Plan wypłukiwania tłuszczu - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-07-29, 07:52   #61
leszczesia
Raczkowanie

GG do leszczesia
Dot.: Plan wypłukiwania tłuszczu - zapraszam

Mysle, ze I faza to oczyszczanie organizmu wiec powinna trwac 2 tyg ... A pierwsza utrata wagi to glownie woda, wiec jak zaczniesz jesc normalnie to powroci ...
Stary 2010-07-29, 10:02   #62
aniaanczarska
Przyczajenie

Niemniej jednak ponawiam pytanie o orzeszki I mam jeszcze jedno. Koktajl długowieczności powinno się pić dwie godziny przed albo dwie po wzięciu tabletki antykoncepcyjnej. A co jesli ja mam krążek? Mam go całą dobę. Czy wystarczy, że wstymam się z seksem przed wie godziny po wypiciu koktajlu?
aniaanczarska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-29, 10:23   #63
Pazi
Raczkowanie

Aniaanczarska Z tabletką to jest tak, że jeśli bierze się ją z krótszą przerwą to przez koktajl jest wydalana przed przyswojeniem przez organizm. Wydaje mi się że to kiedy współżyjesz nie ma jakiegoś szczególnego związku z tym, kiedy pijesz koktajl, bo nie przyjmujesz krążka doustnie, a tabletka idzie ta samą droga co koktajl. Ale nie jestem dobra z biologii, tylko tak na chłopski rozum to wzięłam.

A i orzeszków nie ma na liście produktów dozwolonych, więc nie wydaje mi się żeby to był dobry pomysł, by je przegryzać, jeśli chcesz się ścisło trzymać diety oczywiście.

Leszczesia startowałam z 54,5kg, po 3 dniach stosowania diety ważę 52,4kg. Jeśli nie zejdę do 50kg przez tydzień, będę kontynuować fazę 1, jeśli na wadze będzie 50kg, to zacznę dokładać coś do menu. Oczywiście będę cały czas się stosować do zaleceń Gittleman i dodawać tylko to, co mogę w drugiej fazie, nie będę od razu się zanieczyszczać masą słodyczy, białego pieczywa i innych.
Pazi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-29, 10:31   #64
aniaanczarska
Przyczajenie

To jesli orzeszki odpadają to w takim razie jak wy, dziewczyny macie przekąski w swojej diecie?
bardzo mi brakuje paluszków albo krakersów. Wczoraj zgrzeszyłam i zjadłam trzy garstki płatków kukurydzianych Ale mam nadzieje, ze dzisiaj już lepiej mi pójdzie.
Stary 2010-07-29, 10:46   #65
leszczesia
Raczkowanie

GG do leszczesia

Ja od lat nie przegryzam ... takie podjadanie mnie gubi ....Sporadycznie cos przegryzam : Jesli chodzi o stosowanie medykamentow przed wypiciem koktailu, to zgadzam sie z przedmowczynia -a mam pojecie o biologii
Stary 2010-07-29, 10:58   #66
Pazi
Raczkowanie

Ja nie podjadam, między śniadaniem a obiadem i między obiadem a kolacją jem porcję owoców. 1 i 2 dzień było mi ciężko się do tego przyzwyczaić bo uwielbiam coś sobie skubnąć, przekąsić lub podjeść między posiłkami Ale póki co trzymam się dzielnie.
Stary 2010-07-29, 13:02   #67
leszczesia
Raczkowanie

GG do leszczesia

Mnie dzis fatalnie boli glowa - cmi juz dlugi czas .... chyba wynik restrykcji dietowej

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-07-29, 14:26   #68
aniaanczarska
Przyczajenie

Ja odczuwam ogólne zmęczenie i głód węglowodanowy. Jak widze chleb to mnie aż skręca tak bardzo mi się chce.
Stary 2010-07-29, 15:48   #69
Arta
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aniaanczarska Pokaż wiadomość
Ja odczuwam ogólne zmęczenie i głód węglowodanowy. Jak widze chleb to mnie aż skręca tak bardzo mi się chce.
ja sie staram sięgnąć zaraz po jakiegoś pomidorka, ogórka, czy coś na przegryzkę... Albo jeśli możesz jeszcze to owoca zjedz.

Dziewczyny, a może miałyście za małe śniadanie? Pamiętajcie, że to bardzo ważny posiłek!
Stary 2010-07-29, 15:53   #70
leszczesia
Raczkowanie

GG do leszczesia

Ja na sniadanieok 9 .00 zjadlam dwa jajka sadzone ,duzy pomidor i kawelek ogorka polane olejem lnianym
Ok . 12.00 tunczyk z cebulka
16.00- gruby plaster szynki na cieplo i papryka.
19 .00 bedzie ryba i warzywka .
Stary 2010-07-29, 15:59   #71
Arta
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez leszczesia Pokaż wiadomość
Ja na sniadanieok 9 .00 zjadlam dwa jajka sadzone ,duzy pomidor i kawelek ogorka polane olejem lnianym
Ok . 12.00 tunczyk z cebulka
16.00- gruby plaster szynki na cieplo i papryka.
19 .00 bedzie ryba i warzywka .
a gdzie dwie porcje owoców?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-07-29, 19:53   #72
leszczesia
Raczkowanie

GG do leszczesia

Jesli chodzi o owoce to juz dawno sie od nich odzwyczailam i rzadko po nie siegam . Kiedys wyczytalam ze po 30 powinno sie je ograniczyc ze wzgledu na duza zawartosc cukru. Wiec jem duzo warzyw , a owocki czasami ... Juz nie moge sie doczekac porannego warzenia .... Fajnie by bylo widziec kilogram mniej
Stary 2010-07-29, 20:15   #73
Arta
Raczkowanie

Cytat:
Jesli chodzi o owoce to juz dawno sie od nich odzwyczailam i rzadko po nie siegam . Kiedys wyczytalam ze po 30 powinno sie je ograniczyc ze wzgledu na duza zawartosc cukru. Wiec jem duzo warzyw , a owocki czasami ... Juz nie moge sie doczekac porannego warzenia .... Fajnie by bylo widziec kilogram mniej
aahaa

ja się nie ważę codziennie - wolę poczekać aż mignie tydzień i wtedy spojrzeć na wynik W ogóle muszę wam powiedzieć, że się naprawdę dobrze czuję na tej diecie - nawet paznokcie mam jakieś ładniejsze
Stary 2010-07-29, 20:24   #74
leszczesia
Raczkowanie

GG do leszczesia

A ja dzis mialam ciezki dzien.. zle sie czulam . Wiem , ze pierwsze dni sc najgorsze . Ale ja bylam na dukanie wiec nie powinnam tak tego odczuwac .Brakuje mi nabialu ..... A kiedy mozna nabial ?
Arta czy Ty masz ksiazke ?
Stary 2010-07-29, 20:49   #75
Pazi
Raczkowanie

Leszczesia Mnie tak zaczęła boleć już pierwszego dnia po południu i ciągnęło się do 2 dnia. A Nabiał chyba od 3 fazy. Może jakaś pogoda u Ciebie byla kiepska, albo nie wyspałaś się? Albo dłużej niż zwykle przy komputerze?

Aniaanczarska ja też.. co bym dała za kawalek chleba, bułki jezu, czegokolwiek. Kupuję moim chłopakom codziennie jakies pyszne rzeczy w piekarni, a sama mogę się poślinić najwyżej

Arta fajnie, ze dieta Ci tak służy, który to dzień?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-07-29, 21:11   #76
Arta
Raczkowanie

Cytat:
A ja dzis mialam ciezki dzien.. zle sie czulam . Wiem , ze pierwsze dni sc najgorsze . Ale ja bylam na dukanie wiec nie powinnam tak tego odczuwac .Brakuje mi nabialu ..... A kiedy mozna nabial ?
Arta czy Ty masz ksiazke ?
10 dzień za mną.

Tak, mam książkę - co potrzebujesz?
Z tego, co widzę na szybko, to nabiał dopiero się wprowadza w 3 fazie i nie należy go łączyć z mięsem. Zaleca się wprowadzanie jednego produktu mlecznego na tydzień i kontrolowanie reakcji. Ja szczerze mówiąc, tak myślałam, że będzie Ci tego brakowało , bo Dukan to przecież głównie nabiał... Ale jesteśmy z Tobą i trzymamy kciuki. BTW - a tofu nie smakuje?
Stary 2010-07-30, 07:48   #77
leszczesia
Raczkowanie

GG do leszczesia

Witam kolezanki niedoli !!! U mnie dzis bez zmian wagowych . Postaram sie wytrzymac i zwazyc za tydzien w sobote ...
U nas dzis ostatni dzien roku szkolnego ..Uffffffffffff nareszcie bedzie mozna pospac dluzej .

Arta -Dukan- to nie jest glownie nabial. Wlasnie tez glownie mieso i ryby .Pytalam o ksiazke , bo jak beda jakies pytania ,to warto znalezc odpowiedz u zrodla . Postaram sie ja kupic jak bede w Polsce.

Edytowane przez leszczesia
Czas edycji: 2010-07-30 o 07:49
leszczesia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-30, 09:46   #78
Pazi
Raczkowanie

Kobietki, czy któraś z Was mogłaby mi tu dać przepis na klopsiki/pulpety ze szpinakiem? Z książki?
Stary 2010-07-30, 11:10   #79
tafta212
Przyczajenie

Witam wszystkie Wypłukiwaczki!!! Zradością oznajmiam ze od dziś do Was dołączam! i oczywiście trzymam za Nas wszystkie kciuki!
Wielkie nadzieje pokładam w tej diecie bo po ciazy mam tyle tych niechcianych kg do zrzucenia. Ale wierze ze sie uda! choc jak na polskie warunki to dieta nie jest prosta , juz od samego początku mam problem z doborem suplementow, z zakupem serwatki bialkowej i oleju wysokolignanowego (kupiłam wysokolinolenowy). Zanim przystapilam do tej diety wiele czytalam o roznych dietach i o watrobie, ktora jest glownie odpowiedzialna za nasza nadwage i w jednej ksiazce wyczytalam ze warto jest pic w ciagu dnia dwa koktajle na jej oczyszczenie, poprawienie metabolizmu i spalenie tluszczow. Jeden koktajl robi sie z surowych burakow i czosnku a drugi z octu jablkowego (jakby ktos byl zainteresowany to podam dokladne przepisy), i zastanawiam sie czy nie wlaczyc ich do PWT?
Pozdrawiam Was Wszystkie, zycze Wam i sobie wytrwalosci i tego aby kazda z Nas osiagnela zamierzone efekty!
tafta212 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-30, 17:28   #80
aniaanczarska
Przyczajenie

Zjadlam dzisiaj śliwkę, brzoskiwnię i 5 mandarynek. Nie wiem czy nie za dużo owoców. Moim problemem jest to, że wole owoce od warzyw:/

Ale musze powiedzieć, ze po porcji warzyw na śniadanie, rybie zapiekanej z grzybkami i fasolce szparagowej oraz ww owocach o 18:25 nie jestem głodna. A wczoraj o tej godzinie szalałam. Aha i jeszcze 3 plasterki chudej szynki. Zastanawiam się nad tą szynką...wydaje mi się, że wszystkie są konserwowane. Macie jakieś pomysły na dobrą szynkę?
Stary 2010-07-30, 19:56   #81
tafta212
Przyczajenie

KLOPS ZE SZPINAKIEM

ilosc na 1 porcję:

110g mięsa (mielonej wołowiny,cielęciny lub indyka)
1/4 filiżanki posiekanego szpinaku
1/4 filizanki cebuli pokrojonej w kostkę
1 zmielony ząbek czosnku
1/8 łyżeczki pieprzu cayenne
1 łyżeczka świeżej posiekanej pietruszki
1 łyżka stołowa sosu pomidorowego bez dodatku soli

*rozgrzej piekarnik do 200 stopni
*mięso, szpinak, cebulę, czosnek, pieprz cayenne i pietruszkę zmieszaj w robocie kuchennym
*umieść w malych foremkach i posmaruj z wierzchu sosem pomidorowym
*piecz przez okolo 30 minut.
tafta212 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-31, 06:58   #82
Pazi
Raczkowanie

Dziękuję bardzo za przepis, tafta212

Oficjalnie oświadczam, że wczoraj byłam na wieczorze panieńskim i złamałam dietę, piłam tylko to co zalecane ale oprócz tego co powinnam, zjadłam:
-2 kanapki z pieczywem żytnim z twarożkiem i rzodkiewką,
-2 z pszennym z serkiem i salami,
-mały kawałek tortu czekoladowego,
-małe francuskie ciastko z szynką parmeńską i serem pleśniowym,
-kilka kostek gorzkiej czekolady.

Wczoraj rano waga 52,4 a dziś rano 53,2kg + nadęty brzuch i nie mogę się załatwić.

Zaczynając dietę założyłam, że w ten wieczór pozwolę sobie coś zjeść, żadna z dziewczyn nie wiedziała że stosuję PWT, niestety, nie mogę liczyć na wsparcie od większości z nich, bo im nie chce się "głodować" - tak określają każdą dietę i naskakują na każdego, kto jakąś zaczyna.

Mam niestety tylko minimalne wyrzuty sumienia, bo bawiłam się cudownie.
Stary 2010-07-31, 08:11   #83
leszczesia
Raczkowanie

GG do leszczesia

Udalo mi sie kupic sok zurawinowy niesłodzony ... Owoce suszone byly slodzone i ten napoj wychodzil super pyszny - a teraz poznalam cala prawde o zurawinie -- cierpka i kwasna , ale pije i ciesze sie ,ze ja kipilam . Kosztuje sporo bo 7 € za 500ml ...

No i jeszcze smutna wiadomosc -- jest zwyzka - + 0,4 kg -- przestrzegam wszystkich zasad .. A bylo tak pieknie ...

---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 08:23 ----------

Mam pytanie do osob posiadajacych ksiazke - czy poranna woda zurawinowa z siemieniem lnianym musi byc przed sniadaniem i dlaczego?

Edytowane przez leszczesia
Czas edycji: 2010-07-31 o 07:41
leszczesia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-07-31, 10:54   #84
Szelma29
Raczkowanie

Witam serdecznie
ja również jestem od dzisiaj na diecie, musze tylko kupić sobie cm aby zmierzyć wymiary
chce rzucić od 8 do 10 kg

sok zurawinowy kupiłam w aptece firmy Oleofarm , olej lniany dr Budwing tez firmy Oleofarm
wszystko było dostepne w aptece w Auchan przy Modlinskiej w Wawie
tak więc zaczynam

mam tylko pytanie odnośnie tej serwantki- stosuję się ją dopiero w 2 fazie bo w 1 fazie jest zabroniona?
dobrze to zrozumiałam

wazna sprawa , tak mi sie wydaje aby uzywać suplementów - ja zakupiłam sobie chrom, l-karnityne, olej z nasion ogórecznika

szynka jest zakazana w 1 fazie na 100%, wszystkie wedliny są zakazane
tylko mięso

co do octu jabłkowego to autorka wymienia , ze nalezy spozywać
Szelma29 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-31, 12:40   #85
Pazi
Raczkowanie

Białko serwatkowe pijesz w formie koktajlu od 1 fazy na śniadanie np.
Stary 2010-07-31, 19:20   #86
xRaissa
Raczkowanie

GG do xRaissa

Dieta brzmi ciekawie ale nie zachwyca tym bardziej że wydaje sie być mało realna a przy tym ten efekt jo-jo
Ja niby jestem szczupła gdyż mam 170 cm wzrostu nosze rozmiar 36/38 ale mam mase tłuszczu na brzuchu i w talii i za grosz nie moge znaleźć diety która pomoże mi sie pozbyć tego tłuszczu, ba niby areoby ale po bieganiu mdlenie a jazda na rowerku stacjonalnym bo innego nie mam niezbyt mi sie widzi
btw. Czy jeśli jestem na diecie 1000 kcal moge zjeść np co jakiś czas jedną parówke ? przecież to mięso czyli białko ale znów tłuszcz więc sama nie wiem
xRaissa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-31, 20:55   #87
Arta
Raczkowanie

Witajcie dziewczyny.

Ja, niestety mam dwa dni złamanej diety - jem i piję prawie wszystko, co powinnam, ale nie mam tu parowaru i nie mam też W OGÓLE czasu, przez co zjadam to, co mi podadzą. Na szczęście niedługo wracam do Wrocławia, gdzie spokojnie przedłużę pierwszą fazę o tydzień i w końcu będę mogła się zważyć i zmierzyć (jak na złość, waga mi się zepsuła).

A teraz pytania:

xRaissa - zamiast śmieciowej parówki wybierz chudą szynkę, lub pierś z kurczaka - to jest białko właśnie.

Szelma29 - co do suplementów. Ja znalazłam połączenie zalecanych produktów w Slim-Shape (masz tam l-karnityne, chrom i lecytynę). Do tego zjadam Olej z Wiesiołka. W spisie suplementów są jeszcze tzw. wspomagacze wątroby i analizując ich listę znalazłam produkt Gastroval. Jednak nie biorę go, jakoś nie mam ochoty łykać miliona tabsów przed jedzeniem.

leszczesia - cytuję książkę: Koktajl długowieczności - By wspomóc usuwanie niepożądanych substancji z organizmu, będziesz pić tę odświeżającą mieszankę pełną enzymów o działaniu emulgującym. Niesłodzony sok żurawinowy rozcieńczony wodą pomoże trawić globułki tłuszczu w układzie limfatycznym, czyli w śmietniku twojego organizmu. Dodanie do koktajli wysokobłonnikowej babki płesznika (lub zmielonego siemienia lnianego) zablokuje absorpcję tłuszczu, wsmoże jego wydalanie oraz złączy toksyny, tak że nie zostaną ponownie wchłonięte do organizmu.

Ilekroć kobita pisze o koktajlu zawsze jest, by spożywać go rano i przed snem.

Pozdrawiam
Stary 2010-07-31, 21:23   #88
xRaissa
Raczkowanie

GG do xRaissa

a oliwa z oliwek to dobry pomysł? I jak przyrządzić smacznie dietetycznie rybe by była smaczna?
Ryba na parze jest ochydna a piekarnik mam popsuty, ma może któraś z was pomysł ?
xRaissa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-31, 22:11   #89
Arta
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez xRaissa Pokaż wiadomość
a oliwa z oliwek to dobry pomysł? I jak przyrządzić smacznie dietetycznie rybe by była smaczna?
Ryba na parze jest ochydna a piekarnik mam popsuty, ma może któraś z was pomysł ?
w Planie Wypłukiwania Tłuszczu oliwa - NIE! (w 3 fazie dopier0)

natomiast w innych dietach, np. 1000 kalorii to dobry pomysl - na pewno lepszy niż olej.

Kochana, lato w pełni! Rybkę przypraw, zawiń w folię i na grill - pycha!
Chociaż ja nie zgodzę się, że na parze jest ochydna - moim zdaniem jest smaczna...
Stary 2010-08-01, 10:43   #90
Szelma29
Raczkowanie

najlepiej gotować rybke, mięso na parze ale mozna rybke czy miąsko w przyprawy i w sreberko i do piekarnika jak ktos w bloku mieszka

czy kupiłyscie serwantkę?
ze starego wątku wyczytałam , ze najlepsze parametry według diety spełnia OLIMP 100% NATURAL WHEY PROTEIN ISOLATE

i nalezy uwazac, aby nie kupic hydrolate tylko własnie ISOLSATE

serwantki jeszcze nie mam ale mysle, ze warto miec aby wzbogacic jadłospis

ja uwazam , ze jest to przede wszystkim dieta zdrowotna, zmieniająca nawyki zywieniowe

jakie przyprawy stosujecie w 1 fazie?
czy do sałatki np taka sobie robię na sniadanie- dwa jajka, pomidor, papryka , cebula , pare różyczek brokuła to wszystko w kostkę polewam olejem z siemienia lnianego, pieprz cayen, plus troche octu jabłkowego

czy ocet mozna dodawac? bo nie wiem czy to sie nie kłoci z olejem?

w kazdym razie zawziełam się i liczę na efekty
Szelma29 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości