![]() |
#61 |
Raczkowanie
|
Dot.: Cel: 5kg do 1.08! Bikini czeka ;) MŻ WR!
Jasne!
![]() Witamy. Ja na razie jestem po brzuszkach i w trakcie śniadania, tradycyjnie ciemny chleb+twarożek utarty z warzywami (uzależniłam się od tego ![]() Wczoraj wypiłam połowę półtora litrowej butelki wody i jestem z siebie dumna. Normalnie tyle przez tydzień nie wypijam. Dzisiaj wypiję drugą połowę, a od jutra postaram się pić całą butelkę. Dzisiaj trzy godziny na rowerze planuję. No i ledwo wyrabiam z zakwasami, ale mam wielkie chęci, więc dam radę.
![]() |
#62 |
Zadomowienie
|
Witajcie dziewczyny
![]() To i mnie przyjmijcie do swej grupy wsparcia ![]() W sumie to mi nie zależy na utracie kilogramów tylko zrzuceniu tłuszczyku, jak przy okazji troszkę mięśni mi przybędzie to narzekać nie będę ![]() ![]() Planuję się zdrowo odżywiać (a przynajmniej zdrowiej), no i pić te 2l wody bo z tym to u mnie ciężko bywa (teraz piję białą herbatkę, czerwonej/zielonej nie chciało mi się parzyć a tą mam w torebkach ![]() Zamierzam też ćwiczyć - wczoraj byłam na rowerku (prawie godzinka jak na pierwszą wycieczkę w tym roku to nie jest źle), dziś sobie ćwiczyłam 8min ABS (motywacja typu: "jak poćwiczymy, to się dopiszemy do wątku, nie na odwrót"), ale na razie pomyślę o czymś innym bo to jest dla mnie za ciężkie (a przynajmniej dla mojej szyi, nie potrafię jej nie obciążać ![]() Tak więc będę jeździć na rowerze, na rolkach, skakankę jeszcze posiadam( może trochę nad kondycją popracuję?), miałam gdzieś hula-hop, tylko muszę je odnaleźć, jeśli jeszcze jest to w piwnicy lub na działce, a tam jest duuużo rupieci ![]() ![]() ![]() I jeśli uda mi się ładny plan ułożyć na studiach po wakacjach to bym się chętnie zapisała na jakieś tai chi czy inne takie (sztuki walki mi się marzą jakieś ![]() Jeśli wytrwam w mych postanowieniach to z pewnością uda mi się schudnąć! ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Raczkowanie
|
Witaj.
![]() U mnie też właśnie ciężko z tą wodą, ale uczę się ją pić w odpowiednich ilościach. Natomiast czerwoną herbatę piję litrami. ![]() Możesz robić te ruchy z wyimaginowanym hula hopem przecież. Ja tutaj też nie mam, a do domu prawie 300 km, więc kręcę bez. ![]() Masz rację nie zaczynaj od A6W, najpierw trzeba się tłuszczyku pozbyć, a potem rzeźbić ciało. ![]()
![]() |
#64 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja nigdy nie umiałam kręcić hula-hopem więc planuję najpierw je znaleźć i się nauczyć, tak więc takie kręcenie na sucho odpada ![]() A jak chodzi o te ćwiczenia, to nie muszą być odchudzające, tylko żeby cośtam poćwiczyć dodatkowo, wzmocnić mięśnie i tak ogólnie jakośtam pozytywnie wpłynąć na sylwetkę. Moje mięśnie są w kiepskim stanie, więc przy okazji nad nimi mogę popracować, a że efekt będzie widoczny dopiero jak się pozbędę tłuszczyku - nic to, poczekam ![]() Chętnie bym chodziła na basen, ale muszę się najpierw nauczyć pływać ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Raczkowanie
|
Ja nie piję smakowej, staram się nauczyć pić zwykłą. Na razie gazowaną, jak wrócę do domu przerzucę się na niegazowaną.
![]() Też mam słabe mięśnie, brzucha i ud szczególnie, więc staram się je wyćwiczyć. Co do basenu: pływam półtorej godziny/dwie bez przerwy, naprawdę pomaga.. i zero wysiłku.
![]() |
#66 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dziś póki co 50 przysiadów ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Raczkowanie
|
Biorąc pod uwagę, że na boczki polecają właśnie takie kręcenie, to podejrzewam, że to też dużo daje. Jest przecież takie ćwiczenie, raz w jedną się kręci, raz w drugą stronę.
a wiesz, że truskawki są bardzo dobre na odchudzanie? ![]() ja na razie jestem po brzuszkach i półgodzinnym rowerku. nie dam rady naraz przejechać trzech godzin, nie ze względu na zmęczenie, ale na nudę. Na normalnym rowerze to szybko mija, a na stacjonarnym się dłuży. Piję czerwoną herbatę, skończyłam pić tą butelkę wody na rowerze i jestem z siebie zadowolona. Dziś na obiad naleśniki. Z dżemem zjem, bo u babci jest taki domowy bez chemii i cukru.
![]() |
#68 |
Raczkowanie
|
a ja dziś na obiad kotlety sojowe i sałatka warzywna
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Przyczajenie
|
ja dzisiaj zjadłam miseczkę muesli a na drugie pół grahamki i 1,5 jajka. było hulahop i przysiady. a teraz zabieram się za obiad- pierś kurczaka pieczona w folii z kalafiorem. mmniam
![]() wieczorkiem pojeżdżę z godzinkę na rowerze i będzie gites ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Raczkowanie
|
Nie wiem czy byłabym w stanie kiedykolwiek przełknąć coś sojowego.
![]()
![]() |
#71 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 |
Raczkowanie
|
Szczerze to muszę się przyznać, że jadłam pierwszy raz!!!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez agusiaaa1989 Czas edycji: 2010-06-28 o 14:45 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
Raczkowanie
|
hmm... no to może ja je źle przygotowałam
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#76 |
Raczkowanie
|
No ale ile gotujesz
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 |
Raczkowanie
|
no to nie wiem
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
Raczkowanie
|
a ja uwielbiam czerwona herbate <mniam> pycha jest!
![]() a co do kotletów sojowych to ja też bym je wyrzuciła, bo są dla mnie okropne ![]() ![]() ja dziś byłam na działce 2h zająć się troszkę zarośniętymi warzywami (mam nadzieje ze jakieś kalorie spaliłam) ![]() ![]() ![]()
Wyznacz sobie cel i konsekwentnie go realizuj...bez wymówek, wtedy coś osiągniesz ![]() walczę o swoje ciało i przeciwko swojemu leniustwu! obecnie - 80kg ![]() ![]() ![]() cel I - 75kg ![]() cel II - 70 kg dalej zobaczymy marzenie 60kg ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#80 |
Zakorzenienie
|
Nie chcę zapeszać, ale ograniczenie jedzenia mi wychodzi bardzo dobrze... Gorzej z coca-colą i kawą...
![]()
![]() |
![]() |
#81 |
Raczkowanie
|
powoli powoli i się przestawicie:P ja dzisiaj zjadłam już 4 posiłki i tego 5 już chyba nie wcisnę, chyba że jak wrócę z wycieczki rowerowej... co do coca-coli to polecam colę light
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Truskawki zawierają enzymy, które spalają tłuszcz i szybko przygotowują organizm do trawienia. Zawierają w sobie dużo witamin, zwłaszcza witaminę C. Te owoce zawierają także błonnik, wapń, magnez, pektyny, sole mineralne. Aby truskawki zaczęły działać i odchudzać należy je jeść przed posiłkiem. Ponadto można dzięki nim pozbyć się nadmiaru cholesterolu, ułatwić spalanie tłuszczu, regulują przemianę materii a także szybciej trawią białka. Truskawki tak, jednak nigdy w życiu nie zjem jogurtu truskawkowego, mimo tego, że je uwielbiałam, ale informacja, że barwniki do czerwonych/różowych jogurtów są robione z pokruszonych robaków, skutecznie mnie do tego zniechęciła. Terazjem jogurty białe, albo o zabarwieniu niezbliżonym do czerwieni. :P Szczerze to nie wiem czym się różni czerwona herbata od zielonej. Musiałabyś popytać kogoś bardziej zorientowanego, w każdym razie z wielu źródeł dowiedziałam się, że czerwona jednak lepiej działa na odchudzanie, ponieważ ułatwia zrzucenie zbędnych kilogramów. Pobudza wydzielanie soków trawiennych, usprawnia pracę jelit, a także przyspiesza spalanie tłuszczów. Ja piję tę grejpfrutową lub cytrynową. Szczerze też mogłabym nic nie jeść w wakacje, ale to zły sposób na chudnięcie. Po co sobie metabolizm rozwalać? :P Dlatego się zmuszam. Cytat:
![]() ząb w pepsi czy coli (nie pamiętam) light na lekcji przyrody w podstawówce rozłożył się w 24 godziny. ![]() już lepiej nie pić nic. wcisnęłam w siebie jednego naleśnika w ramach dwóch posiłków, czuję się pełna i zaczęłam kolejną butelkę wody. ![]() odbębniłam też godzinę na rowerze, jeszcze tylko dwie.
![]() |
![]() |
#84 |
Zakorzenienie
|
Kurcze, a ja nie mogę się zmobilizować żeby poćwiczyć na orbitreku...
![]()
![]() |
![]() |
#85 |
Raczkowanie
|
ja się właśnie zmobilizowałam na kolejne pół godzinki na rowerze, także spadam chwilowo.
![]()
![]() |
#86 |
Raczkowanie
|
[QUOTE=Essali;20323298][I]Truskawki są krzyżówką poziomek amerykańskich. Są to owoce bardzo smaczne, zdrowe a ponadto odchudzają. Ludzie uwielbiają truskawki w przeróżnych postaciach: z bitą śmietaną, z cukrem, w kompotach, ponieważ są znakomite.
Truskawki zawierają enzymy, które spalają tłuszcz i szybko przygotowują organizm do trawienia. Zawierają w sobie dużo witamin, zwłaszcza witaminę C. Te owoce zawierają także błonnik, wapń, magnez, pektyny, sole mineralne. Aby truskawki zaczęły działać i odchudzać należy je jeść przed posiłkiem. Ponadto można dzięki nim pozbyć się nadmiaru cholesterolu, ułatwić spalanie tłuszczu, regulują przemianę materii a także szybciej trawią białka. ehh ![]() ![]() ![]()
![]() |
#87 |
Raczkowanie
|
Essali tylko że lepiej jest napić się pepsi/coli light jeśli ktoś się nie może opanować niż pić zwykła:P ja nie mówie o 5 litrach dziennie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#88 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
wolałabym pić zwykłą i dostarczyć więcej kalorii. ![]() zresztą zawsze zostają soki z warzyw/owoców, np. w Kauflandzie można kupić taką buteleczkę, codziennie świeża dostawa.
![]() |
![]() |
#89 |
Raczkowanie
|
ale zwykła pepsi ma więcej cukru
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny 13km. na orbitreku za mną
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:38.