|
|
#61 |
|
Zadomowienie
|
cienkie wlosy
Jakis tyg temu zamiescilam ten watek: http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=102976. Dziekuje bardzo dziewczynka za odpowiedzi. Troszke mi to pomoglo. Jednak moze latwiej Wam bedzie dopasowac do mnie fryzure jak dam swoje zdjecia (niestety nie sa one zbyt aktulane, gdzies z przed 1,5 roku). Teraz mam wlosy tak do polowy (moze dluzej) lopatek no i czesze sie juz na bok. Marzy mi sie pol-grzywka i wycieniowne poldlugie wlosy, ale nie wiem czy to bedzie dobre dla moich lichych, cienkich, malo obejtosciowych z rozdwajacymi sie koncowkami wlosow. Moze macie jakies propocyzcje dla mnie ? Dodam tylko ze zawsze lubilam u siebie dluzesze wlosy.
Edytowane przez kinga(kinia) Czas edycji: 2008-06-01 o 19:59 |
|
|
|
|
#62 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: cienkie wlosy
cd moich wymarzonych fryzur
ktore z wyzej badz nizej zamieszczonych do mnie pasuja?
|
|
|
|
|
#63 |
|
Rozeznanie
|
Nie masz taki cienkich włosów jak opisałaś w pierwszym wątku (spodziewałam sie mysiej kitki a TY masz "kawał" włosów.
Idz do fryzjera i śmało wycieniuj włosy. Poproś o grzywkę na skos i pazórki, a najlepiej to wydrukój zdjęcie. A co do pytanie którea fryzura najbardziej Ci pasuje..... moim zdaniem kazda wybierz tą która ci sie podoba, one wszystie maja grzywki na bok i są wycieniowane, róznią sie długoscia kolorem lub ułożeniem. |
|
|
|
|
#64 |
|
Zadomowienie
|
Zdecydowalam sie pojsc dofryziera. I to juz na bank (nie wiem kiedy ale mniejsza z tym, ide i koniec)! Jednak nadal nie wiem jaki fryz bedzie pasowal do moich cienkich wlosow, ktore maja rozdwojone konce i nie sa podatne? Mam tez nadzieje ze za wiele nie bede musiala przy nich robic oraz ze jak je tylko umyje i rozczesze to jako tako beda one wygladac(tak abym byla do czlowieka podobna). Prosze od jakies odpowiedzi o podpowiedzi
|
|
|
|
|
#65 |
|
Moderator
|
.
|
|
|
|
|
#66 |
|
Przyczajenie
|
cienkie wlosy
znacie jakies dobre szampony albo odzywki bo nie moge sobie poradzic mam strasznie cienkie wlosy za ramiona blond -sciac ich nie moge bo mi maz nie pozwala ale moze wy znacie jakies metody moga byc nawet domowe.
|
|
|
|
|
#67 |
|
Raczkowanie
|
Witam. Ja tez mam bardzo cienkie wlosy. Probowalam juz tylu sposobow i nic a nic mi nie pomaga. Naturalnie mam ciemny braz, zrobilam blond pasemka i optycznie mam ich wiecej. Odradzam cieniowanie, chyba ze u naprawde dobrego fryzjera, bo czasem dobre ciecie pomaga. U mnie niestety nie...
pozdrawiam
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#68 |
|
Zakorzenienie
|
jak to mąż nie pozwala Ci ściąć??? nie bardzo rozumiem...
włosów nie da się pogrubić, ale dzięki balejażowi fryzury wyglądają na bujniejsze. można pocieniować włosy, aby nadać im objętości i nawijać na duże rzepowe wałki. cienkie włosy najlepiej wyglądają w długości max za brodę. |
|
|
|
|
#69 |
|
Przyczajenie
|
Już od urodzenia mam cienkie, wolno rosnące włoski. To jest dla mnie kłopotliwe, bo nie mogę chodzić z rozpuszczonymi włosami- są wtedy cienkie, słabe, szybko robi się z nich "siano" i wyglądają kiepsko
. Znacie jakieś produkty oraz NAJLEPIEJ DOMOWE SPOSOBY NA PRZYSPIESZENIE WZROSTU WŁOSÓW I OBJĘTOŚĆ ? Używała któraś z was Wax, Pantene gęste i mocne, olejka rycynowego itp...? PIszcie, co może mi pomóc!!!!!!!!!!!!!!!! Ale tylko te tańsze sposoby, do 15-20 zł maximum!!!! Mile widziane domowe sposoby!!!Z góry dzia Chętnie będę tu zaglądać, i odpisywać!!! |
|
|
|
|
#70 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Cienkie i wolno rosnące włosy- co robić? HELP!!!
Ja takiego problemu nie mam ale z tego co sie orientuje to rzeczywiscie wiele dziewczyn poleca wax...mozesz takze uzywac szamponów do włosów cienkich nadajacych większej objetosci.A moze poprostu spróbuj układac je na jakies wałki przez co beda lepiej wygladały.
|
|
|
|
|
#71 |
|
Przyczajenie
|
Hej ja uzywalam waxa jest naprawde bardzo dobry
co prawda u mnie wlosy od niego szybciej nie rozly ale mniej wypadają i są bardziej lśniące i mocniejsze. Za duze opakowanie(480gr) zapłacilam 28 zl ale jest naprawde bardzo wydajny
|
|
|
|
|
#72 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Cienkie i wolno rosnące włosy- co robić? HELP!!!
No właśnie zależy mi na tym, żeby to było coś taniego, narazie nie jestem "przy kasie" żeby kupywać waxa, ktoś coś wie o Lotion Seboradin Niger?
|
|
|
|
|
#73 |
|
Przyczajenie
|
Bardzo proszę o radę mam takie włosy jak panie wyżej , chcę zrobić sobie grzywkę i pocieniować ale nie wiem jak to będzie wyglądało do tego mam twarz pociągłą .miałam kiedyś grzywkę do brwi ale niestety się wywijała ( prawie kręciła)
Proszę o pomoc
|
|
|
|
|
#74 |
|
Raczkowanie
|
Rzadkie i Cienkie włosy pomocy;(
Mam pewien problem od zawsze dla mnie istniejący mam rzadkie i cienkie włosy i na nadmiar wlosow nie narzekam im mam dłuzsze tym chyba bardziej to widac .... luybie farbowac nie farbuje czesto bo raz na 4-5 miesiecy .... prosze doradzcie mi jak zrobic zeby miec gęstsze włosy słyszałam metode podscinania regularnie ale to nic nie daje moze jest jakas metoda a moze heh jakas fryzura ścięcie ktore wizualnie bedzie pokazywac ze nie mam takich rzadkich prosze doradźcie mi jesli mozecie bede wam bardzo wdzieczna pozdrawiam papa
|
|
|
|
|
#75 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Rzadkie i Cienkie włosy pomocy;(
Nie martw sie matriksia nie jestes osamotniona. Mam identyczny problem
|
|
|
|
|
#76 |
|
Raczkowanie
|
Ze mną to samo niestety...:/:/
|
|
#77 |
|
Zadomowienie
|
Też mam cieniutkie i marne włosy
Z tego co wypróbowałam to najlepiej wyglądaja gdy sa wycieniowane i nie za długie tzn. najdluzsze włosy siegają troszke za romiona a reszta jest wycieniowana na całej długosci.Wtedy są lzejsze i mozna zrobic artystyczny nieład żelem albo pianką. Kolejna rzecz to szampon,mam jeszcze dodatkowo tłuste włosy i zauwazyłam,ze uzywając dosyc bardzo wysuszających szamponów włosy są lzejsze i nie są ulizane. Nie radze uzywac szamponów szamponów z silikonami, nawilzających,wygladzajac ych itd. A co do srodków do stylizacji to cięzko jest coś wybrac zeby nie posklejało włosów.Na KWC dobre oceny ma seria z matrixa amplify,mam pianke z tej serii i nie jest powalająca bo efekt nie jest długotrwały,ale byc moze u kogos innego bedzie lepiej działac
|
|
|
|
|
#78 |
|
Zakorzenienie
|
Niestety nie ma takiego sposobu żeby nagle wyrosły ci nowe włosy
Może pomóc ci odpowiednie obcięcie, żeby nie były przyklepane Jeżeli masz cienkie włosy to raczej nie nakładaj dużo środków do stylizacji, ponieważ to dodatkowo obciązy włosy. Zeby dodać puszystości użyj np. samej pianki i susz właosy "odbijając" palcami od skóry. Jeżeli masz dłuższe włosy możesz spróbować nakręcić je na grube wałki. Powstaną wtedy fale i włosów będzie optycznie więcej. Jeżeli nie lubisz kręconych to podwiń na szczotce, albo susz z głową na dół.Dla pocieszenia napiszę, że jak się ma zbyt gęste włosy to też jest duży problem
|
|
#79 |
|
Raczkowanie
|
wlosy suche i cienkie
w jaki sposob powinnam pielegnowac wlosy , ktore sa przesuszone od prostowania prostownica , a jednoczesnie cienkie ? substancje odzywcze zawarte w kosmetykach do wlosow suchych i zniszczonych moga zbytnio obciazac mi wlosy , natomiast odzywki i szampony do wlosow cienkich moga sie okazac zbyt malo regenerujace . moze ktos zna rozwiazanie tego problemu ?
|
|
|
|
|
#80 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: wlosy suche i cienkie
coz ,sama sobie odpowiem
. najlepszym rozwiazaniem bedzie chyba nakladanie odzywki regenerujacej od polowy wlosow do koncowek . to je troche ' odbije ' od glowy , a jednoczsnie odzywi te najbardziej potrzebujace partie - tak mysle ...
|
|
|
|
|
#81 |
|
Przyczajenie
|
włosy cienkie,nie dające się ułożyć
Mam problem z włosami chyba już od narodzin,długo nie chciały rosnąć a jak już urosły, to są cienkie i nie da się z nimi nic zrobić. Dodatkowo mam wysokie czoło,więc nie mogę sobie pozwolić na wiele fryzur,które mi się podobają.Nie mam odwagi żeby eksperymentować,chociaż czasami mam ochotę wziąść nożyczki i się ich po prostu pozbyć.Szukam fajnej i łatwej w układaniu fryzurki,jeśli ktoś ma jakiś pomysł dla osób takich jak ja,proszę o pomoc
|
|
|
|
|
#82 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: włosy cienkie,nie dające się ułożyć
Oj....też mam raczej cienkie włosy...ja mam wycieniowane, ale tym razem chyba aż za mocno, bo stały się ZA rzadkie....bo podobno im bardziej wycieniowane tym więcej warstw traci włos~~ Ogólnie wyglądam jak ulizane jajo, ale tak to spoko:P
|
|
#83 |
|
Przyczajenie
|
cienkie włosy!!!!!!! Ratunku!!!!!!!!!!!!!
Czy ktos moze mi pomoc? Mam strasznie cienkie wlosy. Probowalam juz wszystkiego i nic. Fryzjerka proponowala krotkie wlosy, ok! Mialam je 5 lat i zrezygnowalam, bo wygladalam w miare tylko kilka dni po wizycie u fryzjera, jak juz odrosly choc troche sterczaly i przeswitywala mi skora glowy - Koszmar. Teraz mam dlugosc do ramion ale musze nosic zwiazane w kucyk, bo inaczej szybko traca objetosc i nie wyglada to dobrze. Moze ktos ma podobne problemy i wybrnal z nich jakos...
|
|
|
|
|
#84 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: cienkie włosy!!!!!!! Ratunku!!!!!!!!!!!!!
wydaje mi sie ze przy tego rodzaju wlosach (przy innych zreszta tez) odpowiednio dobrana fryzura moze wiele zdziałac
tutaj http://www.wizaz.pl/forum/showthread...ienkie+w%B3osy znajdziesz sporo ciekawych fryzurek. Moze znajdziesz cos dla siebie.
"Sto wiorst nie droga, sto rubli nie pieniądz, sto gram nie wódka." To, jak ja widzę świat i jak go opisuję, niekoniecznie pokrywa się z tym, jak go widzą inni Biorę życie na wesoło i biegam po ścianie jak zające po polanie |
|
|
|
|
#85 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: cienkie włosy!!!!!!! Ratunku!!!!!!!!!!!!!
Tak tylko, że czasem mam wrazenie, ze twarz tez wiele ma do rzeczy. Te fryzury są ok, ale na pewno nie do mojej twarzy
|
|
#86 |
|
Raczkowanie
|
strasznie cienkie włosy :(
jak można fajnie uczesać włosy , które sięgają mi do ramion ale są baaaardzo cienkie jest ich mało
warkoczyk wygląda za cieniutko , kitka też .. może znacie jakieś fajne uczesania lub upięcia na dzień dla takich włosów ? z góry dziękuję ahaaa no i mam jeszaczez grzywkę heh buźka
|
|
#87 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: strasznie cienkie włosy :(
sporo watkow o cienkich wlosach juz powstalo moze sprobujesz zapoznac sie z wyszukiwarka hę?
"Sto wiorst nie droga, sto rubli nie pieniądz, sto gram nie wódka." To, jak ja widzę świat i jak go opisuję, niekoniecznie pokrywa się z tym, jak go widzą inni Biorę życie na wesoło i biegam po ścianie jak zające po polanie |
|
|
|
|
#88 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: strasznie cienkie włosy :(
moja nauczycielka chemii ma bardzo cienkie wlosy i wiąże je w taka kitke, tlke ze za nie przeciąga włosów do konca frotki,tak, ze powstaje taka niby "petelka"....nie wiem czy to dobrze wytlumaczylam
ale wyglada całkiem całkiem.
|
|
|
|
|
#89 |
|
Przyczajenie
|
Hejka... mam strasznie cienkie wlosy i co gorsza, codziennie wypada mi ich bardzo duzo.
Moje ubrania są cale owlosionee Moglybyscie mi powiedziec czemu tak jest i co zrobic zeby byly geste i wytrzymalsze ? Z gory dzieki
|
|
|
|
|
#90 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Wlosy, cienkie i wypadają :(
Przede wszystkim powinnaś brać jakies witaminki
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:54.

ktore z wyzej badz nizej zamieszczonych do mnie pasuja?

pozdrawiam
. Znacie jakieś produkty oraz NAJLEPIEJ DOMOWE SPOSOBY NA PRZYSPIESZENIE WZROSTU WŁOSÓW I OBJĘTOŚĆ
? Używała któraś z was Wax, Pantene gęste i mocne, olejka rycynowego itp...? PIszcie, co może mi pomóc!!!!!!!!!!!!!!!! Ale tylko te tańsze sposoby, do 15-20 zł maximum!!!! Mile widziane domowe sposoby!!!
. najlepszym rozwiazaniem bedzie chyba nakladanie odzywki regenerujacej od polowy wlosow do koncowek . to je troche ' odbije ' od glowy , a jednoczsnie odzywi te najbardziej potrzebujace partie - tak mysle ...