|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#61 |
Rozeznanie
|
Dot.: Dolnośląskie Przyszłe Mamy - wsparcie w ciąży, porodzie i troskach po ;) pogadu
nie ma sprawy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Raczkowanie
|
Dot.: Dolnośląskie Przyszłe Mamy - wsparcie w ciąży, porodzie i troskach po ;) pogadu
sylviasol doczytałam na lipc-sierp ze dzisiaj odstawiasz leki...
![]() ![]() ![]()
![]() |
#63 |
Raczkowanie
|
wszystkie trzymamy sylvia i
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ---------- dzięki wszystkim za kciukasy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Zadomowienie
|
Sylwia bedzie juz niedlugo maluszek z Wami - trzymamy kciuki i powodzenia zwlaszcza przy karmieniu - cierpliwosci
![]() MELABN - wiesz, dalas mi cwieka z tym pytaniem ![]() za sn jestem chyba tylk odlatego ze poczuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A z tego co mówiły mi położne na szkole rodzenia to pierworódki są nacinane w 99% także chyba nie ma co się łudzić że tego unikniemy ![]() A tak w ogóle to hejka ![]() Jesli chodzi o listę to wszystko się zgadza. U mnie dziś pogrzmiało troszkę ale bez kropli deszczu ![]() Mała się wypina ale żadnych objawów zbliżającego się porodu nie doświadczam, jak na razie to coś mi się wydaje że przenoszę...zobaczymy ![]()
![]() |
![]() |
#67 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#68 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
pelnia nie chce gafy strzelic, ale gdzies na watku czytalam ze zajmujesz sie muzykoterapią, moze moglabys cos wiecej napisać w tym temacie ![]() ja kupiłam pare lat temu delfinki znajomej, ale nie zdazyla przesluchac bo zaraz ja do szpitala wzieli bo miala zagrozona i spedzila 5 miesiecy w szpitalu ![]() Cytat:
![]() ![]() co do nacinania to zdania są podzielone, ja mialam znajomą co nacinali i potem jedna studentka ją zszywala, przylozyla sie super dziewczyna ![]() ponad to nacinali jak parla, wiec gdyby nie to, ze widziala nozyczki, to by nawet nie wiedziala ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Raczkowanie
|
nam na sr mówili ze nicinają po to zeby np kobieta przez przypadek nie popękała ( z tego co teraz się orientuje to jak jest dobra położna i dobrze rozmasuje krocze to jest małe prawdopodobieństwo popękania) czyli wychodzi na to ze są leniami i nacinają bo tak szybciej.
mi mówili ze napewno urodze wczesniej... tez się na to nastawiłam, a tu bach patologia, wyganianie małej i 12 dni po terminie wreszcie wyszła ![]() a co to są te delfinki?
![]() |
#70 |
Wtajemniczenie
|
lepiej byc ladnie i rowno nacietym niz byle jak popekac
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
Rozeznanie
|
przychylam się do tej opinii
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#72 |
Wtajemniczenie
|
a jak
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Zakorzenienie
|
Pewnie ze lepiej byc nacietą, bo to tylko 1cm badz 1,5cm jak nam mowili i to nacinaja w skurczu czyli sie nic nie czuje. Nie mniej skoro np ma sie elasyczne wszystko i generalnie polozna by stwierdzila ze sie uda bez to powinno byc bez :P
No u mnie burza ale krotka byla ![]() Bajka, no co Ty, nie przeterminuj się ![]()
![]() |
#74 |
Zadomowienie
|
a dziewczyny kiedy najlepiej zaczac chodzic do szkoly rodzenia?
w ogóle warto? może któraś wiecej cos napisać? jak to wyglada czy jestescie zadowolone ja to tylko na filmach widziala, a kolezanek dzieciatych nie mam - bede pierwsza ![]()
![]() |
#75 |
Zakorzenienie
|
Ja mialam nie isc do szkoly rodzenia bo bylam zdania, ze kazda kobieta daje rade. ale zmienilam zdanie tylko z racj itego ze nie znam sie na pielegnacji, kapaniu i w ogole.. niestety nie mam kolezanek dzieciatych, z sasiadką nie rozmawiam a z neta to sie mozna glupstw dowiedziec.
Jestem bardzo zadowolona, jeszcze 2 spotkania mnie czekaja. Ostatnio mialam cwiczenia z porodu i szczerze mowiac, WIELE mi daly. Wiem co robic itd. Kapiel tez juz przeszlam i pielegnacje. Cwiczenia mi wiele dają, czuje sie rewelacyjnie. Zaczelam chodzic okolo 18tc. Choc czytalam ze ponoc do szkol rodzenia zapisuja w 3 trymestrze dopiero. U mnie to wyglada tak ze jest zalozmy godzina teorii i godzina praktyki ![]() Byc moze jakbym miala mame, to nie poszlabym do SR, ale tak nie mialam wyboru ![]()
![]() |
#76 |
Zadomowienie
|
mamy juz 12 brzucholków i 5 szkrabów
![]() a duza taka szkola kosztuje? jak to wyglada, i ile w tym jest zajec? no i co z tz sie chodzi?
Edytowane przez ptysza Czas edycji: 2010-07-23 o 08:54 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
i najlepiej zapiać sie po 24 tygodniu ja chodze z moim TŻ, płacimy za kurs 400 zł, normalnie jesli sie chodzi w tygodniu to kosztuje 350 zł, ale my wybralismy taki troche przyśpieszony w weekend bo nie mozemy w tygodniu i placimy 400 zl tu masz linka http://www.centrumrodzinne.com/ Edytowane przez enis84 Czas edycji: 2010-07-23 o 09:25 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wedlug mnie warto. U nas sa cwiczenia, pielegnacja, wyprawka, rozne informacje na temat porodu i przebiegu ciazy. Mozna sie dowiedziec sporo o porodzie SN i CC. Byly tez zajecia z kapania, mezczyzni kapali lalki, zmieniali pieluchy itd. Mielismy jeszcze pierwsza pomoc, co robic w przypadku gdy taki maluszek sie zadlawi itp itd. Na ostatnich zajeciach mielismy pokazane jak POPRAWNIE przykladac dziecko do piersi. Wlasnie zeby nie bylo bolacych brodawek i krwi. Wydaje mi sie to bardzo potrzebne. Ale kazda SR jest inna. Z mojej jestem zadowolona. Dostalismy pelno probek kosmetykow, a zajecia przebiegaja w bardzo przyjemnej i luznej atmosferze. Mozemy pytac o kazda glupote jaka nam sie nasunie i... Obalic rozne mity. U nas byl to koszt 250zl. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
Raczkowanie
|
ja chodziłam na sr na dyrekcyjną (nie polecam) jest bezpłatna, a chodziłam tam tylko po to zebym mogła miec poród rodzinny. Taki mają wymóg.
Sama teoria zero praktyki... podobały mi się jedynie zajęcia z rehabilitantką poniewaz mieliśmy zajęcia z oddychania podczas skórczy itp... około 25-30 tyg najlepiej isc.
![]() |
#80 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja mam jakos 6 spotkan, jeszcze 2 przede mna. Dostalam bardzo duzo probek, ksiazke, plyte, naklejke na auto, butelke Aventu i rozne takie ![]() Kurcze jestem strasznie zadowolona. Pelnia nie wiem czy y tez chodzilas na Chojnowska do szkoly rodzenia, ale ja jestem pod pozytywnym wrazeniem. Pani fajnie wszystko pokazuje, omawia, mozna pytac o glupstwa.. umawiamy sie na jaki termin nam pasuje. Nie musimy ze wszystkimi chodzic jak nam nie pasuje, mozemy sami byc, Pani nie robi problemow. Swietnie jest ![]() Dziewczyny.. dzis rusza mi sie brzuch jak w 9 miesiacu (na jutubie widzialam ![]() aaa.. w Legnicy widzialam nowy sklep z ubrankami dla dzieci (obok QUBUSA) i tam na wystawie wisza spiochy i body z roznymi fajnymi napisami, ale cena.. chyhba ich pogielo! Body male jak na 3 msc.. 40zl tyle ze z napisem "daddys little girl" dajcie spokoj..
28.05 - dokument do odbioru ![]() Aneckowo metal gora - 06.02.2012 metal dol - 12.06.2012 Edytowane przez Anecka Czas edycji: 2010-07-23 o 14:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#82 |
Zakorzenienie
|
Do Pepco weszlam raz jak byly otwierane nowe sklepy na lotnisku.. i jak szybko weszlam tak wyszlam, bo w tym sklepie bylo i szklo i ubrania i buty i jakies higieniczne rzeczy.. taki bazarek scisniety na jakiejs tam powierzchni,. Skutecznie mnie odstraszylo to ze tam jest tego tak duzo ze wieszaki i polki sie uginaja.. ale zajde jak pojade na lotnisko, moze w niedziele. Teraz ponoc sa body po 5zl
![]()
28.05 - dokument do odbioru ![]() Aneckowo metal gora - 06.02.2012 metal dol - 12.06.2012 Edytowane przez Anecka Czas edycji: 2010-07-23 o 19:28 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Kupilam pare body za 5zl i czapke za 1,99 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#84 |
Zakorzenienie
|
witam! melduje się
![]() ![]() sylviasol a z jakiego powodu masz CC? bo mi właśnie też grozi, wczoraj na wizycie się dowiedziałam ![]() Shinee, Mpik ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 |
Rozeznanie
|
![]() |
![]() |
#86 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
dziekuje ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:33 ---------- http://www.*******/dlamamyimalenstwa tam gdzie gwiazdki ma byc d o z . p l musialam dac spacje bo gwiazdkuje adres ![]() nie wiem czy ktores z was kupuja w tej aptece ale teraz do konca sierpnia jest promocja - dostaje sie karte "dla mamy i malenstwa" i wlasnie do konca sierpnia sa znizki kosmetyki, leki, witaminy, pieluchy, smoczki, butelki etc moze ktoras skorzysta, mi w sumie jeszcze nie sa potzrebne te rzeczy jesli nie korzystaliscie z tego portalu, trzeba tam sie zarejestrowac, wysla wtedy karte czlonkowska - zbiera sie punkty za kazde zakupy, ktore mozna wymieniac na nagrody i tam musicie zaznaczyc ze chcecie przystapic do tego porogramu mamy i malenstwa i tez wysla jakas karte ogolnie polecam bardzo bardzo ta apteke - tzn siec aptek, robisz zamowienie przez internet, wybierasz apteke gdzie chcesz odebrac i nie ma dodatkowych oplat no i wychodzi bardzo tanio, wiec polecam ![]() aha do programu moze przystapic kobieta z dzieckiem lub w ciazy
Edytowane przez ptysza Czas edycji: 2010-07-24 o 18:47 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
ANECKA mi tez sie SR na Chojnowskiej przydala i podobala ![]() a Pepco jest tez w PoloMarket na Kopernika ![]() w ostatnim jednak czasie przeszlam do galerii ferio zwlaszcza rekids i 5-10-15 kolezanka przeslala mi wiadomosc: "" przesylam ja wam bo spodobala i sie jej pochwala o poloznej ![]() Cześć Asiu, nie miałam jeszcze chwili żeby Ci się pochwalić, że 13 lipca urodziłam Filipa[IMG]file:///C:/Program%20Files/Tlen.pl/skins/emo_sets/standardowy/lol_.gif[/IMG] 12stego o 23 trafiłam na patologię ze surczami co 4 minuty, o 1 byłam już na porodówce, akcja zakończyła się o 5.40 pięknym płaczem mojego synka[IMG]file:///C:/Program%20Files/Tlen.pl/skins/emo_sets/standardowy/lol_.gif[/IMG] było ciężko, fakt, bolało, trochę pokrzyczałam nawet, ale mąż był ze mną, duuuuuuuuuużo mi pomógł, czułam jego wsparcie a opanowanie sprowadzało mnie w odpowiednich momentach na ziemię[IMG]file:///C:/Program%20Files/Tlen.pl/skins/emo_sets/standardowy/lol_.gif[/IMG] mieliśmy mnóstwo szczęścia bo cała noc na porodówce byliśmy sami! cudowna położna opiekowała się mną jak własną córką! anioł nie kobieta! w szpitalu spędziliśmy przymusowe 3 dni, mały zdrowy i do domciu! teraz uczymy się ciebie, cierpliwości, doba wygląda porażająco: karmienie, przewijanie, troszkę spanie i od nowa, czas nie istnieje[IMG]file:///C:/Program%20Files/Tlen.pl/skins/emo_sets/standardowy/oczko.gif[/IMG] dobrze że męża mam w domku[IMG]file:///C:/Program%20Files/Tlen.pl/skins/emo_sets/standardowy/lol_.gif[/IMG] zakochany w synku na zabój! mam nadzieję, że wakację udały się i wróciłaś wypoczęta[IMG]file:///C:/Program%20Files/Tlen.pl/skins/emo_sets/standardowy/lol_.gif[/IMG] pozdrawiam ---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ---------- SUPERNOVAJA a co dokladnie Cie interesuje? muzyka dla dzieci? malenstw? zajecia dla mam i dzieci? ogolnie muzykoterapia? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#88 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
muzyka dla 3latki i dla dzieciatka w brzuszku ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 |
Zakorzenienie
|
ze względu na ułożenie pośladkowe. Ginka oceniła, że ma juz za mało miejsca na obrót, a będzie przecież coraz większa. Za 3 tygodnie mam kolejną wizytę i jak się nic nie zmieni to da mi skierowanie na CC, będzie to 37tydz.+1 dzień
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() masz core 3 l? w czym sypia jesli mozesz powiedziec? ---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ---------- Cytat:
ja mialam w 1 c cc. teraz jest jeszcze ?? juz niedlugo bedzie maluszek ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:02.