Cienkie włosy- wątek zbiorczy - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-03-15, 20:12   #61
kinga(kinia)
Zadomowienie

cienkie wlosy

Jakis tyg temu zamiescilam ten watek: http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=102976. Dziekuje bardzo dziewczynka za odpowiedzi. Troszke mi to pomoglo. Jednak moze latwiej Wam bedzie dopasowac do mnie fryzure jak dam swoje zdjecia (niestety nie sa one zbyt aktulane, gdzies z przed 1,5 roku). Teraz mam wlosy tak do polowy (moze dluzej) lopatek no i czesze sie juz na bok. Marzy mi sie pol-grzywka i wycieniowne poldlugie wlosy, ale nie wiem czy to bedzie dobre dla moich lichych, cienkich, malo obejtosciowych z rozdwajacymi sie koncowkami wlosow. Moze macie jakies propocyzcje dla mnie ? Dodam tylko ze zawsze lubilam u siebie dluzesze wlosy.

Edytowane przez kinga(kinia)
Czas edycji: 2008-06-01 o 19:59
kinga(kinia) jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-15, 20:20   #62
kinga(kinia)
Zadomowienie

Dot.: cienkie wlosy

cd moich wymarzonych fryzur ktore z wyzej badz nizej zamieszczonych do mnie pasuja?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg s.jpg (15,5 KB, 48 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg ash3.jpg (19,5 KB, 59 załadowań)
Stary 2006-03-15, 20:54   #63
oaza
Rozeznanie

Nie masz taki cienkich włosów jak opisałaś w pierwszym wątku (spodziewałam sie mysiej kitki a TY masz "kawał" włosów.
Idz do fryzjera i śmało wycieniuj włosy. Poproś o grzywkę na skos i pazórki, a najlepiej to wydrukój zdjęcie.
A co do pytanie którea fryzura najbardziej Ci pasuje..... moim zdaniem kazda wybierz tą która ci sie podoba, one wszystie maja grzywki na bok i są wycieniowane, róznią sie długoscia kolorem lub ułożeniem.
oaza jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-21, 15:25   #64
kinga(kinia)
Zadomowienie

Exclamation Dot.: cienkie wlosy

Zdecydowalam sie pojsc dofryziera. I to juz na bank (nie wiem kiedy ale mniejsza z tym, ide i koniec)! Jednak nadal nie wiem jaki fryz bedzie pasowal do moich cienkich wlosow, ktore maja rozdwojone konce i nie sa podatne? Mam tez nadzieje ze za wiele nie bede musiala przy nich robic oraz ze jak je tylko umyje i rozczesze to jako tako beda one wygladac(tak abym byla do czlowieka podobna). Prosze od jakies odpowiedzi o podpowiedzi
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg ash.jpg (49,0 KB, 129 załadowań)
Stary 2006-03-21, 15:48   #65
kaska222
Moderator

.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 22.JPG (40,3 KB, 80 załadowań)

RegulaminWizaz.pl
kaska222 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-27, 15:24   #66
zaneta01
Przyczajenie

GG do zaneta01
cienkie wlosy

znacie jakies dobre szampony albo odzywki bo nie moge sobie poradzic mam strasznie cienkie wlosy za ramiona blond -sciac ich nie moge bo mi maz nie pozwala ale moze wy znacie jakies metody moga byc nawet domowe.
zaneta01 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-27, 16:03   #67
Asia_LP
Raczkowanie

GG do Asia_LP

Witam. Ja tez mam bardzo cienkie wlosy. Probowalam juz tylu sposobow i nic a nic mi nie pomaga. Naturalnie mam ciemny braz, zrobilam blond pasemka i optycznie mam ich wiecej. Odradzam cieniowanie, chyba ze u naprawde dobrego fryzjera, bo czasem dobre ciecie pomaga. U mnie niestety nie... pozdrawiam
Asia_LP jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-27, 16:09   #68
wersta
Zakorzenienie

jak to mąż nie pozwala Ci ściąć??? nie bardzo rozumiem...

włosów nie da się pogrubić, ale dzięki balejażowi fryzury wyglądają na bujniejsze. można pocieniować włosy, aby nadać im objętości i nawijać na duże rzepowe wałki.
cienkie włosy najlepiej wyglądają w długości max za brodę.
wersta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-28, 19:01   #69
Sylwka14
Przyczajenie

Unhappy Cienkie i wolno rosnące włosy- co robić? HELP!!!

Już od urodzenia mam cienkie, wolno rosnące włoski. To jest dla mnie kłopotliwe, bo nie mogę chodzić z rozpuszczonymi włosami- są wtedy cienkie, słabe, szybko robi się z nich "siano" i wyglądają kiepsko . Znacie jakieś produkty oraz NAJLEPIEJ DOMOWE SPOSOBY NA PRZYSPIESZENIE WZROSTU WŁOSÓW I OBJĘTOŚĆ ? Używała któraś z was Wax, Pantene gęste i mocne, olejka rycynowego itp...? PIszcie, co może mi pomóc!!!!!!!!!!!!!!!! Ale tylko te tańsze sposoby, do 15-20 zł maximum!!!! Mile widziane domowe sposoby!!!

Z góry dzia
Chętnie będę tu zaglądać, i odpisywać!!!
Sylwka14 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-28, 19:14   #70
olokasia
Raczkowanie

GG do olokasia
Dot.: Cienkie i wolno rosnące włosy- co robić? HELP!!!

Ja takiego problemu nie mam ale z tego co sie orientuje to rzeczywiscie wiele dziewczyn poleca wax...mozesz takze uzywac szamponów do włosów cienkich nadajacych większej objetosci.A moze poprostu spróbuj układac je na jakies wałki przez co beda lepiej wygladały.
olokasia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-28, 19:25   #71
Agnieszka1985
Przyczajenie

Smile Dot.: Cienkie i wolno rosnące włosy- co robić? HELP!!!

Hej ja uzywalam waxa jest naprawde bardzo dobry co prawda u mnie wlosy od niego szybciej nie rozly ale mniej wypadają i są bardziej lśniące i mocniejsze. Za duze opakowanie(480gr) zapłacilam 28 zl ale jest naprawde bardzo wydajny
Agnieszka1985 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-29, 10:25   #72
Sylwka14
Przyczajenie

Dot.: Cienkie i wolno rosnące włosy- co robić? HELP!!!

No właśnie zależy mi na tym, żeby to było coś taniego, narazie nie jestem "przy kasie" żeby kupywać waxa, ktoś coś wie o Lotion Seboradin Niger?
Sylwka14 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-08-24, 15:39   #73
dmochewiczewelina
Przyczajenie

Smile Dot.: Re: cienkie puszyste włosy

Bardzo proszę o radę mam takie włosy jak panie wyżej , chcę zrobić sobie grzywkę i pocieniować ale nie wiem jak to będzie wyglądało do tego mam twarz pociągłą .miałam kiedyś grzywkę do brwi ale niestety się wywijała ( prawie kręciła) Proszę o pomoc
dmochewiczewelina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-11-30, 20:58   #74
matriksia17
Raczkowanie

Rzadkie i Cienkie włosy pomocy;(

Mam pewien problem od zawsze dla mnie istniejący mam rzadkie i cienkie włosy i na nadmiar wlosow nie narzekam im mam dłuzsze tym chyba bardziej to widac .... luybie farbowac nie farbuje czesto bo raz na 4-5 miesiecy .... prosze doradzcie mi jak zrobic zeby miec gęstsze włosy słyszałam metode podscinania regularnie ale to nic nie daje moze jest jakas metoda a moze heh jakas fryzura ścięcie ktore wizualnie bedzie pokazywac ze nie mam takich rzadkich prosze doradźcie mi jesli mozecie bede wam bardzo wdzieczna pozdrawiam papa
matriksia17 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-11-30, 21:04   #75
nioncia
Przyczajenie

Dot.: Rzadkie i Cienkie włosy pomocy;(

Nie martw sie matriksia nie jestes osamotniona. Mam identyczny problem No cóż...chyba nie mamy (niestety) innego wyjścia jak zaakceptować te nasze liche włoski :P vbmenu_register("postmenu _3177469", true);
nioncia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-12-03, 13:22   #76
Mass_Destruction
Raczkowanie

Ze mną to samo niestety...:/:/
Stary 2006-12-03, 13:44   #77
iziaczek
Zadomowienie

Też mam cieniutkie i marne włosy
Z tego co wypróbowałam to najlepiej wyglądaja gdy sa wycieniowane i nie za długie tzn. najdluzsze włosy siegają troszke za romiona a reszta jest wycieniowana na całej długosci.Wtedy są lzejsze i mozna zrobic artystyczny nieład żelem albo pianką.
Kolejna rzecz to szampon,mam jeszcze dodatkowo tłuste włosy i zauwazyłam,ze uzywając dosyc bardzo wysuszających szamponów włosy są lzejsze i nie są ulizane.
Nie radze uzywac szamponów szamponów z silikonami, nawilzających,wygladzajac ych itd.
A co do srodków do stylizacji to cięzko jest coś wybrac zeby nie posklejało włosów.Na KWC dobre oceny ma seria z matrixa amplify,mam pianke z tej serii i nie jest powalająca bo efekt nie jest długotrwały,ale byc moze u kogos innego bedzie lepiej działac
iziaczek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-12-03, 14:19   #78
Ninedin
Zakorzenienie

Niestety nie ma takiego sposobu żeby nagle wyrosły ci nowe włosy Może pomóc ci odpowiednie obcięcie, żeby nie były przyklepane Jeżeli masz cienkie włosy to raczej nie nakładaj dużo środków do stylizacji, ponieważ to dodatkowo obciązy włosy. Zeby dodać puszystości użyj np. samej pianki i susz właosy "odbijając" palcami od skóry. Jeżeli masz dłuższe włosy możesz spróbować nakręcić je na grube wałki. Powstaną wtedy fale i włosów będzie optycznie więcej. Jeżeli nie lubisz kręconych to podwiń na szczotce, albo susz z głową na dół.
Dla pocieszenia napiszę, że jak się ma zbyt gęste włosy to też jest duży problem
Stary 2006-12-03, 23:20   #79
soni
Raczkowanie

wlosy suche i cienkie

w jaki sposob powinnam pielegnowac wlosy , ktore sa przesuszone od prostowania prostownica , a jednoczesnie cienkie ? substancje odzywcze zawarte w kosmetykach do wlosow suchych i zniszczonych moga zbytnio obciazac mi wlosy , natomiast odzywki i szampony do wlosow cienkich moga sie okazac zbyt malo regenerujace . moze ktos zna rozwiazanie tego problemu ?
soni jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-12-05, 01:16   #80
soni
Raczkowanie

Dot.: wlosy suche i cienkie

coz ,sama sobie odpowiem . najlepszym rozwiazaniem bedzie chyba nakladanie odzywki regenerujacej od polowy wlosow do koncowek . to je troche ' odbije ' od glowy , a jednoczsnie odzywi te najbardziej potrzebujace partie - tak mysle ...
soni jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-12-05, 19:17   #81
vinga27
Przyczajenie

włosy cienkie,nie dające się ułożyć

Mam problem z włosami chyba już od narodzin,długo nie chciały rosnąć a jak już urosły, to są cienkie i nie da się z nimi nic zrobić. Dodatkowo mam wysokie czoło,więc nie mogę sobie pozwolić na wiele fryzur,które mi się podobają.Nie mam odwagi żeby eksperymentować,chociaż czasami mam ochotę wziąść nożyczki i się ich po prostu pozbyć.Szukam fajnej i łatwej w układaniu fryzurki,jeśli ktoś ma jakiś pomysł dla osób takich jak ja,proszę o pomoc
vinga27 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-12-05, 21:50   #82
Mass_Destruction
Raczkowanie

Dot.: włosy cienkie,nie dające się ułożyć

Oj....też mam raczej cienkie włosy...ja mam wycieniowane, ale tym razem chyba aż za mocno, bo stały się ZA rzadkie....bo podobno im bardziej wycieniowane tym więcej warstw traci włos~~ Ogólnie wyglądam jak ulizane jajo, ale tak to spoko:P
Stary 2007-02-10, 12:42   #83
elutka26
Przyczajenie

cienkie włosy!!!!!!! Ratunku!!!!!!!!!!!!!

Czy ktos moze mi pomoc? Mam strasznie cienkie wlosy. Probowalam juz wszystkiego i nic. Fryzjerka proponowala krotkie wlosy, ok! Mialam je 5 lat i zrezygnowalam, bo wygladalam w miare tylko kilka dni po wizycie u fryzjera, jak juz odrosly choc troche sterczaly i przeswitywala mi skora glowy - Koszmar. Teraz mam dlugosc do ramion ale musze nosic zwiazane w kucyk, bo inaczej szybko traca objetosc i nie wyglada to dobrze. Moze ktos ma podobne problemy i wybrnal z nich jakos...
elutka26 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-02-10, 14:27   #84
moniska
Zakorzenienie

GG do moniska
Dot.: cienkie włosy!!!!!!! Ratunku!!!!!!!!!!!!!

wydaje mi sie ze przy tego rodzaju wlosach (przy innych zreszta tez) odpowiednio dobrana fryzura moze wiele zdziałac
tutaj http://www.wizaz.pl/forum/showthread...ienkie+w%B3osy znajdziesz sporo ciekawych fryzurek. Moze znajdziesz cos dla siebie.

To,
jak ja widzę świat
i jak go opisuję,
niekoniecznie pokrywa się z tym,
jak go widzą inni

Biorę życie na wesoło i biegam po ścianie jak zające po polanie

moniska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-02-10, 14:40   #85
elutka26
Przyczajenie

Dot.: cienkie włosy!!!!!!! Ratunku!!!!!!!!!!!!!

Tak tylko, że czasem mam wrazenie, ze twarz tez wiele ma do rzeczy. Te fryzury są ok, ale na pewno nie do mojej twarzy
Stary 2007-02-12, 21:29   #86
asienka115
Raczkowanie

strasznie cienkie włosy :(

jak można fajnie uczesać włosy , które sięgają mi do ramion ale są baaaardzo cienkie jest ich mało warkoczyk wygląda za cieniutko , kitka też .. może znacie jakieś fajne uczesania lub upięcia na dzień dla takich włosów ? z góry dziękuję ahaaa no i mam jeszaczez grzywkę heh buźka
Stary 2007-02-12, 21:41   #87
moniska
Zakorzenienie

GG do moniska
Dot.: strasznie cienkie włosy :(

sporo watkow o cienkich wlosach juz powstalo moze sprobujesz zapoznac sie z wyszukiwarka hę?

To,
jak ja widzę świat
i jak go opisuję,
niekoniecznie pokrywa się z tym,
jak go widzą inni

Biorę życie na wesoło i biegam po ścianie jak zające po polanie

moniska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-02-13, 20:27   #88
rozmarynek
Zadomowienie

Dot.: strasznie cienkie włosy :(

moja nauczycielka chemii ma bardzo cienkie wlosy i wiąże je w taka kitke, tlke ze za nie przeciąga włosów do konca frotki,tak, ze powstaje taka niby "petelka"....nie wiem czy to dobrze wytlumaczylam ale wyglada całkiem całkiem.
rozmarynek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-04-02, 16:06   #89
edyta70
Przyczajenie

Wyślij wiadomość przez ICQ do edyta70 GG do edyta70 Wyślij wiadomość przez MSN do edyta70 Wyślij wiadomość przez Yahoo do edyta70 Send a message via Skype™ to edyta70
Question Wlosy, cienkie i wypadają :(

Hejka... mam strasznie cienkie wlosy i co gorsza, codziennie wypada mi ich bardzo duzo. Moje ubrania są cale owlosionee
Moglybyscie mi powiedziec czemu tak jest i co zrobic zeby byly geste i wytrzymalsze ? Z gory dzieki
edyta70 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-04-02, 16:26   #90
nika_88
Rozeznanie

Dot.: Wlosy, cienkie i wypadają :(

Przede wszystkim powinnaś brać jakies witaminki , zeby uzupelnic niedobory w twoim organizmie. A od zewnątrz na włoski polecam WAX (wiele jest wątkow na temat tego specyfiku). Wzmacnia on włosy, odżywia cebulki i chroni przed nadmiernym wypadaniem. Tylko na rezultaty trzeba niestety trochę poczekac

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości