![]() |
#61 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Obóz młodzieżowy Włochy - Cesenatico 2010
Już w piątek wyjazd *.* Listę rzeczy robię. Pochwali sie ktoś, co bierze? bo ja już zaczynam wątpić, czy się zmieszczę do mojej dość dużej walizy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Przyczajenie
|
własnie ludzie co zabrać?
bo nie mam zielonego pojecia O.o starczy 200 E na 12 dni i wycieczki ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Wtajemniczenie
|
ja biore właśnie 200 na 13 dni i jade do san marino i Mirabilandii
tak myślę, brać kurtkę? I jeansy? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wracając do Twojego pytania. Rok temu byłam w Grecji, również z Almaturem. Przeglądałam pogode i nic nie wskazywało na to, że będzie deszcz czy zachmurzenia. Turnus przed moim miał wymarzoną pogodę non stop słońce i słońce. Mój turnus ( koniec lipca poczatek sierpnia) miał mieszankę wybuchową z pogodą. Przed południem było zachmurzone niebo (brak słońca) i na śniadanie chodziliśmy w długich spodniach i w bluzach następnie po południu już był upał. Dwa lata temu byłam we Włoszech w Cesenatico z almaturem i akurat tam nie przydąły się długie spodnie i polar. Dobrze Ci radzę, żebyś te jnajgrubsze rzeczy (polary i spodnie) nakładała na siebie do autokaru. Klimatyzaja jest non stop włączona i podczas mojej podróży do Włoch prosiliśmy o wyłączenie jej i kierowcy nic z tego sobie nie robili. Dobrze Ci radze jeszcze wziąść jakiś kocyk mały do autokaru lub poduszke ;D zawsze to wygodniejj |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Raczkowanie
|
hm hm , jeżeli ktoś jedzie z biura almatur do cesenatico, 3.08 do 14.08 chyba to niech pisze na pw. ; )
![]() |
#68 |
Wtajemniczenie
|
Parę godzin temu wróciłam. I było ZA***IŚCIE
![]() jak macie jakieś pytania, walcie tu albo na prv, odpowiem z przyjemnością ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Przyczajenie
|
ja ajde z almatura ale 30.07 do 10.08 wiec moze sie spotkamy ;P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
ja jadę . ; ) |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#72 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() moze napisz na pw to podam gadu ![]() ---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ---------- ci co już wrócili: napiszcie co zabrać, co sie przyda, ile kasy braliście i w ogóle jak było ;** |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
Raczkowanie
|
a ja jadę 8.08 do 19.08 z Almatura do Cesenatico.:d Jedzie ktoś?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Raczkowanie
|
Byłam w terminie 7.07-18.07 z Juventuru i powiem Wam, że było magicznie!
![]() ![]() Ja mieszkałam w BELLELI, w pokoju 48, miałam widok na morze, achh <3 Ze sobą miałam 200 euro, zostało mi 20 ![]() ![]() ![]() No i też dużo rzeczy zależy od ludzi. Ktoś pisał, że jak ludzie są fajni, to nie ma czasu na nudę. I tak u mnie było! ![]() Cesenatico to naprawdę urocze miasteczko i chętnie bym tam wróciła ![]() PS. Mirabilandia - CUDO ! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#76 |
BAN stały
|
Hotel Majestic w 'Cesenatico', wakacje ze Steji TRAGEDIA! Jednym słowem zmarnowana kasa. Zaczne od tego, że zakwaterowanie jest nie w Cesenatico, a w Valverde (czytaj we wsi obok), do centrum Cesenatico jest 'z buta' 50 minut dokładnie. Po za tym Valverde to nudna miejscowość, hotel na hotelu, kilka kawiarni, jedyny plus to duża ilośc boisk do siaty, kosza i tenisa na plaży. Hotel Majestic mimo katalogowych 3 gwiazdek nie spełnia tak na prawde wymagań na 3 gwiazdki. Stare łóżka (szczególnie te piętrowe), mała łazienka, prysznic bez brodzika, a jego położenie (zaraz przy wejściu) sprawia że non stop jest tam brudno, cale szczęścia jakąs sprzątaczka co 2 dzień mniej więcej coś z tym próbowała robić. Woda w prysznicu schodzi bardzo powoli, więc czas jaki trzeba poświęcić na wykompanie się calego pokoju jest dość długi. Na balkonie jest tylko jedno krzesło i niektórzy mają stolik. Wgl mimo wcześniejszych rozmów ze Steji która zapewniala mnie że nocleg jest tylko i wyłącznie w hotelu Majestic, realnie jest także w bezgwiadkowym (lecz nieróżniącym sie warunkami od '3 gwiazdkowego' Majestica) hotelu Marcus. Brak porządnego lustra i jakieś porządnej półki np. aby było gdzie położyć jedzenie, bo na szczeście było gdzie schować ciuchy. Jedzenie okropne, małe ilości, brak dokładek, ciagle to samo (makaron i jeden z dwóch rodzai sosów, sałatki, słodkie śniadanie), napoje które miały być ciepłe są zimne, dodam że posiłki to wyścig kto pierwszy dopadnie ten ma, niemówiąc że na trzy daniowy obiad czy kolacje przypadał jeden, ten sam widelec. Trzeba było codziennie dojadać na mieście. Wychowawcy to jeden głupszy od drugiego, ograniczenie czasowe, każde wyjście odbywało się całą grupą według 'co chce robić opiekun', a wyjście samemu na miasto to najpierw wywiad gdzie się idzie i w jakim celu, a potem bieganina z zegarkiem na ręcę bo tylko godzinę się miało na wyjście. I wiem, że nie tylko nasz turnus miał takich wychowawców którzy traktowali 13nastolatków tak samo jak 18nastolatków i chodzili wszedzie za nimi za rączkę. Leżaków na plaży jest mało, bo trzeba dzielić je z 'przyjaciółmi z Czech', więc obowiązkowo trzeba zabrać ręcznik plażowy. Generalnie tragedia, nie polecam, zmarnowany czas i pięniądze.
---------- Dopisano o 18:23 ---------- Poprzedni post napisano o 18:22 ---------- * darmowa wycieczka do Rzymu jest bez przewodnika, gdzie nikt nam nie mówi co zwiedzamy |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
Wtajemniczenie
|
Ja ze Steji miałam zupełnie inaczej O.o
1. Valverde to nie wieś obok, tylko dzielnica Cesenatico! Faktycznie, nie jest to centrum, Valverde to hotele, sklepiki, kawiarnie... Ale nie tylko. Do dyskotek było serio blisko, a z dobrym towarzystwem nie było ani trochę nudno/głupio. Czego ty chciałaś, metropolii? 2. No tak, te 3 gwiazdki Majestica to nie wiem skąd oni wytrzasneli. O co biega z łóżkami? Były w porządku. I tak wgl. to co łóżko to inne (spalam w sumie na 6 ![]() ![]() 3. WTF? Niedobre jedzenie na wyścigi? Jedzenie było bardzo fajne, rzeczywiście czasem trafiało się jakieś świństwo, ale na ogół było świetnie. Bar sałatkowy uzupełniali, więc nie było tak, że brakło. Śniadania faktycznie były dla mnie za słodkie, ale przecież obiad był o 12 - więc przesypiałam śniadanie ![]() ![]() 4. Wychowawcy to sprawa indywidualna. Nie ma co się rozwodzic, ale moi nie trzymali nas za rączkę. Ale faktycznie chodziliśmy gdzie chcieli :/ chyba że zdążyliśmy zrobic petycję i wszyscy się na niej podpisaliśmy. 5. Mało leżaków? Kto chciał leżak, ten miał. A Czeskie kijaszki (tak nazywaliśmy obóz marżonetek z Czech ![]() Wsio zależy od nastawienia i ludzi. Od zgodności i miłego traktowania, szanowania innych. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 |
Przyczajenie
|
To może byłyście w różnych terminach.
A jak wyglądały wycieczki do Rzymu i Aquaparku?? Ja boję się że za dużo w tym Rzymie nie zobacze, bo jedziemy tam akurat na 15.08 i nie dość że jest to niedziela to jeszcze święto katolickie i może być znacznie więcej turystów niż zwykle. O ktorej wrociliście do hotelu?zy mieliście jakiś dłuższy postój w czechach? nie wiem czy mam brać korony?
![]() |
#79 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
co do jedzenia to czemu sie dziwisz ? to sa wlochy do jakiego hotelu bys nie pojechala to bys miala makaron z sosami tak jest bylo i bedzie i nie jest to zalezne od biura tak poprostu jest i juz
![]() |
![]() |
#80 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 |
Wtajemniczenie
|
Tak, byłyśmy w różnych terminach.
Jeśli chodzi o wycieczkę do Rzymu, przygotuj się na jedną wielką katastrofę. A korony? Możesz trochę wziąc, ale mnie się nie przydały. To zależy od widzimisię kierowców, czy przystanek zrobią na granicy austriacko - czeskiej (możesz płacic euro i koronami) czy już w czechach. Ps. Lepiej nie kupujcie za dużo w Austrii, tam gdzie się zatrzymacie. Strasznie drogo, nie warto. Ps2. Jedzenie na włoskich stacjach benzynowych jest za***iste. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
Przyczajenie
|
Ja jadę 14 sierpnia ( mm jeszcze tylko 4 dni!!
![]() ![]() Widzę, że poglądy zróżnicowane. Nie wymagam zbyt wiele, zazwyczaj potrafię się dostosować, żeby tylko te podstawowe normy były . Od ilu lat można iść na dyskotekę? Mmmm a Włosi..! Już się cieszę na samą myśl ![]() Jak plaża i morze? Mówicie, że czasu wolnego nie ma bez względu na wiek? Liczyłam, że będąc w tej starszej jakiś przywilej będę miała.. No ale cóż. Przydałby się czas wolny na mieście, wieczorkiem najchętniej ![]() Oby tylko wychowawcy jacyś w miarę byli i ludzie. I już będzie git ![]() Ahh nie mogę się doczekać!! ![]() ![]() ![]() Edytowane przez dancerosi Czas edycji: 2010-08-10 o 14:10 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
Przyczajenie
|
DANCEROSI a ile masz lat, bo nie wiem jaka to jest ta twoja grupa wiekowa. Ciekawa jestem ilo osobowe bedą pokoje, mam nadzieje że nie więcej niż 4.
A Włosi to lecą prawie na wszystko co się rusza, jest z zagranicy i najlepiej by miało blond czuprynę. Do tego oni myślą że skoro są włochami to my polecimy na każdego paszczymura.
![]() |
#84 |
Przyczajenie
|
15 lat, także ta starsza grupa. Pokoje podobno 3 i 4 osobowe, także mi brakuje jeszcze jednej osoby do kompletnego pokoju
![]() A Ty która grupa i skąd jedziesz? ![]() Co do Włochów, to akurat mój gust. Może nie jestem blondyną, wręcz czarna jestem, ale co tam. ;D aż się miło robi, jak na sam uśmiech już Ci macha i zagaduje. Nie to co polskie snoby ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 |
Wtajemniczenie
|
Hmm, ja miałam tak że dziewczyny w Majesticu i pokoje tylko czwórki i jedena piątka. Markus faktycznie lepszy trochę, ale ja bym wybrała Majestic.
No i u mnie grupy były inne! Nie takie jak napisali. Zuuuupełnie inne. A czas wolny wieczorem byyył, a jakże! Na moim turnusie nie było żadnego prowadzenia za rączki, tylko srru i spotykamy się za 3 godziny i powiecie czy chcecie więcej. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
Przyczajenie
|
To mam nadzieje że z czasem wolnym bedzie jak u NattiTt, no właśnie gdzieś przeczytałam że jak się mieszkało w Marcus'ie to było kiepsko bo i tak wszystko było robione w Majesticu, w sensie zbiórki, posiłki. A ile osob było u ciebie Nattitt na obozie, że do jednego hotelu sie nie zmieściliście?? Czy w hotelu jest basen, jakieś boiska sportowe?
![]() |
#87 |
Przyczajenie
|
Czas wolny widocznie od kadry zależy, bo jak błąkałam się po innych forach, to pisali, że wszystkich bez względu na wiek trzymali za rączki i w ogóle nie mieli luzu. :/
NattiTt, a kiedy Ty byłaś? Też ze Steji? |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#88 |
Przyczajenie
|
ktoś z was wybiera się może na obóz ze steji do Cesenatico w 2011?
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 |
Wtajemniczenie
|
Ja byłam 9 - 21 . 07 . 2010
![]() Nie wiem ilu nas było, ale pewnie też się nie zmieścicie. Basen jest, ale śmieszny ;p stelażowy ;p i trampolina, ale mała, na własnym podwórku mam 2 x lepszą xd |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 |
Przyczajenie
|
Wszyscy się zmieściliśmy w Majesticu
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:50.