![]() |
#61 |
Zakorzenienie
|
Dot.: jaki prezent dla noworodka?
Jak urodzil sie moj synek kolezanka przyniosła mi cukier na oslode zycia
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Zakorzenienie
|
Ale nie każda mama chce używać pieluch typu pampers. Jako prezent bardziej mi się wydaje, że pasują pieluchy eko na przykład. (te za bazie skrobii kukurydzianej) Będą pasowały mamie propampersowej i tej antypampersowej też
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Zadomowienie
|
prezent dla niemowlaka
hej
![]() W niedziele wybieram się do koleżanki która 2 tygodnie temu urodziła synka, co mogłabym mu kupić? Co wam jako mamą wydaje się odpowiednie? zależy mi na czymś praktycznym co będzie używane? Czy może dostałyście od kogoś coś co mogłyście polecić komuś innemu kupić? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: prezent dla niemowlaka
ja dostalam :
- termoopakowanie na butelke. przydawalo mi sie przez kolejne prawie dwa latka. - ciuszki z ktorych berbec szybko wyrasta. -maly kocyk do wozka taki ktory ma wlasna torbe i nic sie z nim nie stanie gdy bedzie lezal pod wozkiem a w chlodniejsze dni przyda sie jak ulal. pewnie dziewczyny dopisza jeszcze mnostwo innych rzeczy
Panie! Daj mi siłę -do akceptowania rzeczy, których nie mogę zmienić, -odwagę do zmiany rzeczy, których nie mogę zaakceptować, -i mądrość, abym ukrył ciała tych, którzy mnie dzisiaj wkurzyli. http://www.suwaczek.pl/cache/2310a7ec99.png |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zalezy tez ile chcesz na to wydac... poczawszy od ubranek , ktorych do wyboru do koloru, moze mate edukacyjna, pozytywke do lozeczka tylko te ost juz zdecydowanie drozsze
![]() |
![]() |
#66 |
Zadomowienie
|
no myślę że tak do 100 zł chciałbym wydać
dzięki za pierwsze pomysły, jak pójdę do sklepu przynajmniej będę wiedzieć za czym się mniej więcej rozglądać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Konto usunięte
|
A przede wszystkim dowiedz sie, czy to co chcesz kupic nie jest juz w posiadaniu Mamy i brzdaca. Po co dublowac
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
Zadomowienie
|
[1=d9dafda22031a08fb930d3c 506630231eeee4640;2017354 2]A przede wszystkim dowiedz sie, czy to co chcesz kupic nie jest juz w posiadaniu Mamy i brzdaca. Po co dublowac
![]() W sumie racje ale myślę że gdybym np. kupiła kocyk a mały miał by już jeden to drugi by nie zaszkodził takie rzeczy się zawsze przydają. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Wtajemniczenie
|
A ja bym kupiła drobiazg dla maluszka i dla... mamy. dostawałam kupe rzeczy dla dzieciaka, a tylko od jednej osoby jakąś duperele dla mnie - książkę (niezwiązaną z macierzyństwem!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ja osobiscie bardziej bym sie ucieszyla z np domowego spa, pachnacego balsamu niz z przydatnego drugiego kocyka ![]() pamietam, ze moj malec dostal duzo za duzo ubranek, polowy lub nawet wiecej nie ubralam mu ani razu tak szybko rosl, tylko 2 czy 3 osoby sprezentowaly ubrania wieksze romiarowo, maluch dostal 3 takie same pozytywki ![]() a ja dzis odwiedzam kolezanke i jej tygodniowa coreczke i mam zamiar im obu dac kupon do sklepu,.na ktory wczesniej wplace okreslona sume pieniedzy ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
Zakorzenienie
|
a moze mate edukacyjna albo palak z zabawkami do wozka i fotelika
moze kilka opakowan wiekszych pampersow i chusteczke nawilzonych tego nigdy nie za wiele ciuszki pewnie przyniosa wszyscy odwiedzajacy wiec odpada moze jakies kosmetyki bo to tez sie szybko zuzywa albo posciel do lozeczka kocyk albo poprostu daj pieniadze a mama kupi sobie to co bedzie uwazala za stosowne a jak nie to zapytaj w prost co by chciala dostac a jeszcze przyszlo mi na mysl lezaczek tylko one troszke drozsze niz 100 sa ale tez sie przydaja no i zabawki interaktywne przydadza sie pozneij jak maluszek bedzie wiekszy ---------- Dopisano o 16:39 ---------- Poprzedni post napisano o 16:31 ---------- wszelkie zabawki sie przyudadza
![]() |
#72 |
Konto usunięte
|
A ja w takich sytuacjach zawsze kupuję coś "na zaś"
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Zakorzenienie
|
W Smyku jest takie cos ze wykupujesz karte podarunkowa, wplacasz na nia jakas kwote min 50 zl i dajesz ja mamie a ona w ciagu 12 m-cy moze sobie pojechac i kupic co bedzie potrzebowala, a wyglada to TAK
Ja o czyms takim nawet nie wiedzialam, ale moj maly dostal taka karte teraz na dzien dziecka od swojej chrzestnej, na ta karte mozna tez samemu wplacac pieniadze i potem cos za ta kwote kupic, bardzo fajna rzecz na prezent i bardzo nas ucieszyla ![]() Wiec albo mozesz cale 100 zl tam wplacic i dac ta karte, albo wplacic 50 zl a za 50 zl cos kupic....jakies ubranko np rozmiar 74 czyli takie juz wieksze + jakies grzechotki i gryzaki, albo jakas zabawke i pampersy Edytowane przez buziaczekk Czas edycji: 2010-06-22 o 21:06 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
Zakorzenienie
|
Butelke whiskey
![]() maly niczego nie oczekuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Zakorzenienie
|
Ale jak mama karmi cycem to nawet jej ta butelka whiskey nie ucieszy, chyba ze dla taty
![]() Edytowane przez buziaczekk Czas edycji: 2010-06-22 o 21:50 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#76 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
Raczkowanie
|
Ja bym wolała coś praktycznego: pieluchy dobrej jakości, np. pampersy (są nawet torty pieluszkowe) lub większe ubranka (od rozm. 74 wzwyż), jak dla mnie to głównie jakieś "exclusive" body i pajace - bardzo dobrej jakości ma Maks&Spencer (mam kilka sztuk z ciuchlandu i nawet po kilku miesiącach prania i używania bawełna jest jak nowa, nie sprana ani zmechacona).
Cieszyłabym się także bardzo z dobrych zabawek: Słoneczko Bright Stars - moje dziecko jeszcze teraz sie nim czasem pobawi, a ma 11 miesięcy, a do 9 miesiąca to był szał po prostu: http://www.patiimaks.pl/Product.aspx...=bright-starts Pan Metka - dzieci uwielbiają metki ![]() http://merlin.pl/Pan-Metka-i-DVD-zab...06,590132.html Miękkia klockowa ciuchcia Smike: http://www.bangla.babyonline.pl/zaba...ciag-p2782.htm Generalnie sprawdzają sie wszelkiego rodzaju zawieszki, zawieszki-pozytywki, które można wszędzie zawiesić - do wózka, pałąka fotelika samochodowego, na łóżeczko. Karuzeli nie polecam kupować, bo te najfajniejsze na pilota są za minimum 160 zł, a dostać np. tak jak ja 2 badziewne plastikowe nakręcane to porażka. Fajne maty edukacyjne też są w cenie od 150 zł. A jeśli znasz dobrze rodziców, to najlepiej zapytaj wprost - może po prostu wolą konkretną rzecz lub kasę. Można też się umówic z kilkoma osobami i razem dać coś droższego, np. - matę Fisher Price, Tiny Love, Bright Stars, - karuzelke Tiny Love "Symfonia w ruchu ZOO" http://www.bangla.babyonline.pl/zaba...elka-p2885.htm - albo leżaczek-bujaczek FP (tylko taki do 18 kg - super sprawa, dopóki dziecko sie nie zacznie przemieszczać, a i potem się przydaje). Edytowane przez arinitti Czas edycji: 2010-06-24 o 02:47 Powód: błąd |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 |
Zadomowienie
|
ja dostalam taka mase gipsowa w ktorej moglam odbic stopke lub raczke maluszka. To byl najpiekniejszy prezent!
![]() ![]() no i duzo dostalam ciuszkow kocykow, pampersow itp itd ale tamten prezent najbardziej mnie ucieszyl ![]()
![]() |
#79 |
Zakorzenienie
|
ja też polecam najpierw spytać się młodej mamy czego jeszcze nie ma - bo później niektóre rzeczy tylko leżą...
ale zawsze możesz kupić ciuszki - ale już nie malutkie dla niemowlaka tylko dla półrocznego/rocznego dziecka ![]() ja zawsze wszystkim mówię (jak się mnie pytają co mają kupić) by kupowali dla mojej dwu-letniej córeczki ciuszki dla 3/4 latka - wykorzystam je później, jak nadchodzi odpowiednia pora tylko wyciągam ciuchy z szafy i sprawdzam czego mi brakuje. ![]() Jakbym dostała coś takiego akurat, to tylko zazwyczaj zawala w szafie bo ma mnóstwo ciuszków na teraz. To jest dla mnie odciążeniem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#80 |
Konto usunięte
|
Oj tak, ja teraz mam więcej ciuszków na półroczne/roczne dziecko, niż na młodsze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 |
Zakorzenienie
|
iffonka7 to pochwal sie co wkoncu wybralas i kupilas
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Jeśli nie ma się czasu robić samemu, można też kupić, ale chyba najlepszy prezent na narodziny dziecka to tort wykonany własnoręcznie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
Przyczajenie
|
Moim zdaniem jednym z ciekawszych prezentów jest ramka na zdjęcia wraz z odciskami stópki i rączki (wykonuje się samemu).
Super pamiątka a cena nie za duża bo około 60 zł. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#84 |
Przyczajenie
|
Nieopłacona reklama
Edytowane przez Rzabba Czas edycji: 2010-10-02 o 13:34 Powód: nieopłacona reklama |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 |
Raczkowanie
|
pluszaki - absolutnie NIE, nie dawałam małej nawet dotknąć, kojarzą mi się z kurzem i bakteriami
![]() na TAK: jakieś praktyczne ubranka, nie zabawne body z głupawymi nadrukami, a bawełniane, gładkie, z wyższej półki, pieluchy największą radość sprawił mi prezent od siostry - ręcznie wykonana kartka z piękną dedykacją, witająca na świecie siostrzenicę hmm... tak naprawdę wszystko, czego potrzebowałam, kupiłam sama, jeśli chcecie sprawić przyjemność rodzicom, podarujcie jakiś album, ramkę, kartkę i góra jeden, praktyczny kaftanik czy body.
![]() ![]() Edytowane przez wodzienka Czas edycji: 2010-10-13 o 12:51 Powód: literówka :) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
Konto usunięte
|
Jeśli jeszcze raz przeczytam reklamę tortów pampersowych, to mnie szlag trafi
![]() A co do pluszaków, to nie zgadzam się, że won. Pewnie, stosy całe niepotrzebne, ale ja właśnie muszę córce kupić coś do przytulania przy zasypianiu, bo mam super mięciutkiego królika, ale z brzęczydełkiem w środku, mam kota na dłoń takiego, ale to nieduże jest, i okrągłą miękką piłkę-kota z ogonkiem. Można prać ![]() A czemu zabawne body odpadają? Mała dostała z napisem: mam fajną matkę chrzestną ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22644329]Jeśli jeszcze raz przeczytam reklamę tortów pampersowych, to mnie szlag trafi
![]() A co do pluszaków, to nie zgadzam się, że won. Pewnie, stosy całe niepotrzebne, ale ja właśnie muszę córce kupić coś do przytulania przy zasypianiu, bo mam super mięciutkiego królika, ale z brzęczydełkiem w środku, mam kota na dłoń takiego, ale to nieduże jest, i okrągłą miękką piłkę-kota z ogonkiem. Można prać ![]() A czemu zabawne body odpadają? Mała dostała z napisem: mam fajną matkę chrzestną ![]() ![]() Ad.2. A pluszaki sama wolałabym kupować i wybierać niż dostawać ![]() ![]() Ad.3. Akurat sensowne wygodne body z fajnym obrazkiem czy napisem jest ok, ale jak ktoś przychodzi w odwiedziny 3 miesiące po porodzie np. załóżmy w listopadzie i przynosi falbaniastą sukienkę na ramiączkach rozmiar 56 to co to za prezent ![]() Ostatnio koleżanka przychodząc w odwiedziny do mnie kupiła dla małej worek chrupek kukurydzianych i bobofruty ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#88 |
Raczkowanie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22644329]Jeśli jeszcze raz przeczytam reklamę tortów pampersowych, to mnie szlag trafi
![]() hehe, dokładnie, poza tym ta estetyka w ogóle do mnie nie przemawia ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;22644329]A czemu zabawne body odpadają? [/QUOTE] Czemu? bo kojarzą mi się z oklejaniem samochodów śmiesznymi naklejkami, z robieniem z dziecka gadżetu. Ale to oczywiście moje zdanie i mój wybór, że mnie takie rzeczy nie kręcą. Wiecie, mnie to by zaimponowało, jakby taki 16-latek sam sobie kupił i nosił koszulkę z napisem "Kocham mamę" albo "Mój tata jest super"... ach... ![]() Natomiast, wybaczcie, ale tekstów typu "Uwaga, puściłem bąka!" nie toleruje i uważam za czystą głupotę, robienie z dziecka pajaca
![]() |
#89 |
Rozeznanie
|
pampersy, czy jako tort czy tak to dla mnie pomyłka, no chyba ze wiemy ze danej rodzinie sie nie przelewa ale to i tak kiepski pomysł. paczka zniknie szybko i szybko sie o takim prezencie zapomni. podobnie z kosmetykami - tyle ze tu jeszcze wchodzi w grę możliwość uczulenia dziecka. Dobry prezent to taki ze jak go bedziemy uzywać to bedziemy pamietać że to od cioci Zosi lub wujka Andrzeja itp.
polecam: kocyk - tego nigdy nie ma mało ręczniczek -rożek album na zdjęcia ramka na zdjęcia jeśli już ubranko - to najlepiej 'na wyrost' grzechotka - taki tradycyjny kształt najlepszy dla malucha książka do uzupełniania typu 'pierwszy rok życia'
![]() |
![]() |
#90 |
Konto usunięte
|
I tym sposobem mam kilkanaście grzechotek, którymi moje dziecko praktycznie się nie bawi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:39.