![]() |
#61 |
Zadomowienie
|
Re: Siwe włosy!
moze przechodzisz ostatnio bardzo duzo stresu?? a moze to dziedziczne?? pozdrawiam...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
Salka-ja mając 21 lat zaczęłam nagle siwieć-chyba przez stresy.Ale nic z tym nie robiłam(moze jednak trzeba wybrać się do lekarza?)i jakoś samo się zatrzymało.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Raczkowanie
|
Pociesze Was dziewczyny-ja mam niecałe 19 i już siwieję. W okolicach skroni i czoła mam balutkie nitki. Nie mam pojęcia co mam z tym zrobić, bo farba z tego szybko schodzi, a poza tym mam delikatne włosy. Obawiam się, ż e to dziedziczne, bo mój brat w wieku 25 lat miał bialutkie włosy. Ja naprawdę nie zmyślam, bo wielu ludzi nie wierzy mi w to, dopóki się nie przyjrzą...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Wtajemniczenie
|
Aga BJ napisał(a):
> Salka-ja mając 21 lat zaczęłam nagle siwieć-chyba przez stresy.Ale nic z tym nie robiłam(moze jednak trzeba wybrać się do lekarza?)i jakoś samo się zatrzymało. Ja tez tak wczesnie zaczelam siwiec, lecz u mnie sie nie zatrzymalo. U mnie to dziedziczne i nic na to nie poradze ![]() Mialam kumpla, ktory zaczal siwiec w 8 klasie, wiec z nami chyba jeszcze nie jest tak zle ![]() ![]()
![]() |
#65 |
okrutnica jakaś... |
chyba nie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Raczkowanie
|
W większości przypadków siwnienie jest sprawą genetyczną. U mnie ten problem pojawiła się w wieku 20 lat. Jeśli masz jasne włosy sprawa jest dużo prostsza. Wystarczy położyć kilka pasemek by ukryć pojawiającą się siwiznę. Ja jestem brunetką zmuszona, więc jestem farbować włosy raz w miesiącu. Moim jedynym problemem jest szybkie spłukiwanie się farby. Szczególnie z siwych włosów. A próbowałam przeróżnych farb od profesjonalnych po pallet. Stwierdzam, że ta ostatnia utrzymuje się najdłużej na włosach.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Raczkowanie
|
Hmmm...ja osobiści paletty nienawidzę, ale to przeciez kwestia rrodzaju włosów.
Becia69, wierzę, że są farby, które potrafią zdziałać cuda, ale u mnie naprawdę problemem jest utrzymanie się jakiejkolwiek. Mam ciemne włosy, ale że farbowałam kiedyś na czarno lub cemny brąz to delikatne odrosty rzucaja się w oczy, a co dopiero siwe włosy!!! Ja osobiście jestem załamana!!!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
Wtajemniczenie
|
Agnieszk@ napisał(a):
> Hmmm...ja osobiści paletty nienawidzę, ale to przeciez kwestia rrodzaju włosów. > Becia69, wierzę, że są farby, które potrafią zdziałać cuda, ale u mnie naprawdę problemem jest utrzymanie się jakiejkolwiek. Mam ciemne włosy, ale że farbowałam kiedyś na czarno lub cemny brąz to delikatne odrosty rzucaja się w oczy, a co dopiero siwe włosy!!! > Ja osobiście jestem załamana!!!! Odnosnie odrostow, to duza role odgrywaja tutaj 2 czynniki: - jakie masz wlosy, - jaka masz fryzure. Moje wlosy sa bardzo geste i krecone ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam ![]()
![]() |
#69 |
okrutnica jakaś... |
zgadzam się z Becią-kupujcie farby w zakładzie lub w sklepie fryzjerskim-są delikatne ale skuteczne.Zaś Palette stanowczo odradzam-jest to bardzo mocna farba,która wżera sie we włos,trudno ją usunąć i ogólnie jest bardzo szkodliwa.Gdy mój fryzjer się dowiedział,że farbowałam nią włosy,złapał się za głowę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Raczkowanie
|
Przez długi czas kupowałam farby w zakładach i sklepach fryzjerskich. Po każdym myciu włosy bladly. Praktycznie po tygodniu były jaśniejsze (farbuje włosy brązem) Mimo, że używałam profesjonalnych szamponów i odzywek do włosów farbowanych. Odradzam Loreal ta farba najszybciej się spłukuje.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
Raczkowanie
|
I włąśnie tu widzę rózniće w typach włosków!!!! Bo jednym po jakiejść farbie kolor się spłukuje a innym nie.
Co do L'oreala- mi kiedyś po prostu wyblakł kolorek po 3 myciach i skończyłam z tym. I co do widoczności odrostów- to prawda, że to zalezy jaka fryzurę się nosi. Ale jak ukryć siwe włosy, gdy już je znowu widać (prócz farbowania) to ja nie mam pojęcia... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 |
Raczkowanie
|
Siwe wlosy
A ile kosztuja takie profesjonalne farby do wlosów kupione u fryzjera?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Zakorzenienie
|
Re: Siwe wlosy
nie sadze aby szanujacy sie fryzjer sprzedawał profesjonalne farby...
przeciez to jakby zabieral sobie prace
![]() |
#74 |
Raczkowanie
|
19 lat, SIWE włosy! Co to ma być?! ;(
Jak w.w. mam 19 lat i sporo siwych włosów. Nie chodzi tu o 10 czy 20 sztuk ale naprawdę sporo. Jak na moje oko to tak100-200. Przy moich ciemnych włosach to tragedia. Z daleka może i tego nei widać ale wystarczy stanąć blisko
![]() Zaczęło się to parę miesięcy temu. Dlaczego? Nie wiem! Mam długie włosy. I jakby od niedawna same zmieniły kolor - na 'górze' jest jakby bardziej popielaty a niżej taki jaki powinien być - ciemno-brązowy. dodam że odżywiam się b. zdrowo, nie stosuję pigułek antykoncepcyjnych, nie przyjmuję żadnych leków, nie farbuję włosów, nie używam ŻADNYCH środków do stylizacji, stosuję odżywki, maski. No i co myslicie? ![]() Pomóżcie kochane, spotkałyście się z czymś takim? Może to na tle zdrowotnym? Zapytajcie wujków lekarzy o ten 'ciekawy przypadek' może podpowiedzą coś? Bo mój lekarz stwierdził: SIWE? TRUDNO! ... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Raczkowanie
|
Dot.: Siwe włosy!
Hehe ja dla odmiany mam 19 lat i siwieję na potęgę. Więc jak widzisz mogło być gorzej :/ Co, jak, dlaczego? - Nie mam pojęcia...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#76 |
Raczkowanie
|
Dot.: 19 lat, SIWE włosy! Co to ma być?! ;(
ODPOWIEDZ BRZMI - GENNY. Ja również szybko zaczełam siwieć. Jedynym ratunkiem jest regularne farbowanie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
Zakorzenienie
|
Stres powoduje siwienie. Może to jest przyczyna u ciebie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 |
Raczkowanie
|
geny?? ;( nikt w mojej rodzinie ani nawet wśród znajomych nie zaczal siwiec w wieku 19 lat! Ludzie robią wielkei oczy jak się dowiadują że 25-latka ma już siwe włosy a 19-latka...? to już chyba fenomen ;( Help
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
Rozeznanie
|
ja miałam 18lat jak mi się pojawił pierwszy siwy włos hy hy pierwsze oznaki starzenia
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#80 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#81 |
Zadomowienie
|
Kia możliwe. Ja sama na studiach dorobiłam się siwych włosów. I to nie jakichś tam pojedynczych sztuk
![]() ![]() ![]() Rada na to jedna.. SPOKÓJ ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
Raczkowanie
|
![]()
Jak dobrze, że nie juestem jedyna, choć nikomu tego nie życzę!!!!!!!
Kia_girl jestem w Twoim wieku, też mam 19 lat i też ogromnie duż os iwych włosów. Farbować włosów nienawidzę, więc mam pecha ![]() U mnie w domu to chyba sprawa genetyczna, bo mój brat miał bialutkie włosy w wieku 25 lat, ale wydaje mi się, że dużo także faktycznie zależy od stresu. Nie wyobrażam sobie jak nagle mogłabym cała osiwieć, bo bym się chyba załamała. A tym bardziej, że mam jeszcze troche starszego rodzeńswa i jako jedyna takie problemy (prócz brata wyżej wspomnianego), |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
Raczkowanie
|
Ehhh, tez mam z tym problem. Najpierw malowalam wlosy szamponem, niestety z siwych wlosow najpierw sie zmywal
![]() Ja mam to w genach bo moje 2 siostry tez maja siwe wlosy. Jedna ma 31 lat i okolo 50% siwych wlosow ![]() Stres pewnie tez swoje zrobil, ale czy jest ktos kto sie nie stresuje??
![]() |
#84 |
Zakorzenienie
|
wczesne siwienie dziedzicza mezczyzni i kobiety. Ale zeby ono sie ujawnilo u kobiet to musza zaistniec jakies hormonalne nieprawidlowosci, natomiast u mezczyzn wystarcza "zle geny".
![]() |
#85 |
Raczkowanie
|
hej! tez mam 19 lat i tez zauwazylam juz siwe wloski. narazie sa pojedyncze ale z tego co wiem u mojej rodziny to normalka. nie ma co panikowac
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
Raczkowanie
|
Farba dziewczyny? Nie znoszę tego! BabciaWeatherwax - pocieszyłaś mnie tym, że nowe włoski rosną noramlne
![]() JUŻ NIGDY NIE BĘDĘ SIĘ STRESOWAĆ! Spojrzę w lustro i na bank od razu się uspokoję ![]() A jak osiwiejemy to w wieku dwudziestu paru lat zorganizujemy spotkanie, usiądziemy sobie bielutkie na ławeczce w parku i będziemy wspominać stare dobre czasy... ;( |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
Zadomowienie
|
mam kolezanke ktora ma 16 lat jest brunetka i juz pojawiaja sie u niej siwe wlosy...
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#88 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny nie martwcie sie
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() nie martw sie nic, naprawde nie jestes sama ! ![]()
![]() |
#89 |
Raczkowanie
|
uff nie jestem sama jupiiii :P ale kurcze, czemu tak mi sie wydaje gdy idę ulicą??? ;( a może źle mi się wydaje? E tam! Będę żyć bezstresowo! Nie dam sie!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 |
Wtajemniczenie
|
Odgrzebuję, gdyż też zauwazyłam ten "problem" u siebie.
Mam 24 lata, włosy są ciemne, zdrowe, dobrze sie odzywaiam, nie stresuję się itp itd, a mimo wszystko pojawiają się te wstretne siwe włosiska! U mnie nie jest to sprawa genów, gdyż u obojga moich rodziców pierwsze siwe włosy pojawiły sie dopiero po 40 roku życia. Szkoda mi farbowac włosy, gdyż chciałam w koncu zapuścić swoje nturalne. Póki co, wyrywam siwe włosy, no ale nie moge tak w nieskonczoność. A może są jakieś preparaty (witaminowe itp) które moga spowodowac wolniejszą utratę pigmentu?
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:03.