Po seksie sie popłakałam gdy pomyślałam o byłym - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-07-16, 15:22   #61
Olcia
Zakorzenienie

Dot.: Po seksie sie popłakałam gdy pomyślałam o byłym

Cytat:
Szczerze mówiąc to wiem że jemu nigdy na mnie nie zależało tak naprawdę więc nie chcę marnować iluś lat na czekanie na kogoś kto naprawdę nigdy mnie nie kochał(jedynie tak mu się wydawało jak mnie ostatnio poinformował).
Słowa autorki z poprzedniego wątku mówią same za siebie
Olcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-16, 15:26   #62
Gwiazdeczka1978
Zakorzenienie

Serio jestem bez kompleksu Zbawiciela, ale uwazam, ze myslenie o facecie z odsiadką i w dodatku taką jest czystą głupotą. Wzruszające- popłakałas sie....
Btw 11 lat nie dostaje sie za głupoty- sporo mu sie musiało nałozyc

Edytowane przez Gwiazdeczka1978
Czas edycji: 2010-07-16 o 15:28
Gwiazdeczka1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-16, 15:37   #63
Merys
Zakorzenienie

Moze to klamstwo jest z tymi 11 latami, zeby tyle dostac to chyba musialby prezydenta okrasc. Tym bardziej, ze nawet jak mu sie nazbieralo, to daja laczna kare o wiele mniejsza.
Wiezienia przepelnione to nie chca ich dlugo trzymac.
Merys jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-16, 15:47   #64
KochanaGadzinka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Merys Pokaż wiadomość
Moze to klamstwo jest z tymi 11 latami, zeby tyle dostac to chyba musialby prezydenta okrasc. Tym bardziej, ze nawet jak mu sie nazbieralo, to daja laczna kare o wiele mniejsza.
Wiezienia przepelnione to nie chca ich dlugo trzymac.

Poza tym gdyby mu się nazbierało jak to mówi autorka to pewnie mialby zawiasy, ale za każdy czyn zawiasy są osobno tzn np ma wyrok w zawieszeniu za kradzież, a teraz kogos pobil to ma kolejny wyrok w zawieszeniu za pobicie. Nie sumuja sie, jeżeli czyny karalne nie są te same.

Rozjaśnię w końcu te czarne kłaki!
KochanaGadzinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-16, 15:48   #65
agnieszkaqazplm
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez KochanaGadzinka Pokaż wiadomość
W Polsce żyję kochana, za to zastanawiam się gdzie Ty
http://www.wykop.pl/link/287684/8-la...olska-wlasnie/

http://forum.prawnikow.pl/JAKA-JEST-...LT-t26034.html

nie wkurzaj mnie takim protekcjonalnym stylem pisania.
nie wkurzaj się tak, bo nie ma o co, piszę jak piszę, jak się nie podoba to czytać nie musisz .
agnieszkaqazplm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-16, 16:10   #66
martasdz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KochanaGadzinka Pokaż wiadomość
Poza tym gdyby mu się nazbierało jak to mówi autorka to pewnie mialby zawiasy, ale za każdy czyn zawiasy są osobno tzn np ma wyrok w zawieszeniu za kradzież, a teraz kogos pobil to ma kolejny wyrok w zawieszeniu za pobicie. Nie sumuja sie, jeżeli czyny karalne nie są te same.
Autorka co do "nazbierania się" może mówić prawdę - bo - jeśli w czasie trwania okresu próby, osoba rażąco narusza porządek prawny (np. ma zawiasy za kradzież i posiadanie narkotyków, a dokona np. rozboju), sąd może (fakultatywnie) zarządzić wykonanie zawieszonej wcześniej kary (cxzy kilku kar) pozbawienia wolności, a obligatoryjnie, czyli musi to zrobić, gdy w okresie próby osoba popełni podobne przestępstwo umyślne.
Nie ma tak, że zawieszony wyrok za kradzież może zostać przekazany do wykonania tylko za popełnienie kradzieży w okresie próby etc, wszystko zależy od uznania sądu.

Niedaleko moich rodziców np. mieszkał pewien chłopak, odkąd tylko pamiętam były z nim problemy, miał kilka wyroków w zawieszeniu, aż pewnego dnia dokonał rozboju - na ulicy ukradł zaczepionemu chłopakowi telefon, na jego nieszczęście, chłopak znał go z widzenia, a dodatkowo miał plecy w policji, jak mu odwiesili za to wszystkie kary to łącznie przesiedział sobie 6 latek w pudle za wszystko.

Edytowane przez martasdz
Czas edycji: 2010-07-16 o 16:11
martasdz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-16, 16:18   #67
agnieszkaqazplm
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez martasdz Pokaż wiadomość
Autorka co do "nazbierania się" może mówić prawdę - bo - jeśli w czasie trwania okresu próby, osoba rażąco narusza porządek prawny (np. ma zawiasy za kradzież i posiadanie narkotyków, a dokona np. rozboju), sąd może (fakultatywnie) zarządzić wykonanie zawieszonej wcześniej kary (cxzy kilku kar) pozbawienia wolności, a obligatoryjnie, czyli musi to zrobić, gdy w okresie próby osoba popełni podobne przestępstwo umyślne.
Nie ma tak, że zawieszony wyrok za kradzież może zostać przekazany do wykonania tylko za popełnienie kradzieży w okresie próby etc, wszystko zależy od uznania sądu.

Niedaleko moich rodziców np. mieszkał pewien chłopak, odkąd tylko pamiętam były z nim problemy, miał kilka wyroków w zawieszeniu, aż pewnego dnia dokonał rozboju - na ulicy ukradł zaczepionemu chłopakowi telefon, na jego nieszczęście, chłopak znał go z widzenia, a dodatkowo miał plecy w policji, jak mu odwiesili za to wszystkie kary to łącznie przesiedział sobie 6 latek w pudle za wszystko.
Kochana, z nieba mi spadłaś, dokładnie tak jest , jak piszesz . Mam nadzieję, że co poniektóre osoby przeczytają i przestaną takie bzdury wypisywać
Stary 2010-07-16, 16:20   #68
martasdz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnieszkaqazplm Pokaż wiadomość
Kochana, z nieba mi spadłaś, dokładnie tak jest , jak piszesz . Mam nadzieję, że co poniektóre osoby przeczytają i przestaną takie bzdury wypisywać

się zdawało egzamin miesiąc temu z tej materii to łepetyna jeszcze coś pamięta , w końcu dopiero początek wakacji
martasdz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-16, 16:41   #69
agnieszkaqazplm
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Klarissa Pokaż wiadomość
Wiesz co mnie obojętne czy ktoś ma wyrok za kradzież/rozbój, czy za pobicie czy za gwałt - dla mnie i tak jest dnem, zerem i najgorszym śmieciem, nie chciałabym nawet splunąć w jego stronę. Z patologią się nie zadaję. Ale jak pannie tak zależy to niech na niego czeka, tylko nie wiadomo czy po wyjściu z paki spodoba się chłopakowi to wielkie poroże, które mu zorganizowała, okupione jej "dziewiczymi łzami"
To mnie teraz całkowicie zaskoczyłaś swoimi poglądami. Z doświadczenia wiem, że ludzie siedzą w więzieniu z różnych powodów i nierzadko są naprawdę lepszymi ludźmi, niż ci na wolności.
Stary 2010-07-16, 16:46   #70
4e9f92519f0a2c998a884c2af4c543da9bfeb435_5ffce6a84e16b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez MaggieLDN Pokaż wiadomość
No i oczywiście na wizażu wszyscy z kompleksem zbawiciela którzy mają się za takich lepszych, mają prawo oceniać kogoś pomimo iż go nie znają ale nie potrafią czytać ze zrozumieniem ponieważ Ja nie pytałam o waszą opinię na temat jego zachowania i w jakim stopniu było ono złe.

Otóż tak dla mnie był bardzo dobry, nie zależało mu tylko na seksie, pomagał mi w każdej sytuacji, innym zresztą też bo właśnie jeden z wyroków ma za to że dziewczynę jego przyjaciela jakiś facet uderzył, ona po nich zadzwoniła no i tamten facet dostał za nią a że była tam dziewczyna ze szkoły mojego i rozpoznała tylko jego to wszystko poszło na jego konto. A co do głupich tekstów czy chcę żyć z recydywistą i jak sobie nasze życie wyobrażam... Mój brat siedział 2 lata i uciekł z PL na przepustce, obecnie może i nie może wrócić do kraju ale naprawdę ogarnął swoje życie i żyje jak każdy inny obywatel, ojciec mojego kolegi siedział 10 lat, poszedł jak miał jakoś 18 lat, wyszedł po 10 latach i teraz ma 35, urodziło mu się jeszcze jedno dziecko ma kobietę z którą jest szczęśliwy i zapewnia byt całej rodzinie pomimo że siedział 10 lat więc cholera nigdy nie mieliście z takimi ludźmi do czynienia, jedyne co widzieliście to W11 albo inne głupie filmy/seriale i się wypowiadacie. Poza tym dam taki przykład. Mieszkam w UK, tutaj gdy znajdą przy tobie sztukę(jeden woreczek) marihuany to tylko Ci ją wezmą i koniec tematu a w Polsce jest za to do 3 lat i biorąc pod uwagę nawet to, to niech ten mój miał nawet taką jedną sprawę.. Ma 3 lata więcej za głupią sztukę która była dla jego własnego użytku.
Patologiczne srodowisko :pobicia, dilerka, rozboje, ucieczka z kraju na przepustce, stracona mlodosc dzieki 10letniej odsiadce. Pozazdroscic wzorcow i idealow.
Twoja naiwnosc az boli. Bronisz swojego misia-pysia, tylko nie wiem po co. Twoj "ideal" to przedstawiciel patologicznego srodowiska, zwykly przestepca, ktos niewart nawet jednej mysli.
Uwazam, ze produkowanie sie tu jest niepotrzebne bo do Ciebie i tak nic nie dotrze. Twoj misio nie szanuje ludzkiego zycia, zdrowia, czyjejs wlasnosci, ale Ty tego nie widzisz. Ale skoro nie widzisz nic w zlego w ucieczce z kraju przed wymiarem sprawiedliwosci to ja sie nie spodziewam, ze zrozumiesz.

Edytowane przez 4e9f92519f0a2c998a884c2af4c543da9bfeb435_5ffce6a84e16b
Czas edycji: 2010-07-16 o 16:47
4e9f92519f0a2c998a884c2af4c543da9bfeb435_5ffce6a84e16b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-16, 16:46   #71
Merys
Zakorzenienie

Wydaje mi sie ze na 11 lat to musialby porzadnie narozrabiac, zreszta nie ma sensu dyskutowac bo i tak prawdy sie nie dowiemy.
Merys jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-16, 18:00   #72
Gwiazdeczka1978
Zakorzenienie

Cytat:
Jasne, To ile musiało byc tych zawiasów na 11 latek?
Cytat:
Napisane przez Merys Pokaż wiadomość
Wydaje mi sie ze na 11 lat to musialby porzadnie narozrabiac, zreszta nie ma sensu dyskutowac bo i tak prawdy sie nie dowiemy.
No przeciez, ze oczywiste. A jesli poszedł na 11 lat za takie pierdółki, to frajer jak nic.
Stary 2010-07-16, 18:03   #73
Funieczka
Zakorzenienie

GG do Funieczka

Dziewczyny, a ja jestem pewna, że autorka wątku nie wie o połowie jego wyczynów i dlatego wypisuje takie rzeczy, albo wie, ale wybiela go tutaj, no bo przecież ona go darzy...sentymentem
Stary 2010-07-16, 18:07   #74
suszarka
Buc

Cytat:
To mnie teraz całkowicie zaskoczyłaś swoimi poglądami. Z doświadczenia wiem, że ludzie siedzą w więzieniu z różnych powodów i nierzadko są naprawdę lepszymi ludźmi, niż ci na wolności.

na pewno, trafiają tam za niewinność.

jeszcze powiedz mi, że więzienie resocjalizuje to już ubawię się po pas.
Stary 2010-07-16, 18:07   #75
agnieszkaqazplm
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Gwiazdeczka1978 Pokaż wiadomość
Jasne, To ile musiało byc tych zawiasów na 11 latek?

No przeciez, ze oczywiste. A jesli poszedł na 11 lat za takie pierdółki, to frajer jak nic.
Widocznie sporo, albo kilka kwalifikowanych i tak się uzbierało te 11 latek
Stary 2010-07-16, 18:13   #76
Klarissa
Zakorzenienie

Cytat:
Nie no wiadomo, więzienia pełne są dobrych, porządnych ludzi z niesłusznymi wyrokami za pobicie, rozbój, kradzież i dilerkę ( i co tam jeszcze autorka wymieniała) Sami prawi obywatele tam trafiają. Jakie to szczęście, że ja nie mam takich doświadczeń i nie muszę ich znać...
Stary 2010-07-16, 18:21   #77
agnieszkaqazplm
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez suszarka Pokaż wiadomość
na pewno, trafiają tam za niewinność.

jeszcze powiedz mi, że więzienie resocjalizuje to już ubawię się po pas.
Na pewno nie za niewinność , zawsze mają coś na sumieniu - alkoholicy np.jazdę po pijanemu na rowerze, inni- bestialskie przestępstwa.
Pytanie o resocjalizację powinnaś skierować do więźniów, nie do mnie.

---------- Dopisano o 18:21 ---------- Poprzedni post napisano o 18:15 ----------

Cytat:
Napisane przez Klarissa Pokaż wiadomość
Nie no wiadomo, więzienia pełne są dobrych, porządnych ludzi z niesłusznymi wyrokami za pobicie, rozbój, kradzież i dilerkę ( i co tam jeszcze autorka wymieniała) Sami prawi obywatele tam trafiają. Jakie to szczęście, że ja nie mam takich doświadczeń i nie muszę ich znać...
Klarissa, oczywiście że tak nie jest, ale są wyjątki. Też nie mam szacunku do ludzi, którzy w moim mniemaniu nie zasługują na miano ludzi w ogóle ze względu na czyny, których się dopuścili i też na takich pluję, ale jest też tam masa młodych ludzi, którzy popełnili głupie błędy i tacy moim zdaniem zasługują na drugą szansę.

Edytowane przez agnieszkaqazplm
Czas edycji: 2010-07-16 o 18:16 Powód: literówki
Stary 2010-07-16, 18:25   #78
Gwiazdeczka1978
Zakorzenienie

Cytat:
Klarissa, oczywiście że tak nie jest, ale są wyjątki. Też nie mam szacunku do ludzi, którzy w moim mniemaniu nie zasługują na miano ludzi w ogóle ze względu na czyny, których się dopuścili i też na takich pluję, ale jest też tam masa młodych ludzi, którzy popełnili głupie błędy i tacy moim zdaniem zasługują na drugą szansę.
Zgadza sie, jak ktos popełnił błąd i załuje, ale wg mnie recydywa błąd wyklucza. 11 lat to juz wskazuje celowe działanie, brak barier, oporów społecznych, oraz brak resocjalizacji. To juz słabo sie kwalifikuje do miana błędu.
Stary 2010-07-16, 18:29   #79
agnieszkaqazplm
Rozeznanie

Cytat:
Zgadza sie, jak ktos popełnił błąd i załuje, ale wg mnie recydywa błąd wyklucza. 11 lat to juz wskazuje celowe działanie, brak barier, oporów społecznych, oraz brak resocjalizacji. To juz słabo sie kwalifikuje do miana błędu.
Recydywa tak, ale chłopak Autorki naprawdę niekoniecznie musi być recydywistą, chociaż to oczywiście nie jest wykluczone.
Stary 2010-07-16, 18:30   #80
suszarka
Buc

Cytat:
Na pewno nie za niewinność , zawsze mają coś na sumieniu - alkoholicy np.jazdę po pijanemu na rowerze, inni- bestialskie przestępstwa.

---------- Dopisano o 18:21 ---------- Poprzedni post napisano o 18:15 ----------

Nie muszę go kierować nigdzie wystarczy poczytać badania na ten temat.

I naprawdę jestem ciekawa czy znajdziesz w więzieniu tylko za jazdę po pijanemu na rowerze.
Stary 2010-07-16, 18:35   #81
agnieszkaqazplm
Rozeznanie

Cytat:
Nie muszę go kierować nigdzie wystarczy poczytać badania na ten temat.

I naprawdę jestem ciekawa czy znajdziesz w więzieniu tylko za jazdę po pijanemu na rowerze.
Teraz to się już czepiasz , A gdzie ja napisałam, że tam tylko pijani rowerzyści siedzą hę?
Heh, badania, badaniami, a praktyka i życie to już całkiem inna kwestia
Stary 2010-07-16, 18:36   #82
Gwiazdeczka1978
Zakorzenienie

Cytat:
Recydywa tak, ale chłopak Autorki naprawdę niekoniecznie musi być recydywistą, chociaż to oczywiście nie jest wykluczone.
No ludzie, jak nie jest recydywista, to ma za jednorazowy kwiatek 11 lat? Jeszcze lepiej
Stary 2010-07-16, 18:39   #83
agnieszkaqazplm
Rozeznanie

Cytat:
No ludzie, jak nie jest recydywista, to ma za jednorazowy kwiatek 11 lat? Jeszcze lepiej
Może i tak być, ale Autorka pisała, że dostał złącz, czyli dodali mu kilka wyroków w zawieszeniu i wyszło 11 lat w sumie.
Stary 2010-07-16, 18:42   #84
Senija
Zadomowienie

Coś się Autorka wątku ukrywa. Chyba zbyt brutalnie otworzyłyście jej oczy na tego kochasia
Senija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-16, 18:44   #85
Rodzynka1989
Zakorzenienie

GG do Rodzynka1989

Cytat:
Znajdziesz, znajdziesz Wiem na 100%. Ale są to osoby łapane notorycznie na jeździe po pijanemu
Stary 2010-07-16, 18:48   #86
agnieszkaqazplm
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Senija Pokaż wiadomość
Coś się Autorka wątku ukrywa. Chyba zbyt brutalnie otworzyłyście jej oczy na tego kochasia
Wątpię, Autorka ma specyficzne myślenie, które wynika ze środowiska, w którym się obraca i w jakim żyje, dla niej kiblowanie to normalka, inna mentalność po prostu.

---------- Dopisano o 18:48 ---------- Poprzedni post napisano o 18:45 ----------

Cytat:
Napisane przez Rodzynka1989 Pokaż wiadomość
Znajdziesz, znajdziesz Wiem na 100%. Ale są to osoby łapane notorycznie na jeździe po pijanemu
Dokładnie. Suszarka, nie bądź taki niedowiarek
Stary 2010-07-16, 19:01   #87
suszarka
Buc

Cytat:

Dokładnie. Suszarka, nie bądź taki niedowiarek

tylko, że to jest recydywa. a za recydywę powinni zamykać raz dwa, bo znaczy to, że na błędach się nie uczysz.

a ja niedowiarek z definicji.
Stary 2010-07-16, 19:04   #88
agnieszkaqazplm
Rozeznanie

Cytat:
tylko, że to jest recydywa. a za recydywę powinni zamykać raz dwa, bo znaczy to, że na błędach się nie uczysz.

a ja niedowiarek z definicji.
A skąd wiesz, że to recydywa?
Stary 2010-07-16, 19:06   #89
Klarissa
Zakorzenienie

Cytat:

Jeśli ktoś odsiedzi swoje i się zresocjalizuje, pokaże, że można i warto mu ufać i że potrafi żyć w społeczeństwie - to tak, jestem skłonna takiej osobie zapomnieć i dać drugą szansę. Ale on dopiero zaczął siedzieć... to coś troszkę innego. Na szanse to będzie czas jak odpokutuje co zrobił i potem wyjdzie i pokaże, że warto mu szansę dawać.

Po drugie ja również kiedyś tam studiowałam prawo, nie pamiętam aż tyle, ile koleżanka, która miała niedawno egzamin z prawa karnego , ale na 11 lat to musiał sobie kolega konkretnie uzbierać zarzutów. W dodatku jeśli to młody chłopak (młodociany) to mógł liczyć na lepsze traktowanie a jednak z jakiegoś powodu sąd nakazał mu 11 lat paki - to bardzo dużo jak na młodego człowieka i zarzuty musiały być poważne (pewnie pobicie spowodowało ciężki uszczerbek itd.).

Co do masy młodych ludzi i głupich błędów to jednym z nich jest podrabianie pieniędzy - to na prawdę głupie a zdaje się, że za to jest min. 8 lat - i wtedy mogłabym zrozumieć, że ktoś był młody i głupi. Ale trudno mi "młodzieńczą głupotą" nazwać pobicie kogoś (pewnie z uszczerbkiem na zdrowiu) czy dilowanie maryśką albo kradzież, włamanie, rozbój itd. To nie są działa z głupoty, to są działania z premedytacją, zaplanowane w konkretnym celu. To jest zakorzeniona agresja, przemoc, głęboka patologia. To nie jest coś, co można potraktować jako "wybryk gówniarza".

Cytat:
Stary 2010-07-16, 19:06   #90
suszarka
Buc

Cytat:
A skąd wiesz, że to recydywa?

nie no, jak łamiesz prawo raz, łamiesz prawo drugi raz, łamiesz prawo trzeci raz, to za każdym razem to novum a nie recydywa, nieprawdaż?

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości