Wielkie odchudzanie start 6.04 :) - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-04-05, 19:27   #61
iwonkap19
Zadomowienie

GG do iwonkap19
Dot.: Wielkie odchudzanie start 6.04 :)

Zero słodyczy...ja sobie tego nie wyobrażam
Ja codziennie muszę zjeść coś słodkiego....to jest mój nałóg...ehh

Ale od jutra brzuszki....jak myślicie od ilu dziennie zacząć??
No i oczywiście bieganko, z moim ulubionym kolegą
Stary 2010-04-05, 19:30   #62
Olciax15
Przyczajenie

Hej Wam;*
Razem z wami od jutra zaczynam sie odchudzać, życ na razowym chlebku...xD , wodzie( chociaz jej nie lubie);p owocach itp. Podtrzymujcie mnie na duchu, abym wytrwała w tym i schudła!
Olciax15 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-05, 19:31   #63
Mika_K2
Raczkowanie

Mój ukochany Dukan: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=415601 w skrócie. Najlepiej kupić książkę, dostępna w każdym Empiku i większej księgarni.
You who wish to conquer pain, you must learn what makes me kind; the crumbs of love that you offer me, they're the crumbs I've left behind. Your pain is no credential here, it's just the shadow, shadow of my wound.
Mika_K2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-05, 19:33   #64
gosia1995
Przyczajenie

Iwonkap19 - ja też nie wytrzymuję bez słodyczy - zrywamy z tym.
gosia1995 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-05, 19:34   #65
Mika_K2
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez iwonkap19 Pokaż wiadomość
Zero słodyczy...ja sobie tego nie wyobrażam
Ja codziennie muszę zjeść coś słodkiego....to jest mój nałóg...ehh
Ja mam ten sam problem ze słodyczami, ale żeby się powstrzymać wypijam szklankę coli light/zero z dużą ilością lodu i piję powoli, delektując się )) albo robię muffinki czy budynie bez tłuszczu i cukru (słodzone aspartamem). Jedyne słodycze używane na diecie
You who wish to conquer pain, you must learn what makes me kind; the crumbs of love that you offer me, they're the crumbs I've left behind. Your pain is no credential here, it's just the shadow, shadow of my wound.
Stary 2010-04-05, 19:38   #66
gosia1995
Przyczajenie

Przy okazji, czy ktoś wie jak wstawić suwaczek. Chciałabym zacząć pełną parą, a każdy widzie co się pojawia...

---------- Dopisano o 19:38 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ----------

Cytat:
Napisane przez Mika_K2 Pokaż wiadomość
Ja mam ten sam problem ze słodyczami, ale żeby się powstrzymać wypijam szklankę coli light/zero z dużą ilością lodu i piję powoli, delektując się )) albo robię muffinki czy budynie bez tłuszczu i cukru (słodzone aspartamem). Jedyne słodycze używane na diecie
Mika_K2 aspartam jest niezdrowy, fuj - nie będę się truła[ aspartamem oczywiście, bo na twoje muffinki mam ochotę ]
Stary 2010-04-05, 19:48   #67
iwonkap19
Zadomowienie

GG do iwonkap19

gosia1995 zrywamy z tym od jutra!! mam nadzieje że nam się uda....ale widze że nie tylko ja jestem uzależniona od słodyczy
Damy radę...w grupie raźniej

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-04-05, 19:54   #68
azjniolek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez olciaaa0730 Pokaż wiadomość
a co na obiadek i kolacje???

ma któraś z was diete DUKANA ?
Ja od jutra zaczynam Ta diete ) mam nadzieje ze rozwiaze moj problem... poniewaz moje BMI jest w normie a moje obwody niebardzo
tzn... talia brzuch i biodra to ponad 80 cm i nie ma miedzy nimi roznicy :| klocek.... dodatkowo brzuch dynda mi jak galareta. Masakra...
a moje BMI dlaczego jest ok? bo mam bardzo szczuple konczyny tzn. budowa PAJĄKA :P
ale juz ja sie rozprawie z tym brzucholem
azjniolek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-05, 20:08   #69
Mika_K2
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez gosia1995 Pokaż wiadomość
aspartam jest niezdrowy, fuj - nie będę się truła[ aspartamem oczywiście, bo na twoje muffinki mam ochotę ]
Ale "zdrowy" dla diety Jeśli nie będziesz przesadzała z ilością, to nic Ci się nie stanie... Gdyby porównać ze zwykłym cukrem, to wyszłoby, że tak naprawdę mniej szkodzi zdrowiu właśnie słodzik.
Stary 2010-04-05, 20:10   #70
OneSweetTaste
Wtajemniczenie

Wszystko szkodzi w nadmiarze...
zwłaszcza jedzenie

jutro zaczynam nowe życie CHUDSZE!

OneSweetTaste jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-05, 20:11   #71
iwonkap19
Zadomowienie

GG do iwonkap19

Mika_K2 a na czym polega ta dieta DUKANa??

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-04-05, 20:19   #72
Mika_K2
Raczkowanie

Gdzieś tam wyżej podałam linka z dokładniejszą info. Ogólnie chodzi o to, że masz "fazy" odchudzania, trwające w zależności od tego, ile chcesz zrzucić. Najpierw jesz same proteiny (masz wyszczególnioną listę co można, a czego nie), potem masz cykle np. 5 dni samych protein i 5 dni protein z warzywami - aż dojdziesz do wymarzonej wagi. Potem ładujesz inne produkty z listy w wyznaczonych ilościach - to jest fajny czas, bo masz dwa razy w tygodniu wyżerkę, jesz co chcesz, ale zachowujesz jeden dzień w tyg. czystych protein. Trwa to w zależności od tego, ile zrzuciłaś, 10 dni na każdy utracony kilogram (np. jeśli jest to 10 kg, to trwa 100dni). Na końcu wracasz do normalnego jedzenia, ale z głową, plus 3 łyżki otrąb dziennie, plus jeden dzień w tyg. samych protein.
I to by było na tyle, w wielkim skrócie.
Stary 2010-04-05, 20:22   #73
winyl
Zakorzenienie

Dołączam do grona średnio-anonimowych słodyczoholiczek. To jest TRAGEDIA, żeby nie móc się oprzeć głupiej czekoladzie, batonikowi, cukierkowi czy ciastu? Żenada! Od jutra przez miesiąc ZERO słodyczy, no ewentualnie w czasie przedmaturalnej nauki max. pasek gorzkiej czekolady, ale nic więcej! Chyba też kupię sobie colę light/zero, bo uwielbiam coca-colę i może jak będę czasem popijać coś takiego to mi przejdzie ochota na słodycze, a diecie nie powinno zaszkodzić.
Co więcej zrywam z fast foodami. Same kłopoty przez nie!

Tylko teraz powiedzcie mi, jak jesteście głodne w centrum, nie macie zbyt wiele pieniędzy, żeby coś zjeść to co kupujecie? Chodzi mi o to, że nie będę codziennie wydawać 60zł na obiad w mieście :P i zawsze jest jakiś McDonald's i kanapka/frytki za 3zł, KFC i kanapka za 3zł ... Chyba że takie kanapki z Subwaya? One chyba są zgodne ze zdrowym odżywianiem? I co sądzicie o czymś takim jak kebab na przykład? Innych pomysłów nie mam :|.

Żeby uściślić - codziennie (sporadycznie nie) jem obiad w domu, ale jeśli siedzę w szkole 7-18 albo wychodzę gdzieś ze znajomymi trzeba coś zjeść . Liczę na Waszą pomoc w tej kwestii!

XOXO
winyl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-05, 20:32   #74
gosia1995
Przyczajenie

u mnie numer z colą odpada - nie lubię jej.
Tak samo z Dukanem, bo chodze na obiady w szkole, więc możliwe jest tylko ograniczenie.
Mika_K2 - do aspartamu się jednak nie przekona, chociaż słyszałam, że są i inne słodziki - zdrowsze od aspartamu.
Pozdrawiam
Stary 2010-04-05, 20:38   #75
OneSweetTaste
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez winyl Pokaż wiadomość
Dołączam do grona średnio-anonimowych słodyczoholiczek. To jest TRAGEDIA, żeby nie móc się oprzeć głupiej czekoladzie, batonikowi, cukierkowi czy ciastu? Żenada! Od jutra przez miesiąc ZERO słodyczy, no ewentualnie w czasie przedmaturalnej nauki max. pasek gorzkiej czekolady, ale nic więcej! Chyba też kupię sobie colę light/zero, bo uwielbiam coca-colę i może jak będę czasem popijać coś takiego to mi przejdzie ochota na słodycze, a diecie nie powinno zaszkodzić.
Co więcej zrywam z fast foodami. Same kłopoty przez nie!

Tylko teraz powiedzcie mi, jak jesteście głodne w centrum, nie macie zbyt wiele pieniędzy, żeby coś zjeść to co kupujecie? Chodzi mi o to, że nie będę codziennie wydawać 60zł na obiad w mieście :P i zawsze jest jakiś McDonald's i kanapka/frytki za 3zł, KFC i kanapka za 3zł ... Chyba że takie kanapki z Subwaya? One chyba są zgodne ze zdrowym odżywianiem? I co sądzicie o czymś takim jak kebab na przykład? Innych pomysłów nie mam :|.

Żeby uściślić - codziennie (sporadycznie nie) jem obiad w domu, ale jeśli siedzę w szkole 7-18 albo wychodzę gdzieś ze znajomymi trzeba coś zjeść . Liczę na Waszą pomoc w tej kwestii!
Co do coca coli zero to tez nie przesadzaj. Na pewno mnóstwo tam chemii musieli wpakować, skoro to faktycznie ma niby te 1/2 kcal.
Jedzenie na mieście. No cóż to jest problem. raczej jak jestem na diecie staram się tam nie jeść i nie zaglądać, a jeśli siedzę na uczelni od 10 do 20 to często robię sobie sałatki, jakieś serki wiejskie biorę, owoce. Zależy co tam moja dieta przewiduje. A skoro mówisz, że jesz sporadycznie na mieście to czasem możesz sobie na coś takiego pozwolić. Bo wiadomo, codziennie to dość uciążliwe.
Kebaby to samo zuuuuoooo, ale dobre zło niestety:/ Lepiej ograniczyć, bądź zupełnie wyrzucić z diety.

ja też mam kłopoty ze słodyczami... a najbardziej ze słodkim piciem:/ zwłaszcza przed @. Żeby to dziadostwo człowiekiem rządziło to się musi skończyć!

Stary 2010-04-05, 21:11   #76
anna1177
Przyczajenie

Smile Dot.: Wielkie odchudzanie start 6.04 :)

Chętnie się do was przyłacze... Dzisiaj z mamą i siostrą podjełyśmy decyzję o odchudzaniu bo wszystkie mamy trzochę zadużo kg a za pół roku siostry wesele... Dietę dukana stosowałam ostatnio i nie bardzo na mnie działała i jest bardzo wyczerpująca... Szczególnie ciążki dla mnie był okres bez warzyw... Stosowałam też odchudzanie na zawołanie TURBO i z pozytywnymi skutkami, ale chyba zacznę od wyeliminowania niektórych produktów takich jak: słodycze, pieczywo, ziemniaki, makarony, gazowane i słodzone napoje. Zwiększę również ilośc pitej wody i ćwiczeń.

Pozdrawiam i życzę wytrwałości
anna1177 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-05, 21:14   #77
aska913
Przyczajenie

Postanowienie: zaczynam od jutra dietą oczyszczająca jablkową potrwa tylko 1 dzień bo nie jest zbyt zdrowa. Czyli jutro jablka jablka i jeszcze raz jabłka i oczywiscie dużooo wody niegazowanej. Co myślicie o diecie nowalijkowej? Chciałabym zacząć od środy.
Pozdrawiam
aska913 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-05, 21:17   #78
OneSweetTaste
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aska913 Pokaż wiadomość
Postanowienie: zaczynam od jutra dietą oczyszczająca jablkową potrwa tylko 1 dzień bo nie jest zbyt zdrowa. Czyli jutro jablka jablka i jeszcze raz jabłka i oczywiscie dużooo wody niegazowanej. Co myślicie o diecie nowalijkowej? Chciałabym zacząć od środy.
Pozdrawiam
A jaka to ta dieta nowalijkowa? Same warzywa i owoce? Jak dla mnie żadna dieta, która nie jest odpowiednio zbilansowana to nie jest zdrowa. :p

Stary 2010-04-05, 21:20   #79
imy
Zadomowienie

To co jutro jemy na to śniadanko ?
Zupa krem z dyni
Kurczak curry z ananasem i kukurydzą

imy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-04-05, 21:32   #80
aska913
Przyczajenie

TRWA: 8 dni, najlepiej stosować ją przez kilka tygodni.
ODCHUDZA: 1 kg przez 8 dni.
MOŻNA JĄ POWTARZAĆ: nie tylko wiosną, ale i w innych porach roku.
NIEWSKAZANA DLA: dzieci, rosnącej młodzieży, kobiet w ciąży i karmiących.
SZCZEGÓLNIE BOGATA W: nowalijki, młodą marchewkę, rzodkiewki, ogórki, buraczki, zieleninę, koperek, szczypiorek.
UWAGA! W czasie stosowania diety konieczne jest wypijanie dziennie 8-10 szklanek niesłodzonych napojów.

PRZYKŁADOWY JADŁOSPIS:

DZIEŃ 1.

ŚNIADANIE 440 kcal
Zapiekana grahamka po hawajsku, 1/2 średniej papryki, kilka liści młodej sałaty.

II ŚNIADANIE 190 kcal
Twarożek brzoskwiniowy.

OBIAD 460 kcal
Zupa krem z młodych warzyw.

PODWIECZOREK 100 kcal
Pół banana, kiwi.

KOLACJA 230 kcal
1/2 kromki chleba pełnoziarnistego, sałatka z młodych buraczków.

Opiera się na spożywaniu ok 1400kcal dziennie oraz jedzeniu sezonowych warzyw i owoców.
Stary 2010-04-05, 21:32   #81
Mika_K2
Raczkowanie

Jedzenie na mieście to ogólnie niezbyt dobry pomysł, lepiej zrobić sobie coś w domku, jakieś serki, jogurty, jabłka albo kanapki z kruchym pieczywem... Ale jeśli już musisz, to są różne knajpki typu "domowe jedzenie" czy bary mleczne, tam dostaniesz spoko jedzenie, różne świeże surówki, kotleciki, rybkę, zupy itd. Na pewno zdrowiej niż w McDs'

Na śniadanko proponuję pełnowartościowo - jajo, serek wiejski z warzywkami (rodzkiewki ) albo muesli z mleczkiem 0,5% mniam!

Dziwi mnie jak można nie wytrzymać na Dukanie, jest tyle ciekawych przepisów... wiadomo, że po drugim tygodniu jedzenia kurczaka z wody i ryby z folii można się . Więcej inwencji twórczej!
Stary 2010-04-05, 21:41   #82
OneSweetTaste
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aska913 Pokaż wiadomość
TRWA: 8 dni, najlepiej stosować ją przez kilka tygodni.
ODCHUDZA: 1 kg przez 8 dni.
MOŻNA JĄ POWTARZAĆ: nie tylko wiosną, ale i w innych porach roku.
NIEWSKAZANA DLA: dzieci, rosnącej młodzieży, kobiet w ciąży i karmiących.
SZCZEGÓLNIE BOGATA W: nowalijki, młodą marchewkę, rzodkiewki, ogórki, buraczki, zieleninę, koperek, szczypiorek.
UWAGA! W czasie stosowania diety konieczne jest wypijanie dziennie 8-10 szklanek niesłodzonych napojów.

PRZYKŁADOWY JADŁOSPIS:

DZIEŃ 1.

ŚNIADANIE 440 kcal
Zapiekana grahamka po hawajsku, 1/2 średniej papryki, kilka liści młodej sałaty.

II ŚNIADANIE 190 kcal
Twarożek brzoskwiniowy.

OBIAD 460 kcal
Zupa krem z młodych warzyw.

PODWIECZOREK 100 kcal
Pół banana, kiwi.

KOLACJA 230 kcal
1/2 kromki chleba pełnoziarnistego, sałatka z młodych buraczków.

Opiera się na spożywaniu ok 1400kcal dziennie oraz jedzeniu sezonowych warzyw i owoców.
Niby to wygląda ciekawie, ale dla mnie to za mało białek.

Stary 2010-04-05, 22:22   #83
olciaaa0730
BAN stały

co do słodyczy to jestem mega uzależniona od słodkośći:/
dowodem na to jest dzien rozpoczynający się od snickersa bądź 3bita :/
no a potem nic nie jedzenie do obiadu:/
tak więc drogie panie od jutra dieta, dieta, dieta
tylko jak będzie z tymi słodkościami to ja nie wiem
mam nadzieje, że pomogą mi te wspomagacze o których juz pisałam wczesniej

a co do śniadanka to jutro na "otwarcie oczu" szklanka wody (na oczyszczenie) po czym śniadanko złożone z samych owoców
na 2 śniadanko musli z mleczkiem 0,5 % zagadka co na obiad:P
może gotowana pierś z kurczaka i warzywka?

co do DUKANA jakoś nie przekonuje mnie nic narazie do tej dietki,
może tak więcej informacji??

---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ----------

P.S ale nas tu duuuuuuuuuuużoooo
DAMY RADĘ
olciaaa0730 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-04-05, 22:30   #84
Mika_K2
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez olciaaa0730 Pokaż wiadomość
co do DUKANA jakoś nie przekonuje mnie nic narazie do tej dietki,
może tak więcej informacji??
Chudniesz ZDROWO i SZYBCIUTEŃKO, bez efektu jojo, masz duuużo ENERGII, nie musisz ćwiczyć! To naprawdę nie przekonuje?
Jejku, Dziewczyny, po tych wszystkich dietach, które w życiu stosowałam (MŻ, kapuściana, jabłkowa, warzywna, Camridge, zgodna z grupą krwi, z kolorem oczu, turbo i wiele, wiele innych...), ta jest naprawdę jedyną rewelacyjną opcją, która pomaga, przekonajcie się! Gorąco zachęcam
Stary 2010-04-05, 22:39   #85
natalka2
Zakorzenienie

na miescie moze jakas salatka np. kurczak+warzywa?

ja jutro zjem na sniadanie owsianke z lyzka jogurtu i owocami [bez banana]
na obiad pewnie makaron pelnoziarnisty z warzywami na patelnie

i mam postanowienie, ze nie ruszam juz swiatecznych ciast, troche tego zostalo
ale jeszcze mam salatke gyros i ja zamierzam jesc na 2sn/podwieczorek albo kolacje [kurczak,salata,cebula,kuk urydza,ogorek,troszke ketchupu i majonezu]

a w srode aerobik nie bylam juz ponad 2 tygodnie

dzis krecilam hh, twister, jakies drobne cwiczenia na brzuch i uda, ale co z tego jak duzo zjadlam niestety tak mam, ze jak zaczynam diete to dzien wczesniej robie takie 'pozegnanie' ze slodyczami i jem ich duzo

studia

natalka2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-05, 22:50   #86
Mgiełka91
Zadomowienie

Ja się tak napaliłam na to odchudzanie, że musi się udać! Nie widzę innej opcji Właśnie zjadłam jeszcze sobie kawałek ciasta, bo wiem, że od jutra już mi nie wolno . Ale mimo tych wyrzeczeń cieszę się, bo wiem, że warto poświęcić się dla efektu .
Mgiełka91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-05, 22:56   #87
aska913
Przyczajenie

Mgiełka91 zrobiłam tak samo jak ty i również zjadłam ostatni kawalek ciasta<mniam> Od jutra zaczynamy chudnąć;*
Trzymam za wszystkich kciuki*
Stary 2010-04-05, 22:58   #88
natalka2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mgiełka91 Pokaż wiadomość
Ja się tak napaliłam na to odchudzanie, że musi się udać! Nie widzę innej opcji Właśnie zjadłam jeszcze sobie kawałek ciasta, bo wiem, że od jutra już mi nie wolno . Ale mimo tych wyrzeczeń cieszę się, bo wiem, że warto poświęcić się dla efektu .
ja tez sie ciesze
ogolnie zamierzam przede wszystkim jesc 5 posilkow w ciagu dnia i co najwazniejsze - nie podjadac
i jesc kiedy jestem glodna, a nie kiedy tylko mam ochote

zalozylam sobie zeszyt z rozpiska cwiczen i bede zapisywac co jem chociaz nie lubie tego robic, ale latwiej mi to kontrolowac
aha i jeszcze wypisalam sobie 23 powody dla ktorych warto miec szczupla, wyrzezbiona sylwetke bede to codziennie czytac

studia

natalka2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-05, 23:36   #89
winyl
Zakorzenienie

Podzielisz się tymi powodami, czy są zbyt osobiste?

XOXO
winyl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-05, 23:39   #90
Mika_K2
Raczkowanie

Ja sobie przyczepiłam na ścianie zdjęcia szczupłych modelek dla motywacji
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości