![]() |
#61 |
Zakorzenienie
|
Dot.: O panie ale NIANIE :)
ja też mam taką nadzieję
![]() dziś pilnowałam dzieciaczków 2 godzinki:P
5.06.10-poznałam Cię ![]() 12.07.10-prawko zdane za 1. razem ![]() 26.07.10 prawko w kieszeni, kierowca oficjalnie ![]() Nie ma odwrotu z drogi obranej wierność do końca i tak będzie. Amen. Mój ukochany M. ![]() Razem od 8.08.10 licencjat 08.2011-Dziadek[*]![]() 02.2012-Ciocia[*] |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Raczkowanie
|
Witam
![]() Melduje się kolejna Niania ![]() W "branży" jestem już od 2 lat ![]() Natomiast obecnie od roku zajmuję sie 5 letnim Dominikiem i 3 letnim Patrykiem. Naprawdę uwielbiam swoją pracę i moją "przyszywaną rodzinkę" ![]()
"Tak często Cię widzę Choć tak rzadko spotykam Smaku Twego nie znam Choć tak często Cię mam na końcu języka..." Edytowane przez Giovanna1987 Czas edycji: 2010-07-26 o 16:03 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dla porównania- w Rzeszowie stawka mniej wiecej to 5-8 zł. Zadarzają się niższe ( a i owszem...;/) ale wyższe tez. Ale ta jest najczęściej spotykana.
![]() |
![]() |
#64 |
Raczkowanie
|
To fakt w Warszawie stawki zaczynają sie od 10 zł, ale sporo jest ofert pracy w zagranicznych rodzinach i tu na początek dostaje się minimum 15 zł. Ja w sumie dostaję stałą pensję i dlatego stawka za godzinę tak mi sie waha.
"Tak często Cię widzę Choć tak rzadko spotykam Smaku Twego nie znam Choć tak często Cię mam na końcu języka..." Edytowane przez Giovanna1987 Czas edycji: 2010-07-26 o 16:17 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Wtajemniczenie
|
Wow, mnie to 25 - 30zł też zaskoczyło
![]() ![]() Aczkolwiek uważam, że to sprawiedliwe, by za dwójkę dzieci dostawać podwójną stawkę ![]()
Koniec mówienia "postaram się","spróbuję", "zobaczę". Od dzisiaj coś ZROBIĘ! Będę Żoną! ![]() http://www.suwaczek.pl/cache/092fbdd439.png No dobra,wciąz palę, ale dużo mniej. http://www.suwaczek.pl/cache/df81f45d30.png |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Raczkowanie
|
Wiesz, że widziałam ogłoszenie w mojej agencji opiekunek, a propos pracy za 5 tys miesięcznie w Krakowie
![]()
![]() |
#67 |
BAN stały
|
ja bralam po 8zl za h.....
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() normalnie "moje dziecko" przechodzi najśmielsze oczekiwania ![]() ![]() ![]() ![]() ah, miałam się jeszcze zapytać, jaki wasi podopieczni się do Was zwracają? ![]()
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2010-07-27 o 22:46 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Zakorzenienie
|
hej, dolaczam do was
![]() Opiekuje sie 4,5 letnia Nicola ![]() Edytowane przez Flaviek Czas edycji: 2010-07-27 o 23:36 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
Koniec mówienia "postaram się","spróbuję", "zobaczę". Od dzisiaj coś ZROBIĘ! Będę Żoną! ![]() http://www.suwaczek.pl/cache/092fbdd439.png No dobra,wciąz palę, ale dużo mniej. http://www.suwaczek.pl/cache/df81f45d30.png |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#72 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
5.06.10-poznałam Cię ![]() 12.07.10-prawko zdane za 1. razem ![]() 26.07.10 prawko w kieszeni, kierowca oficjalnie ![]() Nie ma odwrotu z drogi obranej wierność do końca i tak będzie. Amen. Mój ukochany M. ![]() Razem od 8.08.10 licencjat 08.2011-Dziadek[*]![]() 02.2012-Ciocia[*] |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 | |
BAN stały
|
witamy....
Cytat:
hejka babeczki ![]() Monit-wspoczuje mdlosci.... ja zapraszam na obiadek Pierogi z jagodami ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
kiedyś przez jednego malucha bywało ono śmiesznie wymawiane, jako że jego Mama mowiła do mnie "Alu", maluchowi wpadło w uszko i wołał za mną "Laaaluuu" ![]() ![]() Chyba wszystkie dzieci sie do nas po imieniu zwracają. Znacie kogos do kogo dziecko mówi "nianiu" albo "proszę pani?" to by bylo ciekawe... aaaaa a jak nianią jest starsza osoba, któraś z Was pisała że Mama też jest nianią- to jak wtedy dziecko się zwraca?? Ja byłam nianią popoludniowo- wieczorową u jednej rodzinki, a od 8 do 16 pracowała starsza pani, jako niania, a ja od 16 ją zmieniałam. Dzieci do niej mówiły "ciocia halinka" ![]()
![]() |
![]() |
#75 | |
BAN stały
|
Cytat:
do mnie kiedys dziewczynka mowilaq Dagoja.....od JAGODA wymyslila... ![]() ![]() znam NINIE do ktorej dzieci mowia..NANUSIA ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#76 |
Zakorzenienie
|
a to u mnie jest tak, że jak zaczęłam się opiekować dzieciakiem, to nie zwracało się do mnie po imieniu przez pierwsze dni, tylko bezosobowo.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
Zakorzenienie
|
w sumie to młodsza mówi do mnie " Paula" bo łatwiej jej a starsza "Paulina" a właściwie "Palina" bądź "Palinka" tak słooodko brzmi
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() do mnie Filip mówi ciociu ![]() a co do mamy mojej, to jest inna sytuacja, bo to jest nasza rodzica więc dzieci mówią "ciociu" ![]()
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 ![]() Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2010-07-28 o 16:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
Zakorzenienie
|
do mnie moja pociecha przeważnie mowi ciociu albo po imieniu
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#80 |
Zakorzenienie
|
a oto Nicola
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 |
Zakorzenienie
|
Nowa na forum, nowa na wątku-kiedyś trzeba to zmienić
![]() Od lipca pracuję jako rasowa niania. Wcześniej z dzieciakami pracowałam w ZHP i na wszelkiej maści praktykach, teraz poza niańczeniem jestem też wychowawcą kolonijnym i animatorką, ale jakby nie było, zawód niani jest moim podstawowym źródłem zastrzyku gotówki ![]() Dzieci oczywiście uwielbiam, ale takie już podrośnięte trochę. Od 3 latek w gorę i takie własnie są moje podopieczne - 4 latka i 6 latek. Na razie dorywczo 2 dni w tygodniu, od września codziennie po szkole/przedszkolu ![]() Małe mówią do mnie po imieniu, jak się zapędzą to per Pani, ale im to wybijam z główek. Dostaję 13 zł za godzinę plus obiady plus fajną atmosferę. Nie są to kokosy, ale powinno wystarczyć na dobry początek (tym bardziej, że podobno dziewczynki często chorują, wtedy opieka całodniowa, a w związku z tym i miesięcznie wychodzi więcej - ja im tam zdrowia życzę). Generalnie jestem zadowolona, chociaż młodsza jest bardzo żywiołowa, hałaśliwa, więc w opiekę nad nią trzeba włożyć mnóstwo energii ![]() Podziwiam te z Was, które opiekują się maluszkami. raz miałam 7miesięczne dziecko na rękach i wtedy nastąpił moment objawienia: wszystko, tylko nie niemowlak ![]() A wyzysk będzie dotąd, póki ludzie będą się godzić na pracę za psie stawki. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
Zakorzenienie
|
a jaka słodka
![]() Wczoraj wyszłam bez pożegnania bo myślałam, że śpi a zaraz jej mama dzwoni, odbieram a Nicola w ryk ze nie dala cioci buzi i ciocia sie musiala wracac po buziaka :P |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#84 | |
BAN stały
|
Cytat:
a ty az w soboty pracujesz/?? witam ![]() Wakacje.....i malo nas.....na Wizazu widze...:"( ![]() Mnie sie ciasto malo udalo... ![]() ![]() przynajmniej kapiel byla fajna.... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 |
Zakorzenienie
|
w soboty też, zależy jeszcze od tego jak "szefowa" ma grafik w robocie.
Ona jest po rozwodzie, sama wychowuje dziecko i ostatnio dużo pracuje. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
Zakorzenienie
|
nom.. jutro od rana z mala;P
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#88 |
Zakorzenienie
|
ja już baardzo dawno nie pilnowałam moich małych
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 |
Zakorzenienie
|
a ja mam takie pytanie. Uderzyłyście kiedyś dziecko? Powtarzalyscie zeby bylo grzeczne albo czegos nie robil a ono ciagle swoje..
Ja osobiscie tego nie zrobilam ani nie zrobie. Nawet nie krzyknelam na dziewczynke, ale jestem ciekawa reacji. Czy dziecko sie poskarzylo, rodzice byli wsciekli, jakies konsekwencje? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 |
Zakorzenienie
|
Ja nigdy tego nie zrobiłam, raz że tego nie toleruję, a dwa, że nie mam takiego prawa.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:08.