Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 12 - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-06-27, 22:42   #61
Maricken
Zadomowienie

Wyślij wiadomość przez ICQ do Maricken
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 12

Cytat:
Napisane przez cherrry2009 Pokaż wiadomość
To normalne że nowe osoby są bardzo rzadko tutaj zauważane
No cóż może kiedyś się przebiję przez ten gąszcz i ktoś mi coś odpowie. Była mowa o offtopach i o tym jak wątek staje się nieczytelny. Nic dziwnego, że nie można czasem znaleźć w nim ani pytań ani odpowiedzi. Zapewne mój kolejny post w tej samej sprawie zniknie w gąszczu. Nie wiem, ja staram się dokładnie czytać i jak coś wiem to odpowiadam. Tyle moich odczuć, które teraz są offtopem jakby nie było
Stary 2010-06-27, 22:49   #62
twinsplus1
Zadomowienie

GG do twinsplus1

Cytat:
Napisane przez Maricken Pokaż wiadomość
Sądziłam, że forum jest do zadawania pytań, ja swoje zadałam dwa razy i za trzecim dałam sobie spokój. Może ja mam lepszą pamięć niż inni, no ale ok. Wybacz, że męczę. Ten post jest dosłownie kilka postów pod Twoim własnym w poprzednim wątku na ostatniej stronie.

Chodzi mi dokładnie o tą sprawę https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=5014 będę wdzięczna za odniesienie się do tego.
ja mysle ze to dobry plan o ile bedziesz czula sie na silach i nie bedziesz oslabiona, gdyz to I sniadanie niezbyt tresciwe jest, ja wlasnie taka robie, z tym ze ja nie chodze na silke tylko cwicze w domu, wiec odpoada mi czas
na dojazdy no i zawsze w razie "W" moge cos szybko wszamac, moze bierz cos jeszcze do jedzonka ze soba jakbys sie jednak zle poczula

wzrost: 174 cm
79-78-77-76-75-74-73-72-71-70-69-68-67-66-65-64-63-62-61-60-59-58

Nothing is Impossible to a willing mind
twinsplus1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-27, 22:51   #63
adrijah
Zakorzenienie

Cytat:
Sądziłam, że forum jest do zadawania pytań, ja swoje zadałam dwa razy i za trzecim dałam sobie spokój. Może ja mam lepszą pamięć niż inni, no ale ok. Wybacz, że męczę. Ten post jest dosłownie kilka postów pod Twoim własnym w poprzednim wątku na ostatniej stronie.

Chodzi mi dokładnie o tą sprawę https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=5014 będę wdzięczna za odniesienie się do tego.
Oczywiście, że jest od zadawania pytań, ale łatwo je przeoczyć, zrozum proszę. "Weteranki" też często piszą coś, co zostaje bez odezwu, nawet jeśli padły różnego rodzaju pytania. Ja np na wiele pytań nie dostaję odpowiedzi, a nie powtarzam potem przed kilka stron, że gdzieś tam kiedyś o coś pytałam, znajdźcie to i odpowiedzcie

Jeśli chodzi o Twój plan jedzenia białka przed treningiem, a potem porządnego śniadania, to ja myślę, że jest jak najbardziej ok
co prawda zaleca się jedzenie białka po treningu, ale z racji, że jesteś na Dukanie, to na drugie śniadanie ono pewnie też się pojawi w jakiejś formie, prawda?
No, chyba, że po samym wieśniaku i kawie będziesz się kiepsko czuła podczas treningu, ale to już musisz sprawdzić

Cytat:
To normalne że nowe osoby są bardzo rzadko tutaj zauważane
nie wiem jak inni, ale ja wpadam raz na kilka dni ostatnio i przeczesuję wzrokiem wątek pod kątem wypowiedzi kierowanych do mnie lub przepisów niestety nie jestem w stanie ogarnąć wszystkiego, tempo pisania w wątku jest za duże

EDIT:
Niestety, wątki typowo plotkowe, nawet jeśli mają jakiś temat przewodni, SĄ nieczytelne. Dlatego tutaj, najważniejsze informacje zbierane są w 1 poście. A z dodatkowymi pytaniami to już się trzeba przebijać. Niezależnie od 'statusu'

Edytowane przez adrijah
Czas edycji: 2010-06-27 o 22:55
adrijah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-27, 22:55   #64
cherrry2009
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez adrijah Pokaż wiadomość
nie wiem jak inni, ale ja wpadam raz na kilka dni ostatnio i przeczesuję wzrokiem wątek pod kątem wypowiedzi kierowanych do mnie lub przepisów niestety nie jestem w stanie ogarnąć wszystkiego, tempo pisania w wątku jest za duże
Ale ja oczywiście rozumiem a ja też czekam na odpowiedź z 2 str
Stary 2010-06-27, 22:59   #65
twinsplus1
Zadomowienie

GG do twinsplus1

ja szczerze powiedziawszy boje sie odpowiadac na czyjes pytania zwiazane z dieta, bo sama dopiero wszystko sobie uporzadkowalam, i nie chcialabym narobic komus bigosu zla odpowiedzia

ale jak macie pytanie co gdzie kupic (dot.: wyspiarek) to zawsze chetnie odpowiem nie ma co sie tak podniecac tymi omijanymi postami, ja tez nie uzyskalam odp. na wiele moich pytan no wiec poszukalam je sobie sama

---------- Dopisano o 22:59 ---------- Poprzedni post napisano o 22:57 ----------

Cytat:
Myślicie że na dukanie bardzo wzrasta poziom wapnia we krwi?
odpowiem ci ze nie mam zielonego pojecia

Stary 2010-06-27, 22:59   #66
Katia25
Wtajemniczenie

ja mimo iz jestem nie zauwazana to i tak lubie was poczytac
czasem tez nie otrzymalam odp na jakies pytanie ,ale nie raz dostalam za co bardzo dziekuje
Stary 2010-06-27, 23:00   #67
Maricken
Zadomowienie

Wyślij wiadomość przez ICQ do Maricken

Cytat:
Napisane przez twinsplus1 Pokaż wiadomość
ja mysle ze to dobry plan o ile bedziesz czula sie na silach i nie bedziesz oslabiona, gdyz to I sniadanie niezbyt tresciwe jest, ja wlasnie taka robie, z tym ze ja nie chodze na silke tylko cwicze w domu, wiec odpoada mi czas
na dojazdy no i zawsze w razie "W" moge cos szybko wszamac, moze bierz cos jeszcze do jedzonka ze soba jakbys sie jednak zle poczula
Dziękuję aby znaleźć się na siłowni przechodzę jedynie przez ulicę właściwie Tak więc nie ma stresu że jestem daleko od lodówki i zaraz padnę

Cytat:
Oczywiście, że jest od zadawania pytań, ale łatwo je przeoczyć, zrozum proszę. "Weteranki" też często piszą coś, co zostaje bez odezwu, nawet jeśli padły różnego rodzaju pytania. Ja np na wiele pytań nie dostaję odpowiedzi, a nie powtarzam potem przed kilka stron, że gdzieś tam kiedyś o coś pytałam, znajdźcie to i odpowiedzcie

Jeśli chodzi o Twój plan jedzenia białka przed treningiem, a potem porządnego śniadania, to ja myślę, że jest jak najbardziej ok
co prawda zaleca się jedzenie białka po treningu, ale z racji, że jesteś na Dukanie, to na drugie śniadanie ono pewnie też się pojawi w jakiejś formie, prawda?
No, chyba, że po samym wieśniaku i kawie będziesz się kiepsko czuła podczas treningu, ale to już musisz sprawdzić

Dzięki Dobra, next time będę pytać do skutku, może pomoże duża i czerwona czcionka Mam za sobą wiele części wątku o aparatach orto i byłam tam również weteranką więc wiem o co Ci chodzi.
Dziś spróbowałam tej opcji kawa+wieśniak i potem trening - było ok, nie było mi słabo ani nic z tych rzeczy. Oczywiście po treningu planuje również zjeść białko
Mam nadzieję, że to coś ruszy bo zauważyłam że i porcelana lepiej idzie po tym jak sobie poskaczę na siłowni, a i skóra wisieć nie będzie jak wreszcie zrzucę coś więcej

cherrry2009 Nikt nigdy o tym nie wspominał. Poza tym ludzie po 6 czy 5 roku życia aż tak wiele wapnia z nabiału nie wchłaniaja. Lekarka powiedziała mi, że ogólnie to realnie korzystamy z jogurtów typu "bałkański" w zakresie wapnia i innych spraw. Z białkiem jest inaczej.
To idę spać, bo jutro pobudka branoc

Edytowane przez Maricken
Czas edycji: 2010-06-27 o 23:02 Powód: dopisek
Maricken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-27, 23:00   #68
Emila3000
Zakorzenienie

Cytat:
moje pytania zawsze odnajdujesz
ja jak sie zapre i jestem na bierzaco w forum, tez mi posty umykaja, bo za szybko są pisane i to jest normalne

aaa i zapomnialam powiedziec tu na forum
na drugiej fazie meczylam sie jak glupia zeby schudnac pol kilo - zajmowalo mi to srednio poltora tygodnia, a na 3 fazie pstrykniecie palcem i chudne
wczoraj mialam dzien skrobiowy - wiec wegli zjadlam kupe i ciut ciut i dzisiaj spadek pol kilo, do wagi jakiej jeszcze nigdzie nie mialam
we wtorek/srode powinien byc okres, cycki mnie bola jak nie wiem, jak sylikony, napompowane woda, a ja chudne wystarczylo ze nie mialam wczoraj za duzo czasu na jedzenie

72,2 - optymalna dla mnie to 57,7 - wedlug mnie
czuje ze schudlam, wczoraj wieczorem jak sie polozylam do lozka to mnie zdziwila bardzo wystajaco i ostra kosc miednicy i ogolnie na brzuchu mam mniej
Emila3000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-27, 23:00   #69
cherrry2009
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez twinsplus1 Pokaż wiadomość
odpowiem ci ze nie mam zielonego pojecia
Kurcze bo mam i tak za wysoki poziom i wydaję mi się że może wzrosnąć jak zacznę dukać bo to w sumie sam nabiał
Stary 2010-06-27, 23:03   #70
Ayu
Zadomowienie

GG do Ayu

Maricken jeśli chodzi o białko przed i po treningu to ok plan. Tylko to nie może być wolnowchłanialne białko z nabiału, tylko z mięsa. Najlepiej z kurczaka, wołowiny itp. Twoje mięśnie potrzebują tego białka szybko, a wieśniak będzie wchłaniał się za długo.
Stary 2010-06-27, 23:04   #71
Emila3000
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję aby znaleźć się na siłowni przechodzę jedynie przez ulicę właściwie Tak więc nie ma stresu że jestem daleko od lodówki i zaraz padnę

Dzięki Dobra, next time będę pytać do skutku, może pomoże duża i czerwona czcionka Mam za sobą wiele części wątku o aparatach orto i byłam tam również weteranką więc wiem o co Ci chodzi.
Dziś spróbowałam tej opcji kawa+wieśniak i potem trening - było ok, nie było mi słabo ani nic z tych rzeczy. Oczywiście po treningu planuje również zjeść białko
Mam nadzieję, że to coś ruszy bo zauważyłam że i porcelana lepiej idzie po tym jak sobie poskaczę na siłowni, a i skóra wisieć nie będzie jak wreszcie zrzucę coś więcej

cherrry2009 Nikt nigdy o tym nie wspominał. Poza tym ludzie po 6 czy 5 roku życia aż tak wiele wapnia z nabiału nie wchłaniaja. Lekarka powiedziała mi, że ogólnie to realnie korzystamy z jogurtów typu "bałkański" w zakresie wapnia i innych spraw. Z białkiem jest inaczej.
nie wiem jak wygladaja posilki okolotreningowe, ale wegle powinno sie jesc - np, placki otrebowe, jogurty, warzywa

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-06-27, 23:07   #72
cherrry2009
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękujębałam się że może mi to zaszkodzić, ale zaczynam od jutra jak tak
Stary 2010-06-27, 23:09   #73
kataluna
Rozeznanie

Ale nawijacie Kilka minut a tu tyle postow sie posypalo.

Katia25 ja cie zauwazam. To pewnie z racji wiezi "wyspiarskiej

Maricken Wg mnie to dobry plan na poczatek dnia bo po sytym sniadaniu nie moglabys sie ruszac. Ja czasem jesli jestem zmuszona cwiczyc rano nie jem nic przed bo mi sie niedobrze robi. Dopiero pakuje do paszczy po wysilku.
A tak wogole to ty juz taka nowa nie jestes

Emila3000 Mam nadzieje ze ze mna bedzie tak samo bo coraz czesciej mysle zeby przejs na III bo kg teraz mi leca jakby wczale nie lecialy. Zobacze przez ten tydzien co bedzie sie dzialo i zdecyduje co dalej.

PS. Zjadlam sobie szpajze i czuje sie cudownie zaslodzona

Edytowane przez kataluna
Czas edycji: 2010-06-27 o 23:10
kataluna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-27, 23:11   #74
Ayu
Zadomowienie

GG do Ayu

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=349142 Posiłki okołotreningowe ładnie wyjaśnione są tutaj, trzeba tylko dostosować to do tego co możemy jeść na Dukanie.
Stary 2010-06-27, 23:16   #75
kataluna
Rozeznanie

Cytat:
Kurcze bo mam i tak za wysoki poziom i wydaję mi się że może wzrosnąć jak zacznę dukać bo to w sumie sam nabiał
Idz do lekarza i niech ci jakies badania zlecia dlaczego ten poziom masz taki wysoki. Moze przedawkowujesz wit D? A teraz lato, slonce...wiec wit D sama sie wytwarza
http://pl.wikipedia.org/wiki/Hiperkalcemia

Staraj sie pic wody mineralne niskozmineralizowane
Stary 2010-06-27, 23:17   #76
Katia25
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kataluna Pokaż wiadomość
Katia25 ja cie zauwazam. To pewnie z racji wiezi "wyspiarskiej
Oj jak milo

Powiedzcie mi dziewczynki jak u was bylo ze spadkiem kg po 1wszym miesiacu?
Ja juz(a moze dopiero ) 2 tyg dietuje i juz mam zalamke ,powiedzialam sobie ze zobacze ile schudne przez miesiac i wtedy zobacze czy ciagnac to dalej .......
Stary 2010-06-27, 23:18   #77
cherrry2009
Zakorzenienie

Cytat:
Idz do lekarza i niech ci jakies badania zlecia dlaczego ten poziom masz taki wysoki. Moze przedawkowujesz wit D? A teraz lato, slonce...wiec wit D sama sie wytwarza
http://pl.wikipedia.org/wiki/Hiperkalcemia

Staraj sie pic wody mineralne niskozmineralizowane
Tylko wapń mam za wysoki, jeszcze nie wiadomo do końca dlaczego, czekam na wyniki, pozostałe wyniki krwi dobre.
Stary 2010-06-27, 23:19   #78
twinsplus1
Zadomowienie

GG do twinsplus1

no i juz wszystko jasne, kazda z nas uzyskaal odpowiedzi a ja sie z wami dziewczynki zegnam na dzis i sie obraze jak mi nie odmachacie pa

Stary 2010-06-27, 23:22   #79
kataluna
Rozeznanie

Agg77 - Jesli juz mialas zaburzenia odzywiania to najlepiej jesli twoje odchudzanie bedzie pod kontrola lekarza!
Zrob sobie test Dukana i zobacz co ci w nim wyjdzie. Do jakiej wagi chcialabys schudnac??
Przeczytaj dokladnie ksiazke. Ta dieta polega na jedzeniu wiec musisz sie na to nastawic.
Jesli masz jakiekolwiek pytania i problemy pisz tutaj!

Twinsplus1 Dobrego rozruchu wieczornego i slodkich snow papa

Edytowane przez kataluna
Czas edycji: 2010-06-27 o 23:25
Stary 2010-06-27, 23:25   #80
Achika
Zadomowienie

Emilia a bo to takie uroki 3 fazy ze sie gubi kilogramy o ktorych juz wspomnialam 2 tygodnie meczylam pol kilo na 2 fazie...wskoczylam na 3 i raz doszlam nawet do 49,2 czyli ponad kilo w dol heh :PP
teraz troche nabralam znowu bo mialam drinkowanie w piiatek, pozniej grilla. co prawda na grillu nie grzeszylam...no ale zjadlam wiecej niz bym w domu zjadla dlatego to rozumiem.....

A gdzie Czarownica nasza kochana? czyzby leczyla poimprezowego kaca?:PP
- 4 kg
12.VI.2010 Rozpoczęcie III FAZY

52!!!! I cel
I cel osiagniety

II cel 50 kg

Moj kulinarny blog:
http://pomaranczowakuchnia.blogspot.com
Achika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-27, 23:31   #81
kataluna
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Katia25 Pokaż wiadomość
Oj jak milo

Ja juz(a moze dopiero ) 2 tyg dietuje i juz mam zalamke ,powiedzialam sobie ze zobacze ile schudne przez miesiac i wtedy zobacze czy ciagnac to dalej .......
Ja przez pierwszy miesiac lecialam jak burza ale niestety pod koniec tego miesiaca mialam grzeszny tydzien z racji pobytu u rodziny i wesela. Mysle ze to bylo hamulcem spadkow. A teraz ciagnie sie i ciagnie... No coz co nas nie zabije to nas wzmocni wiec dukam dalej bo do celu juz bliziutko... Glupia bylabym gdybym teraz dala sobie spokoj bo przeciez stracilam juz 8kg!!! (prawie 2 rozmiary)

A i jeszcze dodam ze po tym grzeszeniu (czyli po pierwszym miesiacu) tez kg spadaly jak nalezy ale dosc szybko tez pojawily sie zastoje.

Edytowane przez kataluna
Czas edycji: 2010-06-27 o 23:35
Stary 2010-06-27, 23:44   #82
kellysss
Zakorzenienie

Cytat:
Oj jak milo

Katia ja dietuje sie juz 25 dni i schudlam 4,9 kg ...

No i co do Ciebie to mi tez sie wydaje ze za mało jesz...
Ja jem zawsze 5 posiłków.....
2 sniadanka...
obiad zawsze pozadny (tzn. duża porcja)
jakis deserek
i kolacja taka srednia...
No i do tego od czasu do czasu mam ataki głodu miedzy posiłkami
i jem wtedy zazwyczaj całego wiesniaka lub ostatnio mleko w proszku
no i pije pije pije..... cały dzien....

Edytowane przez kellysss
Czas edycji: 2010-06-27 o 23:47
kellysss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-28, 00:04   #83
adrijah
Zakorzenienie

Pytanie do weteranek na III fazie głównie

Gdybym upiekła sobie teraz jakieś typowo dukanowe ciasto, np biszkopt, ale z owocami i je zamroziła, to będąc już na III fazie mogę kawałek zjeść obojętnie którego dnia (poza proteinowym czwartkiem of course ) i potraktować to jak porcję owoców czy powinnam to zostawić na ucztę?

Edytowane przez adrijah
Czas edycji: 2010-06-28 o 00:06
Stary 2010-06-28, 00:08   #84
Emila3000
Zakorzenienie

Cytat:
Pytanie do weteranek na III fazie głównie

Gdybym upiekła sobie teraz jakieś typowo dukanowe ciasto, np biszkopt, ale z owocami i je zamroziła, to będąc już na III fazie mogę kawałek zjeść obojętnie którego dnia (poza proteinowym czwartkiem of course ) i potraktować to jak porcję owoców czy powinnam to zostawić na ucztę?
to zalezy ile tych owocow byloby na tym ciescie - ja bym zjadla pol porcji owocow tego dnia i na ten sam posilek to ciasto - bo porcji owocow nie mozna dzielic
Stary 2010-06-28, 00:18   #85
Katia25
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja przez pierwszy miesiac lecialam jak burza ale niestety pod koniec tego miesiaca mialam grzeszny tydzien z racji pobytu u rodziny i wesela. Mysle ze to bylo hamulcem spadkow. A teraz ciagnie sie i ciagnie... No coz co nas nie zabije to nas wzmocni wiec dukam dalej bo do celu juz bliziutko... Glupia bylabym gdybym teraz dala sobie spokoj bo przeciez stracilam juz 8kg!!! (prawie 2 rozmiary)

A i jeszcze dodam ze po tym grzeszeniu (czyli po pierwszym miesiacu) tez kg spadaly jak nalezy ale dosc szybko tez pojawily sie zastoje.
- 8!to super wynik !!!Ile jeszcze chcesz schudnac ?

Cytat:
Napisane przez kellysss Pokaż wiadomość
Katia ja dietuje sie juz 25 dni i schudlam 4,9 kg ...

No i co do Ciebie to mi tez sie wydaje ze za mało jesz...
Ja jem zawsze 5 posiłków.....
2 sniadanka...
obiad zawsze pozadny (tzn. duża porcja)
jakis deserek
i kolacja taka srednia...
No i do tego od czasu do czasu mam ataki głodu miedzy posiłkami
i jem wtedy zazwyczaj całego wiesniaka lub ostatnio mleko w proszku
no i pije pije pije..... cały dzien....
to tez piekny wynik!
ja juz 2 tyg i tylko 2,5 kg z czego 2 kg na Uderzeniowce ...
wiem ze malo jem ,ale nie dam rady wiecej zle sie potem czuje ,ale pije bardzo duzo
Stary 2010-06-28, 00:24   #86
adrijah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Emila3000 Pokaż wiadomość
to zalezy ile tych owocow byloby na tym ciescie - ja bym zjadla pol porcji owocow tego dnia i na ten sam posilek to ciasto - bo porcji owocow nie mozna dzielic
Chcę sobie tak wymierzyć żeby mieć najlepiej od razu w 1 kawałku i ~szklankę owoców (bo chcę truskawki) i dzienną porcję otrębów

chyba, że tak jak piszesz, pół porcji owoców na 1 kawałek i przegryzę jakimś świeżym małym owocem

Edytowane przez adrijah
Czas edycji: 2010-06-28 o 00:27
Stary 2010-06-28, 00:40   #87
kataluna
Rozeznanie

Cytat:
- 8!to super wynik !!!Ile jeszcze chcesz schudnac ?

to tez piekny wynik!
ja juz 2 tyg i tylko 2,5 kg z czego 2 kg na Uderzeniowce ...
wiem ze malo jem ,ale nie dam rady wiecej zle sie potem czuje ,ale pije bardzo duzo
2 tygodnie i 2,5 kg to jest dobry wynik =1.25 na tydz. Zacznij jesc czesciej w mniejszych porcjach typu przegryzki. Ostatnio zeby ruszyc zastoj przelozylam sniadanie na pozniejsza pore (po rozruchu porannym do szkoly) i poskutkowalo. Tez zauwazylam ze jak zjem kolacje kolo 22.00(dopiero wtedy mam czas) to na 100% mam wzrost. Staram sie jesc razem z dzieciakami o 19-20 i sa spadki.

---------- Dopisano o 00:40 ---------- Poprzedni post napisano o 00:39 ----------

Cytat:
Chcę sobie tak wymierzyć żeby mieć najlepiej od razu w 1 kawałku i ~szklankę owoców (bo chcę truskawki) i dzienną porcję otrębów

chyba, że tak jak piszesz, pół porcji owoców na 1 kawałek i przegryzę jakimś świeżym małym owocem
Ach... truskawki...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-06-28, 01:12   #88
adrijah
Zakorzenienie

Cytat:
Ach... truskawki...
już sobie wyobrażam jak ja będę do nich wzdychać podczas przygotowywania ciasta...
Stary 2010-06-28, 05:25   #89
Lajo
Raczkowanie

O witam, moja 4 część
Lajo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-28, 06:02   #90
Ayu
Zadomowienie

GG do Ayu

Cytat:
już sobie wyobrażam jak ja będę do nich wzdychać podczas przygotowywania ciasta...
Dziewczyny, truskawki są w tym roku dobre, ale nie aż tak jak się wam wydaje . Ja je mogę tonami jeść, a jak spróbowałam pierwszy raz to szału nie było.
Główka płata Wam psikusa, bo to co zakazane smakuje i wygląda lepiej niż w rzeczywistości jest. Wierzcie mi, nie ma do czego wzdychać
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości