![]() |
#61 |
Raczkowanie
|
Dot.: Studia
teoretycznie drugi bo admini zaocznie.
---------- Dopisano o 18:29 ---------- Poprzedni post napisano o 18:26 ---------- ja nie mowie o mojej racji dotyczacej nauk o rodzinie tylko innych bzdurach. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeśli w ten sposób miałby się wypowiadać specjalista NAUK O RODZINIE, to ja podziękuję - i antyreklamę w tym momencie robisz ![]() ''niedouczone tępaki'', ''masz gówno nie pojęcie'' ... ale nie my później wylewamy żale na forum, że pracy nie ma i ludzie po takich studiach w markecie co najwyżej znajdą pracę. I to nie są bzdury ;] wystarczy, że założysz wątek i zapytasz wizażanki, jak im idzie znalezienie pracy po różnych, dziwnych tworach humanistycznych- pracy w zawodzie (tak dla ścisłości). Powodzenia. ps. a w każdych wiadomościach trąbią, że inżynierowie są poszukiwani a nie takie coś ![]()
sun goes down Edytowane przez WhiteCherry Czas edycji: 2010-07-16 o 17:44 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Raczkowanie
|
o poziomi intelektualnym mówi zupełnie co innego
![]() Edytowane przez Bella2010 Czas edycji: 2010-07-16 o 17:50 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Zakorzenienie
|
ale komu ma coś to dać?
![]() ![]()
![]() |
#65 |
Raczkowanie
|
Kolejna koleżanka która przeczytała najwyżej dwie odpowiedzi wyżej i się udziela. Żegnam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Zakorzenienie
|
to ja radzę 'koleżance' wyrażać się jaśniej - studentka pedagogiki i tego nie wie? przykre
![]() ![]()
![]() |
#67 | |||
na przekór do celu
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
to kolejna zaczepka ![]() i zaraz pewnie cos ładnego mi odpiszesz, jakim to ja jestem "tępakiem" jak to "o niczym nie mam pojęcia". i wiesz co? to nie jest odpowiedź w dyskusji ![]() ---------- Dopisano o 19:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ---------- o właśnie. prosiłaś nas o opinie. no to ją wyraziłyśmy. o co jeszcze się rozchodzi? nie możemy mieć innej opinii niż twoja?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() napisałyśmy co o tym kierunku sądzimy. Ma to, co sama chciała ![]() W przeciwnym wypadku tworzy się post w stylu '' odpowiem na wszystkie pytania dotyczące Nauk O Rodzinie! Czas rozgromić polskie, ciemne masy ![]() ![]() ale ja rozumiem, że studentek kierunków humanistycznych nie uczą formułować myśli ![]()
sun goes down Edytowane przez WhiteCherry Czas edycji: 2010-07-16 o 18:44 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 | |
na przekór do celu
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Zakorzenienie
|
Autorko wątku i inne dziewczyny wybierające kierunek studiów.
Nie traktujcie studiów jako hobby, to prosta droga do bezrobocia, bo ktoś postanowił studiować jako 1000 osoba politologię, "bo się interesuje polityką", pedagogikę na byle jakiej uczelni "bo lubię dzieci". Czy prawo "bo mama z tata chcą się przed sąsiadami pochwalić". Studia to INWESTYCJA. W swoją przyszłość, w to, jak będzie wyglądała praca zawodowa. Nauki o rodzinie przeważnie wykładane są na wydziałach teologicznych, więc wiadomo, o co chodzi. Ksiądz będzie nauczał, jak się w rodzinie powinno żyć ![]() Darowałabym sobie te studia. Ciężko będzie po nich o pracę, bo nawet w CV niepoważnie będzie wyglądać i z automatu większość pracodawców odrzuci takie osoby jako typy idealne katechetek, czyli generalnie nie do życia i normalnej roboty. Edytowane przez _vixen_ Czas edycji: 2010-07-16 o 20:04 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#73 |
Raczkowanie
|
Przeczytałam cały wątek i postanowiłam się wypowiedzieć.
1. Na samym początku padło stwierdzenie, iż po tym kierunku można uczyć religii. Religii można uczyć tylko i wyłącznie po uzyskaniu tytułu magistra teologii (jednolite studia magisterskie). 2. Nauki o rodzinie. Budzą wiele emocji - ba a nawet bym nie pomyślała. Część zajęć na tym kierunku prowadzą osoby świeckie, więc raczej życie znają i o rodzinie wypowiedzieć się mogą. Jest to pewien miszmasz, ale dzięki niemu rozwija się własne zainteresowania oraz uczą wszechstronności. Cóż sam kierunek raczej przygotowuje dobrze, jeśli na praktykach po 1,5 roku nauki ma się większą wiedzę w zakresie prawa niż studenci kierunku: prawo. Owszem - możliwe, iż przypadek. Jeśli chodzi o WOS - uczą go historycy i ludzie po politologii. Dlaczego? Ponieważ nasz system jest tak wspaniały, iż nie wpadł na to, że powinien być kierunek, który będzie przygotowywał przyszłych nauczycieli tego przedmiotu. Zarobki - no cóż... nie ma co się oszukiwać. Praca - tak jak po każdym kierunku - czasem zależy od szczęścia... Nie ma złotego środka i nigdy żaden kierunek nie ma 100% absolwentów zatrudnionych w zawodzie. Ludzie - będący na Naukach, to akurat mieszanka wybuchowa i nie różnią się od innych. Ktoś napisał, że to katechetki - NIE! Proponuję poznać ludzi, którzy studiują. I nie żyjmy stereotypami! Autorka nie powinna się wyrażać w taki sposób jak to robi, jednak z czasem to zrozumie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
poziom Twoich wypowiedzi jest zniewalajacy jakby dziewczyna byla pewna swoich racji -ze ten kierunek nie jest taki beznadziejny jak kazdy przecietny czlowiek mysli-to by sie tak nie unosila prawa w oczy kole caly czas mnie to zastanawia po co sie na takie cos idzie ![]() chyba tylko dlatego ze inne przerastaja ich mozliwosci, bo zeby studowac nawet jakies 'banalne' inzynierskie studia trzeba miec troche glowy na karku a nie tylko bimbac od sesji do sesji kazdy idzie na co chce ale moja rekacja jest taka " ![]() ![]() ![]() a wiec powodzenia
Edytowane przez idedodomu Czas edycji: 2010-07-16 o 22:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Raczkowanie
|
Ku wielkiemu oburzeniu autorki piszecie, że wam się ten kierunek kojarzy z katechetkami, ale to i tak nieźle, bo ja nawet nie wiedziałam, że coś takiego jest, zanim nie natrafiłam na ten wątek
![]() Osobiście jestem wielką przeciwniczką określania takich studiów "humanistycznymi", tak jak któraś je tu nazwała, to już prędzej do jakichś nauk społecznych podchodzi... No i patrząc po przedmiotach, jakie są prowadzone na tych studiach, dziwię się, że w ogóle otworzono osobny kierunek, przecież te przedmioty mogłyby równie dobrze być na pedegagice, w ramach jakiejś specjalizacji, czy coś. Czy nikt tego w ogóle nie kontroluje, a uczelnie mogą sobie robić, co chcą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#76 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 | |
Przyczajenie
|
Dziewczyny odpusccie troche
sama nie jestem zwolenniczka studiow humanistycznych, o nauce o rodzinie nie mam pojecia ale autorka nie ma 19 lat i nie spartolila wlasnie matury i nie pragnie studiowac czegos tylko po to, zeby poczuc sie studentka, tylko najwyrazniej chce sie douczyc (poszerzyc horyzonty?) na 3 kierunku studiow nie powiedzialabym, ze malo ambitne osoby studiuja 3 kierunki poza tym nie takich wlasnie rad jej udzielalyscie? Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 | |
na przekór do celu
|
Cytat:
także prosiła nas o wypowiedzi, nie podając wszystkich informacji...
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
Raczkowanie
|
Zakończmy polemizować na ten temat, bo to nie ma większego sensu. Dla mnie dla podsumowania to kierunek jak każdy inny, po którym można zrobić magistra z czegoś innego (np. pedagogiki) wybrać się na jakąś podyplomówkę... i doszkalać jeszcze się przez resztę życia więc nie rozumiem skąd u was tyle negatywnych emocji.. (nawet jeśli nie od razu robi się te dwa, trzy kierunki). Ale każdy ma swoje zdanie i tego się trzymajmy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#80 |
Zadomowienie
|
No tak, widać karniaczek ostudził trochę zapał autorki do 'oświecania' szarej masy.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:23.