szycie sukni ślubnej lublin, najlepsza krawcowa w lublinie - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Ślubny wizerunek

Notka

Ślubny wizerunek Ślubny wizerunek jest dla ciebie ważny? Zadaj pytanie na temat sukni ślubnej, makijażu, fryzury oraz dodatków ślubnych. Czuj się wyjątkowo w tym dniu.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-05-23, 16:13   #61
Lobuzer
Przyczajenie

Dot.: szycie sukni ślubnej lublin, najlepsza krawcowa w lublinie

Hej,ja szyje suknie w salonie Angele,jestem swiezo po pierwszej przymiarce,sama nie slyszalam nic o tym salonie i boje sie troche co bedzie,ale juz nie ma odwrotu Musze zaufac tym Paniom
Lobuzer jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-23, 16:34   #62
Lobuzer
Przyczajenie

Hej,ja szyje suknie w salonie Angele na Fabrycznej,jestem swiezo po pierwszej przymiarce,rowniez nie wiem nic na temat tego salonu,zdaje sie na zaufanie do Pan tam pracujacych.Mam nadzieje ze bedzie dobrze
Stary 2012-05-25, 09:05   #63
kasia_kasiaa
Raczkowanie

Ja też miałam na dniach pierwszą przymiarkę w Angele. Nie wiem jak inne dziewczyny, ale ja jestem bardzo zadowolona z tych kobitek. Przede mna stała dziewczyna, która była na ostatniej przymiarce. Robiły wszystko co tylko chciała.
Stary 2012-05-26, 18:52   #64
Lobuzer
Przyczajenie

A czy moglabys napisac jak przebiegala u Ciebie ta przymiarka w Angele?Mialas juz suknie do przymierzenia?Bo ja tylko kawalek materialu do gorsetu i nie wiem wlasnie czy to tak ma byc?
Stary 2012-07-31, 13:16   #65
justa07
Przyczajenie

Tak czytam komentarze i widzę, że nie tylko ja miałam takie nieprzyjemności w salonie Passion w Lublinie. Byłam tam dwa razy i za każdym razem ta sama kobieta(ciemne włosy) była bardzo nieuprzejma bez powodu. Generalnie nie pozwoliła mi przymierzyć żadnej sukni ślubnej, mogłam jedynie łaskawie przeglądać katalogi, choć i to ją denerwowało. Stanowczo odradzam to miejsce.
justa07 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-14, 16:41   #66
munieca
Przyczajenie

Question Dot.: szycie sukni ślubnej lublin, najlepsza krawcowa w lublinie

Też z chęcią zapoznam się z waszymi opiniami o krawcowych w Lublinie.
Zamierzam uszyć sukienkę ze zdjęcia z pewnymi zmianami (nie mogłam znaleźć tego czego oczekuję w sklepach).

Jak długo przed ślubem miałyście odbiór sukni?
Czy zaskakiwały was jakieś dodatkowe koszty?
Czy suknia była taka jak uzgodniłyście?
Czy krawcowa dotrzymywała terminów?
munieca jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-22, 12:15   #67
Iemand
Wtajemniczenie

GG do Iemand

Hej, ja też chciałabym się dowiedzieć czegoś na temat salonu Angele na fabrycznej. Chodzi mi głównie o to, czy materiały których tam używają są dobrej jakości no i czy suknie są porządnie wykonane. Pomożecie?
Iemand jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-27, 18:03   #68
gadzinka02
Przyczajenie

Witam wszystkich
Ja jak się rozglądałam i chodziłam po kilku salonach pytać o szycie sukienki ze zdjęcia to muszę przyznać, że w salonie Rose pani rzuciła najniższą cenę za uszycie tej sukienki ze wszystkich. Muszę przyznać, że była to bardzo miła i rzeczowa osoba, skora do pomocy i doradzenia co byłoby najlepsze. Bardzo miłe wrażenie mi zostało po rozmowie z nią. Zastanawiam się teraz nad wyborem salonu gdzie uszyć swoją sukienkę i po poczytaniu sobie waszych wypowiedzi coraz bardziej skłaniam się do salonu Rose
gadzinka02 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-27, 10:25   #69
magda_w86
Przyczajenie

Wyszłam za mąż we wrześniu 2012 roku. Szyłam swoją suknię w salonie Imperium w Lublinie. Jestem bardzo zadowolona z wyboru tego salonu. Suknia była przepiękna, taka jak chciałam a nawet piękniejsza . Polecam wszystkim. Panie w salonie są bardzo miłe, dokładne, konkretne, chętnie doradzają. Suknia była uszyta bardzo dokładnie, z wysokiej jakości materiałów. W cenę sukni miałam wliczone 2 welony (długi i krótki), halkę i bolerko. Jeśli ktoś chciałby zobaczyć moją suknię to chętnie wyślę zdjęcia na pw. Polecam salon Ipmerium!
magda_w86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-05, 13:42   #70
laspossa
Przyczajenie

Mi zależało na cenie sukienki ale też chciałam jakąś wyjątkową i dobrej firmy. Koleżanka poleciła mi salon i komis Vestido bo tam mają suknie znanych firm w niskich cenach. Jak ktoś chce może odwiedzić ich stronę - są zdjęcia sukien z cenami. Ale ja niestety nie znalazłam tam "swojej' sukni bo jestem wysoka i miałam ograniczony wybór. Dużo sukien mi się podobało ale były za krótkie więc Pani mi poleciła ich krawcową. Uszyła mi suknię ze wzoru. Zmierzyłam sukienkę podobną do takiej jak chciałam i Pani krawcowa uszyła mi prawie identyczną. Podpowiedziała mi pewne zmiany żeby lepiej suknia wyglądała na mojej sylwetce. Sukienka wyszła pięknie. Polecam ten salon, bo może znajdziecie suknię bez potrzeby szycia. Są tam suknie które kosztowały np. 6000zł a teraz można je kupić za 1700zł a naprawdę wyglądają jak nowe.
laspossa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-12, 15:38   #71
kosiecka
Przyczajenie

Hej macie może jakieś opinie na temat salonu Basia na Fabrycznej? Po przejściu dość sporej liczby innych wydał mi się najbardziej ok i pod względem finansowym i kompetencji pani, którą tam zastałam. Wszyscy tak zachwalają Rose i już sama nie wiem co mam robić, a do końca roku powinnam się zdecydować...
kosiecka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-29, 10:17   #72
Mkdoris
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez paskudas Pokaż wiadomość
Bardzo proszę

ja miałam przyjemność być w słynnym Imperium na Bernardyńskiej. Dałam zdjęcie kiecki, a pani że 2500zł (inne salony wyceniły ją na max 2000) i do tego gratis halka, dwa welony i rękawiczki. Jak mówię, że nie chcę ani rękawiczek ani welonu i ile to by wtedy było, to ta że nie bo to musi być bo jest gratis. Nigdy więcej tam nie pójdę...
Również szukam miejsca gdzie uszyją mi suknie ze zdjecia i podobnie chciałabym dac do 2000zł Slub mam w czerwcu więc juz sie śpieszę raczej daj znac jak poszły poszukiwania
Pozdrawiam i powodzenia
Mkdoris jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-29, 10:33   #73
Mkdoris
Przyczajenie

Witam
Chyba tez wybiorę się na fabryczną po waszych radach...
Szukam dobrej krawcowej w salonach na narutowicza nie znalazłam mojego modelu a chciałabym sie zmiescić w 2000..
Stary 2012-12-31, 09:59   #74
kosiecka
Przyczajenie

Zdecydowałam się jednak na salon/pracownię Basia. Sukienka ma kosztować max 1600 zł (w tym halka). Porównując sukienki, które widziałam w Rose na plus wypada dla mnie jednak Basia. Moja ma mieć na górze drapowania i nigdzie nie widziałam zrobionych tak dokładnie jak tam. Na dole falbanki - pani przy mnie liczyła ile warstw żeby było tak samo. Co więcej podobno inne sklepy zamawiają tam sukienki dla swoich klientek. Zaliczka zapłacona, pierwsza miara w kwietniu (chociaż przy wpłacaniu tej zaliczki zdjęła ze mnie już miarę).
Stary 2013-01-15, 09:48   #75
t_89
Zakorzenienie

Mam nadzieje, ze jeszcze ktos tu zajrzy. Chce uszyc skienke ze zdjecia, czytalam wasze opinie i teraz nie wiem czy lepszy ten slaon Basia czy Rose. Mam na oku dwie sukienki, jeszcze nie zdecydowalam, ktora ale po ich zdh sadzicie, ze ktory salon je lepiej uszyje?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg ln1.jpg (46,2 KB, 57 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg sagazan.jpg (33,2 KB, 48 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Pretty-Wedding-suknie-slubne-Lare-de-Sagazan-3.jpg (106,4 KB, 34 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 109.jpg (40,2 KB, 78 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg modelo-109-jesus-peiro-2010.jpg (17,7 KB, 48 załadowań)
t_89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-16, 09:27   #76
Iwon8558
Raczkowanie

tak,popieram,trzeba sie upewnić w ofercie w kilu miejscach

Edytowane przez Iwon8558
Czas edycji: 2013-03-03 o 18:59
Iwon8558 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-18, 11:44   #77
t_89
Zakorzenienie

dziekuje za opinie
wybiore sie do dwoch i popytam
a mniej wiecej ile szyja taka suknie?
t_89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-18, 17:04   #78
kosiecka
Przyczajenie

Moja sukienka (góra w serduszko drapowana, dół z falbanek, materiał organtyna) została wyceniona na ok. 1600 zł w obu salonach - Rosa, Basia. Także jeśli chodzi o cenę to wydaje mi się, że są porównywalne. tak jak wcześniej zostało napisane przesądzi pewnie jakiś detal. Ja Wybrałam ten drugi ponieważ uznałam, że drapowanie w innych sukienkach, które tam widziałam było wykonanie w zasadzie perfekcyjnie. Najlepiej pójść, porozmawiać, popytać i wtedy podjąć jakąś decyzję.
Stary 2013-01-18, 17:10   #79
kosiecka
Przyczajenie

Załączam jeszcze zdjęcie sukienki - to ta środkowa.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_7813.jpg (54,9 KB, 201 załadowań)

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-01-20, 11:31   #80
maueczarne
Raczkowanie

Ja bym polecała przejść się po całej Fabrycznej. Koleżanka miała szyty niestandardowy model sukni w salonie "Mariola". Niestandardowy, czyli miała wymyślony swój skomplikowany wzór, którego nie chciano jej uszyć w innych salonach.
Stary 2013-01-22, 10:11   #81
Mkdoris
Przyczajenie

Witam
Ja zdecydowałam sie na Basię , moja suknia ma wynieść 1400 ,ślub w czerwcu , pierwsza przymiarka w maju.. Musze powiedziec że Basia jak kobieta nie bardzo potrafiła mi doradzic dopiero kiedy zeszła krawcowa żeby pogadać o górze sukienki to dała mi jakieś konkrety, co da sie zrobić czego nie , Zobaczymy jak to będzie wyglądało w maju
Stary 2013-01-22, 14:01   #82
kosiecka
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Mkdoris Pokaż wiadomość
Witam
Ja zdecydowałam sie na Basię , moja suknia ma wynieść 1400 ,ślub w czerwcu , pierwsza przymiarka w maju.. Musze powiedziec że Basia jak kobieta nie bardzo potrafiła mi doradzic dopiero kiedy zeszła krawcowa żeby pogadać o górze sukienki to dała mi jakieś konkrety, co da sie zrobić czego nie , Zobaczymy jak to będzie wyglądało w maju
Mówisz o tej blondynce w wieku 40-50 lat?

pierwszą przymiarkę też mam tam miesiąc przed czyli w kwietniu. Mam nadzieję, że wszystko wyjdzie tak jak chciałam.

Możesz wstawić zdjęcie swojej sukni??
Stary 2013-01-24, 17:47   #83
0zofijka0
Przyczajenie

Hej poczytałam opinie i zastanawiam się czy w którymś z salonów w Lbn uszyją mi tą sukienkę. Czy któraś z was szyła podobny model w szczególności chodzi mi o dobrze uszyte falbany. W sobote wybieram sie do Lbn i wstapie do salonów które wymieniacie. Do tej pory bylam w Paris na narutowicza i troche mnie zniechęciła wypowiedz właścicielki która nie widząc jeszcze modelu sukienki stwierdziła ze poniżej 2.500 nawet nie zabiera się za szycie. Może i sukienka którą wybralam bedzie droższa ale bez przesadyzmu. Dobre obinie słyszałam o Angele na fabrycznej ale sukienki nie widzialam.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg indes_di_santo_1.jpg (52,0 KB, 117 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg rb_fw12_inesdisanto_004_detail.jpg (37,4 KB, 53 załadowań)
0zofijka0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-25, 10:03   #84
laspossa
Przyczajenie

Fajna sukienka - taka inna niż te które się spotyka w naszych salonach Rozumiem Twoją reakcję na wypowiedź tej kobiety - czasem są bardzo niemiłe i nie wiadomo o co im chodzi ale jeśli mowa o cenie takiej sukienki to napewno będzie ona droższa od zwykłej prostej sukni.Ja bym wolała trochę dopłacić i mieć pewność że sukienka będzie uszyta tak żeby falbany ładnie się układały. Im tańsza sukienka tym gorsze gatunkowo materiały i jest go mniej (np. falbanki są wszywane w większych odstępach i efekt już nie jest taki sam).
Ja zawsze wolę kupować coś gotowego niż szyć bo boje się że efekt będzie nie taki jak się spodziewam Życzę znalezienia wymarzonej sukni
laspossa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-25, 10:29   #85
kosiecka
Przyczajenie

ozofijkao - niestandardowy wzór sukni, myślę że powinnaś przejść od salonu do salonu na fabrycznej i popytać o uszycie. Panie w zasadzie wszędzie są tam miłe, mi sie nie zdarzyło abym została gdzieś źle potraktowana, a ceny są rozsądne i nigdzie nie usłyszałam żeby poniżej jakiejś kwoty nie szyli. Jeśli nie tam to może na bernardyńskiej, jest tu z 4 salony w tym sławne imperium.
Stary 2013-01-25, 13:05   #86
0zofijka0
Przyczajenie

lasposa zdaje sobie sprawe ze moze troche kosztowac, ale jesli mialabym pewnosc ze w duzym stopniu bedzie podobna do tej ze zdjecia i jakosciowo dobrze wykonana to nie bede zalowac pieniazkow. Suknie w salonach, które w miare mi sie podobały, ale bez jakiegos oh i ah kosztowaly kolo 4 tys. mysle wiec ze w tej kwocie powinnam sie spokojnie wyrobic z dodatkami (czy źle myśle?) no nic pojade, porozmawiam i sie przekonam.
Też zawsze kupowalam gotowe sukienki, korcilo mnie zeby cos sobie uszyc ale tak samo jak Ty obawialam sie ze nie bede zadowolona. Teraz tez sie obawiam ale w sklepach nic mi sie nie podoba, jakas wybredna jestem
kosiecka jutro wlasnie sie tam wybieram, poczytalam opinie i zobaczymy co mi powiedza, do Imperium tez zajrze.
0zofijka0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-26, 07:50   #87
Iwon8558
Raczkowanie

żeby falbany sie tak układały najlepiej uszyć je z tafty inteligentnej,to ślubny materiał,jak go ułożysz tak będzie stał
moja była szyta tez z takiej
ja polecam świetną krawcowa http://www.efir.pl/
jeśli sie juz zdecydujesz na szycie takiej to przejdź po salonach ze zdjęciem i pójdź do niej,zobacz gdzie ci taniej powiedzą
Iwon8558 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-01-26, 10:25   #88
maueczarne
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Iwon8558 Pokaż wiadomość
żeby falbany sie tak układały najlepiej uszyć je z tafty inteligentnej,to ślubny materiał,jak go ułożysz tak będzie stał
moja była szyta tez z takiej
ja polecam świetną krawcowa http://www.efir.pl/
jeśli sie juz zdecydujesz na szycie takiej to przejdź po salonach ze zdjęciem i pójdź do niej,zobacz gdzie ci taniej powiedzą
Falbany z tafty inteligentnej to kiepski pomysł. Tafta inteligentna ma do siebie to, że się mnie i widać to potem na niej. Więc już po samym ślubie i siadaniu, wstawaniu, klęczeniu dziewczyna będzie miała falbany wyglądające brzydko. Są inne, cięższe materiały, z których te falbany będą dobrze wyglądały. Wystarczy pójść do krawcowej, która ma duże pojęcie o materiałach ślubnych.
Stary 2013-01-28, 10:57   #89
magda_w86
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez maueczarne Pokaż wiadomość
Falbany z tafty inteligentnej to kiepski pomysł. Tafta inteligentna ma do siebie to, że się mnie i widać to potem na niej. Więc już po samym ślubie i siadaniu, wstawaniu, klęczeniu dziewczyna będzie miała falbany wyglądające brzydko.
Zgadzam się, tafta ma to do siebie, że się mnie. Ja miałam suknię z falbanami z organtyny, materiał pięknie się układał i nic się nie mięło
magda_w86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-28, 16:53   #90
kosiecka
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez magda_w86 Pokaż wiadomość
Zgadzam się, tafta ma to do siebie, że się mnie. Ja miałam suknię z falbanami z organtyny, materiał pięknie się układał i nic się nie mięło
Moje falbanki również są z organtyny, dzięki za wpis bo teraz przynajmniej jestem spokojna jeśli chodzi o materiał

ozofijkao i jak się udały wizyty w salonach?? zdecydowałaś się już na coś??
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Ślubny wizerunek

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości