziewczyny

kachula zycze zdrowka dla calej rodzinki!a jak Matki sie ma?

Edytowane przez anieze
Czas edycji: 2010-03-22 o 05:16
anieze jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-22, 07:13   #78
Ray
Zakorzenienie

hej

mezatka witaj! jestem w szoku jak przeczytalam ile cie tam meczyli!!! to jakas rzeznia wrecz... jak mozna trzymac kobiete w bolach 49 h!!!!??? i jeszcze proznociag uzywac nawet nie sprawdzajac jak ulozone jest dziecko. kosmos. dobrze ze wszystko skonczylo sie jak powinno tylko szkoda ze cie tak przemaglowali. Jednak te porody w Angli jakis kosmos. Z Hania sobie poradzisz a ze chce cyca ssac to rewelacja! tylko sie ciesz ! nauczysz sie ja przystawiac polozna ci pokaze co i jak a mleka jak masz za duzo to mozesz sobie odciagac i w woreczki specjalne mrozic chyba pol roku moga w zamrazalniku lezec pozniej jak cos to masz zapas mleczka

anize o ja wspolczuje ci z tymi nowotworami cos genetycznie macie uwarunkowane ale to nie oznacza ze ty masz... i bedziesz miec... taki przykry zbieg okolicznosci . Bedzie lepiej zobaczysz!

a u nas makabra.. mala rozlozona na amen meczy sie a mi sie serce kraja bo nie umiem jej pomoc, dzis jedziemy do lekarza. Ja tez mam jakies zapalenie gardla robie co moge by ominac leki ale nie wiem czy da bez antybiotyku zobaczymy...

tz byl tez dowiedziec sie o moj porod. I nie jest zle Szpital mowi rewelacja! Jak hotel nie szpital. pikene sale, pojedyncze z lazienka i kanapna dla tz jak by chcial zostac ze mna te wszystkie dni. Wszyscy mili. Pani mu wszystko wyjasnila nawet mu dala juz dokumenty do wypelnienia, jak przyjade mam je im wyslac oni wszystko juz zalatwia ja nie musze robic nic szok ma numer telefonu do niej gdybysmy czegos nie wiedzieli czy trzeba pomoc. A jesli nie bedzie ubezpieczenia to w najgorszej opcji porod sn 5 tys a cesarka 8 tys $ wiec nie sa to az tak ogromne koszty. Owszem spore w przeliczneiu na polskie ale wiadomo to nie Polska to inaczej sie to liczy. Tz mowil ze ja wyczytalam o jakis chorych sumach a ona powiedziala ze moze sie zdarzyc chodz rzadko ale to jak by dziecko jakas powazna wade mialo i trzeba by bylo je hostpializowac zaraz itp. ale to mowi ju wczesniej mozna stiwrdzic po usg i badaniach. A gdyby nas od razu na taka sume nie bylo stac to na raty moga rozbic np na 4 lata takze da sie rozwiazac wszystko...
ubezpieczenie prawdopodobnie pokryje porod pytanie na ile teraz

kamien spadl z serca

mieszkanka tez podobno fajne z basenem i placem zabaw strzezone

takze ciesze sie ze sie powyjasnialo i juz czesc wiemy

uciekam na sniadanie i z mala do lekarza
Stary 2010-03-22, 08:35   #79
ja22
Zadomowienie

GG do ja22

Asiu - gratuluję córci

Masakra ile musiałaś się wymęczyć.
Ważne że wszystko dobrze się skończyło.
Życzę Wam dużo zdrówka, szczęścia i miłości.

Pozdrawiam gorąco wszystkie wizażanki
Stary 2010-03-22, 08:46   #80
kasiasiar
Zakorzenienie

,.

Czas edycji: 2015-04-13 o 20:42
Stary 2010-03-22, 09:49   #81
Pomidora
Zakorzenienie

Dzień dobry

Asieńko, twój opis porodu to jakiś koszmar! Dobrze, że masz to już za sobą, Hanusia rozczulająco śliczna Układaj sobie plan dnia, a jak już się w rytmie znajdziesz, to daj znać co u was

Kasiasiar, ja bym chyba z tym babsztylem z pracy zrobiła tak, jak pisała Kachulka - niech podpisze kartkę, że nie chce ci papierów wypełnić. A ty się nie zamartwiaj kochana, chociaż wiem, że to trudne Zabarwienie śluzu na pewno spowodowane stresem i rozciągającą się macicą

Ray, mam nadzieję, że humor się poprawi Wiem coś o takiej pracy TŻta - mój jeszcze w październiku tak pracował, że prawie się ie widywaliśmy. Tak było przez 4 lata. Na szczęście się zmieniło, ustaliliśmy inne priorytety i teraz jest lepiej. Może u was też coś się zmieni? Co do mamy, to jeżeli chodzi o pomoc mam zupełnie inne zdanie - ona nie ma obowiązku cię pytać, czy ci pomóc, myśleć o tym i zajmować się tobą. Odchowała cię, ty jesteś dorosła i powinnaś sobie radzić sama, a jak ona ci pomoże to powinnaś się cieszyć, a nie traktować to jak normę. A jak przeszkadza ci, że ty mamie pomagasz, a ona tobie nie, to znaczy, ze twoja pomoc nie jest bezinteresowna? Nie jest to naskok na twoją osobę, nie znam sytuacji w twojej rodzinie, tylko to moje zdanie na temat pomocy rodziców - oni mają już swoje życie i uważam, że my nie mamy prawa żądać od nich poświęcenia. Jakiegokolwiek.

Marcelko, tak mało ci zostało do porodu, wszystko przygotowane, nie mogę się doczekać, kiedy mały Marcel będzie na świecie A snami się nie przejmuj, to jakies podświadome lęki uwalniane w nocy i tyle

Anieze, przykro mi z powodu dziadka. Ale nie możesz myśleć, że ty też na raka zachorujesz. Ja też jestem z "rakowej" rodziny, P. również. Nawet idzie niedługo na badania genetyczne, bo wtedy są częstsze kontrole. Trzeba się pilnować, ale nie można myśleć takich rzeczy - kochana, jesteś przemęczona i zrezygnowana, oby szybko ci to przeszło, żeby wrócił wigor i zadowolenie

Kachulko, mam nadzieję, że TŻtem lepiej i szybko do was wróci. No i ty się nie rozłóż

Madziu, strasznie to smutne,że tak sama siedzisz i nawet nie wiesz, kiedy będziecie mieć dla siebie czas z TŻtem Kochana, może jak wszystko w domku już będzie zrobione, to czasu tez będzie więcej? Życzę ci tego z całego serca A jak młody, dalej zafascynowany zabawką?

Kiniu, odezwij się, jak tam samopoczucie?

Ja miałam rodzinny weekend, brat z bratową byli, urodziny babci i ogólnie bardzo fajnie. Już w mojej kurteczce chodzę skórzanej, więc bardzo się cieszę Tylko się śmieję, bo już mi brzuch wystaje i śmiesznie wyglądam Potem do galerii zdjecia wstawię, miłego dnia

28.09.2014

Pomidora jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-22, 09:55   #82
kina2807
Zakorzenienie

Cześć Kochane

wpadłam się przywitać

Aguś, Pomidorko czuję się ok

weekend strasznie szybko mi zleciał, jeszcze pogoda była beznadziejna, więc cały czas jakaś zamulona chodziłam

miejmy nadzieję, że się pogoda poprawi, bo już się ze znajomymi umawialiśmy na grilla, jak tylko będzie ładnie

Mąż i żona...
kina2807 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-22, 10:03   #83
Mijalea
Zakorzenienie

Witajcie,
moze po weekenedzie zrobi sie tu ruch

Pomi, ja tez mam nadzieje, ze jak juz bedziemy na swoim to wszyscy bedziemy razem sie z tego cieszyc i spedzac ze soba wiecej czasu.
Chcialabym uzgodnic z Tztem jakis grafik, co , kto kiedy robi przy dziecku na przyklad, ale nie mam sumienia, bo po pierwsze on wraca o roznych porach do domu, po drugie czasem ma wyjazdy i raczej umawianie sie na cokolwiek na nic sie zda.
Mam cicha nadzieje, ze bedzie mial wiecej czasu dla Edika, zabierze go na spacer czy pobawi sie

Anieze

Misiu, kiedy cos do nas napiszesz?? Podczytujesz nas pewnie tylko

Stary 2010-03-22, 10:36   #84
Ray
Zakorzenienie

chyba nikt mnie nie zrozumial co do pomocy... przykro troche... ale mysle ze moze dlatego ze nie mialyscie takiej sytuacji. I chyba zrozumiecie jak same bedziecie mialy dzieci i zobaczycie jak milo jest i jak wazne jest wsparcie rodziny. Ja nie mowie o pomocy od tak sobie ale sa rozne sytuacje w zyciu. Pomidora pamietam jak ty pisalas ze tesciowie nie chcieli wam pomoc z kredytem na mieszkanie powiedz nie bylas zla??? sama pamietam jak psioczylas i jej dogryzalas wtedy tez moglam napisac ze "nie maja obowiazku wam pomoc"
takze mysle ze fajnie komus pisac takie zdania jak sie nie jest w takiej sytuacji.

ja sie chyba pozegnam z wami dziewczyny, moze to pod wplywem emocji ale uwazam ze juz chyba dalszego sensu na tym watku nie ma. Bo pisanie tylko o dobrych stronach a juz jak ktos potrzebuje dobrego slowa i zrozumienia jednak jest niewygodne tu. szkoda

zycze wam wszystkiego dobrego
Stary 2010-03-22, 10:59   #85
Mijalea
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ray Pokaż wiadomość
chyba nikt mnie nie zrozumial co do pomocy... przykro troche... ale mysle ze moze dlatego ze nie mialyscie takiej sytuacji. I chyba zrozumiecie jak same bedziecie mialy dzieci i zobaczycie jak milo jest i jak wazne jest wsparcie rodziny. Ja nie mowie o pomocy od tak sobie ale sa rozne sytuacje w zyciu. Pomidora pamietam jak ty pisalas ze tesciowie nie chcieli wam pomoc z kredytem na mieszkanie powiedz nie bylas zla??? sama pamietam jak psioczylas i jej dogryzalas wtedy tez moglam napisac ze "nie maja obowiazku wam pomoc"
takze mysle ze fajnie komus pisac takie zdania jak sie nie jest w takiej sytuacji.

ja sie chyba pozegnam z wami dziewczyny, moze to pod wplywem emocji ale uwazam ze juz chyba dalszego sensu na tym watku nie ma. Bo pisanie tylko o dobrych stronach a juz jak ktos potrzebuje dobrego slowa i zrozumienia jednak jest niewygodne tu. szkoda

Ray, jak ktos ma inne zdanie niz my to zazwyczaj nas to denerwuje

Nie masz sie co boczyc, kazdy moze miec gorszy dzien -rozumiem, ze sie poczulas zle. Ja rozumiem Twoj problem i pisalam juz ci o tym. Po trochu tez przyznaje racje Pomidorce, zawsze sa dwie strony medalu i kazdy ma prawo do wlasnego zdania.

Jesli zle ci w naszym towarzystwie to sie nie udzielaj. Juz ktorys raz zegnasz sie z nami a i tak wracasz i piszesz tu posty.
Nie odbierz tego zle, po prostu uwazam, ze jesli zle sie czujesz w tym towarzystwie to wystarczy sie nie udzielac. To twoj wybor i ty masz prawo czuc sie komfortowo a widze, ze ostatnio tylko sie zloscisz.
Sa rozne sposoby na to by poczuc sie lepiej, ja czasem milkne, a potem wracam, ale nie psize juz w kolko , ze nie ma sensu udzielanie sie tutaj. Kazdy ma prawo do wypowiedzi i wiadomo, ze nie wszyscy sie z nami zgodza.

Stary 2010-03-22, 11:00   #86
zgadnij_MS
Zakorzenienie

Ray nie ma się, o co złościć czy denerwować... Teraz wyszło tak, że powinnysmy napisać, mama Ray fujjjjj! Bo nie wspomni o pomocy! fujjj fujjj! No, ale pomyśl, to, że inne babcie rwią się do pomocy, nie oznacza to, że każda babcia jest taka To, że Twoja mama nie oferuje pomocy albo nie zważa na Twoje prośby o pomoc, nie oznacza, że nigdy Ci nie pomogła czy nie pomaga.
Nie ma się co złościć, inne babeczki mają zdecydowanie gorsze sytuacje i dają radę

Mama sie mnie ost pytała czy mogę wyjechać na 2tyg z początkiem lipca (dajmy na to mały będzie miał niecałe 2 m-ce). Ona sie mnie pyta czy dam rade? Ja jej mówie, jak nie dam, to będę miała problem, ale nie mam zamiaru zabierać Wam chęci do urlopowania się na prawie "emeryturze"
Jakby mnie było stać, to sama bym ich wypuściła do senatorium, żeby w końcu poużywali życia a nie ciągle żyli naszym życiem i cennymi radami, albo problemami brata

Nie denerwuj się, gorsze dni Ci miną a to, że jeszcze nie mamy (niektóre ) dzieci, nie ozn. , że już musimy przytakiwać...

Ide na śniadanie

Stary 2010-03-22, 11:03   #87
Pomidora
Zakorzenienie

Cytat:

Ja nie wiem, czy ja dzisiaj mam jakiegoś diabła pod skórą czy wysłowić się nie mogę, że wszyscy się obrażają jak cokolwiek napiszę
Jeżeli chodzi o moich teściów sytuacja była inna, bo mi nie chodziło o to, że nie chcieli pomóc. Tylko o to, że wszystko co mieli dawali bratu P., a mój mąż został zupełnie wydziedziczony tylko dlatego, że przeprowadził się do innego miasta i nie chciał żyć pod dyktando teściów. I o to, że teście obiecywali, mówili o pomocy, gwarantowali nam ją, a jak przychodziło co do czego to za każdym razem (nie tylko z kredytem tak było) udawali, że nic nie obiecywali i robili z nas głupków. Nie żądałam od nich pomocy tylko spełniania przez nich składancych obietnic, bo tak zostałam wychowana. Teraz teść nam nie pomaga, ale nie obiecuje tej pomocy i tak jest dobrze, nie oczekuję od niego niczego.
Wyraziłam swoje zdanie, nie myślałam, że oczekujesz tylko słów "będzie dobrze". Myślałam, że forum jest po to, żeby właśnie własne zdanie wyrażać. Rozumiem, że jesteś zmęczona i przydałaby ci się pomoc, bo mała jest chora a ty jesteś w ciąży. Ale i tak uważam, że mama po prostu nie ma obowiązku pomagania tobie, choćby to było przykre.
Nie chcę, żebyś z powodu mojej wypowiedzi znikała z wątku, ja po prostu już nie będę wyrażać swojego zdania, żeby nikogo nie urazić i tyle.

28.09.2014

Pomidora jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-22, 11:03   #88
Ray
Zakorzenienie

Mijaela nie chodzi o odczucia w towarzystwie

mysle tez ze nie ma sensu prowadzic tej dyskusji i nie potrzebnie ja zaczelam, masz racje najlepiej bedzie sie nie udzielac.

Kazdy ma wlasne zdanie to prawda ale szkoda ze ktos nie probuje zrozumiec drugiej strony i wesprzec dobrym slowem a jedynie "wlasnym zdaniem"

przykre

to tyle z mojej strony

tak czy siak nikomu nie zycze zle
Stary 2010-03-22, 11:04   #89
zgadnij_MS
Zakorzenienie

Madzia, ja mam pytanie do Ciebie, tylko nie wiem czy jeszcze byś skojarzyła jeden lek Sab simplex hmmm są u Was w aptekach 2 rodzaje, jedne bodajże reimport-sprowadzane? a drugie oryginalne, korzystałaś z któryś z nich?

Asiu 49h to juz mi podniecenie Twoimi skurczami minęło Tego się właśnie obawiam (no może nie takiej ilości godzin skurczy) i tego jak "eksperymentowali" jak małą wyciągnąć
Kochana dla Ciebie i teraz juz ciesz się małą i wracaj do "siebie"

Pomi, Kinia

Misia właśnie, właśnie, daj znać co u Ciebie

Stary 2010-03-22, 11:09   #90
Mijalea
Zakorzenienie

Cytat:
Mijaela nie chodzi o odczucia w towarzystwie

mysle tez ze nie ma sensu prowadzic tej dyskusji i nie potrzebnie ja zaczelam, masz racje najlepiej bedzie sie nie udzielac.

Kazdy ma wlasne zdanie to prawda ale szkoda ze ktos nie probuje zrozumiec drugiej strony i wesprzec dobrym slowem a jedynie "wlasnym zdaniem"

przykre

to tyle z mojej strony

tak czy siak nikomu nie zycze zle
przeepraszam ale moim skromnym zdaniem wszystkie cie tu zawsze wspieralysmy, a to ze ktos czasem napisze inaczej niz ty oczekujesz to juz takie jest zycie...
przeciez nie mozna zawsze tylko slodzic, lepiej chyba gdy jestesmy wobec siebie szczere?? (tak jak bodajze ja w tym momencie)

Absolutnie cie z watku nie wyganiam, rozumiem cie, i mam nadzieje, ze to tylko hormony, gorszy dzien, nieporozumienie

Pomi
, przestan....

---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ----------

Cytat:
Napisane przez zgadnij_MS Pokaż wiadomość
Madzia, ja mam pytanie do Ciebie, tylko nie wiem czy jeszcze byś skojarzyła jeden lek Sab simplex hmmm są u Was w aptekach 2 rodzaje, jedne bodajże reimport-sprowadzane? a drugie oryginalne, korzystałaś z któryś z nich?
Mialam w domu Sab Simplex, zakupiony w De, ale ktory to z tych dwoch to nie mam pojecia. Raczej ten oryginalny A jaka ma byc miedzy nimi roznica??

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości