![]() |
#61 |
Zadomowienie
|
Dot.: mazidła, ZSK, vichy essentielles, olay, a. naturals
Z tą aronią chciałam zaproponować właśnie czy może porzeczki byś nie wzięła ale stwierdziłam, że pewnie widziałaś obydwa i porzeczki nie chcesz po prostu
![]() Ale jak jednak chcesz to bardzo chętnie sypnę 25 ![]() ![]() ![]() Bo tej miodli tak jak napisałam jedynie na próbę zostało, może 5ml może trochę więcej, może mniej, tak na oko ciężko ocenić ![]() ![]() Pachnotkę miałam, ale jakoś bez szału szczerze mówiąc i wymieniłam ją. Wrażliwej nie mam, a problemy te same co Ty ![]() Ale muszę powiedzieć, że naturalna pielęgnacja u mnie się sprawdza ![]() ![]() To porzeczka zamiast aronii + miodla + to co wyżej i interes ubity? ![]() Edytowane przez Kathja Czas edycji: 2010-05-02 o 20:46 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Raczkowanie
|
No niewykluczone, że zapach mnie odstraszy, dlatego chcę wypróbować małą ilość. Dostałam kiedyś od jednej z Wizażanek olej z kocanki i działał nieźle, ale zapachu nie mogłam wytrzymać - działanie sprawdziłam jak miałam przez tydzień katar ;-)
Proszę o pw z adresem i szczegółami wysyłki, to moja pierwsza wymianka, więc chętnie wysłucham wszystkich rad i uwag ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Zadomowienie
|
Już tworzę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Raczkowanie
|
U Ciebie zainteresowały mnie (napisz jakie ilości możesz oddać tych produktów
![]() Mleczko Manuka Peeling z czarnej porzeczki Peeling aroniowy Wit C - kwas askorbinowy ewentualnie gliceryna. A masz może glinkę białą (do tych peelingów by się przydała ![]() Edytowane przez lenlea Czas edycji: 2010-05-03 o 14:22 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Zadomowienie
|
Więc tak, czy mogłabyś podać mi daty ważności, bo interesowałyby mnie:
- 10ml olej arganowy - 30ml macerat z nagietka - 10ml macerat z kocanki - 40ml shea (rafinowane czy nie?) - 50 ml hydrolat oczarowy - jedwab (tylko nie wiem jaką ilością chcesz/możesz się podzielić) Ale najpierw o daty poproszę bo one głównie tutaj decydują ![]() - peeling aroniowy - 50ml - peeling z porzeczki czarnej - 25ml - kwas askorbinowy - 3g - mleczko manuka - oddam całe 20-25g, które zostało - pokaże Ci na zdjęciu ile jest ![]() - gliceryna - oddam całe 50-55g, które zostało - też pokażę Ci na zdjęciu ![]() - glinki białej nie mam, mam tylko zieloną, ale nie oddam już więcej, bo Lifeless zgarnęła wczoraj odsypkę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Raczkowanie
|
To ja bym chciała:
- peeling aroniowy - 50ml - peeling z porzeczki czarnej - 25ml - kwas askorbinowy - 3g - mleczko manuka - 20-25g - gliceryna - tu wystarczy mi jakieś 25g Daty (i zweryfikowane pojemności): - 8-9ml olej arganowy - 10.2010 - 25ml macerat z nagietka - 03.2011 - 15ml macerat z kocanki - 08.2011 - 35ml shea (nierafinowane) - 08.2011 - 50ml hydrolat oczarowy - 01.2013 - jedwab (wielkość: ile wejdzie do słoiczka samplowego EDM bez sitka ![]() Edytowane przez lenlea Czas edycji: 2010-05-03 o 14:42 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Zadomowienie
|
A i jeszcze dla Ciebie odsypki podkładów, a dla mnie 1,5ml oleju z pestek arbuza
![]() Pisałam do siostry i mówi że tak trochę jest tego soft butter peach, ale tak jak mówiłam, ja próbowałam, ona próbowała, a maksymalnie tam mogło być 1,5ml, więc myślę że jakieś 0,5-1ml będzie w tej próbce. Light medium Ci odsypię 1,5ml do probówki eppendorfa ![]() A z pozostałych mam jeszcze w domu: Buttered Tan, Medium Beige Neutral, Medium Beige ale też nie wiem ile tam tego jest, prawdopodobnie też jakieś 0,5-1ml max 1,5ml. Więc jeśli chcesz którąś z próbek (podjerzewam, że SBP ![]() U.. jedwab ma krótką datę, a mało się go używa, ale sprawdzałam na mazidłach i można do odżywki olejowej dawać go, a ze mam olej kokosowy do włosów to raczej zdąże zużyć ![]() A pozostałe daty baaardz fajne ![]() Tylko ja się zastanawiam w co ja Ci to wszystko poodsypuję, wczoraj już miałam problem z pudelkami jak dla Lifeless pakowałam rzeczy, jeszcze proszki w ostateczności do woreczków strunowych wsypię, ale płynne.. a! manuka idzie w butelce mazidłowej, to tylko na glicerynę muszę coś znaleźć ![]() PS A nie masz pudełeczek samplowych EDM na wymianę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#68 |
Raczkowanie
|
Jedwab-proszek jest z mazideł (bo o tym piszemy, tak?)
W takim razie z podkładu SBP chyba zrezygnuję. Jeśli chcesz te wszystkie rzeczy które wymieniłaś to może dołożysz peelingów i mleczka manuka? A jeśli nie masz więcej niż podałaś to może z czegoś zrezygnujesz? Bo wymiana w takich ilościach jak podane wyżej trochę nie bardzo jest dla mnie opłacalna... A pudełeczek nie mam niestety ![]() Edytowane przez lenlea Czas edycji: 2010-05-03 o 17:38 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Zadomowienie
|
Tak interesują mnie te rzeczy, ale kocankę możesz śmiało skreślić
![]() ![]() ![]() I w takim razie, żeby było sprawiedliwiej, jedwab też skreśl ![]() Mleczka nie mam więcej, oddaję Ci całość w butelce, porzeczkowego peelingu też więcej nie będę mieć, bo Lifeless robiłam już odsypkę, zaproponowałam Ci największe ilości ![]() ![]() A może coś znajdziesz jeszcze ? ![]() ![]() Więc zostanie nagietek, shea, oczar i arganowy. Czy tak będzie w porządku dla Ciebie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Raczkowanie
|
Ty dajesz:
- peeling aroniowy - 80ml - peeling z porzeczki czarnej - 25ml - kwas askorbinowy - 3g - mleczko manuka - 25g - gliceryna - 25g - fiolka podkładu Light Medium Ja daję: - 9ml oleju arganowego - 25ml maceratu z nagietka - ok.30ml masła shea nierafinowanego - 40ml hydrolatu oczarowego - fiolka oleju z pestek arbuza Jeśli Tobie tak pasuje to wysyłaj adres na PW. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
Zadomowienie
|
Szybko i konkretnie, fajnie
![]() Wszystko się zgadza, ślij adres na PW i idę pakować list ![]() EDIT: Uuu ale shea to bym chciała 35ml ![]() ![]() Edytowane przez Kathja Czas edycji: 2010-05-03 o 18:27 |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#72 |
Raczkowanie
|
Tyle też mi się w końcu włożyło
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Wtajemniczenie
|
hej katja
![]() napisałaś mi maila o ekstraktach i wcierkach ![]() Co do ekstraktów to napisz prosze jakie by to byly i ew. co ja bym musiala jeszcze miec aby z tego cos ukręcić bo jestem zielona w temacie ![]() ![]()
![]() |
#74 |
Zadomowienie
|
Mi się podoba EDM 12:01, Pure Luxe Venus, Miss understood, After houres i zielona mica CS
![]() Składniki wcierki: adenozyna 4% skórka jabłka 4% skrzyp 4% niacynamide 2% piperyna 0,5% Do tego potrzebujesz: wodę pokrzywową/brzozową i jantar. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Zadomowienie
|
coś u mnie za któreś z tych rzeczy
![]() Alantoina data ważności: 12/2010 ilość: odsypka, oddam 2-3g pochodzi z: mazideł Ekstrakt z owsa data ważności: 05/2010 ilość: odsypka do uzgodnienia pochodzi z: mam z wymianki Ekstrakt z rozmarynu data ważności: 06/2010 ilość: odsypka do uzgodnienia pochodzi z: mam z wymianki Olejek do twarzy 10% witaminy C - tetraizopalmitynian askorbylu data ważności: 12/2010 ilość: ~7ml pochodzi z: skadniki z mazideł inne: ukręcone na oleju żurawinowym Kwas migdałowy data ważności: 21/2010 ilość: odyspka do uzgodnienia raczej do 5g (mam nieruszone jeszcze 10g, ale chcę przetestować jeszcze ![]() pochodzi z: mazideł Kwas salicylowy data ważności: 12/2012 ilość: oddam całość ponad 9g w mazidłowym pudełeczku pochodzi z: mazideł D-Pantenol 75% - wit B5 data ważności: 12/2010 ilość: zostało ~10g, mogę oddać całość lub odlać część Gliceryna data ważności: 02/2012 ilość: oddam ostatnie 25g pochodzi z: mazideł L-cysteina data ważności: 07/2011 ilość: 10g, nie otwierane pochodzi z: ZSK Wersenian dwusodowy (EDTA) data ważności: 08/2010 ilość: odsypka 1,5g pochodzi z: mazideł Glikol propylenowy data ważności: 03/2012 ilość: odlewka 20ml pochodzi z: mazideł Polysorbate-80 data ważności: 01/2011 ilość: odlewka 20ml pochodzi z: mazideł |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#76 |
Wtajemniczenie
|
A na ile ml wcierki wystarczy tych ekstraktów?
![]() |
#77 |
Wtajemniczenie
|
Coś u mnie za minerały ?
![]() |
#78 |
Wtajemniczenie
|
Hej ; )
Podobają mi się prawie wszystkie półprodukty z mazideł etc. znajdziesz coś u mnie? : ) [wymieniam się także kosmetyki za ubrania i odwrotnie]
![]() |
#79 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny odpisane
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#80 |
Wtajemniczenie
|
Hj
![]() To moze dorzuciłabys jeszcze hydrolat z głogu? ![]()
![]() |
#81 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
nieaktualne są raczej też podkłady z lauressa. natomiast jeżeli chodzi o rice powder i silicę z CS to dobrze radzą sobie i jako primery i jako wykończeniówka (ja miała ogromny problem ze znalezieniem primera, na którym by mi się minerały nie ważyły, radę daje tylko dry-flo, silicia i ryżowy z CS ![]() jeżeli chodzi o cienie o intensywnych kolorach- masz jeszcze takie kolory z EGM (wszystkie intensywne): Tea Leaf, Pelican Bay, Amethyst jeżeli chodzi o glinkę to mogę odsypać 10-15 gram ![]() ---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ---------- Cytat:
![]() ![]() czego szukam? napewno większej ilości hydrolatu oczarowego, oraz innych hydrolatów ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
czyli ja bym była zainteresowana ( z rzeczy, z których proponujesz odlewki, odsypki to ja jestem zainteresowana niedużą ilością, tak na parę testów): Alantoina data ważności: 12/2010 ilość: odsypka, oddam 2-3g pochodzi z: mazideł Ekstrakt z owsa data ważności: 05/2010 ilość: odsypka do uzgodnienia pochodzi z: mam z wymianki Ekstrakt z rozmarynu data ważności: 06/2010 ilość: odsypka do uzgodnienia pochodzi z: mam z wymianki Hydrolat cytrynowy data ważności: 04/2012 ilość: odlewka 15ml na spróbowanie pochodzi z: mazideł Hydrolat z głogu data ważności: 06/2011 ilość: odlewka 15ml na spróbowanie pochodzi z: mazideł Kwas migdałowy data ważności: 21/2010 ilość: odyspka do uzgodnienia raczej do 5g (mam nieruszone jeszcze 10g, ale chcę przetestować jeszcze ![]() pochodzi z: mazideł Kwas salicylowy data ważności: 12/2012 ilość: oddam całość ponad 9g w mazidłowym pudełeczku pochodzi z: mazideł D-Pantenol 75% - wit B5 data ważności: 12/2010 ilość: zostało ~10g, mogę oddać całość lub odlać część Gliceryna data ważności: 02/2012 ilość: oddam ostatnie 25g pochodzi z: mazideł Wersenian dwusodowy (EDTA) data ważności: 08/2010 ilość: odsypka 1,5g pochodzi z: mazideł Glikol propylenowy data ważności: 03/2012 ilość: odlewka 20ml pochodzi z: mazideł Polysorbate-80 data ważności: 01/2011 ilość: odlewka 20ml pochodzi z: mazideł Masło z mango 100% data ważności: ??? mam z wymianki ilość: ~5g pochodzi z: ECOspa Edytowane przez dziubaczek Czas edycji: 2010-05-07 o 12:25 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
Wtajemniczenie
|
To ja jestem chetna
![]() ![]()
![]() |
#84 |
Wtajemniczenie
|
Katja ,tez mysle ze cos jeszcze moglabym przygarnąć ale w Twoim watu jakos juz nic mnie nie kusi
![]()
![]() |
#85 |
Wtajemniczenie
|
hm, no to może zostawisz mi jeden z moich błękitnych cieni?
![]()
![]() |
#86 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
- telocapil ~10g - gulf of mexico ![]() ![]() - glinka biała - 15 gram odsypie do struny odsypkę dry-flo, rice, silica powder - dry flo i ryżaka mogę sypnąć więcej, dry do 5 gram, ryżaka nawet do 10 gram, silicia max do 2 gram - all amiles - odsypka 50% sampla - sprung - odsypka 50% sampla - aussie perk me up - odsypka - 50% sampla? - dusty miller - odsypka - 50% sampla? tu mogę do struny odsypać all smiles i srung do 50% sampla, aussie i dusty do 1 sampla -White Musk EDT The Body Shop 2 ml - 1. Lumiere Veena Foundation Fairly/ Light Neutral - 4. Lumiere VV/ Light Beige a od Ciebie zgarnę to co jest wyżej wypisane, w wielkościach jakich masz lub możesz oddać, a odnośnie -hydrolatu z róży stulistnej- z chęcią wybróbuję zamiast hydrolatu z głogu -kwas migdałowy - tu bym chciała 5g - glikol - odlewka do 20ml ![]() - polysorbate - odlewka do 20ml, ale glikolu i polysorbate najchętniej odlałabym po 15ml tu może być po 15 ml, jak Ci wygodniej ![]() myślę, że taka wymiana byłaby ok dla nas obojga, czy Ci pasuje ![]() ![]() Edytowane przez dziubaczek Czas edycji: 2010-05-08 o 19:26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, odpisane
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#88 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 |
Wtajemniczenie
|
ok
![]() ![]() Zgadza sie ![]() Zapraszam na priv tam tez dokładnie powtórzę, ktore to mineralki beda, napisze wieczorkiem ![]()
![]() |
#90 |
Zadomowienie
|
Kathja, załączam Ci zdjęcie odlewki Telacopilu. W aptece dostałam większą buteleczkę, niż oryginalna buteleczka, dlatego wygląda jakbys miała go mniej, ale rozlałam tak, że to co miałam w butelce przy pomocy miarki podzieliłam na pół, odznaczyłam sobie to miejsce i Ci odlewałam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:52.