|
|
#61 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: sex z wykładowcą :/
Wiem ,ze nie mam wyjścia, ale jeśli to wyjdzie to jestem spalona, a naprawde jestem sumienną studentką i zamierzałam po zakończeniu magisterki wykładać tam na uczelni, bo sugerowano mi że mam taka mozliwość ...... i w trakcie się doktoryzować.... więc jakby mi w sekundzie świat runął, przez swoją głupotę
|
|
|
|
|
#62 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie wiem co powinna zrobić w tej sytuacji, dlatego nie udzieliłam żadnych rad. |
|
|
|
|
|
#63 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
no błąd ale trudno już dałaś. Teraz trzeba coś wymyślić co robić... Ale rzeczywiście trudna sytuacja, bo i Ty ryzykujesz.... Nie zawsze sprawiedliwość jest po naszej stronie... |
|
|
|
|
|
#64 |
|
High Quality Since 2007
|
Masz rację - może się rozejść. Ale po pierwsze - nie musi, jeśli pójdziesz z tym do inteligentnych ludzi.
Po drugie - jak już ktoś napisał wcześniej, Twój strach go chroni. Jemu też się zepsuje reputacja, jak się rozniesie, co zrobił. Tu nie chodzi o seks między Wami wcześniej - tu chodzi o jego szantaż TERAZ. |
|
|
|
|
#65 |
|
Raczkowanie
|
Nie wiem czy jestem wstanie mu się postawić
siedzę w strachu i zerkam co chwila na ten telefon
|
|
|
|
|
#66 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
to teraz mnie zabiłaś! No trudno stało się! Musisz z tym pójść do władz uczelni, musisz jakoś zdobyć dowód, że jesteś szantażowana. Milczenie nic Ci nie da. bo jeżeli Ty się nie zgodzisz na seks a on Cie obleje i wszystko rozegra się po cichu, bez żadnych dowodów to wtedy nikt Ci nie uwierzy... |
|
|
|
|
|
#67 |
|
High Quality Since 2007
|
Na razie wczytaj się w regulamin studiów i bądź świadoma wszystkich swoich praw.
On z kolei NIE MA PRAWA Cię niszczyć. Miej swoją godność i świadomość swojej wartości! |
|
|
|
|
#68 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jeżeli mu się nie postawisz stracisz o wiele więcej niż Ci się to w ogóle wydaje.... Swoją drogą cwany jest.. Wie, że to on ma tu górę i nie tylko przez swoją pozycje wykładowcy ale także przez to, że niestety już raz Cię "miał". Pewnie myśli, że może mieć Cię o wiele częściej, bo będziesz się bać.... Edytowane przez aiza19 Czas edycji: 2010-06-20 o 19:49 |
|
|
|
|
|
#69 |
|
Wtajemniczenie
|
arystokratko, wnioskuje z Twoich wypowiedzi,ze poki co masz zamiar isc na egzamin i go zdac oraz nie spotykac sie w tym typem?
Z tego co napisałaś wynika,ze on w takim przypadku postara sie Ciebie "uwalic". Biorac to pod uwage mysle,ze najlepiej zrobisz jak PRZED egzaminem udasz sie do wladz uczelni proszac o innego egzaminatora. Nie wiem czy na Twojej uczelnia sa takie mozliwosci ale powinno sie udac. Byc moze bedzie konieczne podanie powodow, tu (moze to wyrachowane ale coz)warto rozważyć jedna rzecz, dowiedz sie jakie konsekwencje Ci moga grozic za tego typu relacje z wykladowca,gdyz on nie ma prawa miec ani zwiazku ani romansu itp. z własną studentka! Wg przepisow moze nawet stracic prace, nie wiem jakie sa konsekwencje dla 2 strony ale jakies moga byc. Przygotuj sie na to. Unikanie tego typa chyba nic nie da,jasno dał ci do zrozumienia czego oczekuje. Co do zdania egzaminu sama bylam studentka i wiem doskonale ze,nie wazne jak dobrze opanujesz materiał, jak egzaminator sie uprze to nie ma bata, "uwali", tym bardziej ze to nie jest egzamin pisemy gdzie masz wszytko czarno na bialym. Udanie się z ta sprawą do władz PO egzaminie jest pomyslem fatalnym ,juz tu przedstawiano dlaczego i od razu z niego zrezygnuj.
|
|
#70 |
|
Zakorzenienie
|
kurde sam dużo ryzykuje, on sie powinien bac tego ze podejmujac sie szantarzu moze to wyjsc na jaw i sam bedzie mial przerabane.. chyba ze sam ma na uczelni "plecy"
najlepiej jakbys mogla u kogo innego zdawac.. albo komisa... a w przyszlym roku do innej grupy sie zapisac czy cos... przegladalas regulamin uczelni- chodzi mi o mozliwosci zmiany osoby egzaminujacej, komisow, poprawek etc? a dowody swoja droga trzeba zbierac... swoja droga brak slow co za typ ;/;/ jedno wiem- nie sypiaj z nim! a jesli chodzi o egzamin to prawda taka ze nauczyciel/wykladwoca moze pytac tak zeby ktos zdal i tak zeby ktos nie zdal... |
|
|
|
|
#71 | |
|
High Quality Since 2007
|
Cytat:
I wie, że kobieta zazwyczaj w takich sytuacjach pokazuje swoją słabość. Chciał numer telefonu? To go dostał. Liczy więc na jeszcze więcej. A autorka tematu nie powinna mu już niczego więcej dawać. Powinna być silna i nie dać sobą pomiatać. Ma do wygrania (lub przegrania) najbliższy rok i późniejsze lata, już po skończeniu studiów - skoro miała szansę na zatrudnienie na uczelni. Błagam, walcz o siebie. Nie daj mu się zastraszyć. |
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#72 |
|
Raczkowanie
|
z doświadczenia nie własnego co prawda ale bliskich mi osób wiem, że jak wykładowca chce postawić Ci gola zrobi wszystko by Ci go postawić. Pewności, że to zdasz nie ma niestety żadnej....
|
|
|
|
|
#73 |
|
Raczkowanie
|
fakt faktem, na egzamin mam zamiar iść.. jeżeli oczywiscie sie nie odezwie.... ale się nie łudze po naszej rozmowie, że tak będzie .......
ale jesli zadzwoni , napisze to znaczy jedno, że wcale sie mnie nie boi, skoro raz zrobił toze mną i zobaczył,że żadnych konsekwencji nie poniósł to pewnie poczuł się pewniej, że ma przewagę bo jest wykładowcą, że katera pójdzie za nim bo to koledzy.... czuje że jeśli spróbuję coś zrobić to naprawde mnie zniszczy a ja nie mam sił z nim walczyc
|
|
|
|
|
#74 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#75 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyno - po tym co zrobiłaś to i tak nie będziesz mieć życia na tej uczelni.
Masz do wyboru - albo z nim sypiać regularnie za dobre oceny, czuć się jak... no tak jak napisałaś i być uzależnioną od niego aż nie opuścisz tej szkoły. Jak myślisz że po magistrze się skończy(a chcesz tam zostać) to się mylisz bo on może cię szantażować właśnie tym że o wszystkim powie. ...albo iść powiedzieć co i jak. Dostać innego egzaminatora i liczyć, że uczelnia zachowa powody dla siebie(ale to i tak wypłynie...). Nie wiem jak się potoczą w tym przypadku twoje losy ale faktycznie reputacja nie najlepsza - zwłaszcza szok jeśli do tej pory byłaś wzorową uczennicą. Tak czy siak - bagno ale ja na twoim miejscu nie chciałabym być szantażowana i żyć w strachu przez całe życie. To i tak wypłynie - teraz czy później a im później tym będzie bardziej bolało(nie chce nawet myśleć jakie by było halo jakby powiedział że obecna doktorantka spała z nim dla dobrych ocen)
|
|
#76 |
|
High Quality Since 2007
|
aiza - dokładnie tak, dostał prawie wszystko; a zwłaszcza jej strach
zgadzam się z Arrianną... tak czy siak będzie ciężko; ale są lepsze i gorsze rozwiązania |
|
|
|
|
#77 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() swoją drogą nawet jak potulnie będziesz z nim sypiać, to pomyśl co będzie jak ten fakt wypłynie po jakimś czasie i wtedy żadnego ratunku dla Ciebie nie będzie.... |
|
|
|
|
|
#78 |
|
Raczkowanie
|
Muszę się chyba z tym przespać , nie chce podejmować żadnych decyzji pochopnie
chociaż i tak uważam że nie mam tyle siły żeby z nim walczyć on poprostu był całkiem innym dopóki nie poczuł że ma mnie w garsci naprawde ta rozmowa z nim dzisiejsza chyba będzie mi się śniła po nocach
|
|
|
|
|
#79 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Trzymaj się!! |
|
|
|
|
|
#80 |
|
Raczkowanie
|
dziękuję, dziewczyny nie spodziewałam się że usłysze tyle wsparcia od was, nie miałam odwagi nawet porozmawiać o tym z siostrą bałam sie ..... myslałam że tutaj będe mogła wszystko z siebie wyrzucić, ale też myslałam że pojedziecie mi od najgorszych, a tak się nie stało.... to mnie troche podbudowało ...
|
|
|
|
|
#81 |
|
Raczkowanie
|
Skoro i tak co bys nie zrobiła to będziesz miała kiepską reputacje to może niech "walka" rozegra sie tylko i wyłącznie między wami? Zadzwoni to nagraj ta rozmowe i miej na niego haka. Na egzaminie zażądaj od niego normalnego traktowania takiego jak zawsze (przed ta sytuacją), inaczej masz kompromitujące materiały na jego temat. Myśle że to by w zupełności wystarczyło żeby gosciu dał ci święty spokój - przecież on cię szantażuje bo sam boi się o swoja karierę!! Bedzie siedział cicho jak mysz pod miotłą..
|
|
#82 |
|
Raczkowanie
|
zobaczymy jak on postąpi....bo dziś jasno usłyszałam czego chce ode mnie ... boję się też że zmanipuluje wszystkie fakty, że chyba zdaje sobie sprawe z tego że moge go nagrac albo cos...... najgorsze , ze jest psychiatrą że potrafi rozmawiać z ludzmi, miły, elokwentny, nienagannie ubrany.. wzór cnót
moze któraś z was miała chociaż w minimalnym stopniu jaką podobną sytuiację ?
|
|
|
|
|
#83 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam tylko watpliwosc dotyczaca nagran(teraz sobie to przypomnialam, ze gdzies slyszalam).. czy obecnie jest to uznawane za dowod jakis?
|
|
|
|
|
#84 |
|
Raczkowanie
|
nie mam pojęcia
jak jest z nagraniami
|
|
|
|
|
#85 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
w temacie - masz kilka wyjsc. olac ten egzamin (a z tym stypendium) nie isc na niego i wziasc warunek na nastepny rok z tego przedmiotu. w pazdzierniku zapisac sie do innego wykladowcy i chodzic jeszcze raz. i zdac normalnie. jesli facet nie bedzie dawal Ci spokoju to zmienic uczelnie (skoro masz takie dobre stopnie raczej nie bedziesz miec z tym problemu. jesli to prestizowa uczelnia mozesz zawsze sprobowac za granica na erasmusie zeby nie obnizac poziomu swojego dyplomu). nie powinnas moim zdaniem sie przyznawac, to ryzykowne nigdy nie wiadomo po czyjej stronie stanie uczelnia. chyba ze masz (lub bedziesz miec) dowody. nagranie na dyktafon, swiadka etc. zawsze pozostaje Ci poproszenie o egzamin komisyjny. Edytowane przez n_omi Czas edycji: 2010-06-20 o 20:34 |
|
|
|
|
|
#86 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
. Edytowane przez Jaryshka20 Czas edycji: 2012-10-24 o 19:16 |
|
|
|
|
|
#87 |
|
Raczkowanie
|
Masz racje nie wstydziłam sie w samochodzie ... a teraz trzesę portkami, bo za jeden głupi błąd mogę sobie zmarnować życie ... ale fakt zrobiłam głupotę więc będę teraz ponosić konsekwencje
|
|
|
|
|
#88 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
autorko: przykro ale trzeba powiedzieć dosadnie: albo sobie sp***** życie na maxa albo się teraz właśnie teraz weźmiesz w garść i coś postanowisz. On jest miły, elokwentny, umie rozmawiać-ok ale musisz spróbować zdobyć jakiś dowód w postaci np. właśnie nagranej rozmowy. Boisz się go, nie dasz rady itd. NIE MÓW TAK tylko się dziewczyno ogarnij! Naucz się nagrywać rozmowy na kom, umiejętnie schować dyktafon, no do cholery musisz działać. Na razie się ucz ale jak tu dziewczyny piszą:uprze się świnia i nie zdasz, proste, to on ma władzę. Więc radziłabym Ci jednak COŚ zrobić żebyś po niezdanym egzaminie nie została na lodzie bez kompletnie niczego a najlepiej żebyś go po prostu zdała, któraś tu pisała że to forum to dowód-toż to żaden dowód. Nagraj jakąś rozmowę i go zaszantażuj, on ma więcej do stracenia...masz prosty wybór: albo opinię możliwe że będziesz mieć zszarganą albo będziesz z nim sypiać, tracić godność, szacunek do samej siebie a jak będziesz doktorantką np. to cała sprawa wypłynie. Zastanów się, nie przeciągaj tego i coś postanów, zbierz się w sobie. |
|
|
|
|
|
#89 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#90 |
|
Raczkowanie
|
Jak tylko sie odezwie to będe was informować na bieżąco....ale modle się żeby tego nie zrobił... do nie dam rady
nie wiem czy powiedziec siostrze, nie wiem jak zareaguje
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Seks
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:02.