![]() |
#61 |
Konto usunięte
|
Dot.: Odwyk od zakupów kosmetycznych (grupa wsparcia) - część V
Wygrałam mleczko do ciała La Roche-Posay SPF 30
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#62 |
Zakorzenienie
|
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;19714000]Wygrałam mleczko do ciała La Roche-Posay SPF 30
![]() gratuluję ![]()
#63 |
Konto usunięte
|
Na ich stronie, na Facebooku, trzeba było jak najszybciej przesłać im odpowiedź na pytanie na maila.
---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ---------- Hmm, ale myślę, że sprzedam to mleczko. Potrzebuję rozpaczliwie kasy, a balsam zamówię sobie z Avonu za grosze. |
![]() ![]() |
![]() |
#64 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zależy od aktualnych zasobów ale na ten moment większy wydatek dla mnie to np perfumy Diora lub Chanel. ![]()
![]() |
#65 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Choć oczywiście wszystko można po swojemu ustalić. ---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ---------- Jeśli chodzi o pieniądze i konta. Moi rodzice mają wspólne konto - na nie wpływają wypłaty. Co jakiś czas tata lub mama wyciągają większą ilość pieniędzy (różnie, zależy od wysokości rachunków, od innych planowanych wydatków, ale tak przeważnie 2-3tys), trzymają w domu i jeśli są na coś potrzebne (rachunki, benzyna, większe zakupy itp) to biorą z nich. Jak się skończą - wyciągają znowu. A jeśli chodzi o oszczędności, to każde z nich ma swoje obligacje, mają też wspólne + lokaty. Mam taki przykład z domu więc dla mnie taki jest optymalny ![]() Z tym, że moze niekoniecznie trzymać w domu (rodzice nie mają karty bankomatowej, bo nie chcą), ale z drugiej strony dzięki temu mają większą kontrolę nad wydatkami.
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2010-06-01 o 11:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#66 | ||
Zakorzenienie
|
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;19714000]Wygrałam mleczko do ciała La Roche-Posay SPF 30
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() on: 80 gości x 110 zł = 8800 + wódka dla niech i do tego 30 butelek więcej na szlabany ona: 120 gości x 110 = 13200 + wódka dla nich więc uznała że skoro ona płaci więcej to 4500 za zespół i kamerzystę zapłaci on (to znaczy nasi rodzice ![]() ![]()
![]() |
#67 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#68 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#69 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dla mnie nie do przyjęcia jest sytuacja w której jedno z małżonków trzyma pieniadze, a drugie musi się prosić i spowiadać na co chce AŻ tyle wydać! Dla kobiety to strasznie poniżające, a facet często nie zdaje sobie sprawy ile kosztuje utrzymanie domu, środki czystości itp. Znam i takie i takie przykłady. W drugą stronę: facet też potrzebuje pieniędzy na własne wydatki, chocby jak się samochód popsuje czy coś takiego. Moj wujek np jeździ w trasy z 10zł przy d...pie i co w sytuacji, kiedy coś mu sie stanie z samochodem, dostanie mandat czy zwyczajnie będzie chciał coś zjeść! Dodam, że nie pije ani nic z tych rzeczy, ale żonka rządzi kasą i kupuje sobie ciuszki a on jest jak zwykły pantofel dla mnie. Jednak w sytuacji, gdzy mąż przepija całą pensję, to absolutnie nie moze dostawać kasy. U nas jest tak,że albo płaci się wszystko oprócz strojów kosmetyczki itp. po połowie, albo zwyczajowo- my wybraliśmy tą drugą opcję, dlatego, że kwotowo wyjdzie mniej więcej po równo. No moze ja troszkę wiecej zapłacę, moze z 1000zł różnicy, ale TZta rodzice pomagają nam dużo przy budowie i już sporo rzeczy nam kupili, więc nie będę się upominać o taką różnicę, przy całej kwocie wesela to i tak niewiele. Tak więc ja płacę za salę za wszystkich gości od talerzyka po 150zł + jakieś swoje wydatki typu suknia, kosmetyczka, a TZ kościół, obrączki, kamerzystę, fotografa, zespół, samochód itp. A gości mamy po tyle samo, TŻ zaprasza może więcej kolegów, ale to są właściwie nasi wspólni znajomi od lat. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Edytowane przez luskap Czas edycji: 2010-06-01 o 12:29 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#70 |
Zakorzenienie
|
mam dzis pecha bo basen zamkniety.przejechałam się na darmo.co do tżta to przyjedzie jak ja bede-rodzice maja dom na wsi i nawet nie mialabym gdzie isc.zreszta posłucham co ma mi do powiedzenia.
co do wesela to u nas podzielimy sie raczej po równo jesli chodzi o ślub,zapowiedzi.za zaproszenia i swoich gosci płacimy osobno.w sumie to nie powinno byc jakiś problemów.mamy malutkie wesele na 50osób,dj to nasz kumpel wiec pewnie wiecej niz tysiaka nie wezmie,tort nam zrobi kumpel,obraczki zamowimy u znajomego i zaoszczedzimy co najmniej 50% niż jakbym w sklepie.auto załatwia nam mój kolega w ramach prezentu ślubnego.fotograf to tez nasz znajomy wiec fotki beda za darmo.kamerzysty nie bierzemy.teraz jak to wypisalam to dopiero zdalam sobie sprawe ile kasy dzieki znajomościom oszczędzimy. ania,nynka współczuję wam sytuacji z ojcami.w takich przypakach facet rzeczywiscie nie powinien miec za duzo dla siebie bo to idzie na alkohol.a jesli facet nic nie daje do domowego budzetu to naprawde...pozbyłabym się takiego.nie dziwie się wam ze nie mozecie na nich patrzec.
#71 |
Zakorzenienie
|
Tak przy Dniu Dziecka byłam w Naturze
![]() ![]() ![]()
![]() |
#72 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() I też znam faceta który grosza nie ma przy ![]() ![]() Cytat:
![]() Żadne hmmmm. ![]() ![]() ![]()
![]() |
#73 |
Zakorzenienie
|
Czesc wszystkim
![]() gani ![]() ![]() luskap sliczne te obraczki! nosku z okazji dnia dziecka zrobilam sobie budyn ![]() dolaczam sie do twojej nauki i trzymam kciuki! |
![]() ![]() |
![]() |
#74 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#75 | |
Zakorzenienie
|
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;19706652]http://www.laroche-posay.pl/odwiedzapteke/ Do wzięcia próbki w jakiejś puszeczce, może którejś się przyda
![]() [/QUOTE] tez wypełniłam, dzieki ![]() mam pierwsze zużycie czerwcowe ![]() - smackers coca - cola vanilia (pycha) ---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ---------- Cytat:
![]() ale za dużo mam już perfum i jestem na odwyku ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#76 | ||
Zakorzenienie
|
pewnie gdybym nie miałą abstynencji kosmetykowej to bym cosik kupila a tak to szlaban. Troche mi z tym ciezko na razie ale pewnie bedzie tak jak z dietami, pierwsze dwa czy trzy dni jest cięzko a potem juz nie czuje sie potrzeby.
Cytat:
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;19714000]Wygrałam mleczko do ciała La Roche-Posay SPF 30 ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#77 |
Zakorzenienie
|
ja mam w moim hotelu menu od 165zł za osobe.ale jedzenie mają bardzo dobre.bylismy w tej sali na weselu i jedzenie było super.
#78 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Bardzo ładnie z Twoje strony Cytat:
![]() ![]() ja sobie kupiłam kremiki do ciała ^^ powodzenia! trzymam kciukasy ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Mam już pierwsze zużycia...i zakupy ![]() ![]() Kupiłam:
![]()
Zetafonku mam nadzieje że dzisiejsze spotkanie z TZtem przejdzie spokojnie, bądź twarda ![]() Edytowane przez Shpilcia Czas edycji: 2010-06-01 o 16:51 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#79 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
"It's not a bargain if you don't need one" S. Kinsella Edytowane przez Koshatka Czas edycji: 2010-06-01 o 16:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#80 |
Zakorzenienie
|
ja w tym miesiacu musze kupic tonik i mleczko do twarzy.chyba kupię z ziaji tak jak zwykle.no i przydałaby sie maska algowa.musze kupic takie wielkie pudło i siostra tż bedzie mi robila zabiegi przed ślubem.mowila zeby zrobic kilka tygodni wczesniej.
shpilciu najwazniejsze jest zebys nie kupowała zbędnych kosmetyków.
#81 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym ludzie mają to do siebie że z czasem przyzwyczajają się do pewnych sytuacji i nie reaguję, nie buntują się, chociaż im źle, tylko przyjmują daną sytuację, bo tak widocznie już musi być. Niektórzy po czasie przegladają na oczy i zaczynają coś zmieniać a inni nie. - To taka dygresja, sama wiem to po sobie.
![]() |
#82 | ||
Zakorzenienie
|
Nie wysiliłam się ze zużyciami
![]() ![]() ![]() [1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;19714000]Wygrałam mleczko do ciała La Roche-Posay SPF 30 ![]() Gratulacje ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ooo, zużycia pierwszego dnia są zaraźliwe ![]() ![]() ![]() Dziś dotarły kliknięte w sobotę podkłady ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#83 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
dokładnie...widzi jaki jest mój i rodzeństwa stosunek do niego,wiele razy widziała mnie całą roztrzesioną,musiałam uciekać nawet z domu czasem do Babci
![]() |
#84 |
Zakorzenienie
|
mnie dziwią kobiety które tkwią w złych związkach.nie dość że same marnują sobie życie to jeszcze dzieci to wszystko widzą i czasem się przekłada na ich własne życie .pożniej jak zakładają rodziny to historia czasami sie powtarza.
#85 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;19706652]http://www.laroche-posay.pl/odwiedzapteke/ Do wzięcia próbki w jakiejś puszeczce, może którejś się przyda ![]() ---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ---------- ![]() Dzieki Dominika! ![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#86 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Z okazji dnia dziecka kupiłam sobie: - 3 ciuszki w lumpku (szary sweterek grzybek Atmosphere - 6 zł, kosztował 9zł, ale utragowałam, bo nie ma jednego guzika) i 2 koszulki do spania (za 6zł, każda miała tyle kosztować ale wyśmiałam panią ![]() - lakier Essence Colour & Go w kolorze Underwater
![]() |
#87 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jeszcze wąchałam żel orchidea i też przypadł mi do gustu ![]() ![]() ![]() To udało Ci się utargować ![]() ![]() Dziewczyny mam pytanie głównie do konsultantek avon - czy któraś miała/lub jej klientka kosmetyki z serii Clearskin Professional? Jakieś opinie? Bo się zastanawiam nad całą serią ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#88 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#89 |
Zakorzenienie
|
Shpilciu: Lakier taki: http://klublakierowy.blogspot.com/20...ter-nr-24.html
Co do balsamu: kupię jak zmniejszą mi się zapasy kosmetyków (nie tylko balsamów) ![]()
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2010-06-01 o 19:37 |
![]() ![]() |
![]() |
#90 | |
Zakorzenienie
|
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;19726546]Moja klientka wzięła w poprzednim katalogu wszystkie 3 rzeczy i jest zachwycona.[/QUOTE]
Muszę rozważyć ten zestaw ![]() Cytat:
![]() ![]() To chyba szybciej kupię ten balsam ![]() ![]() Edytowane przez Shpilcia Czas edycji: 2010-06-01 o 19:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:24.