![]() |
#61 |
Raczkowanie
|
Dot.: Plan wypłukiwania tłuszczu - zapraszam
Mysle, ze I faza to oczyszczanie organizmu wiec powinna trwac 2 tyg ... A pierwsza utrata wagi to glownie woda, wiec jak zaczniesz jesc normalnie to powroci ...
![]()
![]() |
#62 |
Przyczajenie
|
Niemniej jednak ponawiam pytanie o orzeszki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Raczkowanie
|
Aniaanczarska Z tabletką to jest tak, że jeśli bierze się ją z krótszą przerwą to przez koktajl jest wydalana przed przyswojeniem przez organizm. Wydaje mi się że to kiedy współżyjesz nie ma jakiegoś szczególnego związku z tym, kiedy pijesz koktajl, bo nie przyjmujesz krążka doustnie, a tabletka idzie ta samą droga co koktajl. Ale nie jestem dobra z biologii, tylko tak na chłopski rozum to wzięłam.
A i orzeszków nie ma na liście produktów dozwolonych, więc nie wydaje mi się żeby to był dobry pomysł, by je przegryzać, jeśli chcesz się ścisło trzymać diety oczywiście. Leszczesia startowałam z 54,5kg, po 3 dniach stosowania diety ważę 52,4kg. Jeśli nie zejdę do 50kg przez tydzień, będę kontynuować fazę 1, jeśli na wadze będzie 50kg, to zacznę dokładać coś do menu. Oczywiście będę cały czas się stosować do zaleceń Gittleman i dodawać tylko to, co mogę w drugiej fazie, nie będę od razu się zanieczyszczać masą słodyczy, białego pieczywa i innych. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Przyczajenie
|
To jesli orzeszki odpadają to w takim razie jak wy, dziewczyny macie przekąski w swojej diecie?
bardzo mi brakuje paluszków albo krakersów. Wczoraj zgrzeszyłam i zjadłam trzy garstki płatków kukurydzianych ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Raczkowanie
|
Ja od lat nie przegryzam ... takie podjadanie mnie gubi ....Sporadycznie cos przegryzam : Jesli chodzi o stosowanie medykamentow przed wypiciem koktailu, to zgadzam sie z przedmowczynia -a mam pojecie o biologii
![]()
![]() |
#66 |
Raczkowanie
|
Ja nie podjadam, między śniadaniem a obiadem i między obiadem a kolacją jem porcję owoców. 1 i 2 dzień było mi ciężko się do tego przyzwyczaić bo uwielbiam coś sobie skubnąć, przekąsić lub podjeść między posiłkami
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Raczkowanie
|
Mnie dzis fatalnie boli glowa - cmi juz dlugi czas .... chyba wynik restrykcji dietowej
![]() |
#68 |
Przyczajenie
|
Ja odczuwam ogólne zmęczenie i głód węglowodanowy. Jak widze chleb to mnie aż skręca tak bardzo mi się chce.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziewczyny, a może miałyście za małe śniadanie? Pamiętajcie, że to bardzo ważny posiłek!
![]() |
![]() |
#70 |
Raczkowanie
|
Ja na sniadanieok 9 .00 zjadlam dwa jajka sadzone ,duzy pomidor i kawelek ogorka polane olejem lnianym
Ok . 12.00 tunczyk z cebulka 16.00- gruby plaster szynki na cieplo i papryka. 19 .00 bedzie ryba i warzywka .
![]() |
#71 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#72 |
Raczkowanie
|
Jesli chodzi o owoce to juz dawno sie od nich odzwyczailam i rzadko po nie siegam . Kiedys wyczytalam ze po 30 powinno sie je ograniczyc ze wzgledu na duza zawartosc cukru. Wiec jem duzo warzyw , a owocki czasami ... Juz nie moge sie doczekac porannego warzenia .... Fajnie by bylo widziec kilogram mniej
![]()
![]() |
#73 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ja się nie ważę codziennie - wolę poczekać aż mignie tydzień i wtedy spojrzeć na wynik ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#74 |
Raczkowanie
|
A ja dzis mialam ciezki dzien.. zle sie czulam . Wiem , ze pierwsze dni sc najgorsze . Ale ja bylam na dukanie wiec nie powinnam tak tego odczuwac .Brakuje mi nabialu
![]() Arta czy Ty masz ksiazke ?
![]() |
#75 |
Raczkowanie
|
Leszczesia Mnie tak zaczęła boleć już pierwszego dnia po południu i ciągnęło się do 2 dnia. A Nabiał chyba od 3 fazy. Może jakaś pogoda u Ciebie byla kiepska, albo nie wyspałaś się? Albo dłużej niż zwykle przy komputerze?
Aniaanczarska ja też.. co bym dała za kawalek chleba, bułki jezu, czegokolwiek. Kupuję moim chłopakom codziennie jakies pyszne rzeczy w piekarni, a sama mogę się poślinić najwyżej ![]() Arta fajnie, ze dieta Ci tak służy, który to dzień? |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#76 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Tak, mam książkę - co potrzebujesz? Z tego, co widzę na szybko, to nabiał dopiero się wprowadza w 3 fazie i nie należy go łączyć z mięsem. Zaleca się wprowadzanie jednego produktu mlecznego na tydzień i kontrolowanie reakcji. Ja szczerze mówiąc, tak myślałam, że będzie Ci tego brakowało ![]()
![]() |
![]() |
#77 |
Raczkowanie
|
Witam kolezanki niedoli
![]() U nas dzis ostatni dzien roku szkolnego ..Uffffffffffff nareszcie bedzie mozna pospac dluzej ![]() Arta -Dukan- to nie jest glownie nabial. Wlasnie tez glownie mieso i ryby .Pytalam o ksiazke , bo jak beda jakies pytania ,to warto znalezc odpowiedz u zrodla . Postaram sie ja kupic jak bede w Polsce.
![]() Edytowane przez leszczesia Czas edycji: 2010-07-30 o 07:49 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 |
Raczkowanie
|
Kobietki, czy któraś z Was mogłaby mi tu dać przepis na klopsiki/pulpety ze szpinakiem? Z książki?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
Przyczajenie
|
Witam wszystkie Wypłukiwaczki!!! Zradością oznajmiam ze od dziś do Was dołączam! i oczywiście trzymam za Nas wszystkie kciuki!
![]() Wielkie nadzieje pokładam w tej diecie bo po ciazy mam tyle tych niechcianych kg do zrzucenia. Ale wierze ze sie uda! choc jak na polskie warunki to dieta nie jest prosta ![]() Pozdrawiam Was Wszystkie, zycze Wam i sobie wytrwalosci i tego aby kazda z Nas osiagnela zamierzone efekty! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#80 |
Przyczajenie
|
Zjadlam dzisiaj śliwkę, brzoskiwnię i 5 mandarynek. Nie wiem czy nie za dużo owoców. Moim problemem jest to, że wole owoce od warzyw:/
Ale musze powiedzieć, ze po porcji warzyw na śniadanie, rybie zapiekanej z grzybkami i fasolce szparagowej oraz ww owocach o 18:25 nie jestem głodna. A wczoraj o tej godzinie szalałam. Aha i jeszcze 3 plasterki chudej szynki. Zastanawiam się nad tą szynką...wydaje mi się, że wszystkie są konserwowane. Macie jakieś pomysły na dobrą szynkę? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 |
Przyczajenie
|
KLOPS ZE SZPINAKIEM
ilosc na 1 porcję: 110g mięsa (mielonej wołowiny,cielęciny lub indyka) 1/4 filiżanki posiekanego szpinaku 1/4 filizanki cebuli pokrojonej w kostkę 1 zmielony ząbek czosnku 1/8 łyżeczki pieprzu cayenne 1 łyżeczka świeżej posiekanej pietruszki 1 łyżka stołowa sosu pomidorowego bez dodatku soli *rozgrzej piekarnik do 200 stopni *mięso, szpinak, cebulę, czosnek, pieprz cayenne i pietruszkę zmieszaj w robocie kuchennym *umieść w malych foremkach i posmaruj z wierzchu sosem pomidorowym *piecz przez okolo 30 minut. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
Raczkowanie
|
Dziękuję bardzo za przepis, tafta212
![]() Oficjalnie oświadczam, że wczoraj byłam na wieczorze panieńskim i złamałam dietę, piłam tylko to co zalecane ale oprócz tego co powinnam, zjadłam: -2 kanapki z pieczywem żytnim z twarożkiem i rzodkiewką, -2 z pszennym z serkiem i salami, -mały kawałek tortu czekoladowego, -małe francuskie ciastko z szynką parmeńską i serem pleśniowym, -kilka kostek gorzkiej czekolady. Wczoraj rano waga 52,4 a dziś rano 53,2kg + nadęty brzuch i nie mogę się załatwić. Zaczynając dietę założyłam, że w ten wieczór pozwolę sobie coś zjeść, żadna z dziewczyn nie wiedziała że stosuję PWT, niestety, nie mogę liczyć na wsparcie od większości z nich, bo im nie chce się "głodować" - tak określają każdą dietę i naskakują na każdego, kto jakąś zaczyna. Mam niestety tylko minimalne wyrzuty sumienia, bo bawiłam się cudownie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
Raczkowanie
|
![]() No i jeszcze smutna wiadomosc -- jest zwyzka - + 0,4 kg -- przestrzegam wszystkich zasad .. A bylo tak pieknie ... ---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 08:23 ---------- Mam pytanie do osob posiadajacych ksiazke - czy poranna woda zurawinowa z siemieniem lnianym musi byc przed sniadaniem i dlaczego?
![]() Edytowane przez leszczesia Czas edycji: 2010-07-31 o 07:41 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#84 |
Raczkowanie
|
Witam serdecznie
ja również jestem od dzisiaj na diecie, musze tylko kupić sobie cm aby zmierzyć wymiary chce rzucić od 8 do 10 kg sok zurawinowy kupiłam w aptece firmy Oleofarm , olej lniany dr Budwing tez firmy Oleofarm wszystko było dostepne w aptece w Auchan przy Modlinskiej w Wawie tak więc zaczynam mam tylko pytanie odnośnie tej serwantki- stosuję się ją dopiero w 2 fazie bo w 1 fazie jest zabroniona? dobrze to zrozumiałam wazna sprawa , tak mi sie wydaje aby uzywać suplementów - ja zakupiłam sobie chrom, l-karnityne, olej z nasion ogórecznika szynka jest zakazana w 1 fazie na 100%, wszystkie wedliny są zakazane tylko mięso co do octu jabłkowego to autorka wymienia , ze nalezy spozywać |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 |
Raczkowanie
|
Białko serwatkowe pijesz w formie koktajlu od 1 fazy na śniadanie np.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
Raczkowanie
|
Dieta brzmi ciekawie ale nie zachwyca tym bardziej że wydaje sie być mało realna a przy tym ten efekt jo-jo
Ja niby jestem szczupła gdyż mam 170 cm wzrostu nosze rozmiar 36/38 ale mam mase tłuszczu na brzuchu i w talii i za grosz nie moge znaleźć diety która pomoże mi sie pozbyć tego tłuszczu, ba niby areoby ale po bieganiu mdlenie a jazda na rowerku stacjonalnym bo innego nie mam niezbyt mi sie widzi btw. Czy jeśli jestem na diecie 1000 kcal moge zjeść np co jakiś czas jedną parówke ? przecież to mięso czyli białko ale znów tłuszcz więc sama nie wiem |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
Raczkowanie
|
Witajcie dziewczyny.
![]() Ja, niestety mam dwa dni złamanej diety - jem i piję prawie wszystko, co powinnam, ale nie mam tu parowaru i nie mam też W OGÓLE czasu, przez co zjadam to, co mi podadzą. ![]() A teraz pytania: xRaissa - zamiast śmieciowej parówki wybierz chudą szynkę, lub pierś z kurczaka - to jest białko właśnie. Szelma29 - co do suplementów. Ja znalazłam połączenie zalecanych produktów w Slim-Shape (masz tam l-karnityne, chrom i lecytynę). Do tego zjadam Olej z Wiesiołka. W spisie suplementów są jeszcze tzw. wspomagacze wątroby i analizując ich listę znalazłam produkt Gastroval. Jednak nie biorę go, jakoś nie mam ochoty łykać miliona tabsów przed jedzeniem. leszczesia - cytuję książkę: Koktajl długowieczności - By wspomóc usuwanie niepożądanych substancji z organizmu, będziesz pić tę odświeżającą mieszankę pełną enzymów o działaniu emulgującym. Niesłodzony sok żurawinowy rozcieńczony wodą pomoże trawić globułki tłuszczu w układzie limfatycznym, czyli w śmietniku twojego organizmu. Dodanie do koktajli wysokobłonnikowej babki płesznika (lub zmielonego siemienia lnianego) zablokuje absorpcję tłuszczu, wsmoże jego wydalanie oraz złączy toksyny, tak że nie zostaną ponownie wchłonięte do organizmu. Ilekroć kobita pisze o koktajlu zawsze jest, by spożywać go rano i przed snem. Pozdrawiam ![]()
![]() |
#88 |
Raczkowanie
|
a oliwa z oliwek to dobry pomysł? I jak przyrządzić smacznie dietetycznie rybe by była smaczna?
Ryba na parze jest ochydna a piekarnik mam popsuty, ma może któraś z was pomysł ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
natomiast w innych dietach, np. 1000 kalorii to dobry pomysl - na pewno lepszy niż olej. Kochana, lato w pełni! Rybkę przypraw, zawiń w folię i na grill - pycha! ![]() Chociaż ja nie zgodzę się, że na parze jest ochydna - moim zdaniem jest smaczna...
![]() |
![]() |
#90 |
Raczkowanie
|
najlepiej gotować rybke, mięso na parze ale mozna rybke czy miąsko w przyprawy i w sreberko i do piekarnika jak ktos w bloku mieszka
czy kupiłyscie serwantkę? ze starego wątku wyczytałam , ze najlepsze parametry według diety spełnia OLIMP 100% NATURAL WHEY PROTEIN ISOLATE i nalezy uwazac, aby nie kupic hydrolate tylko własnie ISOLSATE serwantki jeszcze nie mam ale mysle, ze warto miec aby wzbogacic jadłospis ja uwazam , ze jest to przede wszystkim dieta zdrowotna, zmieniająca nawyki zywieniowe jakie przyprawy stosujecie w 1 fazie? czy do sałatki np taka sobie robię na sniadanie- dwa jajka, pomidor, papryka , cebula , pare różyczek brokuła to wszystko w kostkę polewam olejem z siemienia lnianego, pieprz cayen, plus troche octu jabłkowego czy ocet mozna dodawac? bo nie wiem czy to sie nie kłoci z olejem? w kazdym razie zawziełam się i liczę na efekty ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:28.