|
|
#61 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: HB czy All Inclusive
"Wg mnie ani jedna ani druga opcja nie sa zbyt atrakcyjne. Nie chodzi tu o ceny, ale o standard. Niestety 2-3 gwiazdki w Grecji to zabojstwo. 3 czasem sie zdarza fajne, ale 2 NIGDY ! Riwiera olimpijska sama w sobie ma niewiele do zaoferowania, jedyny plus to mozliwosc zwiedzania Grecji kontynentalnej. Chalkidiki jest ładne. Ja bym na pewno wybrala wyspe jakas, bo bedzie cieplej. Tak jak pisze Ada, we wrzesniu pogoda na lądzie moze byc rozna. Pomysl o Krecie, Zakynthos tez jest ladne, ale jesli macie plaze 600 m od hotelu, to albo bedziecie siedziec w hotelowym basenie ze wzgledu na all incl, co sie mija z celem, albo bedziecie glodowac na plazy lub doplacac do interesu.
Na Twoim miejscu znalazlabym hotel przy plazy z ALL, jesli nie chcecie duzo zwiedzac, a tylko sie powylegiwac i poimprezowac. Wtedy nie warto brac HB, poniewaz wiecej stracicie na jedzenie. " Zgadzam się z Pumas co do standardu dlatego spytałam o gwiazdki na Zakyntos. Nie chciałam autorce mówic jakoś tam brutalnie , staram się zrozumieć czyjeś możliwości finansowe ale faktycznie 2 gwiazdki ja bym nie ryzykowała...i zgadzam się co do Grecji kontynetalnej...wyspy są jak niebo do ziemi...ale niestety ceny są o wiele większe.Jeśli chcecie sie wybrać w pażdzierniku to ja odradzam. jak mówiłam we wrzesniu było już w kratke( 2 dni na 7 lało, trzeba było chodzić w bluzie a o wyjściu w klaplach i sukience wieczorem możesz zapomnieć bo zimno)tak jak wspomniałam ja bym szukała czegoś jeszcze...może lepiej poczekać odłożyc więcej pieniązków i polecieć gdzies gdzie jest ciepło np Egipt?Tunezja nie jest zbyt droga a pogoda lepsza na pewno niż w Grecji. Generalnie Grecja jest fajna ale od czerwca do połowy wrzesnia...a co do do tego że macie róznice 500zł pomiedzy brakiem wyżywienia a All to uważam ze w tydzien na 100% na jedzenie wydacie więcej niż te 500zł...tam nie dość że jest Euro to jest o wiele drożej...all oferuje na prawde dużo jedzenia i picia.pozdrawiam
|
|
|
|
|
#62 |
|
Przyczajenie
|
w zakyntos hotel był 3 gwiazdkowy. pisze "był", bo już dzisiaj po godzinie 12 oferta była nieważna...
teraz czaimy się na all inc. na majorce za 1650zł, ale jak zwykle do jutra to nic pewnego. jak zwykle ale jak się trafi Grecja Zakyntos all inc. to już teraz bierzemy bez namysłu![]() dziękuje wszystkim za dobre rady! |
|
|
|
|
#63 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
upewnij się jednak jaka pogoda tam jest teraz
|
|
|
|
|
|
#64 |
|
Zakorzenienie
|
Moja znajoma wylatuje na Majorke wlasnie i sprawdzala pogode i podobno ma padac przez pierwsze 4 dni.... W pazdzierniku tez Majorki bym nie ryzykowala. Ogolna zasada teraz jest taka, w tym okresie, ze im nizej tym cieplej. (na mapie)
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Podróże, wakacje, wycieczki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:04.

, staram się zrozumieć czyjeś możliwości finansowe ale faktycznie 2 gwiazdki ja bym nie ryzykowała...i zgadzam się co do Grecji kontynetalnej...wyspy są jak niebo do ziemi...ale niestety ceny są o wiele większe.Jeśli chcecie sie wybrać w pażdzierniku to ja odradzam. jak mówiłam we wrzesniu było już w kratke( 2 dni na 7 lało, trzeba było chodzić w bluzie a o wyjściu w klaplach i sukience wieczorem możesz zapomnieć bo zimno)tak jak wspomniałam ja bym szukała czegoś jeszcze...może lepiej poczekać odłożyc więcej pieniązków i polecieć gdzies gdzie jest ciepło np Egipt?Tunezja nie jest zbyt droga a pogoda lepsza na pewno niż w Grecji. Generalnie Grecja jest fajna ale od czerwca do połowy wrzesnia...a co do do tego że macie róznice 500zł pomiedzy brakiem wyżywienia a All to uważam ze w tydzien na 100% na jedzenie wydacie więcej niż te 500zł...tam nie dość że jest Euro to jest o wiele drożej...all oferuje na prawde dużo jedzenia i picia.pozdrawiam

ale jak się trafi Grecja Zakyntos all inc. to już teraz bierzemy bez namysłu