![]() |
#61 |
Rozeznanie
|
Dot.: 30kg od 4 lipca do 4 listopada!!! Zapraszam:)
dziewczyny pozwole sobie wpadac do Was czasem
![]() mam 2-miesieczna coreczke ![]() ![]() w ciazy przytylam 20 kilo, z czego 12 zeszlo do 2 tygodni po porodzie, a reszta siedzi i ani drgnie. przed ciaza juz zaczelam tyc - na lekach hormonalnych. w dniu slubu (2,5 roku temu) wazylam 61 kilo (170cm). teraz waze 87 ![]() mam 28 lat i zaczelam wczoraj od diety South Beach. na poczatku sierpnia mam umowiona wizyte u dietetyka i do tego czasu chcialabym juz czesci balastu sie pozbyc. nie sadze, zeby udalo mi sie osiagnac wymarzona wage do 4 listopada, a powinnam, bo wtedy mniej wiecej wracam do pracy, ale bede probowac. nie moge byc taka jak teraz, za duzo mnie to kosztuje psychicznie. do konca pazdziernika zostalo 17 tygodni. dobry czas, zeby zrzucic 20 kilo, nie? ![]() ![]() Edytowane przez yoonka Czas edycji: 2010-07-06 o 12:25 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Rozeznanie
|
Kohnelia20
Mysteriness CIESZĘ się że mogę wam pomóc moim widokiem wiem jak to jest ja też się naczytałam wiele jak zaczełam się odchudzać i była pewna dziewczyna co pisała że bez diet cud udało jej się schudnąć 30kg tylko dieta MŻ(mniej żryć)WR(więcej ruchu) więc nabrałam sił i pokazałam wszystkim że nie 30kg ale 37 kg idzie schudnąć .Nie zniechęcajcie się po miesiącu czy dwóch bo warto się poświęcić dla samej siebie i innych. I tak na marginesie ja codziennie z dziewczynami pisałam co jadłyśmy i ćwiczyłyśmy polecam człowiek zwraca bardziej uwagę co je i myśli o tym że dzisiaj trzeba poćwiczyć bo co napiszę dziewczyną albo czasem się nie chce ale wieczorem dziewczyny piszą że idą pobiegać albo coś robić to ja myślałam ja też muszę ![]() ![]() Narazie bo już tu pomału zaczynam wam marudzić i mnie zaraz wykopiecie
![]() |
#63 |
Zakorzenienie
|
magdzie nie wykopiemy Cie bo wydaje mi się ze Nas strasznie motywujesz
![]() ![]() ![]() ![]() yoonka myśle ze 17tyg. - 20kg że możliwe , średnio tygodniowo powinno znikać 1kg. kiedyś czytałam ze tak jest zdrowo i tak powinno być czyli w 17tyg. 17kg pięknie by było ![]() ![]() też jestem za tym tak jak magdzie pisała żebysmy pisały co jadłyśmy danego dnia, mnie to bardziej motywuje i unikam wtedy grzeszków . Chociaż dzisiaj zgrzesze gołąbkami ![]() ![]() ![]() od następnego tygodnia wykupuje karnet na siłownie/fitness mam nadzieje że się przełamie i będe chodzić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Rozeznanie
|
ja wlasnie wczoraj odebralam swoj karnet. ide wieczorem, jak mala zasnie na silownie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
musze wam powiedziec ze weszlam w spodnie ktore byly na mnie za male ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Przyczajenie
|
więc i ja sie pochwalę co dziś 'załadowałam' do brzuszka
![]() ![]() ![]() mój to - 55kg (a jest 80,4kg; było - 83kg; wzrost 170cm; zaczęłam 28.07.10 ![]() codziennie wieczorem jak znajdziemy chwilkę niech każda z nas się podzieli: śniadanie - dwie wasy z serkiem twarożkowym z przyprawami + rzodkiewka w pracy - jabłko + dwie wasy, pól litra wody i dwie herbaty czerwone obiad - sałatka z cudego twarogu i warzyw (sałata, pomidor, ogórek, cebula, rzodkiewka= kolacja - szklanka mleka 0,5% + płatki 'just fit' (w międzyczasie oczywiście woda niegazowana, która 'oszukuje' nasz organizm i potrafimy mniej zjeść jak z 20min przed posiłkiem wypijemy szklankę ![]() a wy jak? jak reszta? p.s. bez ćwiczeń.. dieta wymaga ode mnie sporo wyżeczeń, z którymi najpierw muszę sobie poradzić - rozkładam wyzwania w czasie ![]() Edytowane przez molko Czas edycji: 2010-07-06 o 19:00 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Zakorzenienie
|
u mnie dzisiaj nie ciekawie z jedzeniem wiec nie napisze ze się pochwale ale napisze zeby mnie to zmotywowało i jutro było mniej
![]() śn. kromki z serkiem białym i pomidorem , kawa IIśn. nekttarynka, kilka winogron ob. 2 gołąbki jeden średni drugi mały + niewiele sosu pomidorowego ( ![]() pod. trochę arbuza kol. kromki z serem gouda i ketchup ![]() ![]() kromek nie smaruje masłem ani niczym takim juz od ponad 1,5 roku . najbardziej mi szkoda takiej kolacji ![]() ![]() ruchu u mnie dziś niewiele, jutro wracam do mieszkania więc rodzice nie będą mi juz dogadzać wiec myśle ze bedzie ładnie i ide po karnet na siłownie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
Raczkowanie
|
Dobry wieczór dziewczynki
![]() Dzisiejszy dzien nie był za ciekawym, przyjechała do mnie rodzina, troszke się poimprezowało i nie było czasu na ćwiczenia:/ Ale weszłam na wage i -1kg ![]() Zyczę wytrwałości ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
BAN stały
|
Molko jesz stanowczo za mało, co to za obiad i kolacja?! Teraz schudniesz, ale po jakims czasie spwoolnisz metabolizm i chudnięcie się skończy, proszę wprowadź pełne modyfikacje. Kolacja powinna być najlepiej białkowa
![]() Iśniadanie: grahamka maznieta maslem z jajkiem i szczypiorkiem IIśniadanie:płatki 'just fit', chrupki błonnikowe, siemie lniane, slonecznik łuskany zalane jogurtem naturalnym obiad:ziemniaki bez masła+mizeria z jogurtem+omlet podwieczorek:winogron+tru skawki z jog. naturalnym kolacja:kawałek kiełbasy z grilla z odrobiną keczupu + 1/4 grahamki Tak, wiem kolacja nie najlepsza ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
podoba mi się Twój jadłospis ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
BAN stały
|
Mrs. dziękuję, staram się. kiełbaskę sobie zrób, no pyyycha jest
![]() a wszystkim tutaj polecam siemie lniane, w sumie jak doda się je do jogurtu to prawie smaku nie czuć, a jest mega źródłem błonnika, no i jest dużo tańszy niż błonnik w tabletkach czy w proszku. Zauważyłam również, że większość z Was nie spożywa NNKT(niezbędne nienasycone kwasu tłuszczowe), znajdują sie ona w pestkach dynii, sloneczniku, orzechach. Są niezbędne jak sama nazwa wskazuje, a więc dziewczyny nie bójcie się orzechów, słonecznika, dodawajcie do jogurtu nat. czy serka wiejskiego, albo zjedzcie trochę przed TV ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 |
Raczkowanie
|
Mieszkam w Sudetach
![]() Póki co ta dietka mi nie idzie:/ Muszę się bardziej zmotywowac bo nie osiągne swojego celu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Zakorzenienie
|
ja już po śniadanku : płatki nestle fitness z mlekiem , nektarynka i póżniej kawa z mlekiem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
Zadomowienie
|
Hejo
![]() Isabelly pomyśl o efektach albo spójrz na zdjęcia magdzie ![]() ![]() ja też już po śniadanku ;-) zielona herbatka i jogurt naturalny z płatkami owsianymi ![]() miłego dnia ![]()
![]() |
#75 |
Zakorzenienie
|
Witam dziewczynki
![]() Jestem już po godzinie ćwiczeń i po śniadaniu - kanapki z szynką, pomidorem, jajkiem, ogórkiem i szczypiorkiem ![]() Wczoraj namówiłam moją przyjaciółkę do rozpoczęcia diety ze mną ![]() ![]() ![]() Za chwilę lecę do saadu nazbierać jakiś owoców na drugie śniadanko ![]() ![]() A u Waas jak tam? ![]()
![]() |
![]() |
#76 |
Rozeznanie
|
w 3cim dniu diety 1,3kg mniej. z takiej wielkiej wagi to sie szybko leci...
wczoraj silownia zaliczona - fajnie rozprostowac kosci po roku ![]() dzisiaj juz byla jajecznica ze szczypiorkiem i jogurt naturalny. bedzie jeszcze barszcz ukrainski (bez ziemniakow) i cos na kolacje a potem moze znowu silownia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
Raczkowanie
|
witam
![]() przyjmiecie mnie??? skusił mnie tytuł wątku, tyle, że do zgubienia mam może nawet 40 kg...obecnie jestem największa z was, bo ważę 97kg...wiem, wiem...ale będę miala z czego gubić ![]() w zeszłym roku na proteinach schudłam 16kg, ale większość z tego wróciło ![]() ![]() próbowałam teraz wrócić do dukana, ale jakoś mi nie idzie. nie potrafię odmówić sobie pomidora, nektarynki i takich najprostrzych rzeczy. a widzę, ze wy tutaj wszystko, ale mało i zdrowo.więc może i ja spróbuje. magdzie jestes moim guru ![]() ---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 15:18 ---------- aha i od razu mówię, że najbardziej to przeraża mnie aktywnośc fizyczna, bo taka asportowa jestem raczej ![]()
![]() |
![]() |
#78 |
BAN stały
|
mimee witaj
![]() brzuszki nie pomagają spalać tłuszczu, one rzeźbią tylko i wyłącznie mięśnie. Na spalanie tłuszczyku najlepsze areoby-właśnie steper, orbitrek, rower, rolki, bieganie ![]() a więc taka moja mała rada, zamiast meczyc się brzuszkami poświęc więcej czasu na steper, spacerki bardzo wskazane. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
Przyczajenie
|
Wiatm dziewczyny
![]() Mam 22 lata, 170cm wzrostu i 64kg wagi. Może to nie jest jakaś nadwaga ale czuję się żle w swoim ciele. Mój brzuch jest gruby mam boczki, noga ociera się o noge, moje ręce są też troszke za pulchne. Mieszkam za granicą ze swoim narzeczonym a, że języka nie znam wiec nie pracuje i siedzę w domu. Moja waga mnie nie interesuje chciałabym schudnąć optycznie nie wiem ile musiałąbym zrzucić żeby dobrze wyglądać mieć płaski brzuch szczupłe nogi i ręce. Też zacznę dbać o odpowiednią dietę i troche ruchu. Pozdrawiam i życzę powodzenia w waszych dążeniach do wymarzonej wagi!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#80 |
Zakorzenienie
|
golabek , mimee witajcie
![]() u mnie dzisiaj tak : ![]() śn - płatki z mlekiem , nektarynka , kawa z mlekiem IIśn - troche winogrona i czareśni ob ![]() pod - truskawki z serkiem danio kol - kromki z szynką i musztardą między czasie - słonecznik u mnie dodatkowo zero ruchu ![]() isabelly nie poddawaj się ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 |
Przyczajenie
|
cześć dziewczynki
![]() Podziwiam Wasze zmagania z wagą, w sumie jestesmy kobietami i musimy pieknie wygladac! Mam na imie Ania, ważyłam 81 kg - teraz zeszłam do 79,9 - co prawda mało ale ciągle staram się walczyć z samą sobą. Dlaczego? ponieważ kocham jeść i nie umiem się od tego uwolnić. Kilka dni jestem na diecie po czym rzucam sie na jedzenie i wszystko zaczynam od nowa. Probuje stosować Dukana, wytrzymałam 5 dni na samych proteinach, miałam zatwardzenie, powróciły mi hemoroidy i... przerwałam - teraz żałuje ale nie potrafie wrócić do tej diety. Boje się że nie wytrzymam tak długo i że nawet jeśli schudnę to i tak waga szybko mi wróci. Mam nadzieję ze tak sie nie stanie. Mam 165 cm i waże bardzo bardzo dużo. jak widzicie powyzej zresztą. Dołączam więc do Was i mam nadzieję że razem nam się uda ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 | |
Przyczajenie
|
witam wszystkie dołączone w wyzwaniu dziewczyny i trzymam za Was mocno kciuki
![]() ![]() ![]() Cytat:
dziś było tak: śn - dwie wasy z szynka i sałatą w pracy - dwie wasy z szynka i ogórkiem + 3 herbaty różne i brzoskwinia obiad - parówka, dwie wasy, plasterki ogórka, rzodkiewka\ kol - kakao litr wody w czasie dnia do tego wszystkiego ![]() a od jutra zaczynam pić 'aqua slim' - chłopak mi kupił, więc spróbuję sobie i tym pomóc ![]() Edytowane przez molko Czas edycji: 2010-07-07 o 18:18 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja nie jestem specjalistką i sama nie jem za dobrze ale wydaje mi się że u Ciebie lepiej byłoby na obiad np. zamiast parówki lepsza byłaby piers z kurczaka , i na kolacje zamiast kako bo co to za kolacja lepsze byłoby jajko a nawet dwa - kolacja czysto białkowa ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#84 |
BAN stały
|
molko
![]() ![]() śniadanie to najważniejszy posiłek dnia, powinno być syte. Zamiast wasy (która znów taka wspaniała nie jest) grahamka albo chleb razowy/graham, możesz posmarować cienko masłem bądź margaryną (ja od siebie polecam Ramę), do tego jajecznica/jajko na miękko czy co tam lubisz. Bądź letnie kanapki z szynką/jajkiem/szczypiorkiem/pomidorkiem/ogórkiem/dowolną rzeczą, którą lubisz. Możesz dorzucić również owoc, a nawet nie mozesz, a raczej jest to wskazane. Płatki z mlekiem to też dobry pomysł, są sycące :P IIśniadanie: jogurt naturalny/serek wiejski z dowolnymi dodatkami-muesli, płatkami,warzywkami, orzechami, owocami. Ja zazwyczaj tak jadam ![]() Obiad: uh tu duże pole do popisu. Parówki to nie danie na obiad. ja wiem, pewnie jesteś zapracowana,a le parówki podczas diety są odradzane, zawierają dużo tłuszczu. Też w ciągu roku szkolnego nie mam czasu, więc zazwyczaj na obiad jadam ziemniaki bez masła/ryż brązowy+omlet/warzywa z kurczakiem/pierś z kurczaka+mizeria z jogurtem zamiast śmietany, rzodkiewką, szczypiorkiem/ogórek kiszony/buraki itp. I pomysł-brązowy ryż z mieszanką mrożonych warzyw i piersią z kurczaka. IIpomysł-ziemniaki bez masła+mizeria+omlet IIIpomysł-ryz z jabłakmi i cynamonem. PYCHA! Podwieczorek ![]() Dowolnośc-jogurt, warzywko, czy coś lekkiego, może być wasa. Kolacja: kakao?! no coś Ty! ![]() Uff, to tyle i ogólne zasady: 1.przynajmniej 1,5l płynów dziennie 2.ruch 3.do każdego posiłku staraj sie dodawać choć minimalną ilość warzyw, no dobra ja na drugie śniadanie warzyw nie jem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 |
Zadomowienie
|
Hej
![]() ![]() ![]() Donka, chociaż Twoja wypowiedź nie była do mnie, to dziękuję ![]() ![]() do jutra ![]()
![]() |
#86 |
BAN stały
|
Mysterinnes
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
Przyczajenie
|
Hej.
![]() Zgadzam się z Wami. Ryż z jabłkami to coś wspaniałego. A najlepsze, że już po 10 kęsach jestem syta ( w miarę ![]() A z owoców polecam grejpfruty i jabłka. A tak na marginesie moja waga wskazała dziś 76 kg. A ubranka coraz luźniejsze ![]() Życzę wytrwałości, a teraz lecę poćwiczyć trochę. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#88 |
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Muszę wypróbować ten ryż z jabłkami. Dzisiaj na śniadanie jajecznica z dwóch jajek i kromka chleba. Po wczorajszych ćwiczeniach mięśnie się u mnie odezwały! Ale oczywiście dzisiaj znowu porcja ćwiczeń będzie, a wieczorme jak dobrze pójdzie to bieganie. Najpierw muszę się wziąć za sprzątanie. Jak tylko skończę to zamelduję wykonanie ćwiczeń ! ![]() Miłego dnia dziewczynki ![]()
![]() |
![]() |
#89 |
Raczkowanie
|
dzięki za miłe powitanie
![]() wczoraj do południa lepiej nie napiszę co zjadłam ![]() obiad - dwie łyżki kaszy z gulaszem wołowym, ogromna micha młodej kiszonej kapusty kolacja - miseczka twarożku wiosennego ( ser+jogurt+rzodkiewka+szc zypiorek) dziś śniadanko - dwie kromki razowca z sałatą, pomidorem, ogórkiem, papryką II śniad - nektarynka i gryz kanapki z szynką - dziecko mnie karmiło ![]() obiad - dusi się udo z indyka i do tego mam surówkę z sałaty lodowej, rzodkiewki, szczypiorku w sosie czosnkowym podwieczorek - jogobella light albo jogurt nat kolacja - myślę, że tej surówki z obiadu mi zostanie to zjem ją ![]() no i teraz mi powiedzcie moje drogie, jak z kaloriami??czy liczycie skrupulatnie i pilnujecie, żeby nie przekroczyć 1000-1200kcal? bo dla mnie to zmora...przyzwyczaiłam się na dukanie to jedzenia ilości, które mi się żywnie podobały i tak patrząc na to moje udo na obiad to już jakieś 400 kcal ![]() tak się nad tym zastanawiam, bo przy mojej obecnej wadze, to zapotrzebowanie energetyczne i tak mam duże, więc jak od razu zejde do 1000kcal to potem co ![]() powiedzcie jak to u was jest??
![]() |
![]() |
#90 |
Przyczajenie
|
Mimee radziłabym ci schodzić stopniowo. Załóżmy, że jesz 2500 kcal. Jeśli zejdziesz od razu do 1000 to raczej nie wyjdzie ci to dobre. To za radykalna zmiana. Możesz nawet mdleć z głodu, ponieważ twój organizm nie będzie do tego przyzwyczajony. Nie mówiąc o ciągłym ssaniu w żołądku.
Zmniejszaj co tydzień o 500 kcal, głód nie będzie tak bardzo dotkliwy. Potem będziesz miała tak skurczony żołądek, że cały czas będziesz czuła się najedzona. ![]() Jedząc 500 kcal mniej niż powinnaś schudniesz 0,5 - 1 kg tygodniowo. A kalorie niestety trzeba liczyć, innego sposobu nie ma. ![]() ![]() Pozdrawiam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:27.