Proszę pomóżcie! Zaraz zwariuję - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-06-25, 19:49   #61
Belldandy1
Rozeznanie

Dot.: Proszę pomóżcie! Zaraz zwariuję

Jeśli chcesz dać mu nauczkę to terasz Ty wyłącz telefon i jutro nie włączaj... ale to już Twój wybór, zależy co chcesz osiągnąć. Ja kiedyś też miałam taką sytuacje, Tż sie zdenerwował i wyłączył tel na kilka godzin, ja jak durna wydzwaniałam, a potem włączył i jakby nic się nie stało, to ja też wyłączyłam, nie na kilka godzin ale kilkanaście to Tż zrozumiał jak się czułam i już tak nie robi
On się nie zabiję, bo samobójcy o tym nie mówią!
Kiedyś gdy byłam młoda i głupia byłam z takim jednym co mnie szantażował np. jak się z nim sie spotkam to się powiesi, masakra, a to był świr po prostu...
Belldandy1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-25, 19:51   #62
201712190924
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez visionAM Pokaż wiadomość
Na prawdę powielasz głupie stereotypy i niepotrzebnie generalizujesz.
Ja znam przypadki osób, które i bez kieliszka wódki pożegnały się z tym światem...
Różnie bywa, każdy jest inny, nie ma sensu wszystkich wkładać do jednego wora

Nie chodzi mi o to, że wszyscy wołają o pomoc, ale, żeby tego nie ignorować, bo to się baaardzo często źle kończy.
też znam przypadki takich osób odpowiadałam tylko na post, w którym mroja pisała, że ludzie mówią, że chcą sie zabic, a nie mają odwagi, a samobójcom jej zdaniem odwagi nie brakuje. A każdy przypadek jest inny. Chcialam tylko powiedziec, że zdecydowanej wiekszosci nie motywuje wielka odwaga, tylko lęk i bezradnosc. a żeby przezwycięzyc strach często sięgają po alkohol "na odwage". Ale może faktycznie przesadziłam

---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ----------

Cytat:
Napisane przez Belldandy1 Pokaż wiadomość
Jeśli chcesz dać mu nauczkę to terasz Ty wyłącz telefon i jutro nie włączaj... ale to już Twój wybór, zależy co chcesz osiągnąć.
dziecinada moim zdaniem

Edytowane przez 201712190924
Czas edycji: 2010-06-25 o 19:54
201712190924 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-25, 19:54   #63
Belldandy1
Rozeznanie

no właśnie Twoim zdaniem
w moim przypadku podziałało, TY może nie miałaś takiego problemu więc nie wiesz o co w tym wszystkich chodzi??
Stary 2010-06-25, 19:57   #64
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Belldandy1 Pokaż wiadomość
no właśnie Twoim zdaniem
w moim przypadku podziałało, TY może nie miałaś takiego problemu więc nie wiesz o co w tym wszystkich chodzi??
ale to taki 'zimny chów' chłopaka Ty mi tak to ja też ! a się naucz, cholero jedna !

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-25, 20:00   #65
Adrenalina88
Raczkowanie

Nie mam pojęcia naprawdę co teraz zrobić i jak się zachować.
Na pewno pierwsza się nie odezwę. Obiecał mnie jutro zawieść na uczelnię na egzamin, studiuję zaocznie kilkadziesiąt km od domu a nie mam własnego auta (pożyczam od taty, którego jutro nie ma), nawet nie liczę na to że się z tego wywiąże po takiej akcji.
Jestem totalnie... zawiedziona?

Giginthesky - widzę że masz naprawdę duży bagaż doświadczeń. Bardzo mi przykro, że tak Cię życie potraktowało.
Stary 2010-06-25, 20:07   #66
Belldandy1
Rozeznanie

Komuś może to wydawać się głupie... dla mnie też to było póki tego nie zrobiłam
Martwiłam się jak cholera bo to był wieczór, wyobrażałam sobie niestworzone rzeczy (czasami tak mam), nie spałam do rana a on po prostu nie zdawał sobie sprawy jak ja się czuję. Gdy poczuł się tak jak ja, zrozumiał...
Łatwo jest wyobrazić sobie jakąś sytuacje i dawać rady i wyrażać swoje opinie....
Gorzej gdy ta sytuacja dotyczy Nas samych......
Stary 2010-06-25, 20:25   #67
czarna1985
Raczkowanie

Ochłoń i na zimno przemyśl to co zrobił bo zachował się jak gówniarz a nie dorosły facet!!!
Stary 2010-06-25, 22:53   #68
syklamen
Zakorzenienie

Lokalizacja: Magiczna kraina Narnia, gdzieś na Latarnianym Pustkowiu...:)

No to ładnie sobie chłopak zagrał na Twoich uczuciach...
Ty od zmysłów odchodzisz, wydzwaniasz po 100 razy, jedziesz do niego...a on po prostu sobie focha strzelił...?
I wogóle te gadki o samobójstwie to zagrywka poniżej pasa...powinien pójść do specjalisty, bo bez urazy ale potrzebuje pomocy z takim zachowaniem. Nie można wykorzystywać argumentu samobójstwa, do jakiejś zabawy na emocjach...i to osoby, którą się 'podobno' kocha

Bo autorka się bała, żeby chłopak sobie czegoś nie zrobił
Stary 2010-06-26, 00:21   #69
malaDarunia
Wtajemniczenie

Send a message via Skype™ to malaDarunia

on się zachowuje jakby chciał zakończyć z Tobą znajomość. ja to tak odbieram...
Stary 2010-06-26, 01:17   #70
Adrenalina88
Raczkowanie

Napisał do mnie.. że przeprasza. ze zachował się jak idiota i zapytał czy możemy sie jutro spotkać, bo chce wytłumaczyć swoje zachowanie.
Stary 2010-06-26, 01:30   #71
niutka1
Wtajemniczenie

no to ok, jak masz ochotę to się spotkajcie, tylko pamiętaj- to on ma sie tłumaczyć i to powinno byc jakies sensowne wytłumaczenie
31.12.2014 : 54cm podcinane wiele razy, CEL: 69cm..
zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm.
niutka1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-26, 02:38   #72
Samantha7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez giginthesky Pokaż wiadomość
Uważasz, że depresję powodują tylko jakieś "braki" w partnerze? Autorka napisała, że jej chłopak miał cięzkie dzieciństwo i poważne problemy, a ty dopatrujesz się w tym tego, że oczekuje więcej od swojej dziewczyny Nie mówię, że tak nie jest, ale wbrew pozorom życie w związku nie sprawia, że wszystko kręci się wokół partnera, są jeszcze inne problemy.

Nie chcę wychodzić na wielką obrończynię faceta, ale uważam, że przesadzasz. Są takie momenty w związku, że partner wspiera nas finansowo itd. Autorka wcale nie napisała, że facet wyłudza od niej pieniądze. Wręcz jak dla mnie zabrzmiało to tak, że daje mu te pieniądze, bo nie może już patrzeć jak on o siebie nie dba (z powodu depresji, a nie lenistwa!!!!)

Moim zdaniem najlepsze, co możesz zrobić, to namówić go na wizytę u psychiatry. Facet wykazuje poważne myśli (a może i nawet plany) samobójcze, więc jest dużym zagrożeniem dla samego siebie, dlatego powinien porozmawiać ze specjalistą. Być może potrzebne będą leki i terapia.

Trzymam kciuki, żeby "zguba" się znalazła. trzymaj sie
Bardzo madre slowa. Jesli ktos ma czeste mysli samobojcze to jest znak, ze bardzo prawdopodobne , ze to zrobi. Psychiatra, leki, terapia. I jest tak, ze osoba z depresja bardzo chce by sie nad nia uzalac bo potrzebuje wsparcia, zainteresowania od srodowiska a najwazniejsze partnera zyciowego. A slowa "przesadzasz" sa nie na miejscu. Bez paniki, histerii trzeba zareagowac stanowczo i w tym wypadku jesli on ma takie problemy to radze Tobie zebys tym razem Ty nie zrobila focha ,ale porozmawiala. Moze on wlasnie oczekuje, ze jak mama (skoro jej nie mial takiej prawdziwej) zaprowadzisz go do lekarza. Temat jest bardzo delikatny.
Dobrze ze sie znalazl.

Edytowane przez Samantha7
Czas edycji: 2010-06-26 o 03:17
Samantha7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-26, 03:55   #73
manuela
Przyczajenie

hmm.. nie czytałam 2-giej strony ale coś napiszę.
znam takie sytuacje, takie zachowania.
poczytaj sobie o DDA
mogę podrzucić linki do mocnych artykulów (o ile się nie cykasz.. ), ktore mnie samej wiele rozjasniły (razej ich nie znasz) i pomogły bardzo.
przyda się przede wszystkim Tobie
a jeśli Twój chłopak będzie chciał zmienić swoje życie to też skorzysta.
pozdr i nie zapominaj o sobie w tym wszystkim
manuela jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-26, 08:49   #74
gg22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Adrenalina88 Pokaż wiadomość
Awia, Agusia - dziękuję. To nie jest typ faceta, który robi "na złość", zawsze wszystko szczerze do bólu, bez podchodów. Wiem - histeryzuję, ale nie znam drugiego człowieka, któremu by tak życie dało w d*pę, co najgorsze problemy wciąż narastają.

Oczywiście biorę pod uwagę ewentualność o której mówicie, chciałabym żeby to było tylko to, ale jako kochająca kobieta oczywiście zamartwiam się jak szalona.
Cytat:
Napisał do mnie.. że przeprasza. ze zachował się jak idiota i zapytał czy możemy sie jutro spotkać, bo chce wytłumaczyć swoje zachowanie.
spotkaj się z nim skoro poprosił, ludziom trzeba dać okazję żeby się wyłumaczyli skoro chcą, ale nie wolno im pobłażac. nie mówie żeby cisnąć i rozpamiętywac, ale konstruktywnie o tym porozmawiać.

co do Twojego stwierdzenia że życie daje mu w duoe itd. ze ma ciezko i nie znasz drugiego człowieka który tak by miał. hmmmm podniosło mi się ciśnienie....każdy ma w życiu problemu, każdy dostaje w dupe, jest ciężko itd. ale to nie są arumenty żeby użalać się nad soba glaskać i pogłowie i mówic o ja/ o ty biedny....
mam wrażenie że go głaszczesz po glowie, bo mial ciazkie zycie, teraz tez lekko nie ma i jeszcze mowi o samobojstwie...Ty go nie wspierasz tylko sie nad nim uzalasz! on powinien pdoniesc sie z kolan i wziasc zycie w swoje rece, Ty powinnas mu w tym ewentualnie pomoc, ale nie starac sie nie wiem hm... ulepszac jego zycie, rozjasniac je? (mam tu na mysli m.in. dawania mu kasy. nie twierdze ze nie mozna facetowi czegostam kupic, dac mu kasy jesli mu brakuje, ale cholera! ma rece niech idzie zapracowac!!!!)
z przerażeniem czytałam to co pisałaś. niggdy nie jest tak ze z pozoru podobne przypadki musza skonczyc sie tak samo, ale... mialam 17lat, gowno o zyciu wiedzialam. mialam chlopaka, kochalismy sie, wydawalo mi sie ze bedziemy szczesliwi. 2,5roku razem, plany na przyszlosc. czuly,kochajacy, dojrzaly( 22l.) myslacy o mnie, o rodzinie, zwariowany na punkcie swojej malej siostry, opiekujacy sie mama,bo ojciec zmarl.i co? mial po mnie przyjsc po szkole, mielismy plany....i sie powiesil....
zycie tez go doswiadczylo, kilka razy mowil o samobojstwie, ale balam sie tego, tlumaczylam mu ale podwiadomie uciekalam od tego wlasnie ze strachu, zaczal miec depresje, raz prace mial, raz ja tracil, nie mial wizji przyszlsoci, z braku kasy musial zrezygnowac ze studiow. wydawalo mu sie ze juz go nic w zyciu nie czeka, przezywal strasznie smierc ojca....gasl z dnia na dzien, a ja nie widzialam co robic. probowalam, dopingowalam, rozmawialam, wsciekalam sie, plakalam, pomagalam. i stracilam......
z perspektywy 7lat uwazam ze ze nie mozna takeigo czlowieka zostawic samemu sobie, ale nie mozna tez za niego zyc. trzeba dopinogowac, ale nie "wyciagac mu robote z rak", pomagac w nadmiarze bo to nic nie da.
gg22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-26, 09:39   #75
malaDarunia
Wtajemniczenie

Send a message via Skype™ to malaDarunia

Cytat:
Napisane przez manuela Pokaż wiadomość
hmm.. nie czytałam 2-giej strony ale coś napiszę.
znam takie sytuacje, takie zachowania.
poczytaj sobie o DDA
mogę podrzucić linki do mocnych artykulów (o ile się nie cykasz.. ), ktore mnie samej wiele rozjasniły (razej ich nie znasz) i pomogły bardzo.
przyda się przede wszystkim Tobie
a jeśli Twój chłopak będzie chciał zmienić swoje życie to też skorzysta.
pozdr i nie zapominaj o sobie w tym wszystkim
hej! mi możesz podrzucić
Stary 2010-06-26, 09:59   #76
201712190924
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez gg22 Pokaż wiadomość
mialam 17lat, gowno o zyciu wiedzialam. mialam chlopaka, kochalismy sie, wydawalo mi sie ze bedziemy szczesliwi. 2,5roku razem, plany na przyszlosc. czuly,kochajacy, dojrzaly( 22l.) myslacy o mnie, o rodzinie, zwariowany na punkcie swojej malej siostry, opiekujacy sie mama,bo ojciec zmarl.i co? mial po mnie przyjsc po szkole, mielismy plany....i sie powiesil....
zycie tez go doswiadczylo, kilka razy mowil o samobojstwie, ale balam sie tego, tlumaczylam mu ale podwiadomie uciekalam od tego wlasnie ze strachu, zaczal miec depresje, raz prace mial, raz ja tracil, nie mial wizji przyszlsoci, z braku kasy musial zrezygnowac ze studiow. wydawalo mu sie ze juz go nic w zyciu nie czeka, przezywal strasznie smierc ojca....gasl z dnia na dzien, a ja nie widzialam co robic. probowalam, dopingowalam, rozmawialam, wsciekalam sie, plakalam, pomagalam. i stracilam......
z perspektywy 7lat uwazam ze ze nie mozna takeigo czlowieka zostawic samemu sobie, ale nie mozna tez za niego zyc. trzeba dopinogowac, ale nie "wyciagac mu robote z rak", pomagac w nadmiarze bo to nic nie da.
współczuje, straszna historia
201712190924 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-26, 11:42   #77
krooolewna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lexie Pokaż wiadomość
Dokładnie... Powtarzanie tego sloganu jest wyjątkowo szkodliwe, bo wtedy buduje się przekonanie, że jak ktoś mówi, to można machnąć ręką - tylko zwraca na siebie uwagę.
Tylko że ten slogan jest ciągle oparty przykładami nawet w przypadku autorki.Pozdrawiam

Zresztą mówiłam wiele w swojej wypowiedzi,ale niektórzy jak zwykle musieli się jednego uczepić.
Nie mówiłam o tym,że facet oszukuje,że ma depresję,a powiedziałam,że nie ona powinna leczyć jego depresję tylko specjalista.
Poza tym znacie coś takiego jak pocieszenie?Bo widzę,że niekoniecznie.Dziewczyna 1000 razy do gościa wydzwania,nie ma go w domu,a on ma do domu od niej 20minut czy lepiej Ją pocieszać czy gadać tak na pewno się zabije,wtedy to jej się niewiele pomoże,bo sama może paść na zawał.
Jak widać intuicja mnie w tym przypadku nie zawiodła,więc nie wiem po co ta dalsza rozmowa o samobójstwie.

Edytowane przez krooolewna
Czas edycji: 2010-06-26 o 18:52
krooolewna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-26, 12:11   #78
manuela
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez malaDarunia Pokaż wiadomość
hej! mi możesz podrzucić
poszło na pw
manuela jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-26, 14:46   #79
studi
Zakorzenienie

Cytat:
Czekam z niecierpliwością jakie sensowne wytłumaczenie znajdzie dla swojego zachowania,mam nadzieje,że będzie naprawdę sensowne

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości