Sposoby na tęsknotę - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-07-06, 19:27   #61
Serendipity
Zakorzenienie

Dot.: Sposoby na tęsknotę

Muszę się dopisać
Mój tż wyjeżdża dzisiaj do domu na wakacje na 3 miesiące. Przyjedzie tutaj max 2 razy na 3-4 dni
Nie zniosę tego.
Stary 2010-07-06, 19:58   #62
zaczarowana_panna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Serendipity Pokaż wiadomość
Muszę się dopisać
Mój tż wyjeżdża dzisiaj do domu na wakacje na 3 miesiące. Przyjedzie tutaj max 2 razy na 3-4 dni
Nie zniosę tego.

Nie napisze ze bedzie dobrze i czas szybko zleci, bo nic to za bardzo nie da...Wiec napisze zebys sie trzymala. Trzeba byc silnym, choc to jest trudne...

Edytowane przez zaczarowana_panna
Czas edycji: 2010-07-06 o 19:59
zaczarowana_panna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-06, 20:41   #63
Serendipity
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zaczarowana_panna Pokaż wiadomość

Nie napisze ze bedzie dobrze i czas szybko zleci, bo nic to za bardzo nie da...Wiec napisze zebys sie trzymala. Trzeba byc silnym, choc to jest trudne...
Pojechał
Nie mogę się trzymać, nie mogę nad sobą zapanować.
Stary 2010-07-07, 12:28   #64
marlenqa22
Zadomowienie

Dziewczynki bardzo Wam współczuję..

Ja swego Tż nie widziałam ponad 2 tygodnie (był za granicą). Ale wczoraj się zobaczyliśmy wreszcie !!

Nacieszyć się nim nie mogłam. A teraz spotkanie w sobotę bo idziemy na wesele

Wiem co czujecie, ja mam zawsze tak samo jak Tż wyjeżdża, płaczę w poduszkę, słucham smutnych piosenek i się dołuję.. Taka już jestem i nic na to nie poradzę..

Główka do góry kobietki kochane

1 lipiec 2022- czekamy na Ciebie maleństwo
marlenqa22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-07, 14:17   #65
KochanaGadzinka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Sondrina Pokaż wiadomość
Zakładam wątek z nadzieją, ze podzielicie się ze mną swoimi radami, jak radzić sobie, gdy partner wyjeżdża na jakieś 2 tygodnie na drugi koniec Polski. Jak radzicie sobie z tęsknotą? Gdy chce się Wam płakać, że nie możecie się do niego przytulić, poradzić, gdy brakuje go Wam w codziennych sytuacjach?
Mój mężczyzna musiał wczoraj nagle wyjechać do domu na drugim końcu z Polski z ważnych powodów rodzinnych, a że parą jesteśmy dopiero 3 miesiące, chociaż znamy się 2 lata, to czuję się z tym strasznie... Podejrzewam, ze ma to związek z tym, że to nasza pierwsza rozłąka, odkąd jesteśmy parą. Wcześniej nie wyjeżdżał z miasta nawet na jeden dzień i codziennie spędzaliśmy ze sobą sporo czasu(uczelnia, no i spotkania poza nią). Mimo to zawsze znajdowałam czas dla przyjaciół, miałam własne hobby, czas dla siebie, czasem robiło się babskie imprezy. Chociaż nie żyłam tylko tym, że jesteśmy parą, to jednak jest mi teraz okropnie ciężko... Moje samopoczucie poleciało gwałtownie w dół.
Wczoraj po jego wyjeździe, poszłam na imprezę ze znajomymi, nie było jakoś tragicznie, ale moje przyjaciółki powiedziały, że po mnie widać, że jestem nieswoja. Dzisiaj spędziłam dzień z przyjaciółką, było okej. Ale mam takie momenty, że z ni gruszki ni z pietruszki się rozklejam i zaczynam pochlipywać. Dzisiaj np. przyszedł do mnie kotek, zaczął się łasić, pogłaskałam go i się popłakałam, bo przypomniało mi się, że mój facet uwielbia koty, a przez najbliższy czas nie będę się z nim widziała...
Nie wiem z czego moje niekontrolowane napady płaczu wynikają... Nigdy tak nie miałam, nawet jak się pokłóciliśmy o coś... Podejrzewam, że to może mieć związek z hormonami, bo dzisiaj dostałam okres...
Jakie macie sposoby na poprawę humorów, gdy Wasi mężczyźni wyjeżdżają i za nimi tęsknicie? Jak zajmujecie myśli?

Mężczyzna mojego życia wyjechał na dwa miesiące do pracy. Będzie co prawda zjeżdżał na weekendy, ale boje się że nie na wszystkie. Chodzę podenerwowana, byle co mnie złości, a gdy tylko usłyszę jego głos w słuchawce to się rozklejam i płaczę. Widzisz nie tylko Ty tak przeżywasz rozłąkę. A, że masz tak dopiero z tym facetem, cóż... kochasz go i tyle. Ja też za moimi wcześniejszymi facetami NIGDY tak nie tęskniłam i nie płakałam. Dopiero teraz zachowuję się jak jakaś beksa, tęsknie, smutno mi i wszystko jest do d...

---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ----------

Cytat:
Napisane przez zaczarowana_panna Pokaż wiadomość
Tak, ja juz sobie wyobrazam powitanie i nie moge sie go doczekac Nie smiejcie sie dziewczyny, ale ja sobie ubzduralam ze zrobie sobie taki 'kalendarzyk' i bede odhaczac dni do mojego powrotu Tak, wiem, glupie i dziecinne, ale mysle ze tak bedzie mi lepiej, bo bede widziala ile jeszcze zostalo dni

Nie ma w tym nic głupiego i dziecinnego. Tęsknisz i odliczasz dni, proste

Rozjaśnię w końcu te czarne kłaki!
KochanaGadzinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-07, 23:53   #66
maszToCoChcesz
Zakorzenienie

wykorzystać ten czas ;]
zadbać o siebie, pospotykać z przyjaciółkami, odwiedzić rodziców (:
Stary 2010-07-08, 00:04   #67
Sondrina
BAN stały

W ogóle ja znowu tęsknię;( Mój facet wpadł w tym tygodniu do mnie do miasta na chwilkę, załatwił sobie przeniesienie praktyk na sierpień, tak jak ja mam i tam gdzie ja mam, bo musi się opiekować młodszym bratem, zostaje z nim sam... Smutno mi;( Ale w przyszłym tygodniu jadę do niego na Wschód I pozostanę tam do sierpnia
Ale muszę jeszcze ten tydzień przetrzymać... I pozałatwiać parę rzeczy... W tym książeczkę sanepidowską..
Sondrina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-07-08, 10:13   #68
anna_pe
Raczkowanie

Ja przeżywam chyba jakieś apogeum tęsknoty za moim... Tragedia, niby jutro wraca (mam nadzieję), ale mamy tak mało kontaktu ze sobą... Chyba bardzo dobrze się bawi, bo wczoraj gadaliśmy tylko o 13, potem wieczorem na mojego sms-a odpisal po godzinie, a na dobranoc nie dostałam zadnego...
anna_pe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-08, 15:55   #69
kura25
Wtajemniczenie

Więc ja także dołącze do grona tęskniących. A więc my dopiero zobaczymy się po 3 tygodniach - przerwa od 3 lipca , dopiero ok. 26ego lipca... I to jest chyba najgorsze, chwile kiedy się pomyśli, że to dopiero np. właśnie za 3 tygodnie, kiedy jeszcze czas leci tak powoli...

Cóż, no to normalne, że się tęskni, ale staram się jakoś myśleć pozytywnie, pomyśleć jaka będzie radość wtedy kiedy się zobaczymy po takim dłuższym czasie, że nie będziemy pewnie mogli się sobą nacieszyć - tak mi się wydaje, że trzeba myśleć w takich kategoriach. A póki co zająć się jakimiś przyjemnymi rzeczami, by nie zadręczać się ciągle. I pamiętać przecież, że są telefony, smsy, Internet, zdjęcia i inne rzeczy...

Prosiaczek:
-Jak się pisze 'miłość'?
Puchatek:
-Tego się nie pisze.
To się czuje.

♥♥♥

kura25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-08, 21:32   #70
KochanaGadzinka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez anna_pe Pokaż wiadomość
Ja przeżywam chyba jakieś apogeum tęsknoty za moim... Tragedia, niby jutro wraca (mam nadzieję), ale mamy tak mało kontaktu ze sobą... Chyba bardzo dobrze się bawi, bo wczoraj gadaliśmy tylko o 13, potem wieczorem na mojego sms-a odpisal po godzinie, a na dobranoc nie dostałam zadnego...
Nie martw się, wiesz mi się wydaje że faceci to poprostu inaczej przeżywają, tak bardziej po męsku . Mają psychicznie więcej siły na zagospodarowanie swojego czasu w taki sposób, by nie zachowywac się jak rozhisteryzowany hipopotam. Mój ciągle mówi, że tęskni, dzwoni owszem, ale nie tak często jak ja bym tego chciała. Ja coróż wydzwaniam, a on zapracowany nie zawsze może odebrac mając szefostwo nad głową (pracuje na budowie). Rozmawiałam z Nim o 19, liczyłam jeszcze na jakiś telefon na dobranoc, a tu tylko sms, że kocha tęskni jest padnięty i idzie spac. Ale ja wiem, że Jego słowa są szczere, a nie ma co wymagac od kogoś kto wstaje codziennie o 5 i haruje jak wół przez bite 8 godzin na słońcu, by był pełen sił witalnych na wieczór. On nieraz potrafi zasnąc w trakcie pisania smsa
Oni Nas naprawde kochają, a ja taka beksa lala mimo, że na weekend mam Go dla siebie. Już się nie mogę doczekac Jego powrotu, ale póki co trzeba sobie jakoś radzic.

---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ----------

Cytat:
Napisane przez kura25 Pokaż wiadomość
Więc ja także dołącze do grona tęskniących. A więc my dopiero zobaczymy się po 3 tygodniach - przerwa od 3 lipca , dopiero ok. 26ego lipca... I to jest chyba najgorsze, chwile kiedy się pomyśli, że to dopiero np. właśnie za 3 tygodnie, kiedy jeszcze czas leci tak powoli...

Cóż, no to normalne, że się tęskni, ale staram się jakoś myśleć pozytywnie, pomyśleć jaka będzie radość wtedy kiedy się zobaczymy po takim dłuższym czasie, że nie będziemy pewnie mogli się sobą nacieszyć - tak mi się wydaje, że trzeba myśleć w takich kategoriach. A póki co zająć się jakimiś przyjemnymi rzeczami, by nie zadręczać się ciągle. I pamiętać przecież, że są telefony, smsy, Internet, zdjęcia i inne rzeczy...
Łaaaaaaa takie spotkanie po dłuższej rozłące i ta radosc - bezcenne. Tak jakbyście zaczynali od nowa, w dodatku wbrew pozorom takie rozstania na jakiś czas od czasu do czasu łączą i wzmacniają więź
Nie żebym była jakąś zwolenniczką rozstan, tęsknie bardzo, ale tak jak mówisz trzeba odnalezc jakies pozytywne aspekty tej sytuacji.

EDIT: Teraz tak pomyślałam, jak napisałaś o tym internecie i telefonach...
kurcze jak kiedyś baby musiały się nacierpiec i natęsknic za swoimi facetami, gdy nie było czegos takiego jak telefon, a listy szły nie wiadomo ile czasu. Pewnie się zastanawiały, czy oni w ogóole żyją. Cieszmy się, że żyjemy dziś, a nie wczoraj.

Edytowane przez KochanaGadzinka
Czas edycji: 2010-07-08 o 21:37
Stary 2010-07-10, 11:56   #71
KochanaGadzinka
Rozeznanie

Helllloooouuu jak tam tęskniące kobitki??

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-07-10, 15:05   #72
zaczarowana_panna
Zadomowienie

A zyje sie, czas jakos plynie, mi osobiscie bardzo wolno.... mam nadzieje, ze znajde jakos prace, to bedzie lepiej, szybciej to zleci w sumie juz sie przyzwyczailam do takiego stanu, ze Jego nie ma
zaczarowana_panna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-12, 15:46   #73
Kahve19
Raczkowanie

ja z TZ zobacze sie dopiero w polowie sierpnia.
na poczatku bylo ciezko,ale teraz dni leca tak szybko..

Najgorsze jest to ze sie poklocilismy przez Skypa..Ehh (
Kahve19 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-12, 15:52   #74
Sondrina
BAN stały

W ogóle mi ostatnio czas zaczął szybciej płynąć... To za sprawą mojej ekipy, ciągle gdzieś wychodzę. Babskie wypady skutecznie poprawiają mi humor, a śledzenie Mundialu w babskim gronie było wspaniałe
No i dziś na wieczór znowu się umówiłam z moją przyjaciółką Idziemy na huśtawki
A z chłopakiem mam kontakt przez Skype`a. Jeszcze jedna próbka do sanepidu, poczekać 2 dni, do lekarza medycyny pracy i ksiązeczka na praktyki jest, a ja mogę wyjechać na Wschód do mojego faceta
Stary 2010-07-12, 17:51   #75
anulciak85
Zakorzenienie

Moj Tż wroci za niecale dwa tygodnie a ja leze z poparzniem slonecznym...
Stary 2010-07-12, 20:32   #76
madzia1085
Przyczajenie

ja tez tak mialam na poczatku zwiazku :d nie obraz sie ale teraz uwazam ze to bylo glupie...
a po 4 latch bycia razem, takie rozlaki odswiezaja nasz zwiazek
pomysl jak bedzie super gdy juz wroci do cb
madzia1085 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-12, 23:32   #77
KochanaGadzinka
Rozeznanie

A ja miałam mojego mężczyznę na weekend, dzisiaj niestety znów wyjechal na 5 dni. Pocieszam się jednak tym, że mam Go na te weekendy i nie ma już co płakac. Ale strasznie tęsknie.

---------- Dopisano o 00:32 ---------- Poprzedni post napisano o 00:31 ----------

Cytat:
Napisane przez madzia1085 Pokaż wiadomość
ja tez tak mialam na poczatku zwiazku :d nie obraz sie ale teraz uwazam ze to bylo glupie...
a po 4 latch bycia razem, takie rozlaki odswiezaja nasz zwiazek
pomysl jak bedzie super gdy juz wroci do cb

Głupie, że tęsknimy????
Jasne, że odświeżają, ale Ty chyba też tęsknisz, co? Każda przeżywa to na swój sposób.

Stary 2010-07-12, 23:57   #78
Sondrina
BAN stały

Cytat:
Napisane przez KochanaGadzinka Pokaż wiadomość

Głupie, że tęsknimy????
Jasne, że odświeżają, ale Ty chyba też tęsknisz, co? Każda przeżywa to na swój sposób.
Może i odświeżają, co nie zmienia faktu, że jednak się tęskni i czasami jest ciężko... Poza tym wszystko zależy od czasu rozłąki... Jeden/dwa dni działają odświeżająco, ale kilka tygodni już wiąże się z jakąś tęsknotą, zwłaszcza gdy chciałoby się po prostu przytulić do faceta.
Stary 2010-07-13, 07:41   #79
pinka890
Przyczajenie

Hej
JA pisałam wcześniej, ze mój wyjeżdża a miesiąc. No i już go nie ma...3 dni
Jak narazie jest całkiem nieźle. JA to bardziej cierpiałam kilka dni przed jego wyjazdem jak widziałam jak się pakuje.....
A teraz to chyba sobie uświadomiłam, ze wyjechał , ale wróci i bedzie jeszcze lepiej( bo kilka dni później wyjeżdzanvnmy do ciepłych krajów na 2 tyg;D).
Rozmawiamy tylko na skypie i to o określonej porze, bo różnica czasu wynosi 6h.
Najlepszą receptą jest nie marnowanie swojego czasu!
pinka890 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-07-13, 10:25   #80
anna_pe
Raczkowanie

Mój TŻ wrócił w pt i kolejne wyjazdy to już tylko nasze wakacyjne Ale za to wyjechała na 3 tygodnie moja najlepsza przyjaciółka, jest na wykopaliskach na Ukrainie i mamy bardzo ograniczony kontakt i wiecie co? Tęsknię za nią bardziej niż jak TŻ nie było, bo z nią byłysmy niemal zawsze w kontakcie, jak się nie spotykałyśmy, to chociaż sms czy gg. Nie wiem jak przetrwam ten czas bez niej.
anna_pe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-13, 15:22   #81
taka_sobie_ja
Rozeznanie

a ja wracam za prawie 3 tygodnie... to dużo za dużo w dodatku zamiast radośnie wpaść w ramiona tżta na lotnisku a potem jechać do niego lub siebie i cieszyć się sobą nawzajem , przylatuję z siostrą która robi sobie u mnie tygodniowy urlop... (nie no fajnie, cieszę się, ale...) więc tak naprawdę to to wszystko jeszcze dłużej potrwa, bo co z tego jak będę kilkanaście km od niego, jak i tak na dobrą sprawę zobaczymy się tylko jak przyjedzie po nas na lotnisko, i tyle...
Stary 2010-07-13, 17:35   #82
f88fd72a1baff1f55628bb9023d16cbac19cdced_65c025028a53e
Konto usunięte

Unhappy Dot.: Sposoby na tęsknotę

Mój TŻ wyjechał do pracy na ok miesiąc, ale jest o tyle dobrze, że prawdopodobnie będzie wracał na weekendy Ma taką pracę, która "pozwala mu" na pisanie do mnie smsów, czy też rozmowy w czasie przerwy. Najważniejsze jest to, że codziennie wieczorem (oczywiście w miarę możliwości i wolnego) dzwoni do mnie Tylko problem jest taki, że prawdopodobnie kiedy on wróci to ja wyjadę do Anglii do pracy Ale od czego jest Skype i maile? Więc te, które tęsknią niech się nie martwią trzeba pamiętać o tym, że jak On wróci to będziemy mogły nadrobić rozłąkę
f88fd72a1baff1f55628bb9023d16cbac19cdced_65c025028a53e jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-13, 19:14   #83
jenny1234
Wtajemniczenie

hej...
ja też dołączam się do grona tęskniących...
po jutrze wyjeżdżam do pracy zagranicę i nie będę widziała się z moim Tż 6 tygodni...
jesteśmy 8 miesięcy razem i to nasza pierwsza rozłąka taka długa...
czuję się strasznie... normalnie jak o tym pomyślę, to płakać się chce... jedyną nadzieją jest, że złapię tam dostęp do neta i jakoś się skontaktujemy.... ehhhh

Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę,
Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę,
Jestem przy Tobie od pierwszego grama,
Tyś moje dziecko, a ja...
Twoja mama

12.09.2014
20.02.2017

czekamy.... 13.10.2021
jenny1234 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-07-13, 21:52   #84
Douglas_Douglas
Raczkowanie

I ja się dołączam. Mój TZ wyjeżdża do pracy na okres 3 miesięcy i wraca na 2 tygodnie. Teraz trwa nasza druga rozłąka i tak zapowiada się przez najbliższe kilka lat. Wiadomo w zimę zjedzie na 3 miesiące. Za pierwszym razem było okropnie, nie wiedziałam co ze sobą zrobić. Teraz jest mi już łatwiej. Jest telefon, skype (kamerka!!!) gg. I rzeczywiście nadrobiłam czas na znajomych, znalazłam czas na ćwiczenia kondycyjne. A tęsknię za nim przeokrutnie. Na szczęście jeszcze tylko niecałe dwa tygodnie i będę miała go znowu na dwa tygodnie. Nie mogę się doczekać! Wiadomo najgorsze są wieczory i momenty w których dzieje się coś ważnego i nie mogę się tym bezpośrednio podzielić z TŻ. To mnie najbardziej smuci.

Edytowane przez Douglas_Douglas
Czas edycji: 2010-07-13 o 21:53
Douglas_Douglas jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-13, 21:59   #85
KochanaGadzinka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Sondrina Pokaż wiadomość
Może i odświeżają, co nie zmienia faktu, że jednak się tęskni i czasami jest ciężko... Poza tym wszystko zależy od czasu rozłąki... Jeden/dwa dni działają odświeżająco, ale kilka tygodni już wiąże się z jakąś tęsknotą, zwłaszcza gdy chciałoby się po prostu przytulić do faceta.
Dokładnie. Ja się dzisiaj znów rozbeczałam przez telefon rozmawiając z TŻ... jejku jaki wstyd, jak jakiś dzieciak, ale to jest silniejsze ode mnie... mam lepsze i gorsze dni, czasem najdzie mnie taka mocna chęc przytulenia się do Niego, i tylko usłyszę Jego głos od razu mój zaczyna się łamac. A On wtedy zaczyna mnie pocieszac i jeszcze bardziej się rozklejam. A czasem jestem optymistycznie nastawiona, pożartujemy sobie i jest fajnie,bez łez i rozpaczy.
Właściwie ja naprawde nie mam co narzekac, bo weekendy są nasze.

Cytat:
Napisane przez taka_sobie_ja Pokaż wiadomość
a ja wracam za prawie 3 tygodnie... to dużo za dużo w dodatku zamiast radośnie wpaść w ramiona tżta na lotnisku a potem jechać do niego lub siebie i cieszyć się sobą nawzajem , przylatuję z siostrą która robi sobie u mnie tygodniowy urlop... (nie no fajnie, cieszę się, ale...) więc tak naprawdę to to wszystko jeszcze dłużej potrwa, bo co z tego jak będę kilkanaście km od niego, jak i tak na dobrą sprawę zobaczymy się tylko jak przyjedzie po nas na lotnisko, i tyle...
Ale Twój TŻ nie może siedziec razem z Wami??

Cytat:
Napisane przez jenny1234 Pokaż wiadomość
hej...
ja też dołączam się do grona tęskniących...
po jutrze wyjeżdżam do pracy zagranicę i nie będę widziała się z moim Tż 6 tygodni...
jesteśmy 8 miesięcy razem i to nasza pierwsza rozłąka taka długa...
czuję się strasznie... normalnie jak o tym pomyślę, to płakać się chce... jedyną nadzieją jest, że złapię tam dostęp do neta i jakoś się skontaktujemy.... ehhhh
poradzicie sobie, w sumie nie jestescie ze soba niewiadomo jak dlugo, ale będąc z moim TŻ dopiero 3 miesiące, też mielismy długą rozłąke, bo na prawie 3 miesiace. Było mi naprawde mega ciężko, wiele łez i tęsknoty, ale... wytrwalismy...

Stary 2010-07-13, 22:12   #86
Fasoleczk4
Rozeznanie

GG do Fasoleczk4 Send a message via Skype™ to Fasoleczk4

Witam
moze kiedy indziej się przywitam
i zeby nie bylo wcale specjalnie wierzy nie ukladam, tak jakos wyszlo

2 tygodnie? to jest nic takie małe coś co da się naprawdę przetrwać, więc głowa do góry, brzuch wciągnąć, pierś do przodu i czekamy

Mój TZ wyjechał na 7 miesięcy do afganistanu, mineły prawie 3 ... jeszcze cztery i taką tesknote tez mozna przezyc, nawet przy minimalnym kontakcie (jeden sms dziennie) więc nie panikujemy, nie placzemy bo fasolka wpadnie z bejsbolem i zrobie porządek

111 dni bez słodyczy
111 dni bez fastfoodów
111 dni systematycznych ćwiczeń
111 dni wytrwałej diety
111 dni i będzie OKEJ
Fasoleczk4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-13, 22:18   #87
Douglas_Douglas
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Fasoleczk4 Pokaż wiadomość
Witam
Mój TZ wyjechał na 7 miesięcy do afganistanu, mineły prawie 3 ... jeszcze cztery i taką tesknote tez mozna przezyc, nawet przy minimalnym kontakcie (jeden sms dziennie) więc nie panikujemy, nie placzemy bo fasolka wpadnie z bejsbolem i zrobie porządek
Podziwiam. I to jeszcze na misję. Szacunek. Czym są więc moje trzy miesiące?!

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-07-13, 22:22   #88
Fasoleczk4
Rozeznanie

GG do Fasoleczk4 Send a message via Skype™ to Fasoleczk4

Cytat:
Napisane przez Douglas_Douglas Pokaż wiadomość
Podziwiam. I to jeszcze na misję. Szacunek. Czym są więc moje trzy miesiące?!
każda rozłąka mniejsza czy większa sprawia ból i nie ma co się dziwić, jak kochamy to i cierpimy gdy druga osoba jest daleko ... ale warto czekać czyż nie? Gdy do tęsknoty dochodzi jeszcze strach o kogoś, tak jak w moim przypadku, każdy dzień to wielka nie wiadoma ... to trochę inaczej się na to patrzy. A tęsknic trzeba, wtedy wiadomo ze zalezy

Dziękuję Douglas ...

111 dni bez słodyczy
111 dni bez fastfoodów
111 dni systematycznych ćwiczeń
111 dni wytrwałej diety
111 dni i będzie OKEJ
Fasoleczk4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-13, 22:35   #89
Douglas_Douglas
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Fasoleczk4 Pokaż wiadomość
każda rozłąka mniejsza czy większa sprawia ból i nie ma co się dziwić, jak kochamy to i cierpimy gdy druga osoba jest daleko ... ale warto czekać czyż nie? Gdy do tęsknoty dochodzi jeszcze strach o kogoś, tak jak w moim przypadku, każdy dzień to wielka nie wiadoma ... to trochę inaczej się na to patrzy. A tęsknic trzeba, wtedy wiadomo ze zalezy

Dziękuję Douglas ...
Co racja to racja. Warto czekać. Tego jestem pewna. Poniekąd jeżeli wiem, że mój TŻ jest za granicą i pracuje w warunkach gdzie też może wiele się wydarzyć (wiadomo nie jest to misja, to nie jest strach tego typu więc nawet nie porównuję) tęsknota i obawa łączą się w sobie potęgując wszelkie emocje. Dochodzi jeszcze do tego fakt iż ja jestem raczej strasznie emocjonalna, a mój TŻ niezbyt wylewny w sposób słowny. Bo jeżeli mam go przy sobie nie narzekam na nic. Na odległość nie jest to takie łatwe, brakuje mi wyrażania jego uczuć, emocji (ciągle nad tym pracujemy ) Ale wiem że się kochamy, zależy nam na sobie i chcemy być razem. A to chyba najważniejsze prawda? To pomaga wytrwać razem
Stary 2010-07-13, 22:58   #90
Rodzynka1989
Zakorzenienie

GG do Rodzynka1989

Ech, ja to chyba jestem jakaś inna Mój TŻ jest obecnie kierowcą samochodu ciężarowego <tak wiem, wiem co się o nich mówi>, wcześniej pracował za granicą. Przez te ponad 2 lata przyzwyczaiłam się do tego, że częściej go nie ma niż jest
W sierpniu ja wyjeżdżam na 3 m-ce do pracy. Ale tego wyjazdu już się bardziej obawiam...

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości