![]() |
#61 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wywiad z Martą Kaczyńską - czy tylko mnie to żenuje?
Jak tylko zobaczyłam nagłówek, to juz wiedziałam kto założył temat. Ostatnio jakoś tak przypadkowo natrafiałam na posty vixen i skojarzyłam fakty. xD
Zdjęcia mnie troszkę rozwaliły, ale po przeczytaniu wywiadu wróciłam do pionu. Kazdy ma prawo opowiedzieć o tym, co czuje, a ona jest osoba publiczna, wiec dodatkowo ma taka możliwość. A poza tym, w całej rozciągłości zgadzam się z : Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Rozeznanie
|
Dokładnie w dwóch dzisiejszych pismach kobiecych są 2 wywiady z Martą Kaczyńską.
Wywiady dosyć obszerne, wzbogacone zdjęciami z prywatnego albumu. Szczerze? Mnie to nie żenuje, ale przyznam że zaskoczyło, tym bardziej, że w 2 wydaniach jednocześnie. Przeczytałam oba wywiady, ten w Show jest bardziej o jej dzieciństwie, młodości, ale oczywiście nie tylko. W Gali Marta przyznaje wprost: "zdecydowałam się wyjść do mediów bo chcę dać świadectwo. Do tej pory unikałam mediów. Teraz robię to ze względu na pamięć o rodzicach. Nie chcę milczeć. Ale nie wejdę teraz do kampanii, bo nie chcę żeby mówiono, że zbijam kapitał polityczny na litości i żalu. Choć najchętniej jeździłabym teraz z całą rodziną i ze stryjem po Polsce". Dla mnie jest to jasne i zrozumiałe i wcale nie żenujące - Jej ojciec z bratem byli politycznie jednością i nic w tym dziwnego, że Marta wspiera stryja w jego politycznej drodze - wie, że postępuje tak jak ojciec by chciał. Na ten moment są to deklaracje słowne za pośrednictwem wywiadów, i pewnie przyjdzie czas na aktywne uczestcnictwo - nic w tym nienormalnego czy żenującego. Nie są to wywiady traktujące tylko i wyłącznie o wielkim żalu i bólu, i wymuszające współczucie - poruszane są inne tematy, w tym oczywiście i te związane ze śmiercią rodziców. Przy okazji Marta dementuje informacje jakoby nie lubiła się z Jarosławem Kaczyńskim. Nie jestem zwolenniczką PiS, ale wywiady Marty nie wzbudziły we mnie negatywnych emocji. Raczej zrozumienie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Rozeznanie
|
nie mam sily czytac wszystkich wypowiedzi, chociaz sie z nimi zgadzam, ale za bardzo podnosza mi cisnienie
![]() juz spory kawalek czasu temu pojawialy sie wzmianki o tej rodzinie, o ich udziale w kampanii wyborczej. wedlug mnie to zalosne i niesmaczne. ewidentnie chca cos ugrac ta zaloba. zeby bylo fair - inne rodziny kandydatow tez powinny zostac przedstawione w odpowiednim swietle, zeby nie bylo typowego mydlenia oczu.
![]() |
#64 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Własnie, przeciez oni maja sztab bardzo dobrych PR-owcow , nie wierze, ze tacy specjalisci poradzili isc do gazety w ramach kampanii ![]() Sama jestem PR-owcem i chociaz nie politycznym to w zyciu nikomu bym tak kampanii nie przeprowadzila. Jak jedna z dziewczyn wyzej napisala pewnie rzeczywiscie nie lubia sie z Jaroslawem... ![]()
![]() |
![]() |
#65 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Moim zdaniem te wywiady to przemyślana strategia, tak jak nie udzielanie się Jarosława na początku kampanii. Myslę, ze jeszcze przed wyborami ukaże sie wywiad wspólny ilustrowany zdjęciami jarosława z dziecmi. Ewentualnie jego wywiad ze zdjęciami Marty i dzieci. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Konto usunięte
|
_Vixen_, dzięki Ci za ten wątek, bo już myślałam, że ja jestem jakaś dziwna i czepialska - coś mnie nieprzyjemnie ukłuło ze zdziwienia, gdy dzisiaj rano zobaczyłam wzmianki o tym wywiadzie w Gali. Nie ten czas, nie ta gazeta, nie ta forma, nie te pytania (i odpowiedzi) - dla mnie zdecydowne "nie" na całej linii.
Edytowane przez 201803290936 Czas edycji: 2010-06-07 o 19:27 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 | ||
Zakorzenienie
Lokalizacja: "Na peryferiach miasta, gdzie asfalt trawą zarasta..."
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
dziwnym trafem ujęcia jak z żurnala i super jakości..sesja ukazała się równo miesiąć po katastrofie ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie rozumiem, czym zyskala zrozumienie , u kogo i po czym to wnioskujesz??? ![]()
![]() |
![]() |
#69 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Zadomowienie
|
A mnie żenuje jak ludzie teraz dopatrują się żałoby lub jej braku w rodzinie Kaczyńskich. Że Jarosław kandyduje na prezydenta - według mnie bardzo dobrze bo inaczej nie miałabym kandydata, a gdyby nie był moim kandydatem nie dziwiłabym się i nie obrzucała błotem jak większość ludzi. Nie mówie konkretnie o forum ale o politykach w tv naprzykład. Albo czy ktoś się uśmiecha czy nie. Czy ktoś mówi o śmierci czy nie. Może dla was to żenada ale jak umarł mój przyjaciel to strasznie chciałam rozmawiać o tym z kimś. Inni zamykają się w sobie.
Dla mnie ten temat wogóle jest beznadziejny. Jakby założono wątek "co sądzicie o wywiadzie Marty Kaczyńskiej" to byłoby ok, a w takiej formie to po prostu dno. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I jeszcze te infantylne pytania w tym wywiadzie...litości. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale dalej nie rozumiem dlaczego podkreslilas to, ze pani Marta chce jezdzic po Polsce ze swoja rodzina ![]() Ja nie oceniam tego, ze poleciala do gazety, kazdy robi na co ma ochote ale nie zmienia to faktu, ze u wiekszosc osob nie wywolalo to zrozumienia tylko zniesmaczenie Ogolnie to mysle, ze ten wywiad ani nie sprawi ze PIS bedzie mial wieksze poparcie ani go nie zmniejszy. Zwolennicy PIS-u i tak wszystko wybiela i obraza innych , ktorzy mysla innym tokiem a Ci, ktorzy popieraja inne partie na pewno przez jeden wywiad nie ojda glosowac na Kaczynskiego.
„Najpierw są kobiety, potem długo, długo nic. A następnie jest Ferrari”. Al Pacino, "Zapach kobiety" http://demotywatory.pl/2919083/Za-ka...kryje-sie-imie. Edytowane przez Lea_ Czas edycji: 2010-06-07 o 20:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ---------- Cytat:
Temat jak temat, autorka po prostu wyraziła swoją opinię nie obrażając nikogo. Ty masz prawo do innej. Po co od razu taka krytyka? ![]()
![]() |
![]() |
#75 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
![]() |
#76 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 |
Zadomowienie
|
Jej ojciec był osobą publiczną więc oczekiwano od niej że coś powie na ten temat. To że udzieliła wywiadu i się uśmiechnęła nie oznacza, że wogóle tego nie przeżywa. I wogóle uważam za niesmaczne doszukiwanie się u kogoś łez itp. Bo widze że dla niektórych to najfajniej by było jakby się załamała psychicznie i publicznie dostała histerii. I tak jeszcze raz napisze że uważam ten temat za dno.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Tyle też że w przypadku Marty to mysle, ze są tacy co czekali na wywiad z nią. Nie wiem czy chcieli go teraz czy później ale ludzie są ciekawi i pewnie byli tacy co chcieli wiedziec co czuje, jak sobie radzi, co myśli, co czula gdy dowiedziala się o śmierci, co się dzialo w tych dniach. Sama widzialam na roznych forach pytania "ciekawe co czuje, jak się czuje teraz Marta Kaczynska". Takze dla pewnej czesci osob to będzie ok. Reszta wywiadu o miłosci, zyciu tez znajdzie swoich amatorow bo są tacy ludzie co lubią życ zyciem innych i czytac tego typu rzeczy, ktore zresztą są standardem w tego typu wywiadach. Są tacy ktorzy uznaja to za lans, kampanie, że za wczesnie. Dla mnie co juz tu pisalam to tez nie czas i miejsce ale zazenowana nie jestem. ---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ---------- Cytat:
Edytowane przez 201608080935 Czas edycji: 2010-06-07 o 20:31 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#80 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na pewno wiele osób czekało na to, co powie Marta po tej tragedii. Jednak dla mnie wywiad dla tego typu gazety nie jest pozytywną rzeczą. Poza tym nikt jej nie życzy, ani nie oczekuje żeby ona się załamała psychicznie. Albo że tego nie przeżywa. Na pewno przeżywa, każdy by mocno przeżywał coś takiego. Na pewno czuła potrzebe podzielenia się tym z innymi, ale moim zdaniem za wcześnie.
![]() |
![]() |
#81 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak Saakashvili dał w kilka godzin po śmierci wywiad dla CNN z uśmiechem na twarzy i łezką w oku to wszyscy nazwali go bohaterem i przyjacielem Polaków. Jak wywiad daje córka to źle bo za szybko, cośtam cośtam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
Wtajemniczenie
|
a ja powiem tak, że żałobę nosi się w sercu całe życie, a nie na pokaz jakieś cyrki, łzy itd. Ma dzieci (malutkie) i nie może cały czas chodzić zapłakana, życie toczy się dalej....
Ale zgodzę się, że nie jest to odpowiedni czas dla takich wywiadów... i wydaje mi się, że jednak jest to pewnego rodzaju element kampanijny... cóż tak to już jest... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A między załamaniem psychicznym i głęboką depresją z noszeniem tylko czarnych ubrań włącznie a ekshibicjonizmem polegającym na opowiadaniu w gazecie o tym, jak się budzi zlanym potem w nocy jest jeszcze cała masa sensownych rozwiązań. Ja rozumiem, że ona cierpi i bardzo jej współczuję; zresztą podczas całego tego cyrku medialnego po katastrofie było mi najbardziej żal właśnie jej, ale mimo wszystko wydaje mi się, że o swoim bólu ma jeszcze z kim porozmawiać, niekoniecznie to musi być cały naród. I tak, jeszcze raz powiem, że dziwią mnie te wywiady naszych polskich celebrytków o tym, jak to płodzili dziecko po wizycie w Lourdes, budzili się w nocy zlani potem, dostały ![]()
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...3#post45174983 LUTY wymienię Edytowane przez BrigitteBardot Czas edycji: 2010-06-07 o 20:44 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#84 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() Przeczytane w2016 35( 2015:70;2014:33; 2013: 61) 03.10.2015 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ma dziewczyna przechlapane, nie dość że straciła rodziców, to jeszcze wszyscy ją obwiniają na każdym kroku - decyzja o pogrzebie na Wawelu chociażby.
![]() |
![]() |
#86 |
Zakorzenienie
|
Już się zaczeło ocenianie tej dziewczyny
![]() Jednym nie pasowało jak klękała przy trumnie na lotnisku, drugim, że zgodziła się na Wawel, a teraz, że udzieliła wywiadu ... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#88 |
Zadomowienie
|
Ja również nie widze nic złego w tych wywiadach. Sądze, że dla niej to też cięzkie i gdyby nie musiała to by ich nie udzielała. Nie wygląda na osobe, która ma wielkie parcie na szkło, bo gdyby chciała zostac celebrytką to miała ku temu wiele okazji w ciągu ostatnich lat. Moim zdaniem wywiady mają na celu oceiplić wizerunek Jarosława, no bo Bogiem a prawdą, kto inny może to zrobić skoro nie ma on żony, dzieci, matka chora, a kot mówić nie umie... osobiście bardziej byłam zażenowana oświadczeniem Sikorskiego chwile po tym jak media podały wiadomośc o tragedii, ze premier płakał. To był wg mnie szczyt marketingu politycznego, żeby nie powiedzieć chamstwa...
Edytowane przez LustForLife Czas edycji: 2010-06-07 o 21:25 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I nawiązując to tytułu wątku - dla mnie ten wątek jest żenujący.
![]() Edytowane przez Lady in Blue Czas edycji: 2010-06-07 o 21:31 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jestem negatywnie zaskoczona tym wywiadem. Uważam, że za szybko.....przecież nie minęły jeszcze 2 miesiące..... No ale daleko nie ma co szukać...kilka dni po tragedii widziałam w internecie wywiad z żoną pewnego polityka, który zginął 10 kwietnia. Uśmiech na twarzy i dawaj wywiad i wspomnienia.... nie pojmuję tego ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:20.