![]() |
#61 |
Przyczajenie
|
Dot.: szycie sukni ślubnej lublin, najlepsza krawcowa w lublinie
Hej,ja szyje suknie w salonie Angele,jestem swiezo po pierwszej przymiarce,sama nie slyszalam nic o tym salonie i boje sie troche co bedzie,ale juz nie ma odwrotu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Przyczajenie
|
Hej,ja szyje suknie w salonie Angele na Fabrycznej,jestem swiezo po pierwszej przymiarce,rowniez nie wiem nic na temat tego salonu,zdaje sie na zaufanie do Pan tam pracujacych.Mam nadzieje ze bedzie dobrze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Raczkowanie
|
Ja też miałam na dniach pierwszą przymiarkę w Angele. Nie wiem jak inne dziewczyny, ale ja jestem bardzo zadowolona z tych kobitek. Przede mna stała dziewczyna, która była na ostatniej przymiarce. Robiły wszystko co tylko chciała.
![]() |
#64 |
Przyczajenie
|
A czy moglabys napisac jak przebiegala u Ciebie ta przymiarka w Angele?Mialas juz suknie do przymierzenia?Bo ja tylko kawalek materialu do gorsetu i nie wiem wlasnie czy to tak ma byc?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Przyczajenie
|
Tak czytam komentarze i widzę, że nie tylko ja miałam takie nieprzyjemności w salonie Passion w Lublinie. Byłam tam dwa razy i za każdym razem ta sama kobieta(ciemne włosy) była bardzo nieuprzejma bez powodu. Generalnie nie pozwoliła mi przymierzyć żadnej sukni ślubnej, mogłam jedynie łaskawie przeglądać katalogi, choć i to ją denerwowało. Stanowczo odradzam to miejsce.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Przyczajenie
|
![]()
Też z chęcią zapoznam się z waszymi opiniami o krawcowych w Lublinie.
Zamierzam uszyć sukienkę ze zdjęcia z pewnymi zmianami (nie mogłam znaleźć tego czego oczekuję w sklepach). Jak długo przed ślubem miałyście odbiór sukni? Czy zaskakiwały was jakieś dodatkowe koszty? Czy suknia była taka jak uzgodniłyście? Czy krawcowa dotrzymywała terminów? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Wtajemniczenie
|
Hej, ja też chciałabym się dowiedzieć czegoś na temat salonu Angele na fabrycznej. Chodzi mi głównie o to, czy materiały których tam używają są dobrej jakości no i czy suknie są porządnie wykonane. Pomożecie?
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#68 |
Przyczajenie
|
Witam wszystkich
Ja jak się rozglądałam i chodziłam po kilku salonach pytać o szycie sukienki ze zdjęcia to muszę przyznać, że w salonie Rose pani rzuciła najniższą cenę za uszycie tej sukienki ze wszystkich. Muszę przyznać, że była to bardzo miła i rzeczowa osoba, skora do pomocy i doradzenia co byłoby najlepsze. Bardzo miłe wrażenie mi zostało po rozmowie z nią. Zastanawiam się teraz nad wyborem salonu gdzie uszyć swoją sukienkę i po poczytaniu sobie waszych wypowiedzi coraz bardziej skłaniam się do salonu Rose |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Przyczajenie
|
Wyszłam za mąż we wrześniu 2012 roku. Szyłam swoją suknię w salonie Imperium w Lublinie. Jestem bardzo zadowolona z wyboru tego salonu. Suknia była przepiękna, taka jak chciałam a nawet piękniejsza
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Przyczajenie
|
Mi zależało na cenie sukienki ale też chciałam jakąś wyjątkową i dobrej firmy. Koleżanka poleciła mi salon i komis Vestido bo tam mają suknie znanych firm w niskich cenach. Jak ktoś chce może odwiedzić ich stronę - są zdjęcia sukien z cenami. Ale ja niestety nie znalazłam tam "swojej' sukni bo jestem wysoka i miałam ograniczony wybór. Dużo sukien mi się podobało ale były za krótkie więc Pani mi poleciła ich krawcową. Uszyła mi suknię ze wzoru. Zmierzyłam sukienkę podobną do takiej jak chciałam i Pani krawcowa uszyła mi prawie identyczną. Podpowiedziała mi pewne zmiany żeby lepiej suknia wyglądała na mojej sylwetce. Sukienka wyszła pięknie.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
Przyczajenie
|
Hej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Pozdrawiam i powodzenia |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Przyczajenie
|
Witam
Chyba tez wybiorę się na fabryczną po waszych radach... Szukam dobrej krawcowej w salonach na narutowicza nie znalazłam mojego modelu a chciałabym sie zmiescić w 2000.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
Przyczajenie
|
Zdecydowałam się jednak na salon/pracownię Basia. Sukienka ma kosztować max 1600 zł (w tym halka). Porównując sukienki, które widziałam w Rose na plus wypada dla mnie jednak Basia. Moja ma mieć na górze drapowania i nigdzie nie widziałam zrobionych tak dokładnie jak tam. Na dole falbanki - pani przy mnie liczyła ile warstw żeby było tak samo. Co więcej podobno inne sklepy zamawiają tam sukienki dla swoich klientek. Zaliczka zapłacona, pierwsza miara w kwietniu (chociaż przy wpłacaniu tej zaliczki zdjęła ze mnie już miarę).
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Zakorzenienie
|
Mam nadzieje, ze jeszcze ktos tu zajrzy. Chce uszyc skienke ze zdjecia, czytalam wasze opinie i teraz nie wiem czy lepszy ten slaon Basia czy Rose. Mam na oku dwie sukienki, jeszcze nie zdecydowalam, ktora ale po ich zdh sadzicie, ze ktory salon je lepiej uszyje?
![]() |
#76 |
Raczkowanie
|
tak,popieram,trzeba sie upewnić w ofercie w kilu miejscach
Edytowane przez Iwon8558 Czas edycji: 2013-03-03 o 18:59 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
Zakorzenienie
|
dziekuje za opinie
![]() wybiore sie do dwoch i popytam ![]() a mniej wiecej ile szyja taka suknie?
![]() |
#78 |
Przyczajenie
|
Moja sukienka (góra w serduszko drapowana, dół z falbanek, materiał organtyna) została wyceniona na ok. 1600 zł w obu salonach - Rosa, Basia. Także jeśli chodzi o cenę to wydaje mi się, że są porównywalne. tak jak wcześniej zostało napisane przesądzi pewnie jakiś detal. Ja Wybrałam ten drugi ponieważ uznałam, że drapowanie w innych sukienkach, które tam widziałam było wykonanie w zasadzie perfekcyjnie. Najlepiej pójść, porozmawiać, popytać i wtedy podjąć jakąś decyzję.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
Przyczajenie
|
Załączam jeszcze zdjęcie sukienki - to ta środkowa.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#80 |
Raczkowanie
|
Ja bym polecała przejść się po całej Fabrycznej. Koleżanka miała szyty niestandardowy model sukni w salonie "Mariola". Niestandardowy, czyli miała wymyślony swój skomplikowany wzór, którego nie chciano jej uszyć w innych salonach.
![]() |
#81 |
Przyczajenie
|
Witam
Ja zdecydowałam sie na Basię , moja suknia ma wynieść 1400 ,ślub w czerwcu , pierwsza przymiarka w maju.. Musze powiedziec że Basia jak kobieta nie bardzo potrafiła mi doradzic dopiero kiedy zeszła krawcowa żeby pogadać o górze sukienki to dała mi jakieś konkrety, co da sie zrobić czego nie , Zobaczymy jak to będzie wyglądało w maju |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
pierwszą przymiarkę też mam tam miesiąc przed czyli w kwietniu. Mam nadzieję, że wszystko wyjdzie tak jak chciałam. Możesz wstawić zdjęcie swojej sukni?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
Przyczajenie
|
Hej poczytałam opinie i zastanawiam się czy w którymś z salonów w Lbn uszyją mi tą sukienkę. Czy któraś z was szyła podobny model w szczególności chodzi mi o dobrze uszyte falbany. W sobote wybieram sie do Lbn i wstapie do salonów które wymieniacie. Do tej pory bylam w Paris na narutowicza i troche mnie zniechęciła wypowiedz właścicielki która nie widząc jeszcze modelu sukienki stwierdziła ze poniżej 2.500 nawet nie zabiera się za szycie. Może i sukienka którą wybralam bedzie droższa ale bez przesadyzmu. Dobre obinie słyszałam o Angele na fabrycznej ale sukienki nie widzialam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#84 |
Przyczajenie
|
Fajna sukienka - taka inna niż te które się spotyka w naszych salonach
![]() ![]() Ja zawsze wolę kupować coś gotowego niż szyć bo boje się że efekt będzie nie taki jak się spodziewam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 |
Przyczajenie
|
ozofijkao - niestandardowy wzór sukni, myślę że powinnaś przejść od salonu do salonu na fabrycznej i popytać o uszycie. Panie w zasadzie wszędzie są tam miłe, mi sie nie zdarzyło abym została gdzieś źle potraktowana, a ceny są rozsądne i nigdzie nie usłyszałam żeby poniżej jakiejś kwoty nie szyli. Jeśli nie tam to może na bernardyńskiej, jest tu z 4 salony w tym sławne imperium.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
Przyczajenie
|
lasposa zdaje sobie sprawe ze moze troche kosztowac, ale jesli mialabym pewnosc ze w duzym stopniu bedzie podobna do tej ze zdjecia i jakosciowo dobrze wykonana to nie bede zalowac pieniazkow. Suknie w salonach, które w miare mi sie podobały, ale bez jakiegos oh i ah kosztowaly kolo 4 tys. mysle wiec ze w tej kwocie powinnam sie spokojnie wyrobic z dodatkami
![]() Też zawsze kupowalam gotowe sukienki, korcilo mnie zeby cos sobie uszyc ale tak samo jak Ty obawialam sie ze nie bede zadowolona. Teraz tez sie obawiam ale w sklepach nic mi sie nie podoba, jakas wybredna jestem ![]() kosiecka jutro wlasnie sie tam wybieram, poczytalam opinie i zobaczymy co mi powiedza, do Imperium tez zajrze. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
Raczkowanie
|
żeby falbany sie tak układały najlepiej uszyć je z tafty inteligentnej,to ślubny materiał,jak go ułożysz tak będzie stał
moja była szyta tez z takiej ja polecam świetną krawcowa http://www.efir.pl/ jeśli sie juz zdecydujesz na szycie takiej to przejdź po salonach ze zdjęciem i pójdź do niej,zobacz gdzie ci taniej powiedzą |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#88 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#89 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ozofijkao i jak się udały wizyty w salonach?? zdecydowałaś się już na coś?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:25.