|
|
#61 |
|
BAN stały
|
Dot.: Oficerzyna
Ech...taki pilot na przykład....może być wojskowy
Kręciłby mnie nie nieziemsko Jakby był fajny, ma się rozumieć
|
|
|
|
#62 |
|
Konto usunięte
|
ale wyrażasz sie na temat wojskowych z taka pogarda określając ich min "ćwierć inteligentami" ze nie mogę sobie wyobrazić jak mogłaś na takiego w ogóle zwrócić uwagę. Tata nie radził żebyś rzuciła tego "nieroba z marginesu"?
|
|
|
|
#63 |
|
Konto usunięte
|
eeee... prowokacja jak byk
zresztą jesli nawet nie, to naprawdę masz autorko problem że głowa mała, ale chyba sama ze sobą |
|
|
|
#64 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez Dotka90 Czas edycji: 2010-07-25 o 20:58 |
|
|
|
|
#65 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jednak nie uzgodniłam tego z błędnikiem ![]() Ale wiesz, wracając do tematu, wyobrażasz sobie jaki obrzydliwy wyda się autorce taki pilot, a już w oficerskim stopniu ![]() Ja to mam podejrzenia, że to siedzi jakiś chłop z oficerskiej z Wrocławia i tak się próbuje dowartościować
|
|
#66 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zresztą, ja i tak nie patrze na to, jaki zawód moj TŻ wykonuje, jeśli to lubi, to mnie to wisi (chyba, że byłby takim stręczycielem, na ten przykład, to by mi to nie wisiało jednak). Cytat:
|
||
|
|
|
#67 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() już nie ma tego przywileju (jeśli spełnione są jakieś tam warunki oczywiście)z komentarzem twojego TZ w zupełności sie zgadzam Odpowiadając na pytanie. Nie miałabym nic przeciwko byciu oficerową i być może nawet będę bo TZ poważnie rozważa swoją przyszłość w wojsku
Edytowane przez Heledore Czas edycji: 2010-07-25 o 21:48 |
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#68 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tez myślałam nad wojskiem, jeszcze zupełnie niedawno. nawet książeczkę wojskową posiadam
|
|
|
|
|
#69 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moim największym marzeniem jest przejechanie się czołgiem ja bym prowadziła oczywiście jestem zakochana w czołgach od podstawówki, odkąd tata zabrał mnie na jakiś pokaz wojskowy ![]() Pierwszy raz pomyślałam o wojsku jak miałam lat naście. Uczyłam się nawet strzelania w LOKu i byłam dość obiecująca Musztrę do dzisiaj potrafię wykonać wzorcowo w trakcie liceum moja fascynacja wojskiem została zagłuszona przez inne pomysły. Chęć wstąpienia do wojska odrodziła się 2 lata temu, myślałam o tym naprawdę poważnie. Niestety rok temu moje stawy poważnie zachorowały i o wojsku mogę zapomnieć trochę żałuje... No ale widocznie tak miało być.
Edytowane przez Heledore Czas edycji: 2010-07-25 o 22:15 |
|
|
|
|
#70 | |
|
BAN stały
|
Znam nawet takiego jednego....lata na myśliwcach w NATO i po Alpach w górskim pogotowiu lotniczym. Szwajcarem jest. Wolny i po trzydziestce. Mój boże....się rozmarzyłam
![]() Ale co zrobić...spóźnił się bom się już wydała ![]() Cytat:
![]() Możliwe, że siedzi taki i testuje rynek matrymonialny. Edytowane przez sine.ira Czas edycji: 2010-07-25 o 22:24 |
|
|
|
|
#71 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#72 |
|
BAN stały
|
A ja się tak boję latać, że nie wsiądę do samolotu jak sobie wcześniej na lotnisku nie walnę sety
Albo dwóch. Mogłabym być co najwyżej pilotem kamikadze - tylko jeden raz
Edytowane przez sine.ira Czas edycji: 2010-07-25 o 22:22 |
|
|
|
#73 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#74 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#75 |
|
Zakorzenienie
|
Co by tutaj nie gadać, wielu wojskowych reprezentuje poziom intelektualny, że pożal się Boże. Zapewne elitarne jednostki wyglądają pod tym względem inaczej, ale taki zwykły trep, czasem nawet bez matury, to cóż pożytecznego może w wojsku porabiać? Tylko słuchac rozkazow i w razie wojny służyc za mięso armatnie. Zresztą spotkałam się z przypadkami, gdzie nie chcieli do wojska chłopaka po technicznych dziennych studiach...podczas gdy faktycznie jest tam sporo "cwiercinteligentów".
Nie ma co porównywac pilota NATO ze zwykłym koszarowym trepem bez żadnego sensownego wykształcenia, znajomości języków i umiejętności. Wojskowi starszego pokolenia są często do cna zepsuci przez komunę, gdzie cieszyli się sporymi przywilejami. Jeszcze taka postawa roszczeniowa, że "wojsko" musi dac mieszkanie, dodatek mieszkaniowy... To jest wielka społeczna niesprawiedliwośc moim zdaniem, że bezrobotne całe życie żony wojskowych dostaną po nich wysoką emeryturę, a pani zapieprzająca cały żywot w supermarkecie będzie miała grosze. I nie ma co pisać, że trzeba wyjść za żołnierza, dla wszystkich by nie starczyły tego kwiatu ![]() Miałam znajomą, której ojciec był wojskowym, twierdziła, że nie da się z nim w domu wytrzymać, takich nawyków nabrał ![]() Albo na przykład wykręcanie się od misji zagranicznych. Taka dola żołnierza, za siedzenie na dupie w jednostce i głupienie z nudów cały okres służby nie powinno się tym ludziom płacić tyle, bo wciąż zarabiają stosunkowo dużo, np w porównaniu do młodych nauczycieli. |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#76 |
|
BAN stały
|
Nie śmiałabym
![]() Miałam brata kiedyś w wojsku - w sensie zasadniczą służbę odbywał w artylerii i faktycznie wiele z Twoich uwag moge potwierdzić z jego opowieści. Ci kolesie, ta cała tam tzw. kadra zawodowa to była banda pijusów, którzy sobie regularnie zamawiali dziwki na kompanię. Dno moralne i intelektualne. Demoralizowali tam tych poborowych chłopaków aż miło. Ale wierzę ze jest też w polskim wojsku całkiem niemało nietępych nie-trepów. Zwłaszcza w formacjach lotniczych czy jak to tam się zwie - chcę wierzyć w ideały
Edytowane przez sine.ira Czas edycji: 2010-07-25 o 23:41 |
|
|
|
#77 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zwykłych trepów bez wykształcenia jest niemało, ale nie mają oni szans na awansowanie z korpusu szeregowych, a ich pensje tez nie są takie znowu wysokie. Aby zajmować lepsza pozycję wymagane są studia wyższe, oraz oczywiście szkoła wojskowa. Jeśli chodzi o języki, od mojego kolegi wymagano i sprawdzono znajomość ang (korpus podoficerów) zgadzam się zupełnie Wykręcanie się od misji raczej zostało nieco ukrócone. Przede wszystkim żołnierze dostają czasowe umowy o prace w których muszą wyrazić zgodę na ewentualny wyjazd. Jesli żołnierz się nie spisuje albo odmówi wykonania rozkazu wyjazdu na misję to nie przedłuza mu sie umowy
|
|
|
#78 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla mnie takie picie to jest żenada, wódka nie jest aż tak droga i nie jest to towar pierwszej potrzeby, żeby takie wynalazki pijac. Cytat:
Jasne, że wielu potem utknie przy tych 2 tysiącach. Jeszcze 15 lat pracy czy pseudopracy i emerytura - kolejny skandal, trzydziestoparolatek na emeryturze, którą przez kilkadziesiąt lat będzie mu wypłacało państwo, czyli podatnicy. A często potem emerytowany wojskowy dalej pracuje w wojsku, tyle że w cywilu. Ale ja mam chyba rodzinna niechęc do wojskowych, stąd pewnie moje krytyczne podejście ![]() Przy czym ja tego miodu im nie zazdroszczę, bo to praca dośc odmóżdzająca i skrzywiająca psychikę.
|
||
|
|
|
#79 |
|
Zakorzenienie
|
o to fakt, też mam znajomych co to mówią, że ojcem wojskowym wytrzymać się nie da.
ale ja myślę, że wśród oficerów już sporo mniej tych tępych pijusów. |
|
|
|
#80 |
|
Zakorzenienie
|
tyle dostaje stażysta z licencjatem na pól etatu. pełen etat osoby z mgr to tez około 2tys.(brutto)
|
|
#81 | |||
|
Zakorzenienie
|
Coś mi się wydaje, żę byłaby związkowa mieszanka wybuchowa, dwie temperamentne dziewczyny w jednym narzeczeństwie
![]() No, ale teraz to poważnie zaczęłam myśleć o rozmówieniu się z błędnikiem ![]() Powiem tak, u Dawida Michała Anioła doszukaliby się wielu przeciwskazań zdrowotnych ![]() I błędniczek to zapewne nigdy w pojedynkę nie chodzi ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Chociaż nie da się wyciągnąć 10 kawałków miesięcznie. Niektórzy urzędnicy państwowi (łacznie ze służbą cywilną) za 40 godzin tygodniowo nie 19, zarabiają mniej
|
|
#82 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
Tyle, że byśmy nie polatały razem Chyba, że ja na bani (patrz wyżej). Ale w sumie...czy o latanie tutaj chodzi. Nie oszukujmy się ![]() Cytat:
C`nie ? |
||
|
|
|
#83 |
|
Lena
|
coś do pilotów ???
...................... a poważnie... po pierwsze stała praca. bo co tu nie mówić, jak już sie wykształci to w wojsku zostanie. a nie szwęda się po różnych fuchach i nie wiadomo czy za mieisac będzie miał na chleb... jesli chodzi o mieszkanie.. hmmm... niby dostaje się, ale tzw, funkcyjne; czyli można w nim mieszkać ale tylko do czasu umowy o pracę. gdy odchodzi na emeryturę mieszkanie musi zdać. jednakże dostaje jakąś "drobną" rekompensatę...
|
|
#84 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale wiesz, jak autorka nie chce jakiejś tam marnej oficerzyny, to co się sine będzie brała za jakąś pilocinę, toż to same półgłówki, debile i w ogóle wstyd na całą rodzinę, że się jest z oficerem albo z pilotem wojskowym ![]() Oczywiście to ironia, bo jak tu inaczej podejść do tak idiotycznego wątku
|
|
|
|
|
#85 | |
|
Lena
|
Cytat:
a ja chciałam mojego jeszcze do ślubu w mundurze zaciągnąć... ![]() nie wypada....
|
|
|
#86 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
. Po co mi facet płatny morderca? Oni tam nie strzelają kulkami z farbą.
|
|
|
|
|
#87 | |
|
Lena
|
Cytat:
ogólnikowo powtarzasz, co ci ojciec wpoił od maleńkości. podejrzewam że nawet w wojsku niesłuzył- bo znam takich ludzi którzy móią o czymś o czym pojęcia nie mają.... jeśli twój partner (??) zrezygnował z pracy w wojsku dla ciebie (??) to się dziwię.... z twoim podejściem i rozumowaniem ??!!!
|
|
|
#88 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
uwielbiam facetów w mundurach. A pilotów.. Nie ważne, czy pilot rejsowy, w takim mudurze białym, rejsowym czy wojskowym - kocham Cytat:
weź zostaw tego faceta w spokoju, niech spełnia swoje marzenia, bo ty nie masz najmniejszego pojęcia o tym, co się dzieje w wojsku a wierzysz tylko w to, co mówi wyrocznia - twój ojciec. Dodam tylko że żołnierza za opuszczenie bazy bez pozwolenia czeka sąd wojskowy (w najlepszym wypadku nagana z wpisem do akt i wielkie prawdopodobieństwo rozwiązania umowy z owym panem) a co dopiero samowolny wyjazd na "strzelanie do kobiet i dzieci". Mam ogromną nadzieję, że jest to p..
"from delusion lead me to the truth.." mam orta w poście? daj znać, nie obrażę się ![]() Edytowane przez ankasz Czas edycji: 2010-07-28 o 10:00 |
|||||
|
|
|
#89 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja na prawdę mam nadzieję, że to jakaś "dwunastka" się nudzi, bo jeśli ludzie w tych czasach mają takie poglądy no to trzeba usiasc i płakac...
|
|
#90 | |
|
Lena
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:46.

Kręciłby mnie nie nieziemsko

(jeśli spełnione są jakieś tam warunki oczywiście)
i być może nawet będę bo TZ poważnie rozważa swoją przyszłość w wojsku 

trochę żałuje... No ale widocznie tak miało być.