cosinus :) - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Szkoła i edukacja

Notka

Szkoła i edukacja Szkoła i edukacja, to forum dla osób, które chcą się uczyć. Tu dowiesz się wszystkiego o szkołach, uczelniach, kursach. Na forum NIE odrabiamy prac domowych!

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-05-31, 20:15   #61
Haylee
Zakorzenienie

Dot.: cosinus :)

ja kończę licencjat właśnie ( i również rzadko bywam na uczelni, mam bardzo przyjemny plan )

a myślałam o kosmetyce - również po prostu dla samej siebie - choćby na poznania ludzi o podobnym hoplu jak w moim przypadku z niektórych dziedzin kosmetyki byłoby o wiele przyjemniej pisać pracę licencjacką...
Stary 2011-05-31, 21:19   #62
_gatinha_
Zadomowienie

Też właśnie zastanawiam się nad Cosinusem, albo kosmetyka; tak zupełnie dla siebie albo reklama bo ponoć ciekawe zajęcia a i myślę, że np obsługi Photoshopa by mnie tam nauczyli...Administracja też niby okej ale nudna się wydaje.
A teraz jestem na drugim roku studiów póki co, we wrześniu się zapisuję To akurat rok po licencjacie bym się jeszcze mogła cieszyć legitką i ulgami o ile nie zdecyduję się na magisterkę
Stary 2011-06-01, 04:56   #63
beatiska
Zakorzenienie

Najgorsze jest to, że legitymacja w cosinusie jest tylko do 24 r.ż., a w dodatku "moje"autobusy nie uwzględniają legitymacji ze szkół zaocznych
Zdognie z perzporawdzomyni baniadmai nie ma zenacznia kojnolesc ltier przy zpiasie dengao solwa. Nwajzanszyeim jest, aby prieszwa i otatsnia lteria byla na siwom mijsecu, ptzosałoe mgoą być w niaedziłe i w dszalym cąigu nie pwinono to sawrztać polbemórw ze zozumierniem tksetu.

Narysuj mi coś

23/6
beatiska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-05, 20:22   #64
my dee
Raczkowanie

Lokalizacja: zbyt często sie przenoszę by deklarować się na jedno miast o;)

Cytat:
Napisane przez _gatinha_ Pokaż wiadomość
Też właśnie zastanawiam się nad Cosinusem, albo kosmetyka; tak zupełnie dla siebie albo reklama bo ponoć ciekawe zajęcia a i myślę, że np obsługi Photoshopa by mnie tam nauczyli...Administracja też niby okej ale nudna się wydaje.
A teraz jestem na drugim roku studiów póki co, we wrześniu się zapisuję To akurat rok po licencjacie bym się jeszcze mogła cieszyć legitką i ulgami o ile nie zdecyduję się na magisterkę

heheheh ja przerobilam reklamę a teraz jestem na kosmetyce.
na ta pierwsza sie zapisałam własnie dla corela i photoshopa i musze powiedzieć, że to był dobry ruch stąd też mogę polecić rozwiązanie, które sama wykorzystałam
na kosmetyce jestem z kolei teraz, ale tylko dla siebie, po prostu dobrze wiedzieć jaki krem kupić dla siebie, a jak jeszcze nie muszę płaci, to już w ogóle
my dee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-17, 15:15   #65
Maryannaa
Przyczajenie

ja skonczylam w Łodzi i policealne w Cosinusie i potem studia licencjackie trzyletnie w Wyzszej Szkole Cosinus, wlasnie obronilam tytul licencjata w lipcu i uwazam ze warto! wiec probujcie,u mnie w pracy juz inaczej na mnie patrza, jak mam 'wyzsze' a ceny niewysokie i duzo bylo promocji i poziom tez dobry, ja polecam!

Edytowane przez Maryannaa
Czas edycji: 2011-08-22 o 08:36
Maryannaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-29, 15:51   #66
Anarosa88
Raczkowanie

ja zapisałam sie własnie do cosinusa do kielc ale zaczynam również studia mgr płatne zaoczne- ciekawe jak to pogodze ale nei stac mnei na kurs kosmetyczny a z tego co widac na rynku pracy to tylko własna działalność
Stary 2011-08-31, 15:25   #67
dorarayban
Przyczajenie

Widze , ze Cosinus cieszy sie sporym powodzeniem i czesto jak konczy sie jeden kierunek to wybiera na 2gi. Szkoda ,ze nie poczytalam forum zanim zapisalam sie do AP , myslalam ze sie rozkreci a tu kiszka. W takim razie ide na kosmetyke od wrzesnia do COSINUSA I wam rowniez zycze samych udanych wyborow jesli chodzi o nauke.
Ps. dorzuce pare swoich groszy gdyby kos nowy wszedl dopiero na forum i mial pytanie o Cosinusa, bo pamietam ile ja sie naszukalam odp. na nurtujace mnie pytania.

- szkola jest bezplatna , bo ma dofinansowani z UE, ale to nie znaczy ze mozna ja olewac (dopiero przykro by Wam bylo, gdybyscie mies 500zł placicli i nie chodzili)
- nie chodzi sie dla papierka, tylko dla umiejetnosci, bo jest bardzo duzo paktyk na ktorych mozna zaistniec wsrod pracodawcow ,jesli pracujesz to mozesz tak umowic sie z pracodawca od raktyk ,ze przychodzisz jak ci pasuje
- chodzi sie weekendowo a nauki jak w szkole dziennej - tak, to jest dla os. ktore chca cos osiagnac a nie odbebnic. Pamietajcie, program musi byc identyczny - bo nikt nie ma egzaminow zawodowych dziennych i wieczorowych - wiec nie wierzcie w takie bzdury
- kadra olewa obecnosci - co jest mit, bo ministerstwo nakazalo odornie 50% obecnosci i tego musza sie trzymac
- kazdra jest ta sama co w zwykych placowkach panstwowych, a to ze sobie dorabiaja to nie grzech (nie jedna os. utrzymuje sie z 2 pensji)
- Egzaminy do najlżejszych nie należą,bo żeby dostać ocenę dopuszczajacą trzeba na conajmniej 15 (czyli połowę) pytań odpowiedzieć,więc chyba az tak łatwo nie jest jak sie komuś to moze zdawać
- zaswiadczenie lekrskie moze byc od Twojego rodzinnego
- nie ma wpisowego
- jest rejestracja online a dok to np. swiadectwo maturalne
- nie wazne czy masz juz magistra, mozesz uczeszczac na kazdy kierunek
- nie placisz za kosmetyki czy inne narzedzia potrzebne do nauki

no nie wiem co tam jeszcze, jak cos to pytajcie, pozdrawiam
dorarayban jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-08-31, 17:35   #68
nikagn12
Przyczajenie

Hej Ja skończyłam w tym roku fryzjerstwo w COS w Kielcach, i zapisałam się teraz na kosmetykę. Pogodzić tę szkołę ze studiami jest łatwo-przynajmniej mi tak było (studiuję dziennie na PŚk), bo nauka w cosinusie jest tylko przed egzaminami:P (jeszcze kto się uczy to sie uczy:P- jak wszędzie).

Poza tym sporo osób zdało w tym roku egz zawodowy: http://www.echodnia.eu/apps/pbcs.dll...0104/668435312
nikagn12 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-04, 16:02   #69
dapo9
Przyczajenie

Witam Was serdecznie Czy ktos z Was wybiera sie do Cosinusa w Chorzowie na kierunek TURYSTYKA???
dapo9 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-05, 10:46   #70
Soleilka
Zakorzenienie

To może ja podbiję

Któraś z Was idzie na kosmetykę do Rzeszowa?

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-07, 11:35   #71
Evdzelina
Przyczajenie

Jest ktoś z Krakowa? Semestr jesienny - kosmetyka?
Evdzelina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-07, 12:11   #72
elmowa
Raczkowanie

Czy wiecie jak to jest z frekwencją? Ile weekendów można ominąć w semestrze?
elmowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-07, 12:51   #73
Red Lipstick
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez elmowa Pokaż wiadomość
Czy wiecie jak to jest z frekwencją? Ile weekendów można ominąć w semestrze?
Musisz być na 50%. u mnie bezwzględnie sprawdzają liste obecności na wszystkich zajęciach
Stary 2011-09-07, 18:29   #74
_gatinha_
Zadomowienie

A jest któraś z Krakowa co się wybiera na reklamę?
Stary 2011-09-07, 18:55   #75
Nimfa20
Elwirka-Elmirka :D

Cytat:
Napisane przez beatiska Pokaż wiadomość
Najgorsze jest to, że legitymacja w cosinusie jest tylko do 24 r.ż.
Jak to
Z mojej grupy osoby po 40 korzystają normalnie z legitymacji.

---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:53 ----------

A ma któraś z dziewczyn jakieś informacje o hotelarstwie ? Zamierzam wybrać się w przyszłym roku na ten profil.
Nimfa20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-07, 19:09   #76
elmowa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Red Lipstick Pokaż wiadomość
Musisz być na 50%. u mnie bezwzględnie sprawdzają liste obecności na wszystkich zajęciach
Dziękuję bardzo za odpowiedź
elmowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-08, 14:18   #77
Anarosa88
Raczkowanie

ja dawno zapisałam się online na cosinus kosmetykę ale nie mam jak pojechac dokumenty złozyc bo jestem z woj małopolskiego ale jak studia zacznę w październiku to mozna sie jeszcze zapisać nas cosinus???czytałam o jakis naborach zimowych?
Stary 2011-09-18, 18:55   #78
roxi92
Raczkowanie

zaczynam studia ekonomia. chce jutro isc do cosinusa i sie zapisac teraz tylko pytanie: turystyka(interesuuja mnie wyjazdy jako animator), /kosmetyka( inetersuje mnie ew.praca w spa no i tez dla siebie)/ reklama(ineteresuje mnie fotografia i zabawy w ps.) co polecacie? i jak waszym zdaniem sie oplaca najbardziej?

*pani magister!
*samorealizacja!
*walka o formę na LATA, nie na lato!
*dbam o włosy i cerę

Burza w garnkach- gotuję!
już trochę mniej...
roxi92 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-11, 12:56   #79
gorzala
Zakorzenienie

Hej Jestem dzienną studentką bezpieczeństwa wewnętrznego w Katowicach i chciałam Was zapytać odnośnie cosinusa, czy ta szkoła 'policealna' w Gliwicach, Chorzowie, Bytomiu (obojętnie) jest również dzienna czy weekendowa? Pytam, bo interesuje mnie kierunek Ochrona osób i mienia i rzekomy tytuł technika ochrony i certyfikat II stopnia ochrony. No i najważniejsze: Czy serio jest to darmowe? Płacę już za mój kierunek, bo nigdzie na państwowej uczelni na śląsku go nie ma, toteż nie chciałabym płacić za tego technika. Może mi któraś doradzić w sprawie tej właśnie bezpłatnej nauki?
gorzala jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-27, 14:21   #80
semi11
Przyczajenie

Witam, czy któraś z Was zapisała się do Cosinusa w Opolu na kosmetykę? Zapisałam się dopiero tydzień temu, z tego co wiem jeden zjazd już był.

Byłabym wdzięczna za odpowiedzi.

6.12.2007 r.
semi11 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-13, 20:52   #81
niewa
Rozeznanie

GG do niewa

serdecznie polecam szkole cosinus. W kielcach ta szkola jest jedna z najlepiej wyposazonych szkol, z duza iloscia godzin praktycznych i duzym naciskiem na wiedze ! zadna szkola nie ma tyle sprzetu do nauki co cosinus (chodzi mi tu o kosmetologie i fryzjerstwo). W roku ubieglym zdawalnosc egzaminu na technika uslug fryzjerskich byla 100 % - zaliczyli wszyscy.
niewa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-08, 21:26   #82
lovefashionn
Przyczajenie

up!!

nie wiem skąd az tyle pochlebnych opinii na temat tej szkoly..chodzę tam od wrzesnia na kosmetykę w Kielcach, zapisalam sie pod wplywem zachwytow i toszke sie zawiodlam, kierunek nie jest DARMOWY, placimy 50zl za kosmetyki z ktorych niby korzystamy, jednak w rzeczywistosci dostep do nich jest bardzo ograniczony, nasluchalam sie w szkole roznych opinii i nie wiem czy sie nie wypisac, moglby wypowiedziec sie ktos z drugiego semestru?bo jesli ta sytuacja ma trwac to strata czasu i pieniedzy
lovefashionn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-09, 18:58   #83
MaLibu 2o
Raczkowanie

Generalnie sprawa wyglada tak, ze szkoly z roznych miast to raczej osobne jednostki, wiec w jednym miescie moze byc tak a w drugim inaczej, w jednym miescie sluchacze moga byc zadowoleni, w drugim nie. Dlatego najlepiej przekonac sie samemu.

I co to znaczy, ze szkola nie jest darmowa, trzeba bylo przy zapisach podpytac sie co i jak. Chociaz z tymi finansoami tez moze wszystko zalezec od poszczegolnego miasta.

Chodzilam tam na dwa kierunki, do dwoch roznych miast, z czego jeden to byla florystyka i kwiaty, materialy (calkiem porzadne imo) zapewniala szkola, za darmo.
MaLibu 2o jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-19, 11:40   #84
klaudiaax
Przyczajenie

ja od lutego wybieram się do cosinusa do kielc na BHP, miał już ktoś doświadczenia z tym kierunkiem i może coś powiedzieć ?
klaudiaax jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Szkoła i edukacja

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości