|
|
#61 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Young PM- Panny Młode2010, 2011 i 2012 do 21 lat
czesc dziewczyny
![]() moge i ja tu dolaczyc?? co prawda ponad miesiac temu skonczyłam 22 latek ale dalej czuje sie młoda ![]() nasz slub bedzie 10.09.2011 czyli za ponad rok z przygotowań mamy sale, kamerzyste, prawie fotografa i zamówiona kucharke do placków pod koniec roku mamy zamiar zamówic obraczki pozdrawiam
Edytowane przez _Misia_ Czas edycji: 2010-07-21 o 16:22 |
|
|
|
#62 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie! Wybaczcie mi, że tyle czasu nie zaglądałam, ale mój Łukasz mnie zdominował
Wczoraj wieczorem mnie na ryby wyciągnął, dzisiaj ma wolne i nie daje mi się dotknąć do komputera (ale na szczęście jakoś mi się udało![]() Co do tego, dlaczego przeszłam na osobny wątek to pewne osoby wiedzą i uważam, że ogólnie słów szkoda, żeby to opisywać... Wszystkie PM-ki, które mają pozytywny stosunek do innych, nie obrażają ich i po prostu potrafią normalnie pogadać są bardzo miło widziane, bo chcę wreszcie, aby taki wątek powstał ![]() ---------- Dopisano o 19:50 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ---------- Jeszcze napiszę coś dla tych, które mnie nie znają Mam 19 lat (prawie ), mój przyszły mąż prawie 23. Ślub 06.08.2011r. Mamy załatwione:-lokal -kamerzystę -fotografa -dj ![]() i suknię mam Nad zaproszeniami pracuję
|
#63 |
|
Zakorzenienie
|
Takie pytanie związane z naszym tematem
. Jak otoczenie- w tym najbliższa rodzina i przyjaciele- zareagowało na wieść o ślubie w młodym wieku ? U mnie większość się cieszyła, choć nie brakowało głosów (głównie facetów ), że "to wcześnie".
|
|
|
|
#64 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a szczególnie babcia jest zadowolona bo mieszkamy razem i nie może się za bardzo pogodzić z faktem, że przed ślubem Nikt nie mówił, że mam poczekać, że za młoda jestem itd. chyba, że w żartach koleżanka mojej mamy mówiła, że nie wiem w co się pakuję a ogólnie jest szczęśliwą żoną i matką
|
|
|
|
|
#65 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i fajnie . Takie reakcje lubię :P. Ja tam się cieszę, że za mąż wychodzę, nie chcę czekać do 30tki . Tak mi się kolejne pytanie nasunęło związane z wiekiem i zakładaniem rodziny :P. Czy któraś z Was chce mieć dzidzię zaraz po ślubie ? (pewnie tak, ale chcieć i móc sobie na to pozwolić to inna sprawa :P) A w ogóle to wymyślajcie jakieś tematy do rozmów :P!
|
|
|
|
|
#66 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przynajmniej w naszym towarzystwie .. nie wiadomo co gadali jak nas nie bylo Jeszcze do teraz jak spotykam kogos mowie ze jestem po slubie i ze mam obecnie 22 lata to ludzie reaguje " woow czemu tak wczesnie? " Ale dla mnie to nie za wczesnie przed slubem bylismy 4 lata ze soba , mieszkalismy razem ... no i po cywilnym jestesmy juz 3 rok ![]() Jesli o dzidzie chodzi to chcemy poczekac jeszcze 2-3 latka ![]() Obecnie jestesmy w trakcie kupowania domu takze najpierw dom a pozniej dzidzi
Edytowane przez zaaaabcia Czas edycji: 2010-07-21 o 21:31 |
|
|
|
|
#67 |
|
Raczkowanie
|
tenebrosa każdy powód do świętowania jest dobry, ja własnie po mini kolacji z ukochany i tak sobie żartowaliśmy, co będziemy robić za dwa lata o tej porze.
dziękuję, powodzenie się przyda, tym bardziej, że jestem prawie od urodzenia germanistką and my english... dosyć późno macie ślub, ja bym też tak chciała, ale u nas się przyjęło, że 15-16 to najpóźniejsze godziny. my planujemy gdzieś tak na 15, ale jeszcze terminu nie mamy zaklepanego, mieszkam na wiosce, więc zawsze jakaś godzina w ten dzień będzie wolna wieczory dla zakochanych? super! my mamy już kurs, ja robiłam w liceum, a TŻowi "załatwił" znajomy ![]() wow, autko robi wrażenie! nam się podoba taki amerykański cabriolet, dwuosobowy, najlepiej czerwony po moim powrocie idziemy na kurs tańca ok, wszystkie Y0ung PM, powodzenia w przygotowaniach, nie zapominajcie jednak w tym wszystkim co jest najważniejsze! I, że TO, co mam na myśli, nie liczy lat. Buziaki
|
|
#68 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. My będziemy 5,5 roku ze sobą w 2011, gdy będziemy ślubować. I też ze sobą mieszkamy- już 2 lata. Więc w sumie po co czekać ? Najbardziej mnie przeraża ilość kasy, którą trzeba władować w ślub i wesele... Jednorazowa impreza, a pieniędzy jak za ziemię prawie :P. Staramy się ucinać koszty i nie szaleć za bardzo. Zastanawiamy się, co jest nam potrzebne, z czego można zrezygnować bez przesadnego zaciągania pasa, itp. Ps. Muszę iść z psem na spacer ...
|
|
|
|
|
#69 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() ---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ---------- Cytat:
zaraz po slubie zaczynamy remont, potem bedzie można dopiero sie starac, a jeszcze trzeba myslec o tym ze jakos musze z tym pogodzic studia dzienne , wiec hmmmm ciężko to wygląda....zobaczymy co los przyniesie
|
|
#70 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja dzidziusia od razu po ślubie to raczej nie chcę. Wolałabym nacieszyć się małżeńskim stanem we dwójkę najpierw. Na pewno chcę przed 30-stką urodzić (o ile będzie mi tak dane), zatem jakieś 4-5 lat po ślubie. Mój TŻ też do tej decyzji musi dojrzeć.
|
#71 |
|
Zakorzenienie
|
Ja bym chciała jakoś po studiach (jestem po licencjacie, więc jeszcze 2 lata mgr mi zostały
), czyli za ok 2-3 lata. A mój TŻ za jakieś 3-4. Dużej rozbieżności nie ma .
|
|
|
|
#72 |
|
Zakorzenienie
|
a moj Tz czasem gada ze juz możemy robic dzidzie
( ale wiadomo zartuje )
|
#73 |
|
Zakorzenienie
|
Idę spać. Mam nadzieję, że się ten wątek jakoś rozwinie i będzie tętnił życiem
|
|
|
|
#74 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dzień doberek
Widzę, że to ja aby tak rano wstałam... Dzisiaj mam wreszcie czasCo do reakcji na ślub, to były one niespodziewanie dobre ![]() Bobaska chcemy już dawno, ale wiadomo jak jest... Na razie mamy pełno dzieci w koło, więc tęsknota do swojego aż tak bardzo nie doskwiera![]() ---------- Dopisano o 08:44 ---------- Poprzedni post napisano o 08:35 ---------- Cytat:
Każdy to odbiera na swój sposób i sam wie czy czuje się młodo czy nie, ale myśle, że PM-ką nie jesteś![]() ---------- Dopisano o 08:46 ---------- Poprzedni post napisano o 08:44 ---------- Aaaa i zapomniałam (nie wiem jak mogłam to zrobić ) podziękować Wam za wspieranie mnie![]() Więc DZIĘKUJĘ BARDZO WAM WSZYSTKIM ![]() ---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ---------- Cytat:
Grunt to miła atmosfera ![]() ---------- Dopisano o 08:51 ---------- Poprzedni post napisano o 08:49 ---------- Cytat:
|
|
#75 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() my ze sobą jesteśmy prawie 5 lat i nie chciałabym mieszkać z Tżtem przed ślubem tzn.wiadomo że to coś pięknego,ale chcę to poczuć x 1000 po ślubie,ponoć ludzie wtedy zachowują się jak nowo zakochani w dniu ślubu będziemy razem prawie 7 lat i najwyższy czas to ogłosić całemu światu,że chcemy jeszcze kolejnych 7 lat i kolejnych,kolejnych. . . będę wtedy najszczęśliwszą MŁODĄ PM na świecie![]() Co do dziecka: teraz mam 18 lat,nianią tez czasem jestem i wiem,że dziecko to jest tyle obowiązków (a ile radości,o tym też zapominamy). Na pewno pierwsze chciałabym mieć przed 25 rokiem życia,nie chcę mieć zbyt późno dzieci no ale co będzie to będzie. Obojętnie kiedy,byle żeby było zdrowe. To jest ważniejsze niż kariera,którzy i tak nie robią,a mają magistra jak ktoś ma silny charakter to wszystko da się pogodzić! wolę być przy dziecku,widzieć jak dorasta,każdego dnia robi coś nowego,a tego żadnego pieniądze mi nie wynagrodzą . Miłego dnia
|
#76 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)
|
|
#77 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
małżeństwo to nie tylko sielanka, ja mam namiastkę tego bo mieszkam z P. trzeba się dotrzeć aczkolwiek nam jakoś łatwo poszło, bo wcześniej spędzaliśmy prawie 24h na dobę razem-razem studia, praca i po pracy Jak JA miałam 18 lat też myślałam, że super będziemy razem mieszkac nie będzie problemów-teraz dojrzałam i wiem, że jest ich masa ważne tylko by sie w tym nie pogubić i razem je pokonywać ![]() same zobaczycie jak się człowiek zmienia ja widzę ogromną różnice między mną 18 lat a teraz 23 lata....mój ślub miał być w 2010 ale dzięki bogu zmieniłam swój tok myślenia i jest za rok po studiach ![]() uciekam do pracy do później
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2010-07-22 o 09:05 |
|
|
|
|
#78 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kariera to nie wszystko![]() ---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:01 ---------- Mi osobiście wydaje się, że nie, ale to pewnie wynika z mojej przesądności, że palce i pieta powinny być zakryte, ale oczywiście nikt nie powiedział, że jak założysz takie buty, to będziesz nieszczęśliwa w małżeństwie. Mnie Mamuśka by chyba z domu w odkrytych butach nie wypuściła do ślubu ( ona to jest dopiero przesądna... )
|
|
#79 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dobra teraz już na prawdę idę
|
|
#80 |
|
Zakorzenienie
|
- auto powiedzmy wybrane, bo bardzo się TŻ podoba, a nasz lokal udostępnia - kremowy Austin Vanden Plas Princess - załączam fotkę
Samochód suuuupppperrr!!! Też chcieliśmy coś w takim stylu, ale niestety ceny są po prostu przerażające.... Chyba się zdecydujemy na:
|
#81 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#82 |
|
Zakorzenienie
|
kaska87 czy napisałam że małżeństwo to sielanka?
przez te 5 lat przekonałam się co to znaczy być razem,widujemy się codziennie,czasem śpimy razem,znam jego przyzwyczajenia,jasne że chciałabym już codziennie tak,ale nie-chcę tak dopiero PO ślubie ze swojego przekonania.Jak JA mam teraz 18 lat to oczywiste jest to,iż wiem że mieszkanie razem to nie sielanka. W ogole nie pisz jak stara baba,która wychodziła za mąż w wieku 18 lat a na dzisiejszą młodzież mówi,że to gówniarze Nie uogólniajmy. Mam zapewne inny tok myślenia i inne plany niż Ty w wieku 18 lat i że Ty wolisz po studiach to ok Twoja sprawa,ja chcę przed i nikomu nic do tego
|
#83 |
|
Zakorzenienie
|
Co do butów, to ja barrrdzo lubię chodzić na obcasach, ale niestety mój Misiek mojego wzrostu jest więc mogę zapomnieć o wysokim obcasie do ślubu....
Pozostaje mi "kaczuszka", czyli na takim obcasie jak dalenka wstawiła. Ale, pocieszam się, że pod suknią nie będzie widać, a i może będzie lepiej wywijać na parkiecie ![]() ![]() Myślę, że już wszystko nadrobiłam:P Uffff...
|
#84 |
|
Zakorzenienie
|
To może i ja naskrobe coś o mnie i TŻ
![]() Poznalismy się jakos pod koniec 2005 roku na fotka.pl na początku w ogóle mu się nie spodobałam no ale jakoś 3 stycznia się spotkalismy. A później musiałam zmienić szkołę i wyszło na to, że przeniosłam się do tej, do której chodził on. I tak się spotykaliśmy prawie co przerwę, ale cały czas jako kolega- koleżanka. Nawet teraz jak o tym mysle to stwierdzam ze to taaaaakie słodkie No i były ferie zimowe. W pierwszym tygodniu byłam u rodzinki i jak przyjechałam to byłam już zakochana w M i po prostu chciałam mu się rzucić na szyję, ale stchórzyłam. I tak przyjechal do mnie kiedys pięknego dnia 22 lutego I ja jak to ja, zaczęłam sobie śpiewać na co on powiedział, żebym przestała no to ja foch, polozylam sie na łóżku odwróciłam w stronę ściany i co? położył się obok mnie i odwróciłam się jak mnie przytulił w jego stronę... i tak leżeliśmy chyba ze 3 godziny cały czas mając na uwadze to, że tylko się kolegujemy chociaż jak sie okazało i ja i on mieliśmy ochotę na to, żeby się pocałować No i moja ryba miała o 18:01 autobus do domku i go odprowadziłam. Było tak pierońsko zimno, że mnie przytulił (cały czas jak kolega! ) Ale jak już podjechał autobus to mnie pocałował![]() haha nie spodziewałam się ze sie poplacze piszac to ale wam zanudziłam
|
#85 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My się poznaliśmy w lipcu 2006, na imprezie u mojej siostry ciotecznej, a że Misiek jest bratem jej faceta to tak się zaczęło... Po trochu, po malutku, zaczeliśmy się spotykać ,ale jako przyjaciele oczywiście. W końcu nie wytrzymałam, powiedziałam, że go kocham, a on.... OLAŁ MNIE! Powiedział, że chce tylko przyjaźni więc co miałam zrobić?! Zgodziłam się. A później to już on się podlizywał i w końcu 6 grudnia przyznał, że też mnie kocha
|
|
#86 |
|
Zakorzenienie
|
Niunia mój Tż tak samo, nie odważyłby się zrobić pierwszego kroku,to ja jako głupia 13 latka latałam za nim,miałam wrażenie,że mnie olewał,ale się wstydził! Hah
zaimponował mi wtedy tym,że był inny,nie taki dziecinny jak jego kumple spotkaliśmy się tak twarzą w twarz 5 listopada 2005 roku,a 7 listopada 2005 byliśmy już razem latałam jak głupia za nim przez 2 miesiące od 7 września 2005 ale pamięć! dużo się zmieniło przez ten czas,wtedy to wydawała mi się szczeniacka 'milosc' (zauroczenie)ale potem zaczęliśmy już ze sobą BYĆ,ŻYĆ a nie CHODZIĆ. ![]() Jest to cudowne,bo można powiedzieć,że razem dojrzewamy,dorastamy. Dla kogoś może być to naiwne,dla Nas jest to piękne. ![]() Madziuniusia witaj w drugim wspolnym wątku to ile Ty masz lat?
|
#87 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ważne by się dobrze poznać
|
|
#88 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Ja szanuję każdą decyzję, dotyczącą bycia razem, mieszkania, itp .Cytat:
Cytat:
!Cytat:
.Cytat:
. A potem, jak już ze sobą byliśmy, to nadrabialiśmy stracony czas- dzień był dla nas za krótki, najchętniej byśmy spędzali ze sobą 24h na dobę. Faaaaajnie wtedy było :P. Początki i zakochania są boskie ! Ale potem, gdy przychodzi prawdziwa MIŁOŚĆ, zaufanie i pewność, że to ta osoba- jest NAJCUDOWNIEJ ...
|
|||||
|
|
|
#89 |
|
Zakorzenienie
|
A co do sukni, to mój mężuś przyszły widział na zdjęciu katalogowym i na wieszaku, ale tak to ona nie ma uroku wogle...
---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ---------- Słuchajcie, a co z bielizną ślubną? Jaką wybieracie lub macie zamiar? Ja mam suknię z częściowo odkrytymi plecami więc chyba kupię, taki samonośny silikonowy biustonosz, tylko nie wiem czy wygodny będzie. No i mam w planach pas do pończoch i zwykłe pończochy, zawsze to będzie ładniej wyglądać jak się suknie zrzuci hihi
|
#90 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Najlepsze, że jak mu chciałam różne sukienki pokazywać przed wyborem, to go to mało interesowało. Ale jak już wiedział, że wybrałam, to sobie wyszukał. Eh, chłopy ! Moja też tak nie ma uroku na zdjęciu :P. Zresztą nie widać dołu. I na pewno ładniej suknie wyglądają na nas !
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:19.

Wczoraj wieczorem mnie na ryby wyciągnął, dzisiaj ma wolne i nie daje mi się dotknąć do komputera (ale na szczęście jakoś mi się udało

Żona męża swego...
), że "to wcześnie".

) podziękować Wam za wspieranie mnie