Jakie kupujecie dla Maluszka ... - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-07-19, 20:32   #61
Salomea1
Zadomowienie

Dot.: Jakie kupujecie dla Maluszka ...

specialle - jeśli mogę sie wtrącić to nie używaj kołyski do spania bo bedziesz miała potem straszny problem z usypianiem dzidzi, gdyz będzie nauczona spać podczas bujania. Lepiej od razu spać w łóżeczku.

Rozki 2 szt też uważam za neipotzrebne. Moja córa spała w rożku 2 tyg, potem służył za kołderkę.

Prześcieradła to 3 proponuję od razu wziać, bo jak dziecko Ci się zleje to nie będziesz się stresować, ze juz teraz tzreba zrobic pranie, bo zawsze bedziesz miała czyste przescieradło w szafie.

Co do produktów BabbyOno - odradzam kupowanie ich nożyczek do paznokci, o wiele wygodniejsze i łatwiesze w obsłudze są nożyczki Canpola. (sama wywaliłam 2 szt BabyOno, po jedokrotym użyciu)

ręczniki - najlepiej takie 2 szt - 100x100, ewentualnie jeden 80x80 (jeśli dzidzia bedzie mała).

kosmetyki - na początek polecam Oilatum do kąpieli, a potem Hipp

I jeszcze warto przy hurtowych zakupach kupic Fridę, marimer lub cos w tym stylu do oczyszczania noska. Zwykła gruszka się nie sprawdza.
Salomea1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-20, 14:14   #62
specialle
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Salomea1 Pokaż wiadomość
specialle - jeśli mogę sie wtrącić to nie używaj kołyski do spania bo bedziesz miała potem straszny problem z usypianiem dzidzi, gdyz będzie nauczona spać podczas bujania. Lepiej od razu spać w łóżeczku.

Rozki 2 szt też uważam za neipotzrebne. Moja córa spała w rożku 2 tyg, potem służył za kołderkę.

Prześcieradła to 3 proponuję od razu wziać, bo jak dziecko Ci się zleje to nie będziesz się stresować, ze juz teraz tzreba zrobic pranie, bo zawsze bedziesz miała czyste przescieradło w szafie.

Co do produktów BabbyOno - odradzam kupowanie ich nożyczek do paznokci, o wiele wygodniejsze i łatwiesze w obsłudze są nożyczki Canpola. (sama wywaliłam 2 szt BabyOno, po jedokrotym użyciu)

ręczniki - najlepiej takie 2 szt - 100x100, ewentualnie jeden 80x80 (jeśli dzidzia bedzie mała).

kosmetyki - na początek polecam Oilatum do kąpieli, a potem Hipp

I jeszcze warto przy hurtowych zakupach kupic Fridę, marimer lub cos w tym stylu do oczyszczania noska. Zwykła gruszka się nie sprawdza.

Dziekuje za rade. Wiem ze dziecka nie mozna uczyc kolysania dlatego ja bede te kolyske stosowac jako lozeczko gdyz ma mozliwosc blokady tak, ze stoi nieruchomo
specialle jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-03, 14:59   #63
modro
Rozeznanie

Po miesiącu bycia mamą (moja Mała się pospieszyła stwierdzam, że:
  1. laktator baby ono ręczny jest BEZNADZIEJNY, nic nie ciągnie, strata kasy i nerwów
  2. laktator elektryczny medeli był ok, ale po 2 tygodniach zmulił się silniczek i cholera przestała ciągnąć
  3. ubranka najmniejsze miałam w rozmiarze 56 - wszystkie za duże, musiałam dokupić w rozmiarze 50 kilka sztuk
  4. wkładki laktacyjne najlepsze dla mnie są z belli, duże opakowanie, w miarę cienkie (nie widać tak jak się wloży dopasowaną bluzkę), fajnie chłoną, ja używam tylko tych, avent przy nich się chowa
  5. butelki tt - za pękate, mleko do końca nie ścieka, kupiłam bardziej klasyczne,węższe, dla mnie są wygodniejsze
  6. do kąpieli faktycznie sprawdza się oilatum, nie potrzeba dodatkowo mydła ani oliwki, a dziecko ma ładnie nawilżona skórę
  7. u mnie sprawdza się rożek, mimo że upłynął juz miesiąc dziecko nadal lubi w nim spać, teraz już za późno, ale przy drugim dziecku na pewno będę miała więcej niż jeden
  8. porażką są pajace i inne wdzianka zapinane na plecach, wyrzuciłam wszystkie
  9. do pupy tylko bepanten, żadne chusteczki (chyba że na spacerze), w domu tylko przegotowana ciepła woda do wymycia przy zmianie pieluszki
  10. w ogóle nie używam i nie będę stojaka do wanienki, musze wyrzucić
  11. pieluchy raczej tylko huggis newborn rozmiar 1 , pampersy new baby wg mnie są gorsze
To tak na szybko moje pstrzeżenia. Zmykam, bo dziecko woła...

---------- Dopisano o 15:59 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ----------

aha, zapomniałam - frida, niezastąpiona po prostu

modro jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości