|
|
#61 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wielkie odchudzanie start 6.04 :)
Zero słodyczy...ja sobie tego nie wyobrażam
![]() Ja codziennie muszę zjeść coś słodkiego....to jest mój nałóg...ehh ![]() Ale od jutra brzuszki....jak myślicie od ilu dziennie zacząć?? No i oczywiście bieganko, z moim ulubionym kolegą
|
|
|
#62 |
|
Przyczajenie
|
Hej Wam;*
Razem z wami od jutra zaczynam sie odchudzać, życ na razowym chlebku...xD , wodzie( chociaz jej nie lubie);p owocach itp. Podtrzymujcie mnie na duchu, abym wytrwała w tym i schudła!
|
|
|
|
|
#63 |
|
Raczkowanie
|
Mój ukochany Dukan: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=415601 w skrócie. Najlepiej kupić książkę, dostępna w każdym Empiku i większej księgarni.
You who wish to conquer pain, you must learn what makes me kind; the crumbs of love that you offer me, they're the crumbs I've left behind. Your pain is no credential here, it's just the shadow, shadow of my wound. |
|
|
|
|
#64 |
|
Przyczajenie
|
Iwonkap19 - ja też nie wytrzymuję bez słodyczy - zrywamy z tym.
|
|
|
|
|
#65 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
)) albo robię muffinki czy budynie bez tłuszczu i cukru (słodzone aspartamem). Jedyne słodycze używane na diecie
You who wish to conquer pain, you must learn what makes me kind; the crumbs of love that you offer me, they're the crumbs I've left behind. Your pain is no credential here, it's just the shadow, shadow of my wound. |
|
|
|
|
|
#66 |
|
Przyczajenie
|
Przy okazji, czy ktoś wie jak wstawić suwaczek. Chciałabym zacząć pełną parą, a każdy widzie co się pojawia...
---------- Dopisano o 19:38 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ---------- Mika_K2 aspartam jest niezdrowy, fuj - nie będę się truła[ aspartamem oczywiście, bo na twoje muffinki mam ochotę ] |
|
|
|
|
#67 |
|
Zadomowienie
|
gosia1995 zrywamy z tym od jutra!!
mam nadzieje że nam się uda....ale widze że nie tylko ja jestem uzależniona od słodyczy![]() Damy radę...w grupie raźniej
|
|
|
#68 |
|
Raczkowanie
|
Ja od jutra zaczynam Ta diete
) mam nadzieje ze rozwiaze moj problem... poniewaz moje BMI jest w normie a moje obwody niebardzo tzn... talia brzuch i biodra to ponad 80 cm i nie ma miedzy nimi roznicy :| klocek a moje BMI dlaczego jest ok? bo mam bardzo szczuple konczyny tzn. budowa PAJĄKA :P ale juz ja sie rozprawie z tym brzucholem
|
|
|
|
|
#69 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jeśli nie będziesz przesadzała z ilością, to nic Ci się nie stanie... Gdyby porównać ze zwykłym cukrem, to wyszłoby, że tak naprawdę mniej szkodzi zdrowiu właśnie słodzik.
|
|
|
|
|
#70 |
|
Wtajemniczenie
|
Wszystko szkodzi w nadmiarze...
zwłaszcza jedzenie CHUDSZE!
|
|
#71 |
|
Zadomowienie
|
Mika_K2 a na czym polega ta dieta DUKANa??
|
|
|
#72 |
|
Raczkowanie
|
Gdzieś tam wyżej podałam linka z dokładniejszą info. Ogólnie chodzi o to, że masz "fazy" odchudzania, trwające w zależności od tego, ile chcesz zrzucić. Najpierw jesz same proteiny (masz wyszczególnioną listę co można, a czego nie), potem masz cykle np. 5 dni samych protein i 5 dni protein z warzywami - aż dojdziesz do wymarzonej wagi. Potem ładujesz inne produkty z listy w wyznaczonych ilościach - to jest fajny czas, bo masz dwa razy w tygodniu wyżerkę, jesz co chcesz, ale zachowujesz jeden dzień w tyg. czystych protein. Trwa to w zależności od tego, ile zrzuciłaś, 10 dni na każdy utracony kilogram (np. jeśli jest to 10 kg, to trwa 100dni). Na końcu wracasz do normalnego jedzenia, ale z głową, plus 3 łyżki otrąb dziennie, plus jeden dzień w tyg. samych protein.
I to by było na tyle, w wielkim skrócie.
|
|
|
|
#73 |
|
Zakorzenienie
|
Dołączam do grona średnio-anonimowych słodyczoholiczek. To jest TRAGEDIA, żeby nie móc się oprzeć głupiej czekoladzie, batonikowi, cukierkowi czy ciastu? Żenada! Od jutra przez miesiąc ZERO słodyczy, no ewentualnie w czasie przedmaturalnej nauki max. pasek gorzkiej czekolady, ale nic więcej! Chyba też kupię sobie colę light/zero, bo uwielbiam coca-colę i może jak będę czasem popijać coś takiego to mi przejdzie ochota na słodycze, a diecie nie powinno zaszkodzić.
Co więcej zrywam z fast foodami. Same kłopoty przez nie! Tylko teraz powiedzcie mi, jak jesteście głodne w centrum, nie macie zbyt wiele pieniędzy, żeby coś zjeść to co kupujecie? Chodzi mi o to, że nie będę codziennie wydawać 60zł na obiad w mieście :P i zawsze jest jakiś McDonald's i kanapka/frytki za 3zł, KFC i kanapka za 3zł ... Chyba że takie kanapki z Subwaya? One chyba są zgodne ze zdrowym odżywianiem? I co sądzicie o czymś takim jak kebab na przykład? Innych pomysłów nie mam :|. Żeby uściślić - codziennie (sporadycznie nie) jem obiad w domu, ale jeśli siedzę w szkole 7-18 albo wychodzę gdzieś ze znajomymi trzeba coś zjeść . Liczę na Waszą pomoc w tej kwestii!
|
|
#74 |
|
Przyczajenie
|
u mnie numer z colą odpada - nie lubię jej.
Tak samo z Dukanem, bo chodze na obiady w szkole, więc możliwe jest tylko ograniczenie. Mika_K2 - do aspartamu się jednak nie przekona, chociaż słyszałam, że są i inne słodziki - zdrowsze od aspartamu. Pozdrawiam |
|
|
|
|
#75 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jedzenie na mieście. No cóż to jest problem. raczej jak jestem na diecie staram się tam nie jeść i nie zaglądać, a jeśli siedzę na uczelni od 10 do 20 to często robię sobie sałatki, jakieś serki wiejskie biorę, owoce. Zależy co tam moja dieta przewiduje. A skoro mówisz, że jesz sporadycznie na mieście to czasem możesz sobie na coś takiego pozwolić. Bo wiadomo, codziennie to dość uciążliwe. Kebaby to samo zuuuuoooo, ale dobre zło niestety:/ Lepiej ograniczyć, bądź zupełnie wyrzucić z diety. ja też mam kłopoty ze słodyczami... a najbardziej ze słodkim piciem:/ zwłaszcza przed @. Żeby to dziadostwo człowiekiem rządziło to się musi skończyć!
|
|
|
#76 |
|
Przyczajenie
|
Chętnie się do was przyłacze... Dzisiaj z mamą i siostrą podjełyśmy decyzję o odchudzaniu bo wszystkie mamy trzochę zadużo kg a za pół roku siostry wesele... Dietę dukana stosowałam ostatnio i nie bardzo na mnie działała i jest bardzo wyczerpująca... Szczególnie ciążki dla mnie był okres bez warzyw... Stosowałam też odchudzanie na zawołanie TURBO i z pozytywnymi skutkami, ale chyba zacznę od wyeliminowania niektórych produktów takich jak: słodycze, pieczywo, ziemniaki, makarony, gazowane i słodzone napoje. Zwiększę również ilośc pitej wody i ćwiczeń.
Pozdrawiam i życzę wytrwałości |
|
|
|
|
#77 |
|
Przyczajenie
|
Postanowienie: zaczynam od jutra dietą oczyszczająca jablkową
potrwa tylko 1 dzień bo nie jest zbyt zdrowa. Czyli jutro jablka jablka i jeszcze raz jabłka i oczywiscie dużooo wody niegazowanej. Co myślicie o diecie nowalijkowej? Chciałabym zacząć od środy.Pozdrawiam
|
|
|
|
|
#78 |
|
Wtajemniczenie
|
A jaka to ta dieta nowalijkowa? Same warzywa i owoce? Jak dla mnie żadna dieta, która nie jest odpowiednio zbilansowana to nie jest zdrowa. :p
|
|
#79 |
|
Zadomowienie
|
To co jutro jemy na to śniadanko
?
|
|
|
#80 |
|
Przyczajenie
|
TRWA: 8 dni, najlepiej stosować ją przez kilka tygodni.
ODCHUDZA: 1 kg przez 8 dni. MOŻNA JĄ POWTARZAĆ: nie tylko wiosną, ale i w innych porach roku. NIEWSKAZANA DLA: dzieci, rosnącej młodzieży, kobiet w ciąży i karmiących. SZCZEGÓLNIE BOGATA W: nowalijki, młodą marchewkę, rzodkiewki, ogórki, buraczki, zieleninę, koperek, szczypiorek. UWAGA! W czasie stosowania diety konieczne jest wypijanie dziennie 8-10 szklanek niesłodzonych napojów. PRZYKŁADOWY JADŁOSPIS: DZIEŃ 1. ŚNIADANIE 440 kcal Zapiekana grahamka po hawajsku, 1/2 średniej papryki, kilka liści młodej sałaty. II ŚNIADANIE 190 kcal Twarożek brzoskwiniowy. OBIAD 460 kcal Zupa krem z młodych warzyw. PODWIECZOREK 100 kcal Pół banana, kiwi. KOLACJA 230 kcal 1/2 kromki chleba pełnoziarnistego, sałatka z młodych buraczków. Opiera się na spożywaniu ok 1400kcal dziennie oraz jedzeniu sezonowych warzyw i owoców. |
|
|
|
|
#81 |
|
Raczkowanie
|
Jedzenie na mieście to ogólnie niezbyt dobry pomysł, lepiej zrobić sobie coś w domku, jakieś serki, jogurty, jabłka albo kanapki z kruchym pieczywem... Ale jeśli już musisz, to są różne knajpki typu "domowe jedzenie" czy bary mleczne, tam dostaniesz spoko jedzenie, różne świeże surówki, kotleciki, rybkę, zupy itd. Na pewno zdrowiej niż w McDs'
![]() Na śniadanko proponuję pełnowartościowo - jajo, serek wiejski z warzywkami (rodzkiewki ) albo muesli z mleczkiem 0,5% mniam! ![]() Dziwi mnie jak można nie wytrzymać na Dukanie, jest tyle ciekawych przepisów... wiadomo, że po drugim tygodniu jedzenia kurczaka z wody i ryby z folii można się
|
|
|
|
#82 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#83 |
|
BAN stały
|
co do słodyczy to jestem mega uzależniona od słodkośći:/
dowodem na to jest dzien rozpoczynający się od snickersa bądź 3bita :/ no a potem nic nie jedzenie do obiadu:/ tak więc drogie panie od jutra dieta, dieta, dieta ![]() tylko jak będzie z tymi słodkościami to ja nie wiem mam nadzieje, że pomogą mi te wspomagacze o których juz pisałam wczesniej ![]() a co do śniadanka to jutro na "otwarcie oczu" szklanka wody (na oczyszczenie) po czym śniadanko złożone z samych owoców na 2 śniadanko musli z mleczkiem 0,5 % zagadka co na obiad:Pmoże gotowana pierś z kurczaka i warzywka? co do DUKANA jakoś nie przekonuje mnie nic narazie do tej dietki, może tak więcej informacji?? ![]() ---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ---------- P.S ale nas tu duuuuuuuuuuużoooo ![]() DAMY RADĘ
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#84 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Jejku, Dziewczyny, po tych wszystkich dietach, które w życiu stosowałam (MŻ, kapuściana, jabłkowa, warzywna, Camridge, zgodna z grupą krwi, z kolorem oczu, turbo i wiele, wiele innych...), ta jest naprawdę jedyną rewelacyjną opcją, która pomaga, przekonajcie się! Gorąco zachęcam ![]() ![]()
|
|
|
|
|
#85 |
|
Zakorzenienie
|
na miescie moze jakas salatka np. kurczak+warzywa?
ja jutro zjem na sniadanie owsianke z lyzka jogurtu i owocami [bez banana] na obiad pewnie makaron pelnoziarnisty z warzywami na patelnie i mam postanowienie, ze nie ruszam juz swiatecznych ciast, troche tego zostalo ale jeszcze mam salatke gyros i ja zamierzam jesc na 2sn/podwieczorek albo kolacje [kurczak,salata,cebula,kuk urydza,ogorek,troszke ketchupu i majonezu] a w srode aerobik nie bylam juz ponad 2 tygodniedzis krecilam hh, twister, jakies drobne cwiczenia na brzuch i uda, ale co z tego jak duzo zjadlam
|
|
#86 |
|
Zadomowienie
|
Ja się tak napaliłam na to odchudzanie, że musi się udać! Nie widzę innej opcji
Właśnie zjadłam jeszcze sobie kawałek ciasta, bo wiem, że od jutra już mi nie wolno . Ale mimo tych wyrzeczeń cieszę się, bo wiem, że warto poświęcić się dla efektu |
|
|
|
|
#87 |
|
Przyczajenie
|
Mgiełka91 zrobiłam tak samo jak ty i również zjadłam ostatni kawalek ciasta<mniam>
Od jutra zaczynamy chudnąć;*Trzymam za wszystkich kciuki *
|
|
|
|
|
#88 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ogolnie zamierzam przede wszystkim jesc 5 posilkow w ciagu dnia i co najwazniejsze - nie podjadac i jesc kiedy jestem glodna, a nie kiedy tylko mam ochote zalozylam sobie zeszyt z rozpiska cwiczen i bede zapisywac co jem chociaz nie lubie tego robic, ale latwiej mi to kontrolowac aha i jeszcze wypisalam sobie 23 powody dla ktorych warto miec szczupla, wyrzezbiona sylwetke bede to codziennie czytac
|
|
|
#89 |
|
Zakorzenienie
|
Podzielisz się tymi powodami, czy są zbyt osobiste?
|
|
#90 |
|
Raczkowanie
|
Ja sobie przyczepiłam na ścianie zdjęcia szczupłych modelek dla motywacji
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:48.

z tym brzucholem

) albo muesli z mleczkiem 0,5% mniam!