![]() |
#61 |
Raczkowanie
|
Dot.: farbowanie wlosow?????????
Teraz farby są bezpieczne i nie mają wpływu na dzidziusia. Kiedyś czytałam taką opinie lekarza neonatologa, który powiedział, że absolutnie jest bezpieczne farbowanie w ciąży. Tak więc nie ma obaw. Ja sama farbowałam w ciąży może ze dwa czy trzy razy i wszysko jest OK, dziecko urodziło się zdrowe i tak jest do tej porym, a ma już prawie 3 lata. Najlepiej poinformowac fryzjerke o ciąży to wybierze jeszcze delikatniejsze środki.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Przyczajenie
|
Mam "swoją" fryzjerkę, która jest w moim wieku i już dzieciata, więc polegałam na jej zdaniu- generalnie zawsze używała na moich włosach delikatnych środków, ponieważ są dość zniszczone, ale powiedziała, że mogę spokojnie farbować włosy w ciąży (dość mocno rozjaśniam wlosy i robię balejaż), więc nie miałam żadnych oporów. Zwłaszcza, że ginekolog skwitował moje wątpliwości dotyczące farbowania włosów i całej długiej listy spraw, o których myślałam, że pożegnam się z nimi na dłuuuuuuuuuuuugo; "Proszę pani- ciąża to nie choroba. Proszę nie przesadzać i żyć jak do tej pory- byle zdrowo".
Dodam, że jeszcze nigdy taki piękny balejaż jak teraz mi nie wychodził ![]()
![]() |
#63 |
Zadomowienie
|
ja tez sie farbuje mam włosy rozjasniane takze nie wyobrazam sobie przez 9m-cy chodzic z półmetrowymi odrostami!
![]() |
#64 |
Raczkowanie
|
Farbowałam i w pierwszej, i w drugiej ciąży. Córa ma 9 lat i żadnych objawów, jakoby wpłynęło to na nią negatywnie. Syn zresztą też całkiem zdrowy.
![]() Grunt to się nie zapuścić. Kobieta w ciąży jest piękna, co nie znaczy, że nie musi o siebie dbać. ![]()
![]() |
![]() |
#65 |
Zakorzenienie
|
Ja też farbuje włosy, nie moge patrzeć na odrosty. Teraz farby są bezpieczne, muszą być bez amoniaku, rynek jest bardzo bogaty w wybór. Twoja fryzjerka powinna wiedzieć, że jesteś w ciąży, napewno zastosuje bezpieczne środki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Raczkowanie
|
Dziekuje Wam bardzo za wyczerpujace odpowiedzi.Przekonalyscie mnie i pofarbuje wloski,i nie bede miala obaw ze cos sie stanie bo przeciez zadna z Was nie napisala o negatywnych skutkach.
Jeszcze raz dziekuje i pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Raczkowanie
|
Ciąża a farbowanie włosów
Czy możecie mi powiedzieć jakie są przeciwwskazania do farbowania włosów w czasie ciąży?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
Zakorzenienie
|
Dot.: farbowanie włosów w ciąży
Ja właśnie dziś wybieram się do fryzjera zrobić porządek z grzywą przed porodem, bo potem to może być kiepsko z czasem. Farby są teraz bezpieczne, a ja zawsze używałam delikatnych środków, więc się nie obawiam. A i samopoczucie będę miała lepsze, lubię być zadbana.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Rozeznanie
|
gdzies znalazłam ten wątek w poszukiwaniu info czy można farbowac czy nie...pierwsze farbowanie było w 2 miesiącu-było wszystko w porządku, drugie dzisiaj i jestem bardzo zadowolona z efektu, kolor wyszedł taki jak miał wyjść, nic nie szczypało itd z to pewnie za sprawa tego że fryzjerka używała farby bez amoniakowej. ważne jest jednak to aby nie farbowac do 5 miesiąca co potwierdzają także lekarze, no i przed porodem lepiej też nei robić bo jakiś czas po i tak włosy wychodza i nie ma potrzeby ich dodatkowo obciążać...także dziewczyny nie ma co się martwić, to nie XIXw.!! nie wierzcie w zabobony i nei dajcie się zwariować. pozdrawiam was!!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Zakorzenienie
|
jako wykwalifikowany kosmetolog moge smialo potwierdzic ze wlosy w ciazy mozna smialo farbowac
![]() robilam badania roznych farb na roznych wlosach przeprowadzalam cala game badan o wplywie ![]() i moge z czystym sumieniem powiedziec ze dzidzi to nie zaszkodzi ![]() unikac farbowania kaza jedyne ze wzgledu na to iz kobieta do 3 mc jest wyczulona na zapachy i moze farba podrznic skore glowy ale to tylko dla tego ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:05.