![]() |
#61 | ||||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Dlaczego On to zrobił?
Cytat:
koleżanka z podstawówki? Cytat:
Cytat:
Cytat:
Owszem, wiem, że ludzie potrafią sobie wybaczyć różne sytuacje. Ja wybaczam również. Ale nigdy nie wybaczyłabym kontaktu z jakąś inną kobietą. Czy byłby to pocałunek, poklepanie po tyłku, seks, flirt, czy cokolwiek.
Szczęśliwa od 05.08.2007 ![]() ![]() lexie Generalnie termin wzrokowiec tyczy się tego, że dana osoba się najłatwiej uczy, zapamiętuje materiał wizualny, a nie tego, że musi się patrzeć na gołe panie. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Zakorzenienie
|
Zdecydowanie powiedziałabym jego żonie i nie bredźcie tu głupot że to tylko takie małe ło nieważne. Ja bym chciała wiedzieć i jeśli dziewczyna ma resztki godności powinna jej to powiedzieć. Swojemu facetowi też bym powiedziała. To chyba jasne.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Zakorzenienie
|
zycia nie znasz Muszynianko widac wcale
no nie, no bardzo dobra rada, adekwatna do zapytania autorki jakas prywatna krucjate prowadzisz? no prosze Cie... nie jestem fanka zdradzania ale nie mow tu o "resztkach godnosci" autorki, nie przesadzaj godnosc ma i to pewne pytanie do ciebie zdradziłas juz kogos? zdradziłas na dzien przed slubem? zdradziłas majac 3 dzieci? zdradziłas jednym pocałunkiem w usta,muśnieciem wlasciwie? zdradziłas w taki sposob i w takich okolicznosciach?i powiedziałas o tym partnerowi i ewentualnie partnerce wspolwinnego? nie? wiec nie wiesz o czym mowisz to nie bądz taka pewna ze bys powiedziała swojemu mezowi/ chlopakowi zycie rozne scenariusze pisze oby ci nie spłatało psikusa ![]() w tej sytuacji jesli to tylko znaczyło tyle co zeszłoroczny snieg lepiej nie mowic jego dziewczynie i jej facetowi- o ile są pewni ze sytauacja nie powtorzy sie drugi raz ludzie nie są kryształowi ani czarno-biali...heh... aha i od mowienia czegokolwiek tej jego kobiecie jest on a nie autorka,wyluzuj ![]() Edytowane przez new woman in town Czas edycji: 2010-07-06 o 00:47 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 | |
Zakorzenienie
|
haha zycia nie znasz
![]() ![]() bo jak ktoś ceny szczerość i zaufanie to gówniarz ![]() ---------- Dopisano o 01:55 ---------- Poprzedni post napisano o 01:51 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 01:55 ---------- Poprzedni post napisano o 01:55 ---------- czyli o zdradzie mogą się wypowiadać tylko zdradzający, nie zdradzani ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Zakorzenienie
|
nie, to nie chodzi o szczerosc a o mądrosc zyciową, doswiadczenie, czasem to jest wiele lepszym doradca niz "krotka spodniczka"i ideały
ale to nie temat o zdradzie, o zdradzie jest duzo watkow, zawsze mozna tam kogos umoralnic a tak mowiac ogolnie - jak nie złamałas nogi to nie wiesz jak to boli, znasz ze słyszenia to miałam na mysli, słabe porownanie ale moze da sie zrozumiec ![]() ![]() łatwo jest doradzac nie doswiadczywszy tego na wkasnej skorze, wtedy wszyscy są mądrzy, najmądrzejsi, szczerzy i bardzo moralni ![]() Edytowane przez new woman in town Czas edycji: 2010-07-06 o 01:03 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Zakorzenienie
|
Twoje tłumaczenie zdrady jest dla mnie tak żałosne że aua.
odwrócę w drugą stronę wiesz jak bardzo boli zdrada? złamanie zaufania? a tak mowiac ogolnie - jak nie złamałas nogi to nie wiesz jak to boli, znasz ze słyszenia łatwo jest doradzac nie doswiadczywszy tego na wkasnej skorze, wtedy wszyscy są mądrzy, najmądrzejsi ![]() a mój dzien był wspaniały ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie rozumiesz widze, nie nie tylko ale czy rady ktore dajesz zastosowałas w praktyce kiedykolwiek? bo łatwo jest "rzucic kamieniem" ja zdrady nie popieram, brzydze sie wrecz nia ale nie o tym jest wątek i amen z mojej strony, nie zwykłam tracic czasu na mowienie do sciany dobranoc |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#68 |
Zakorzenienie
|
"mówienie do ściany" nazywasz mnie ścianą? Powiem ci piękny argument. Piękny z twojej strony nie wiem co powiedzieć więc deprecjonuję rozmówcę. Ty pięknie sobie czyścisz sumienie.
Mam nadzieje że pewnego pięknego dnia nie obudzisz się i nie dowiesz że wszyscy wkoło wiedzieli ale każdy milczał ![]() ![]() pozdrawiam i życzę by twe życie było lekkie łatwe i przyjemne ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Uważam, że jesteś tym facetem zauroczona, i to konkretnie. Rozkminiasz, jesteś zazdrosna, zastanawiasz się "oddzwonic czy nie" itd itp. Jeśli chcesz byc ze swoim facetem, to przestan się spotykac z tamtym- wyjaśnij mu dlaczego i tyle. A jeśli nie.... to skoncz swój związek i szukaj szczęścia gdzie indziej. Ale w takiej właśnie, nie odwrotnej kolejności.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Zakorzenienie
|
Sama zdradzilam i bylam zdradzona, ale jedno wiem, ze nigdy bym nie powiedziala swojemu facetowi, ze go zdradzilam bo czesto jest to tylko chwila uniesienia nic nie warta wiecej zwykly sex czy pocalunek. Wiem ktos moze powiedziec, ze to jest egoistyczne. Owszem jest, ale ten strach przed utrata i swiadomosci tego jak sie zaluje jest silniejsza. Nauczka na przyszlosc oby w krew nie weszlo i tyle. z mojego doswiadczenia wiem, ze takie zwiazki za zwyczaj nie przetrwaja dluzej, moj sie rozpadl. Najwyrazniej zdrady byly obopolne bo czegos brakowalo jakas ciekawosc nie wiem.
Co do Autorki to ja mam pytanie co w zyciu jest najwazniejsze? Moim zdaniem milosc i dlaczego wlasnie nie moze byc tak, ze owy prowokator tego pocalunku podsiwadomie cos czuje do Autorki, mimo zobowiaozan jakie poczynil w stosunku do swojej przyszlej zony, ktora jeszcze nie jest jego zona. Skoro to zrobil jak widac albo sie waha albo byla to jakas jego proba na przyszlosc. To co jest filmem czesto moze byc rzeczywistoscia. To jest romans, a nie Narnia czy Matrix takie rzeczy sie zdarzaja w zyciu naszym prawdziwym. Moze bardzo kochal dziewczyne mimo mlodego wieku,ale musial wyjechac, moze nie mogl sie z tym pogodzic i gdzies w glebi jego serca dalej to siedzi. Moze gdyby nie doszlo miedzy nimi do spotkania to by nic nie wiedzial, ale spotkali sie i cos w nim sie obudzilo w Autorce tez. Zgubil sie bo tutaj sie hajta a tutaj Autorka, strach spowodowal, ze zglupial i mam nadzieje, ze jak dzis dziewczyno pojdziesz na te spotkanie to wyjasnisz wszystko czarno na bialym i szczerze bez kretactw mow co czujesz i co Ci lezy. JEsli uslyszysz od niego, ze ten pocalunek to byla zabawa to wiem z bolem, ale przelknij to i idz w swoja strone nic nie mowiac, na slub nie idz chocby nie wiem co popros przyjaciolke zeby Cie do kaloryfera przykula ![]()
![]() |
#71 |
Zakorzenienie
|
Jestem ciekawa dalszych losów
![]()
![]() |
#72 | |
BAN stały
|
Cytat:
P.S w 100% popieram posty klempej czyli 2 posty nademną. Edytowane przez ana_konda Czas edycji: 2010-07-06 o 08:25 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
Raczkowanie
|
Też jestem ciekawa co Ci powie. Nie wiem dlaczego dziewczyny tak strasznie Cię skrytykowały. Pojawił się w Twoim życiu ktoś na kim Ci kiedyś zależało (tak samo w jego przypadku ) i odżyły wspomnienia. Tak działa ludzki mózg że na wspomnienie czegoś miłego potrafimy się czasem zapomnieć. Mam nadzieję że to wszystko zostanie wyjaśnione.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 | ||
Raczkowanie
|
Droga autorko wątku, brillant, każdy po części ma tu rację, tyle że każdy patrzy na opisaną przez Ciebie sytuację z innej strony. Jedni piszą o tym, jak mogłaby się poczuć przyszła żona Twojego znajomego, inni o tym, jak czuje się Twój partner, a jeszcze inni, co czujesz Ty sama...
Ja sama daleka jestem od potępiania, bo w pełni zgadzam się z tym, co napisała new women in town Cytat:
Niewątpliwie to, co się stało, ten pocałunek dwa dni przed ślubem, nie powinien mieć miejsca, bo sporo namieszał. Czy to zdrada? Hmm, moim zdaniem TAK, ale to już zależy od tego, jakie kto ma pojęcie zdrady. Dla jednych zdradą będzie "przypadkowe" muśnięcie drugiej osoby, a dla innych zdradą będzie znalezienie się w łóżku z kimś innym. Doskonale rozumiem Twoje wątpliwości, a i może wyrzuty sumienia. Sama nie wiedziałabym, jak to wszystko rozumieć. Po Twoich wypowiedziach wnioskuję, że ten "przyjaciel z lat szkolnych" nie jest Ci obojętny. Jednak zastanów się, czy warto jest przekreślać dwa związki dla czegoś, co w tej sytuacji jest niepewne, bo na dobrą sprawę sama nie wiesz, co konkretnie czujesz do tego przyjaciela z lat szkolnych, nie wiesz również, co on czuje do Ciebie. Zastanów się, czy kochasz swojego obecnego partnera, co czujesz do tego znajomego, który tak nagle się pojawił i wywołał takie zamieszanie. Sporo może wnieść ta rozmowa, na którą się umówiłaś ze swoim znajomym, jednak ważne żebyście sprawę postawili jasno. A skoro oboje nie jesteście pewni tego, co się między Wami dzieje, ograniczcie tę znajomość do niezbędnego minimum, póki jeszcze nie zaszło to za daleko... Cytat:
![]() Może faktycznie oboje, znaczy autorka wątku i jej szkolny przyjaciel, coś do siebie czują. Może faktycznie nie dane im było"zrealizować" tej skrywanej miłości, a teraz ona wybuchła ze zdwojoną siłą... Szkoda, że dopiero teraz... |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#76 |
Zakorzenienie
|
A może autorka wątku i jej dawna miłość stwierdzą, że odżyło w nich uczucie, porzucą obecnych partnerów, by zaryzykować
![]() ![]() ![]() Wtedy faktycznie, byłoby jak w filmie ![]() Oczywiście żartuję
![]() |
#77 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() A ja nie oceniałabym tak surowo tego faceta. On się waha, bije z myślami i myslę, ze naprawdę cierpi. Pewnie na tej rozmowie tłumaczy się, że to był niewinny pocałunek, żeby o tym zapomnieli, że to pod wpływem stresu, ale w głębi duszy będzie mu żal, że nie zaryzykował i nie odwołał ślubu, zeby byc ze swoją prawdziwą miłoscią. bo wierzę, że swoją przyszłą zonę kocha szczerze, ale co z tego, jeśli w sercu wciąż ma Brilliant? Szczerze mówiac to ja liczę, że ślub odwoła. Jeśli tego nie zrobi jeszcze długo będzie się bił z myślami"co by było gdyby...", nie dozna pełni szczęscia z zoną. Nie powinien jej oszukiwac, ze czuje cos do innej. A jesli ślubu nie odwoła, to nie sądzę, zeby dązył do romansu, raczej zamknie sprawę i urwie kontakt.
![]() |
#78 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Uwierz, w takiej chwili facet nie myśli 'mam dziewczynę, zależy mi na niej, niedługo bierzemy ślub' . Te myśli pojawiają się po fakcie. Właśnie po tym, jak już postąpi źle. Owszem, powinien myśleć o tym już wcześniej, podczas poprzednich spotkań. Nie zrobił tego i jak najbardziej jest w tym jego błąd. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
Konto usunięte
|
ślub można odwołać, związek można zakończyć. jeśli czujecie coś do siebie i chcielibyście być razem, to może warto zaryzykować?
jeśli nie chcecie, to polecałabym zerwanie kontaktów, bo może kiedyś dojść do zdrady. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#80 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla wyjasnienia- nie nie nazwałam ciebie scianą...plizzz... ![]() i krotko: o zdradzie jednorazowej nie chce wiedziec, niech sie meczy sumienie zdradzającego o zdradzie wielokrotnej bede wiedziała(w dobrym zwiazku + przy odrobinie inteligencji nie da sie byc slepym) ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 |
Raczkowanie
|
Pocałunek czyli cmoknięcie... Znałam facetów którzy ze wszystkimi kleżankami żegnali się i witali cmoknięciem i żadnej na myśl nie przyszłoby że to może coś znaczyć. Ale jeśli Autorka zna go na tyle żeby stwierdzić, że on do tych nie należy to faktycznie typ z niego.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#84 |
Zakorzenienie
|
W policzek- to rozumiem... ale żeby tak z każdym w usta...
![]() |
#85 |
Zakorzenienie
|
Dokładnie. I nie mówie, że to coś złego- dla mnie to po prostu dziwne. Ja bym tak nie mogła.
![]() |
![]() |
#86 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
dokladnie, o tym samym nawet pisalam wczesniej ja w ogole nie rozumiem tego sentymentu, no dajcie spokoj ale co to za milostki w podstawowce gdy byli dzieciakami, zeby miec az taki sentyment, pozniej tyle lat sie nie wiedzieli, zobaczyli sie na studiach i bach sentyment jest... ja zauwazylam, ze przewaznie wiazanki, ktore same kiedys byly nie fair (bez urazy) tlumacza takie zachowania jak np Autorki tego watku... uwierzcie, ze sa kobiety nie jak to nazywacie "krysztalowe" ale uczciwe, z wartosciami i zasadami moralnymi, ktorym nie do pomyslenia jest calowanie sie z kims innym na 2 dni przed slubem, i nie do pomyslenia jest jakies zastanawianie sie nad uczuciami do innego faceta gdy jest sie w zwiazku... i to nie jest tez tak, ze zycia nie znamy, zapewne kazda miala wiele pokus ale po protu nie ulegly im... sa tez kobiety, ktore poprostu nie chca zyc w klamstwie i nieswiadomosci i chcialyby wiedziec co ich przyszly maz na 2 dni przed slubem wyczynia ze swoja podstawowkaowa miloscia, ma prawo do tego by zadecydowac czy chce brac slub z takim pacanem, ktory najwyrazniej ma jakies watpliwosci czy nie
Edytowane przez Caroline1920 Czas edycji: 2010-07-06 o 11:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
Zakorzenienie
Lokalizacja: Magiczna kraina Narnia, gdzieś na Latarnianym Pustkowiu...:)
|
Ja myślę, że powinnaś po prostu z tym chłopakiem pogadać. Zapytać, co miało oznaczać to cmoknięcie w usta
![]() Ale broń Boże nie lecieć na razie do jego przyszłej żony... ![]() Może ma wątpliwości przedślubne... ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#88 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 |
Zakorzenienie
Lokalizacja: Magiczna kraina Narnia, gdzieś na Latarnianym Pustkowiu...:)
|
No nie?
![]() ![]()
![]() |
#90 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
no dokaldnie, wczesniej nawet pisalam, ze czemu Autorka kontynuowala ta znajomosc skoro te spotkania zaczely sie robic bardziej "gorace"...
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:23.