|
|
#61 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: nowy zawód złotnik -jubiler zupełnie za darmo
Koleżanka całkowicie samodzielnie, bez żadnego "mistrza" zdobyła dyplom mistrzowski jako fotografik, jest to wiec jak najbardziej możliwe
|
|
|
|
|
#62 |
|
Zakorzenienie
|
Fotografik ma troche latwiej. Wiecej wiedzy w postaci ksiazkowej, elektronicznej, nieco tanszy sprzet. Portzebny za za to zmysl i smykalka do aparatu (tak jak do wsztstkiego zreszta)
Ale nie przecze, ze jak sie chce to sie da wszystko samemu.
|
|
#63 |
|
Zakorzenienie
|
A ja znam tą szkołę
kiedyś do niej chodziłam.Ciekawe czy nowych będzie uczyć stara gwardia
|
|
|
|
|
#64 |
|
Zadomowienie
|
Warsztaty, powiedzcie, czy warto iść?
Stałam dziś zmarznięta na przystanku i cóż widzę? Na słupie zawieszone ogłoszenie o "Warsztatach Biżuterii Plecionej". Sobota i niedziela, po 3 godziny, za 30zł.
Ktoś może już był na podobnych warsztatach? Warto iść? Wydaje mi się, że za taką cenę to bym i poszła, ale chcę dowiedzieć się, jakie są wasze opinie. Aha, i ta biżuteria pleciona to jaka to jest? Jakby ktoś łaskawy byłby zdjęcie wkleić, bo nie jestem pewna, czy to jest to o czym myślę. Ostatnie pytanie: w związku z tym, że nigdy nie byłam na żadnych warsztatach, to czy jakbym szła, to czy muszę wziąć swoje koraliki, kombinerki itp., czy oni już tam powinni mieć...? Wiem, że głupie pytanie, ale nie wiem ;p |
|
|
|
|
#65 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Warsztaty, powiedzcie, czy warto iść?
Hmmm, a skąd nam to wiedzieć ? Najprościej było zapisać numer tel. i zadzwonić tam... Ja nawet nie wiem o jakim mieście mówisz/piszesz.
|
|
|
|
|
#66 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ostatnio byłam na warsztatach decupage i w cenę wliczone były materiały, więc wydaje mi się, że w przypadku tych Twoich też powinnaś dostać juz na miejscu wszystko, co potrzebne....ale jak napisała 'krutko' trzeba by tam zadzwonić i o wszystko wypytać. Najprościej
|
|
|
|
#67 |
|
Zadomowienie
|
Krutko, ale to chyba nie ma znaczenia, jakie miasto... no nie? Numer telefonu mam i będę dzwonić. A jak ta biżuteria pleciona wygląda?
|
|
|
|
|
#68 |
|
Zakorzenienie
|
a skąd my mamy wiedzieć co poeta miał na myśli?
są dobre kursy i złe kursy, tanie i drogie, w Warszawie i w Pcimiu Dolnym - w takich kwestiach chyba najlepiej zadzwonić i się zapytać u źródła. Jakbyś napisała 'kurs w wytwórni Antidotum' czy 'w domu kultury w Lublinie' to może ktoś był i widział. Może chodzi o makramę, może o te 'indiańskie' kolczyki z drobnicy albo plecione z nitek.
|
|
#69 |
|
Zadomowienie
|
No, to te warsztaty organizuje Tarnowskie Centrum Kultury - tzn. przynajmniej tak pisze, że tam trzeba iść i się zapisać... I numer telefonu podany tarnowski... Dziś zadzwonię i się zapytam. Dzięki wszystkim
|
|
|
|
|
#70 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A skąd osoba znad morza, czy jezior ma wszystko wiedzieć o jakimś kursie czegokolwiek, organizowanym gdzieś pod Wrocławiem?? Najlepiej zapytać u źródła. Pleść można na różne sposoby, nawet biżuterię z wikliny - sama taką widziałam, jest piękna ![]() Można też ze sznurków, z koralików, z drutu, mieszaną, pleciona szydełkiem - nie wymagaj od nas jasnowidzenia ![]() 30zł za kurs, to moim zdaniem niedużo. Śmiało możesz się zapisać, bo wiem, że akurat kursy rękodzieła to nie tylko dobra nauka, ale również świetna zabawa |
|
|
|
|
|
#71 |
|
Zakorzenienie
|
A ja uważam że te dwa dni to mało, tyle ile mi powiedza przez ten czas to mogę sobie w necie znaleźć.
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#72 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#73 |
|
Zakorzenienie
|
Martii, rzeczywiście, jesli umiesz robić takie bransoletki, to nie ma to większego sensu, bo może się okazać, że wiesz więcej od prowadzącej
|
|
|
|
|
#74 |
|
Zadomowienie
|
To znaczy wiem jak się to robi (dwie zrobiłam pół roku temu) i nie powiem żeby mnie to jakoś pociągało... A z wiedzy teoretycznej, to kto wie... ;p
|
|
|
|
|
#75 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Praktyki Jubilerskie?? Czy Ktos Wie Cos Na Ten Temat??
witka
czy ktos wie gdzie mozna sie zaczepic na taka praktyke badz staz w podlaskim ? ![]() pozdrufka!!! |
|
|
|
|
#76 |
|
Rozeznanie
|
nie wiem czy wogole gdzies ozna sie na takie cvos zalapać.Próbowałam u siebie w iesteczku ale jubiler nie chce nikogo przyjac na zaklad.Boi sie zeby czasem mu cos nie zginelo.Chcialam nuczyc sie lutowac ale lipa.Chyba bal sie ze za pare lat jakbym zostala zlotnikiem wygryzlabym go
hehehheh i bez niego nauczylam sie lutowac |
|
|
|
|
#77 |
|
Raczkowanie
|
Jak w tytule...tak się właśnie zastanawiam czy ktoś poza mną bedzie tam chodził?
|
|
|
|
|
#78 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Czy są tu jakieś dziewczyny ze szkoły na Felińskiego
A ty wiesz, na jakim forum jesteś?
|
|
|
|
|
#79 |
|
BAN stały
|
no, na pewno ktoś będzie poza tobą tam chodził...
|
|
|
|
|
#80 |
|
Zakorzenienie
|
Halo, czujne strażniczki porządku, a nie o kursy biżu tu chodzi, hm?
![]() edit: włala ![]() http://www.zs31.w.interia.pl/Ulotka.html
|
|
#81 |
|
Raczkowanie
|
Nie tyle kursy co po prostu roczna szkoła zakończona egzaminem państwowym.
Było w tym roku dużo chętnych i miałam nadzieje że ktoś hasło "Feliński" odczyta prawidłowo... |
|
|
|
|
#82 |
|
Zakorzenienie
|
A na czym będziesz? Jakbym miała czas i mieszkała w W-wie to pewnie bym się wybrała
|
|
|
|
|
#83 |
|
Zakorzenienie
|
Jakie fajne... Ja też bym się wybrała do takiej szkoły...
Tylko nie wiem czy takich jak ja przyjmują, bo dziwnie iść do szkoły policealnej jak się ma mgr przed nazwiskiem...
|
|
#84 |
|
Zadomowienie
|
Przesadzasz...
Moje FOTOMONTAZE https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=272964 Moje ŚWIECIDEŁKA https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=285355 Moje PAPIERY ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...9#post15099559 Moj BLOG: http://abra-art.blogspot.com/ |
|
|
|
|
#85 |
|
Raczkowanie
|
Naila - będe na złotnik -jubiler tylko ten kierunek w tym roku ruszył...
Dzisiaj miałam informatykę( będziemy na niej robić projekt który potem zrobimy na elektronicznej grawerce) i przedsiębiorczość. Ale najbardziej to czekam na warsztaty oczywiście! |
|
|
|
|
#86 |
|
Przyczajenie
|
siemka
lutowac to ja umiem chodzi glownie o poznanie calego procesu produkcji.tez pytalem u jednego jubilera ale zbyl mnie jakimis bredniami o biurokracji hhheee ech szkoda slow, czlowiek chce sie czegos nauczyc a tu juz od poczatku marudza...
|
|
|
|
|
#87 |
|
Raczkowanie
|
trochę zazdroszczę , chciałam iść ale nie doszłam bo zaszłam
za rok nadrobię |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#88 |
|
Zakorzenienie
|
Jakby uruchomili zaocznie to bym poszla - a tak nie dam rady pogodzic z praca na 3 zmiany :/
|
|
#90 |
|
Raczkowanie
|
Będę śledzić ten wątek, będziesz zdawać czasem relacje z nauki? proszę proszę proszę... szukając kursów natrafiłam o informację o tej szkole. Powodzenia.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Biżuteria
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:40.

Ale nie przecze, ze jak sie chce to sie da wszystko samemu.

są dobre kursy i złe kursy, tanie i drogie, w Warszawie i w Pcimiu Dolnym - w takich kwestiach chyba najlepiej zadzwonić i się zapytać u źródła. Jakbyś napisała 'kurs w wytwórni Antidotum' czy 'w domu kultury w Lublinie' to może ktoś był i widział. Może chodzi o makramę, może o te 'indiańskie' kolczyki z drobnicy albo plecione z nitek.
A skąd osoba znad morza, czy jezior ma wszystko wiedzieć o jakimś kursie czegokolwiek, organizowanym gdzieś pod Wrocławiem?? Najlepiej zapytać u źródła. Pleść można na różne sposoby, nawet biżuterię z wikliny - sama taką widziałam, jest piękna
jestem również