|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#61 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
Melduje sie i ja
![]() Ja ostatnio nie mialam jakos sily p[isac bo troszke sie podlamalam. Bylam u ginki i powiedziala ze zaczyna mi sie skracac szyjka. Narazie tylko troszke i nie mam czym sie martwic i zalecila wiecej lezenia i juz zero przemeczania sie. Szyjka jest zamknieta, nie mam rozwarcia. Kurcze strasznie sie tym stresuje ;( czy ma ktoras cos takiego lub wie czym moze grozic....? Co do wkladow poporodowych to u nas na SR powiedzieli ze dziennie liczyc paczke. Czyli najlepiej kupic do szpitala 4 paki, najwyzej zostanie do domu. Ja kupilam dwie paki na necie jeszcze dwie dokupie z Belli. Co do majteczek, bo tez ktoras pisala - u nas w szpitalu wymagane sa siateczkowe te wielorazowe. Ja kupilam tez te drugie i powiem wam szczerze ze tamte jakos mi sie nie widza..... mysle ze nie sa przewiewne. Napewno nie bede z nich korzystac. A te siateczkowe sa ok, ale to moje zdanie.
http://suwaczki.slub-wesele.pl/201009085576.html Edytowane przez waniliaania2009 Czas edycji: 2010-07-22 o 07:05 |
![]() ![]() |
![]() |
#62 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#63 | |||||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Mam nadzieję, że z twoją siostrą wszystko w porządku i urodziła swoje maleństwo. Ja też bym się bardzo bała gdybym pierwszy trymestr spędzić musiała bez żadnych badań, bez żadnej pomocy itd. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Co do minusów ZZO to nam położna mówiła, że po porodzie w ten sposób trochę bardziej jest się "zniszczoną" ponieważ nie odczuwając bólu przesz na maxa, nie zważając na ewentualne skutki uboczne, które poczujesz dopiero jak znieczulenie przestanie działać. No i każda rodząca z ZZO musi zostać obowiązkowo nacięta inaczej bardzo popęka (właśnie przez to niczym nie ograniczone parcie). Aczkolwiek 2 moje koleżanki rodziły ze ZZO i są bardzo zadowolone. Ja wybieram się rodzić na żywca - wierzę, że dam radę mimo wszystko ![]() Cytat:
![]() Cytat:
A co do majtek - ja kupiłam 2 pary siatkowych no bo leży się 2 dni. Myślicie, że to za mało? Pomyślałam, że w razie czego je przepiorę, taka siatka raczej długo nie schnie, ale teraz się zastanawiam czy nie dokupić jeszcze ze 2 szt...
Mam dwoje okruszków - jeden większy, a drugi całkiem malutki ![]() Edytowane przez Klarissa Czas edycji: 2010-07-22 o 08:16 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#64 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Znieczulenie na życzenie nie jest refundowane przez nfz (wg. tego co mówili w tv). Refundowane jest tylko ze wskazań lekarskich czyli np. kobieta słabo znosi ból i przestaje współpracować. Mnie starczyły jakies 3 sztuki majt poporodowych. I tak najlepiej i najwygodniej jest wietrzyć krocze bez bielizny. Edytowane przez tulumka Czas edycji: 2010-07-22 o 08:38 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#65 |
Raczkowanie
|
i ja sie melduje w kolejnej czesci watku
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#66 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dokupie jeszcze dwie lub trzy paczki z belli. Ja tych majtek siatkowych mam 7 par. Ale ona sa cienkiutkie wiec mozna je prac (chyba mozna ich spokojnie miec mniej) Kupilam jeszcze 7 sztuk podkladow na lozko http://allegro.pl/item1155791273_rew...ena_90x60.html nie wiem czy jeszcze nie dokupic bo kolezanka mi mowila ze duzo ich zurzyla. Ponoc bardzo sie przydaja bo inne dzieczyny mialy cale brudne lozko a jej z podkladami az tak sie nie brudzilo.
http://suwaczki.slub-wesele.pl/201009085576.html Edytowane przez waniliaania2009 Czas edycji: 2010-07-22 o 08:55 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#67 |
Wtajemniczenie
|
Zaczynamy dziś 34 tydzień
![]() ![]() Któraś z Was pisała, że kupuje na allegro pościel z ochraniaczem itd. i link podawała, chyba Mpik? Dostałaś ją już? Jestem ciekawa opinii ![]() Przepraszam Was bardzo, bo to przeze mnie tak późno został założony nowy wątek ![]() ![]() ![]() ![]() Tż jeszcze standardowo śpi, więc miałam przynajmniej czas, żeby Was nadrobić ![]()
#68 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Moja ginka ma jednak dyzury na Chopina więc jadę tam ![]() co będzie to będzie...jakoś wytrzrymamy te kilka dni ![]() Ja zaraz jedę do do mordologa... ![]() ![]() Później przyjadę i będe sobie racuszki smażyła bo juz mi się po nocach śnią ![]()
![]() |
#69 |
Zakorzenienie
|
Klarisso jak meza tato to calkowicie zmienia to postac rzeczy
![]() ![]() ![]() ![]() ycnan a widzisz a ja myślałam ze to takie wynajmowane ze klopot z gwoździem jest nawet ![]() ![]() ![]() ![]() Nika hahaha jak zobaczylam ta fotke to tez tak pomyślałam a potem naszla mnie refleksja – ejjj ale ja nie mialam rozbieranych fotek hahaha ![]() ![]() ![]() ![]() Dash tez mysle ze w tej juz będzie pierwsze rozpakowania ![]() mszu z tyn nacięciem to jest tak ze lepiej byc nacieta niz peknac pod warunkiem ze masz malo elastyczna skore, ale jesli jest dobra polozna i obserwuje to i widzi ze glowka wychodzi i ze barki tez wyjda co najwyzej bedzie male pekniecie na max 3 rozpuszczalne szwy to po co sie ciac i miec klopoty z siedzeniem i chodzeniem? (peknie jedynie skora a nie miesien) wszystko zalezy od poloznej i ochrony krocza - w moim wojewodzkim szpitalu tna jak leci nie patrza czy da rade czy nie - bo jest latwiej i szybciej - a w szpitalu w ktorym bede rodzic tna tylko wtedy jak widza ze bedzie problem i mysle ze to jest najlepsze rozwiaznie ![]() ja ogolnie nie chce byc nacieta ale jak sie okaze ze moze byc klopot to niech tna.. tylko po co tak od razu z miejsca... gabisun majka59 dziekuje Wróżka_Dzyńdzyńdzyń ja o tym slyszalam byla u nas pani ktora nas namawiala i mam male watpliwosci - bo oni pobieraja komorki maciezyste z krwi a w krwi jest ich malo podobno najwiecej jest pod sama skora pepowiny - kolezanka pracuje w lobolatorium w krakowie robi tam doktorat i mi mowila ze jak biora pepowine i z pod jej skory wyciagaja to ok poleca a jak tylko pobieraja krew to moze byc tych komorek za malo.. nie wiem musze sie zastanowic... waniliaania2009 trzymam kciuki za szyjke odpoczywaj... ale z dzidziolkiem ok? aaa no i bym zapomniala... Astorianka... hmm dziwny troche ten szpital, jesli jeszcze chodzi o lewatywe no ok.. zeby na stolik im nienarobic.. kumam.. no i nie bedzie "blokady" ale oco chodz z tym znieczuleniem.. w wielu szpitalach slyszalam ze nie ma.. dla mnie to troche chore.. wg mnie to dziewczyna powinna zadecydowac czy chce czy nie.. owszem nasze mamy i babcie rodzily i nie mialy znieczulenia i daly rade.. ale kiedy to bylo? ktos juz ladnie to napisal ze kiedys nie bylo pralek i telefonow czy to powod zeby teraz prac w rzecze? i porozumiewac sie z nakami dymnymi? jak mnie boli to masochista nie jestem biore znieczulenie - podziwiam dziewczyny za to ze chcca na "zywca" ja wiem ze przy bolu zeba na kanalowym blagam o znieczulenie a co dopiero przy porodzie... a ogolnie inne warunki szpitala sa ok? czy masz duzo wiecej zastrzezen? nie da sie znalesc czegos innego?
Edytowane przez martucha84 Czas edycji: 2010-07-22 o 09:02 |
![]() ![]() |
![]() |
#70 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Klarissa... a jak niby woda ma wplynac na elastycznosc wyjscia z pochwy... prosze o logiczne wytłumacznie. Ta infromacja zasiegnieta jest z jakiegos wiarygodnego zródla? Woda owszem rozluznia, ale tu chodzi o chyba raczej o roluznienia miesni w calym ciele.... Poza tym mysle, ze to naciecie Twojej Mamy w drugim przypadku, uratowało ja od dożywtoniego kalectwa, gdby ja w w ogole nie nacieto, mogło by sie to dla niej bardzo zle skonczyc. Ja tez myslalam, tak jak Ty, ale mąż skutecznie wybił mi ta mysl z glowy... sama mysl o rozerwaniu kojarzy mi sie jakims okropnym horrorem... wyobrazasz sobie jaki to musi byc ból....pekające mieso? Ale zrobisz jak uwazasz ![]()
![]() |
#71 | |
Raczkowanie
|
[QUOTE=naked21;20838973]oj mnie by nie starczyły 3 usg na całą ciążę
![]() ![]() No mi tez nie starczyly dlatego,dwa razy jechalam do Pl na usg,a raz tutaj prywatnie wiec na cala ciaze tylko 5 razy bede na usg ![]() no moze byc jeszcze gorzej ![]() ![]() Cytat:
![]() ja mam 5 par ale chyba dokupie jeszcze nastepnych 5 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#72 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#73 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Oj olej męża.Komfort spania najwazniejszy ![]() Cytat:
No to super,że synek zdrowy ![]() cellaris z tymi gaciami fizelinowymi,to one są jednorazowe.A w kewstii tego czy są lepsze-połozna tak powiedziała,po tym jakie zdania krążą wśród kobiet na porodówce ![]() W tym nacięciem krocza,to ja mam trochę mieszane uczucia.Jedni mówią tak,drudzy inaczej.Poza tym stało się to już taką rutyną i często nacinają niezależnie od tego czy jest potrzeba czy jej nie ma.Ja chciałabym tego uniknąć,po to ćwiczę mięśnie krocza,ale wiadomo,to co ja chcę,a jak będzie... Idę dziś do ginekolożki.Ciekawe co tam słychać u mnie w kroczu ![]() ![]()
![]() |
#74 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Bordowa ponoć wg usg prawidłowy termin jest tylko koło 12 tyg. bo później to dziecko w różnym tempie rośnie. Mi np. ginka w ogóle nie zmienia terminu, liczy wg OM. Zobaczymy, może mnie prześcigniesz ![]() Ja mam dwie paki tych wkładów poporodowych z Belli, one są takie jak normalne podpaski tzn. z klejem? Wieczorkiem dam znać jak po wizycie, będę też miała posiew na streptokoki. Ycnan dziękuję za kciuki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#75 | |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny ale czemu tak boicie sie naciecia? Przeciez to nic strasznego. Lepiej miec naciecie niz peknac do odbytu i nosic pieluchy razem z wlasnym dzieckiem... Przynajmniej takie jest moje zdanie.
Jesli chodzi o porod w wodzie to jestem calkowicie przeciw. Zwlaszcza po rozmowie z polozna, ktora powiedziala, ze to nie jest dobre wyjscie. Niby mowi sie, ze to dobrze dla dziecka, ktore z takiego wodnego srodowiska przechodzi do wody, ale z drugiej strony - w tej wodzie wszystko plywa. Jest brudna. Wody plodowe, odchody. Nie dosc ze brudno to jeszcze pewnie smierdzi. Ogolnie powiedziala, ze po rozmowach z kobietami, ktore odbieraja takie porody, ona jest calkowicie przeciw. Co do majtek poporodowych to slyszalam, ze lepsze sa z siatki, bo lepiej przepuszczaja powietrze. I wlasnie takie zamierzam kupic ![]() ---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#76 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Ja mam dziś na 14 wizytę u lekarza i tak jakoś dziwnie się stresuję, ze już dawno nie śpię ![]() Cieszę sie, że wszystkie po udanych wizytach jesteście, niech nasze okruszki rosną zdrowo ![]() No i trzymam kciuki za te, które dziś tak jak ja będą miały spotkanie z lekarzami ![]() Klarissa, ależ ta kurteczka cudna ![]() ![]() ![]() Niuniuniau, ale czego on chce, żebyś sama w domu siedziała i nosa nie wyściubiała? No normalnie rozumiem, dlaczgo się zdenerwowałaś! Przecież to nie twoja wina, że teście tak daleko mieszkają i co to za pomysł z ograniczeniem widzeń ze swoimi rodzicami. Chyba musicie sobie pogadać, mam nadzieję, że jakoś cię mąż obłaskawi ![]() Aaneczko, straszne rzeczy piszesz o tej sąsiadce! Ja jestem z wątku weteranek i jak sobie pomyślę, że dziewczyny tyle walczą o dziecko, a taka @@##$$#%#$ weźmie sobie i zajdzie, a potem muszą jej zabierać, to bym normalnie kobietę wysterylizowała! Gabisun, wspaniale, ze wyniki poszły do góry ![]() Ycnan, chyba ty miałaś "Język niemowląt"? Wysyłam ci w końcu maila z prośbą o przesłanie, bo ja skleroza jestem i zawsze zapominałam ![]() Wróżko, cieszę się, ze się odezwałaś ![]() ![]() ![]() ![]() Astorianko, w moim szpitalu (w którym nie zamierzam rodzić) podejscie podobne do zzo ![]() ![]() Martynko, cieszę się, ze z maleństwem wszystko dobrze ![]() Mpik, znam ten ból, wiele lat nosiłam aparat (skutki takie sobie, to nie był stały tylko taki wyjmowany) i wiem, co znaczy ból zębów po dokręceniu śrubki. Ale pomyśl, ze zaraz szczęka się przyzwyczai ![]() Waniliaania, dobrze, ze napisałaś o tych podkładach, ja nie wiem, ile miałabym kupić. Dziś u nas taki upał, że paść można! Ostatnio mam jakieś schizy dotyczące porodu. Boję się go tak przeraźliwie, że to aż irracjonalne! Sama myśl o tym, że bedzie mnie bolało paraliżuje i nie mogę się tego pozbyć! Nie wiem, co zrobić, chyba ponoszę Tymka do pełnoletności, a potem jakoś sam zdecyduje, jak mamie nie sprawiać bólu i wyjść ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#77 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Kasienka, ja też miałam, ale ja już przestałam myśleć, ze jak twierdzi martucha ze robia to rutynowo. Bo raz ze musza naciac, dwa zeszyc, trzy sciagnac szwy... dla samej rutyny mysle ze nie robili sobie tyle zachodu... poza tym oni nie nacinaja Cie dzien wczesniej tylko w momecie wychodzenia dziecka na swiat kiedy widza, czy sie przecisnie czy nie... ale wiem, ze kazda z nas tego nie chce. jesli myslicie, ze mimo wszytsko mi sie to usmiecha to jestescie w bledzie. ale jestem zdania, ze po co mam komplikowac rzeczy juz i tak skomplikowane...
![]() |
#78 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() pocieszam się jak patrze w lusterko i widzę dużeee zmiany- jest super, ale ile bólu mnie to kosztowało to mało kto wie.. Kiedys to tylko Ketonal mi pomagał a teraz apap moge tylko wziąść.. ILE można wziąść tabletek w ciągu jednego dnia?????????bo czuje, ze zaraz wezme 3 ![]() U nas tez skwar niemiłosierny, ale na szczescie nie musze nigdzie wychodzic jak na razie a od jutra ma byc juz ochłodzenie więc hurra huraa ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#79 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() siatkowe majtki nawet bardzo dobrze osuszyć odciskając w ręcznik ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#80 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() mszu nie wiem jak to jest bo nie rodzilam, owszem jak ma mi peknac do zwieracza itd albo dziecko ma miec dysplazje stawu barkowego to prosze o naciecie - ale wierze ze rodze w dobrym szpitalu ktory dostal mnostwo pochwal za ochrone krocza i mam cicha nadzieje ze przez to ze go cwicze a dzidziol nie jest wielki i poki co na takiego sie niezapowiada uda sie DOBREJ poloznej je ochronic... bo po to ona tam jesty zeby je chronic a nie po to by przy pierwszym partym je przecia zeby poprostu szlo latwiej i wrazie czego nie bylo poroblemu... ona jest specjalista i ona to oceni - czy trzeba czy nie... mam nadzieje ze nie bedzie takiej potrzeby ALE OWSZEM jakby sie cos dzialo nie tak to niech tnie...
Edytowane przez martucha84 Czas edycji: 2010-07-22 o 09:53 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#81 |
Zakorzenienie
|
Cześć
dziś znów gorąco ![]() zmykam troszkę Was poczytać ![]()
#82 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
A to rzeczy które kupiłam dziś na allegro Materacyk do łóżeczka, prześcieradło do kosza x2, pieluchy tetrowe po 10 sztuk 60x60, 80x80 i 5 sztuk flanelowych, nożyczki,Ceraty do łóżeczka, puder, zasypka, myjka, szczotka dla włosów, Termometr do wody, butelki do karmienia 2 małe i jedna większa, Smoczek x3, smoczek do butelki x2, Wkładki laktacyjne, majtki jednorazowe 5 SZTUK, podkłady ginekologiczne A to przyszło wczoraj, a dziś nie mogłam się oprzeć i dokupiłam jeszcze spodnie bo przecenili w TESCO |
||
![]() ![]() |
![]() |
#83 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny zKrakowa czekam na termin spotkania ![]() A to jeszcze My wczoraj ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#84 | |||||||||||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Tutaj info ze strony szpitala: Cytat:
Co do mamy to nie wiem "co by było gdyby", była łącznie 2 razy nacinana, z czego za drugim razem źle zszyta i skutki tego odczuwa już ponad 20 lat. Z jej relacji wiem, że to wątpliwa przyjemność. Największe dziecko czyli pierwsze urodziła bez nacinania i tamten poród mimo, że długi to najbardziej sobie chwaliła jeśli chodzi o "dochodzenie do siebie". Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ---------- Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Na pewno się tam przejadę na jakieś łowy. Już sobie wyobrażam całą glaniastą rodzinkę ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co do spotkania może przyszły tydzień?
![]() |
#85 |
Raczkowanie
|
aaneczka ale mi smaka narobiłaś tymi racuchami
![]() Ja ogólnie mam apetyt i nie ważne czy gorąco czy nie- mimo upału zjadłabym frytki ![]() ![]() Widzę, że kupujecie gatki i podkłady... ja właśnie też mam zamiar zaopatrzyć się bo lepiej mieć cokolwiek... Dziewczyny poradzę się Was co do takiego "fotela". Otóż chcemy kupić jakieś siedzisko do pokoju, może któraś z Was już takie ma? Co o tym sądzicie? http://allegro.onet.pl/item110080662...mpaign=SGOnet3 DO tego jest pufa gratis i zastanawiam się nad tym największym. Co myślicie? |
![]() ![]() |
![]() |
#86 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
jeeeeejjj... ale fajnie ![]() "moj" szpital, chyba takich luksusów nie oferuje... zreszta nic nie wiem co oferuje, bo moj gin spławia mnie od dwóch tygodni... ciagle nie ma go w szpitalu... ![]() z ciekawosci ... ile za takie dogonosci Ujastek sobie zyczy? ![]()
![]() |
#87 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Ogólnie na mnie szpital zrobił bardzo dobre wrażenie. I teraz o ile się uda to nie chcę rodzić gdzie indziej. Byłam jeszcze w 2 innych szpitalach, w tym także w jednym prywatnym i warunki są owszem dobre, ale dużo gorsze. A co z twoim ginem? Ma urlop?
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#88 |
Zakorzenienie
|
IlonaN2 wowwww jakie zakupy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Klarissa super masz ten szpital.. wowwwww serio.. dash bardzo fajny ![]() ![]() ![]() ![]() mszu a czemu go nie ma?
![]() |
#89 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ostatni raz widziałam go 9 czerwca, pozniej kazał do siebie dzwonic na poczatku lipca..... ale co zadzwonie to mowi... "dobrze sie Pani czuje? No to jak dobrze to niech Pani zadzwoni w przyszlym tygodniu to sie umowimy..." a pozniej znowu ta sama gadka... ![]() Czuje ze bede sie tak bujac do samego wrzesnia... Maz mi wytlumaczył, ze go nie ma go ginekolodzy maja obowiazek przepracowania teraz 160 godzin miesiecznie... wiec tyle robia a pozniej idą do siebie na prywate kase zarabiac... edit: nawet moje L4 podał przez mojego TŻ...
Jestem, bo fotografuję.... ![]() http://martalipinska.blogspot.com/ _________________ fotografia rodzinna, noworodkowa, niemowlęca, ciążowa i ślubna Edytowane przez mszu Czas edycji: 2010-07-22 o 10:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#90 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
co do smarowania ja pierwsze słyszę ![]() ile minut dziennie cwiczysz miesnie kegla bo ja nienawidze toego robic i nie robie wogole nic
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:00.