![]() |
#61 |
Raczkowanie
|
Dot.: Szacunek w zwiazku
Nie wiem, za cholerę nie wiem co robić... Jest mi strasznie ciężko podjąć decyzje... A tak mija dzień za dniem a ja tylko użalam się nad sobą... Każde jego ostre słowo bardzo mnie rani, a ja wciąż go kocham... Chciałabym żeby to wszystko było prostsze... Wóz albo przewóz... A le nie potrafię podjąć decyzji... Juz nie jeden raz miałam od niego odejść. A potem zaszłam w ciążę... Moi rodzice chcą żebym go zostawiła... Mówią ze nie jest mnie wart ;( żebym zamieszkała z nimi
![]() Chciałabym mieć moc, aby to wszystko zmienić.. Albo cofnąć czas... A tak - na wszystko jest już za późno... Kocham go choć to miłość bez przyszłości, szczęścia... Miłość ślepa ![]() I wybaczcie, ze tak się tu wyżalam, ale już nie mogę... Każdy dzień coraz bardziej mnie przytłacza... A podobno macierzyństwo to radosny czas... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Raczkowanie
|
Ja się z swoim rozstałam. Może w końcu przemyśli swoje zachowanie i dla innej kobiety będzie lepszy. Mam nadzieję, a wiem, że i ja w końcu trafie na kogoś kto mnie szanuje o wiele bardziej
![]() Do Millerna: wiem, że nie jestem ekspertką w tych sprawach, ale ja bym go rzuciła na Twoim miejscu, choć pewnie bardzo go kochasz. Mi też jest teraz trudno ale wiem, że to minie i kiedyś spotkam kogoś lepszego ![]() ![]()
![]() |
#63 |
Konto usunięte
|
Wobec faktu, że widziałaś, iż jest coraz gorzej (większa agresja), że nie zamierza się zmienić, nie wyciąga wniosków ze swojego zachowania, to była najlepsza decyzja.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Do: Milerna: Wiem, że bardzo trudno z tego wyjść.. Sama tak miałam. Choć miałam naprawdę dużo szczęścia, że nie zaszłam w ciążę. To musi ogromnie wiązać i utrudniać... Ale pomyśl chociaż o szczęściu dziecka, jeśli nie możesz o swoim.. Nie to jest najważniejsze, aby "mialo ojca" Ale to, by miało SZCZĘŚLIWĄ MAMĘ. ![]()
![]() |
![]() |
#65 |
Zakorzenienie
|
Kate, wspaniale
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Millerna - Kochana, idź śladem naszej Kate_22 . Zostaw takiego drania. Miłośc wiadomo, jest silna. Ale czy warto się tak męczyć? Przedkładać "miłość" na szczęście ?? Ja bym się nie dała.! Odważ się i nie daj sobą tak pomiatać. Proszę Cię.. Bo tylko dzieciaczek na tym ucierpi. Uwierz.. ![]() Trzymajcie się Kobitki ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Raczkowanie
|
Szacunek w związku to rzecz święta! Daj mu ta szanse, ale pierwszą i ostatnią !, bo jeśli pozwolisz sobie na to żeby tak do ciebie mówił to niestety ale te słowa będą czesto używane przez niego wiem coś o tym kochana. W pierwszej chwili jak tak cie kochająca osoba obrazi to cały świat się wali , ale po przeprosinach, dalszej rozmowie, my kobiety o tym szybko zapominamy i wybaczamy, po prostu mamy słabą psychike i to jest u większości kobiet wada
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
jakie ono będzie miało dzieciństwo a potem życie, w domu gdzie ojciec matke traktuje jak ostatnia szmatę? Na dziecko tez pewnie będzie tak wrzeszczał, czym zniszczy mu całe zycie. czym to dziecko zawiniło zeby go skazywac na taki los? No CZYM? Miej litośc nad dzieckiem i oszczędz mu tego. Daj mu szansę na spokojnu dom i kochająca rodzinę, nawet jesli miała by być to rodzina składająca się z matki i dziadków. Zbieraj się, pakuj i wracaj do rodziców. swoja drogą, nie wiem jak mozna kochac takiego chama. Ide o zakłąd że to nie miłośc a uzależnienie od przemocy. A to sie leczy.
![]() |
![]() |
#69 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#70 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:10 ---------- Poprzedni post napisano o 20:00 ---------- Cytat:
![]() Pomyśl czy warto męczyć się z tak nie odpowiedzialnym facetem?? a ile jesteście razem?? |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
Raczkowanie
|
Witajcie ponownie/
Niby wszystko jest takie proste... Ale co ja poradzę na to, że ciągle coś do niego czuje? ![]() I cava - nie jest to uzależnienie od przemocy, bo taka sytuacja nigdy nie wystąpiła miedzy nami. Nigdy nie podniósł na mnie ręki... Do tego wszystkie dochodzi jeszcze dziecko. Kiedyś był inny, a teraz czas spędzamy w osobnych pomieszczeniach. Nie tak łatwo przekreślić dwa lata znajomości. A ja ciągle wierzę, że coś się zmieni... Może jestem głupia, ale ciągle mam nadzieję ![]() Pozdrawiam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co Ty kobieto wypisujesz? facet Cię wyzywa od jak pisałaś "pi===..ch cip", Ciebie, kobietę w ciąży która dla normalnego człowieka jest święta i nietykalna, która otacza się szczególną opieką i sazacunkiem, a Ty próbujesz wmówić że w Waszym domu nie ma przemocy?! Przemoc to nie tylko bicie! To co on Ci robi to jak najbardziej przemoc, on się nad Tobą znęca psychicznie, wyzywając Cię, nie szanując, niszcząc twoje poczucie wartości siebie, traktując Cie przedmiotowo. Otrząśnij się kobieto- to jak najbardziej JEST PRZEMOC! Ja bym minuty nie była z kims takim, nawet jakbym miała się tą swoja miłościa udławić. jestem matka i NIGDY, po prostu nigdy nie pozwoliłabym, zeby moje dzieci musiałay się wychowywać w domu, gdzie ojciec matke wyzywa od najgorszych szmat. Bo to sie dziedziczy potem, takie model rodziny. jesli urodzi Ci się córka, to patrząc na takie coś, znajdzie sobie tez przemocowca i będziesz potem patrzyłą jak zięc poniża albo i tłucze twoje dziecko. jak urodzisz syna, to on tez w końcu będzie szmacił Ciebie a potem swoją zonę - tak jak tatuś. ![]()
![]() |
![]() |
#73 |
Wtajemniczenie
|
Bo to sie dziedziczy potem, takie model rodziny.
Zgodzę się. Ja odeszłam 4 dni temu bo był agresywny ...Przestraszyłam się, że to prawda, ze apetyt rosnie w miare jedzenia. Z mojej strony równiez. Kazde podłe słowo wiąże sie niestety z przesuwaniem tej granicy, i z każda kłótnia jest coraz gorzej.I mozna kochać najmocniej na świecie, to nieprawda, ze jeśli on Cie obraża, to z pewnoscią Cie nie kocha.Problem leży w emocjach i umiejetnosci ich opanowania.U mojego mężczyzny zaburzał to alkohol, u mnie żal do niego. Słów nie można cofnąć, a niektóre ranią za głęboko. Przy kolejnej kłótni ty mu tą s..ę wypomnisz. To prawie pewne. Wiec jeśli możesz przyjąć moja radę- wybaczyłaś, to juz go nie oceniaj, nie wypominaj, badź konsekwentna i nigdy wiecej nie wracaj już do tego tematu. Edytowane przez Ninlil Czas edycji: 2010-07-03 o 20:15 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
Raczkowanie
|
Minęły prawie trzy tygodnie... i o dziwo jest lepiej. O wiele. Wiem, że smutek zniknie i znów zaświeci słońce
![]() Bo w życiu miłość spotyka się nie raz, nie dwa lecz wiele razy. Ja to wiem i w to wierze ![]()
![]() |
#75 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() ![]() ![]() Uśmiech kosztuje mniej niż elektryczność a daje więcej światła Lecz gdy o stan małżeński chodzi sprawdź czy się serce z sercem zgodzi , bo szału jest chwila a żalu cały wiek.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#76 |
Raczkowanie
|
Słuchajcie kochane, po naszej ostatniej kłótni podjęłam decyzję...
Wracam do moich rodziców... Rzucam studia (niestety), ale to dziecko jest najważniejsze... Mam nadzieję, ze dobrze mnie przyjmą. Nie pozwolę się już wyzywać temu debilowi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko nie rzucaj od razu studiów, weź sobie dziekanke na rok, może sie jakoś ułoży i jeszcze je skończysz.
![]() |
![]() |
#78 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() ![]() ![]() Uśmiech kosztuje mniej niż elektryczność a daje więcej światła Lecz gdy o stan małżeński chodzi sprawdź czy się serce z sercem zgodzi , bo szału jest chwila a żalu cały wiek.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#80 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Tak, mój mężczyzna bardzo mnie szanuje. Mimo, że jest cholerykiem i gdy się na coś wkurzy potrafi w coś kopnąc i się nad tym czyms znęcac (chodzi o rzeczy materialne) to ja mogę w czasie tej Jego złości zapytac go o cokolwiek - od razu łagodnieje mu głos. Nigdy mnie nie wyzwał i ma wielki szacunek, poza tym my się nie kłócimy. Nie umiemy się na siebie wkurzac za bardzo w sumie nie za bardzo mamy na co. Wiadomo, jak w każdym związku coś któremuś z nas nie podpasuje, ale zawsze ale to zawsze uzgadniamy wszystko rozmową. Gdyby nazwał mnie suką... już więcej by mnie nie zobaczył. Ale wiem, że on tak by nie potrafił.
![]() |
![]() |
#81 |
Wtajemniczenie
|
Kate - brawo!
![]()
Szczęśliwa od 05.08.2007 ![]() ![]() lexie Generalnie termin wzrokowiec tyczy się tego, że dana osoba się najłatwiej uczy, zapamiętuje materiał wizualny, a nie tego, że musi się patrzeć na gołe panie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
Raczkowanie
|
Szacunek w związku to jedna z podstawowych wartości na którym zdrowy związek będzie budowany. Nie wyobrażam sobie aby mój mężczyzna wyzwał mnie,krzyczał,nie brał mojego zdania pod uwagę bądź ignorował to co mówię
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:28.