|
|
#61 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Tz ma chyba problem alkoholowy.
Od razu powiem, Tez jestem DDA
Jeśli chcesz przechodzić przez to jeszcze raz to masz idealnego kandydata. On gra na twoich uczuciach, mami cię obrączką i dziećmi. Kiedy załozyciw rodzinę, wcale łatwiej nie będzie. Pojawią się nowe obowiązki i problemy. A co za tym idzie nowe okazje do picia. Alkoholik potrafi genialnie uzależnić od siebie druga osobę i całkowicie podporządkować ją sobie. A jeśli teraz stawia ci ultimatum- albo on z piwkiem albo żaden, to lepiej zatrzaśnij mu drzwi przed nosem |
|
|
|
|
#62 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sorry, ale kobiety zyjace z alkoholikami robia to na własne zyczenie. Poswiecaja swoje zycia i zycia swoich dzieci w imie głupoty i slepego zakochania? Chcesz sie meczyc, mecz, chcesz zyc inaczej, mozesz. Wszystko jest w Twoich rekach, dlatego, kompletnie nie zal mi zon alkoholików. To tchórzostwo i zle pojety egoizm. |
|
|
|
|
|
#63 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Osoba z otoczenia alkoholika może rozpoznać chorobę tym, że alkoholik stara się na siłę szukać okazji do picia. Czyli, że jak zaproponujesz mu np. kilkudniowy wyjazd, gdzie nie będzie dostępu do alkoholu, to osoba taka będzie starała się znaleźć okazję. Zgodzę się z tym, że są osoby o różnym poziomie podatności na uzależnienia. Choć ja uważam, że jak ktoś zdaje sobie sprawę, że jest podatny to się nie zabiera za używki (wiem, że tak w rzeczywistości nie jest, ale powinno tak być). Cytat:
Ja się nie będę wypowiadać, czy ten facet jest już uzależniony czy nie, bo w żaden sposób przez internet nie da się tego ocenić. Jedynie pójście do specjalisty może dać odpowiedź. Z tymi żonami alkoholików się nie zgodzę, bo część kobiet zapewne jest finansowo uzależniona od tych mężów-alkoholików i co najwyżej te kobiety mogą iść z dziećmi żyć pod most. |
||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:50.