![]() |
#61 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozpoczynam odchudzanie-Proszę o wsparcie moje drogie razem będzie raźniej
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Podaj wszystkie dane do tabelki to Cię wpiszę i ruszysz pełną parą (nazwy ramek znajdziesz wcześniej) ![]() Dlaczego by nie postanowić sobie 57? Nie poprzestawaj na marzeniach, je należy wcielać w życie ![]() ![]() Co do diety - nie podoba mi się ona. Nie dostarcza Ci praktycznie w ogóle węglowodanów, z których czerpiemy energię i które dietetycy polecają jeść rano. Ja polecałabym Ci samej stworzyć dietę - nie jest to trudne. Poczytaj o zdrowym żywieniu, my też możemy Ci pomóc. Dzięki temu będziesz pewna tego, co jesz i tego, że jest to zdrowe. Nie będziesz też myślała o diecie jak o jakiejś karze. Będziesz dostosowywać ją do swojego trybu życia i preferencji ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#62 | |
BAN stały
|
Dot.: Rozpoczynam odchudzanie-Proszę o wsparcie moje drogie razem będzie raźniej
Cytat:
Fakt soki z kartonów są do d*py ![]() ![]() ![]() Pozdr. ![]() Edytowane przez MaZa3 Czas edycji: 2010-05-22 o 10:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Zakorzenienie
|
Jeszcze jedno: pominę już to, że ta dieta nie dostarcza Ci potrzebnych składników odżywczych, ale 3kg/tydzień to zdecydowanie za dużo i nie zdrowo. Po takim czymś efekt JO-JO murowany - a pomyśl sobie: Po co tyle męczarni, aby za jakiś czas to wszystko wróciło? Ze zdrową dietą i aktywnością fizyczną powinien być to średnio 1kg/tydzień i uwierz mi - to da Ci dużo więcej niż 3kg/tydzień, które na pewno wrócą. Skończysz dietę, bo dojdziesz do wymarzonego celu, potem stopniowo czy nie stopniowo zaczniesz powracać do większości starych nawyków i zanim się obejrzysz na wadze przybędzie Ci pierwsze 3kg...
No i... Wizaż toleruje tylko zdrowe odchudzanie, My również ![]() ![]()
![]() |
#64 |
BAN stały
|
Co do diety - nie podoba mi się ona. Nie dostarcza Ci praktycznie w ogóle węglowodanów, z których czerpiemy energię i które dietetycy polecają jeść rano. Ja polecałabym Ci samej stworzyć dietę - nie jest to trudne. Poczytaj o zdrowym żywieniu, my też możemy Ci pomóc. Dzięki temu będziesz pewna tego, co jesz i tego, że jest to zdrowe. Nie będziesz też myślała o diecie jak o jakiejś karze. Będziesz dostosowywać ją do swojego trybu życia i preferencji
![]() ![]() w 100% się zgadzam, taka dieta którą stworzysz sama jest o niebo lepsza niż te z gazet, proponują mnóstwo wyrzeczeń, a na koniec i tak schudniesz mało...Niestety, najlepiej dostosuj dietę do swojego trybu życia ![]() ![]() Powodzenia!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Raczkowanie
|
Witam laski
![]() Podaje dane : Wiek: 20 Wzrost: 171cm Waga początkowa: 63,5 Waga obecna :61,9 Waga cel: 55,0 Talia: 73cm Biodra:95cm Brzuch: 88cm Udo: 56cm Postanowienia :Nie jem białego pieczywa, pije 1,5 litra wody Trening: Ćwiczenia na brzuch i uda , skakanka , brzuszki , bieganie 30 min dziennie ![]() Ubyło 1,6 kg ![]()
![]() |
#66 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#67 |
Raczkowanie
|
Mogę się przyłączyć ?
![]() mam 174 cm i waże obecnie 65,5 (było 67,3) Chce dojść do 60.. więcej mi nie potrzeba ![]() Chce przedewszytskim wyćwiczyc brzuszek i tyłeczek :P Hehe ![]() Mam nadzieję, zę mnie przygraniecie ?
![]() |
#68 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak sie zastanawiam: gdzie mierzysz talię, a gdzie brzuch? Bo ja jako talię potraktowałam swój największy rozmiar w pasie, tj brzuch ---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ---------- Cytat:
![]() Proszę, abyś tylko uzupełniła brakujące nazwy ramek spośród: Nick Wiek Wzrost Waga początkowa Waga obecna Waga cel Talia Biodra Uda Postanowienia Trening Ubyło
![]() |
![]() |
#69 |
Przyczajenie
|
Ja nie lubię biegać z rana, wolę wieczorem
![]() Jak tam dziewczyny się trzymacie ![]() ![]()
![]() |
#70 |
Raczkowanie
|
Ojj przepraszam
![]() ![]() Nick Lady Pink Wiek 18 Wzrost 174 Waga początkowa 67,3 Waga obecna 65,5 Waga cel 60 Talia 69 Brzuch 82 Biodra 95 Uda 57 Postanowienia Nie jem białego pieczywa, więcej pije (do 2l), i posiłki co 2-3 godziny Trening codziennie 20 minut biegu, 2x50 brzuszki, ćwiczenia na pośladki, hula-hop, i 1 w tygodniu koszykówka- 100 minut, + wf, i raz w tygodniu mogę dać sobie wolne ![]() Ubyło 1,8 kg
![]() |
#71 |
Raczkowanie
|
Czesc dziewczeta!
![]() waga z rana to 68,5 kg. zjadlam sniadanie ok 9. 3 male kromki z szynka serem zoltym i pomidorem. zaraz poszukam jakiegos pysznego jablka ![]() troche powalczylam rano z ogrodkiem, teraz lece pod prysznic ![]() jutro basen i sauna!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#73 |
Przyczajenie
|
Witam!
![]() Od sporego czasu mam ochotę wreszcie ogarnąć swój wygląd, ale kiedy nawet moje mamidło oznajmiło, że niedługo będę okrąglutka, postanowiłam coś ze sobą zrobić! I tak walczę, wcześniej sama dieta, ale dzisiaj wybiegnę 3 km! muszę ![]() Moje dane: wiek: 18 wzrost: 166 waga początkowa:61 waga obecna: 56 waga cel: 50 talia: 64 brzuch:70 biodra:83 uda:46 postanowienia: zero słodkości, duuużo wody, ograniczanie jedzenia, ćwiczyć, ćwiczyć, ćwiczyć!!! trening:3km dziennie minimum 3 razy w tyg., brzuszki zaczynam od 100 dziennie, co drugi dzień dokładam 50, ubyło: 5 ![]() mogę na doczepkę? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 | |
BAN stały
|
Jaka tam laska, :P nogi mam okropne i najbardziej zależy mi właśnie na zmianę ich imagu ![]() Ale dziękuję za komplement ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ---------- Cytat:
![]() ![]() Możesz, możesz wszystkie mile widziane ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Raczkowanie
|
no ja właśnie zjadałam obiadek
![]() Zaliczyłam dzisiaj 20 minut na skakance, 50 brzuszków, trochę hula-hop ![]() Może jeszcze coś mi sie uda ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#76 |
Zakorzenienie
|
Tabelę uzupełnię już niedługo i ogólnie odpowiem też trochę później, bo brat obciąża transfer i strony strasznie długo mi się wczytują, a wizaż to już w ogóle
![]() ![]() Lady Pink, dobrze by było, gdybyś wszystkie ćwiczenia robiła po sobie, nie rozkładała ich na cały dzień, wtedy spalisz więcej kalorii ![]() ![]() Jeszcze się Wam pochwalę ![]() ![]() Zrobiłam sobie bombę... witaminową ![]() 1 jabłko 1 gruszka 1 marchew 1/2 cytryny (wyciągnęłam pestki) bez cukru i jakichkolwiek dodatków Zmiksowałam w blenderze/mikserze i właśnie się delektuję ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#77 |
Raczkowanie
|
oj tak
Paula podam dane, ale nie dzisiaj bo nie mam czasu. Ale jutro lub w pon na 100 % beda ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 |
Raczkowanie
|
hejka dziewczyny
![]() Paula możesz mi dokładnie napisać jakie ci są potrzebne wymiary i wogóle bo się troszkę zgubiłam ![]() Ja wczoraj oprócz sniadania zjadłam na obiad ziemniaczki 2 szt+ surówka własnej roboty z marchewki + filet z kurczaka gotowany oczywiście potem woda i na kolacje 2 kromki razowego z poledwicą z kurczaka i pomidorkiem oczywiście kolacja przed 18 stą. Nie stosuję jakiejś tam rygorystycznej diety po prostu postanowiłam nie jem słodyczy nie jem po 18 stej i jem małe ilości bez tłuszczu nie za dużo owoców bo mają dużo cukru, przegryzam marchewki w ciągu dnia i staram się pić dużo wody ![]() Mam nadziję ze w końcu się uda. waga dziś 69 wczoraj 69,6 czyli jest dobrze muszę się trzymać ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ---------- A tak wogóle dziś zjadłam na śniadanie byłeczka grachamka z wedliną i pomidorem + kawa teraz ok 13 30 obiad zupka pomidorowa zabielana jogurtem naturalnym i jabłko i to na razie jak bedzie dalekj to zobaczymy. Bo cholewcia ide na urodzinki na 17 stą masakra nie wiem czy wytrwam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
BAN stały
|
A ja dzisiaj robię sobie dzień wolny od dietki, jako taką małą nagrodę za to że udało mi się sporo schudnąć
![]() ![]() A więc to co dzisiaj zjadłam : na śniadanie: 3 małe kanapki z pomidorkiem w między czasie: 4 jabłka, loda :/ marsa i kotlecika mielonego. Dzisiaj jeszcze czekam na obiadek, piecze się babka ziemniaczana, ale nie rezygnuję z ruchu za nic w świecie, co najmniej 40 minut biegu potem skakanka, już byłam dzisiaj na rolkach i pieliłam ogródek, więc nie jest tragicznie, a tak jak już wspominałam wcześniej SOBOTA to dzień dla mnie luźniejszy od codziennego pilnowania się, jutro znów zaczynam pełną parą ![]() Mam nadzieję, że dużo mi nie przybędzie :P przez te moje dzisiejsze folgowanie ![]() Pozdrawiam wasza- Maza312. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#80 |
Zakorzenienie
|
Uwaga, Uwaga!
![]() I oto mamy wstępną tabelę ![]() Link do niej: http://spreadsheets.google.com/ccc?k...MVlhYX0E&hl=pl Każda, która jeszcze się nie wpisała, a uczestniczy z nami w wątku proszona jest o podanie danych do tabeli - każdych ![]() Jeśli przy którymś nicku brakuje jakiejś danej lub jest niewłaściwa to proszę - powiedzcie, a poprawię i z góry za błędy przepraszam, ale ani word ani google nie chciało ze mną współpracować ![]() Zaległości z waszymi postami postaram się nadrobić później, wieczorkiem ![]() Zasady wątku zostaną dołączone do tabeli nieco później, bo muszę uczyć się a angielskiego ![]() ---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:31 ---------- P.S. Pobawiłam się trochę i poustawiałam nas wg wzrostu, od najwyższego do najniższego - będzie można się porównywać, gdyż część wzrostów jest podobna lub taka sama i cele podobne = większa mobilizacja ![]()
![]() |
#81 | |
Raczkowanie
|
Podam swoje dane za tydzień po okresie, ok? Bo teraz to aż się boję mierzyć.
Cytat:
Cerę leczyłam u dermatologa, tzn mam apteczny żel do mycia i kremy na dzień i na noc, od stycznia do końca marca łykałam jeszcze antybiotyk. Najlepiej było pod koniec marca, ale teraz efekt w miarę się utrzymuje. Będę niedlugo się rozglądać za czymś mocniejszym na przebarwienia, bo póki co to od czasu do czasu stosuję sok z cytryny. Jest dobrze, naprawdę dobrze, teraz trochę pudru i wyglądam jak człowiek. Bo w styczniu jak mnie dermatolog zoabczyła to prawie z fotela spadła ![]() Fryzjerka podcięła mi tylko końcówki i zrobiła grzywkę, nie miała dużego pola do popisu bo próbuję zapuścić znowu włosy po ostatnim razie. Miałam na głowie dosłowne emo, i to takie, że na czubku głowy włosy miały 2cm, a niżej chyba każdy był innej długości. Nie muszę mówić jak wyglądałam z moimi falowanymi włosami - każdy w inną stronę, na górze stoją, na dole latają, szok ![]() W ogólę jak ciut mi się schudnie to farbuję się na rudo. Obiecałam to sobie już dawno, ale jakoś nie bardzo mam ochotę zwracać na siebie uwagę rudą czupryną, póki jestem pucułowatym karzełkiem XD Ejj, zrobiłam dzisiaj obiad - ryż, kurczaczek, fasolka szparagowa. Łatwe, lekkie dla brzucha i smaczne. I co z tego, jak zjadłam dwie porcje. Na dodatek kurczaka pod wpływem chwili ślicznie opanierowałam, pewnie żeby lepiej tłuszcz z patelni wciągał ![]() No i wczoraj jednak przegryzłam o 22 kanapkę z pasztetem, ale byłam tak głodna że nie mogłam wytrzymać po prostu. A i wcale nie poćwiczyłam. A tak wyganiałam Żabkę żeby szła pobiegać, o ja niedobra ![]() Ojciec przyniósł Snickersy, aż mnie kusi...
lalala. Edytowane przez vauka Czas edycji: 2010-05-22 o 17:49 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
Przyczajenie
|
ja zaraz wyruszam w trasę... cel 3 km
![]() przed snem jeszcze brzuszki i krzesełko- ponoć dobre na pomarańczową skórkę ![]() właśnie zjadłam jogurcik na kolację, chociaż dzisiaj w domu grill ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
Raczkowanie
|
Do tabeli - cel do osiągnięcia - 5 kg mniej, czyli 54 kg, na dzień dzisiejszy taki jest cel w kg, postanowienia - nie pogryzać chipsów, orzeszków i innych zapychaczy, szczególnie wieczorem, wybierać zdrowe rzeczy;trening - przy dobrej pogodzie rolki, lekkie ćwiczenia gimnastyczne
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#84 |
Raczkowanie
|
pol godziny temu zjadlam kolacje...
zaraz nożyce, brzuszki ![]() RANY BOSKIE !! jestem najgrubsza w tej tabeli!! ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 | ||||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mam nadzieję, że wytrwasz na tych urodzinkach ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Ja też powinnam bardziej zadbać o swoją cerę, ale jakoś mi to nie wychodzi ![]() O proszę, emo ![]() ![]() Ja przed wielkanocą byłam u fryzjera i: Prawa strona: przy uchu wygolony pasek, który idzie do karku i schodzi w łezkę. Środek tył: na maxa wycieniowane Grzywka: wystrzępiona z prawej strony na ukos w lewą i to idzie do Lewej strony: od grzywki wycieniowana ale już dłuższa, najkrótsze kosmyki 3cm, najdłuższe z 5cm + zza lewego ucha ogon ![]() Na snickersa nie daj się skusić! NIE wolno! ![]() O Ty! Należą Ci się Big baty! ![]() ![]() Jakie dwie porcje?! W jakiej panierce?! Jak już się zapomniałaś, to trzeba było ją zeskrobać. 22 kanapka z pasztetem?! Byłaś głodna? Ok, trzeba było zjeść trochę białka albo jakieś warzywo, np. marchewkę, a nie węglowodan! I trzeba było dać się skusić wcześniej. Zero cwiczeń, mimo że sobie je postanowiłaś? O Ty niedobra! Jeszcze raz baty: ![]() ![]() Nie ładnie ![]() Cytat:
![]() ![]() A ile czasu robisz krzesełko? ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ---------- ![]() To, co dziś w siebie wpakowałam (prócz płynów): 3 pierniki 2 kromki mieszanego chleba z masłem + 3 plasterki chudej szynki + musztarda dla smaku mieszanka z 1jabłka + 1gruszka + 1marchew + 1/2 cytryny dwa małe kotlety mielone + 1/2 łyżki stołowej majonezu + 1/2 łyżki ketchupu (wiem, źle zrobiłam, powinnam pójść po jakieś warzywo, ale mi się nie chciało...) kawałeczek wafli z rozrobioną galaretką To chyba wszystko. Jak myślicie, bardzo źle jest?
Życie nie pyta Cię, czy dasz radę.[/SIZE][/FONT] Edytowane przez Paula_M Czas edycji: 2010-05-22 o 19:55 |
||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
BAN stały
|
uff dzień ciężki
![]() ![]() 40 minutek biegu :d udało się~! wytrzymałam!! zaraz brzuszki i ćwiczenia na nogi ![]() Skakanka i rolki dzisiaj zaliczone więc jest świetnie! Dziewczyny, mam pytanie do was wcześniej został poruszony temat tej diety https://polki.pl/dieta_dietyodchudzaj...,1 0001736.html, coraz bardziej się nad nią zastanawiam, warto byłoby spróbować, od poniedziałku przez 3 dni dieta oczyszczająca (jabłkowa)oczywiście wprowadzę jakieś swoje mało kaloryczne dodatki bo nie będę na samych jabłkach żyła ;P. A póki co idę ćwiczyć, zajrzę tu jeszcze później po wykonaniu wszystkich ćwiczonek i po przede wszystkim- zważeniu się ![]() buziaki dla wszystkich naszych ślicznych wizażystek- wspierajmy się!! ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#88 |
Raczkowanie
|
Jutro niedziela, więc nie będę miała czasu kupić metra, mam zajęcia, w poniedziałek kupię i się pomierzę.
Ja dziś zgrzeszyłam golonką po bawarsku, 2 kromki chleba, trochę chrzanu, musztardy i kapusty czerwonej, ale niedużo i w miarę wcześnie - koło 16 Na śniadanie 100 g. activii śliwkowej, b. duża kanapka z masłem, sałatą, papryką, ogórkiem i plastrem wędliny ( jadłam na 2 razy, jako drugie śniadanie druga połowę, niestety byłam na zajęciach), 3 małe kawy z mlekiem 2 % Na kolację zjadłam trochę activii i 2 szklanki soku pomidorowego, mało, przez tę golonkę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jadłospis nie jest taki zły, zwłaszcza, że potem się pilnowałaś ![]()
![]() |
![]() |
#90 |
Raczkowanie
|
Paula_M dzieki za motywację!
![]() ![]() Kurczaczek w panierce z samej bułki. I tak miał być smażony. Niestety nie mogę gotować sama dla siebie a faceci w rodzinie są chudzi to z mamą im dietki nie wciśniemy. Co do włosów: w mojej emofryzurze wyglądałam jak 12latka, zdecydowanie nigdy więcej! Wczoraj widziałam dziewczynę w uczesaniu identycznym jak twoje, strasznie fajne to, ale nie mam odwagi i mi szkoda już kłaków. W październiku ściełam włosy do brody, a wcześniej były do pół pleców - nigdy więcej ![]() ![]() Jjjjeeeeeestem po ćwiczeniach! : D Skróciłam o 15 minut (30 zamiast 45) i jechałam na 70% możliwości, bo na samym początku naciągnęłam coś po wewn. lewej łydki i BOLI jak cholerka ![]() O 18:40 zjadłam ciut ryżu z obiadu z resztką fasolki, szczerze mówiąc nie chce mi się nic jeść, a wypada pora kiedy robię się głodna. Zrobiłam sobie 1,5l letniej wody z sokiem z 1/5 cytryny, połowę wypiłam przy ćwiczeniach (TAAAKI mam świetny program na dvd, szkoda ze dopiero pierwszy dzień ![]() ![]() @TYSiiiA, mierzę tak jak ty, talia wiadomo najwęższa (w pępku nie da się mieć 60cm heh), pas/brzuch w pępku bo przynajmniej wiem że zawsze robię to w tym samym miejscu. @MaZa3, wiesz że przez coś takiego waga stanie Ci na kilka dni? Moim zdaniem można sobie odpuścić dietę z jednego posiłka, najlepiej któregoś śniadania a i bez przesady. Jak waga spada, znaczy że dostarczasz mniej kalorii niż zużywasz na egzystencję/ćwiczenia, po przekroczeniu granicy gdy bilans jest na zero, to co nie zuzyte się odłozy. Trochę bez sensu tak. Ty chyba pisałaś wcześniej że już schudłaś trochę, ale im później tym trudniej, pilnuj się ![]() @Malinka3103, wiesz co jest dobre na skórkę pomarańczową? Szorstka gąbka i koliste masaże, potem na przemian chłodny i ciepły prysznic. Rok temu się zmobilizowałam, po dwoch tygodniach stosowania tego rano i wieczorem miałam taką równiutką pupę, ja, gruszka ze skłonnościami do cellulitu. Jakos potem przestałam, dlatego teraz mam to znowu ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:35.