![]() |
#61 |
Zakorzenienie
|
Dot.: wyjazd do chłopaka - czy wypada?
mnie się wydaje że tż powinen wiedzieć najlepiej
w koncu to jego rodzice i zna ich lepiej niż my wszystkie ![]()
![]() |
![]() |
#62 |
Zakorzenienie
|
to zależy od rodziców TŻta.Przykładowo podczas pierwszej wizyty u mojego ex (byliśmy razem prawie pól roku) nie miałam w zamiarze nocowania.A jego mama nie dość,że zaproponowała mi zostanie na noc to dodała "śpijcie razem u M.w pokoju,ale uważajcie na dziadków"
![]()
![]() |
#63 |
Rozeznanie
|
a ja czuje się głupio więc nie śpię u Tż (razem 2 lata, ja 20 0n 22)
więc to zależy od człowieka
![]() |
#64 |
Rozeznanie
|
Jak powiedzieć delikatnie Babci, że chcę jechać na weekend do chłopaka? Ja 23 i on 29 i mieszka z rodzicami.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Tak ogólnie to jesteś chyba już trochę za dorosła na krępowanie się z wyjazdem do faceta? No ale może masz jakąś skomplikowaną sytuację życiową, napisz więcej szczegółów.
![]() |
![]() |
#66 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() A co do pytania autorki, zapytaj tż jakie podejście mają jego rodzice, on ich najlepiej zna i niech zdecyduje. Edytowane przez masquenada Czas edycji: 2013-07-12 o 15:24 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W każdym domu sa różne zasady i tyle; jak rodzicom nie przeszkadza- to ich sprawa; No i tak zestawienie pedant-bałaganiarz to "błahy powód" i tylko mieszkając da się poznać; bo tylko opcja- wspólne mieszkanie albo widzenie na mieście i nieodwiedzanie się ![]() Edytowane przez madana Czas edycji: 2013-07-12 o 15:53 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#68 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Idąc Twoją średnich lotów logiką rodzice powinni pozwalać dzieciom i ich wybrankom spać u siebie w jednym łóżku bo inaczej jak oni biedactwa mają się poznać przed ślubem ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#69 |
Rozeznanie
|
Mieszkam u niej na czas remontu. Jesteśmy z sobą blisko i nie chcę żeby się na mnie gniewała za to. Bardzo chcę do niego jechać tylko boję się jej reakcji, nie wiem czemu. Ona pewnie powie żebym sobie to z głowy wybiła i że mi on w głowie namotał, a ja nie chcę się po prostu kłócić i psuć atmosfery, a wiem, że na bank podniesione głosy będą...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Zakorzenienie
|
To wszystko zależy od rodziców, poglądów itd.
Gdy ja pierwszy raz nocowałam u Tż, (to było chyba na sylwestra)byliśmy ze sobą 5 miesięcy. Wtedy też spaliśmy oddzielnie. W ogóle to zapytałam się matki Tż czy nie ma nic przeciwko, żebym ogólnie u nich spała. Wstydziłam się ![]() No ale później jak już kolejny raz nocowałam to nawet nie pytali gdzie śpię, tylko jego matka przynosiła dodatkową poduszkę do pokoju Tż :P Albo gdy spotykaliśmy się ze znajomymi to sama mówiła, żebym nie jechała do domu, tylko nocowała. Mieliśmy od siebie....20km ![]() Po prostu musieli mnie poznać, zobaczyć jaką jestem dziewczyną, czy to związek na poważnie itd..... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
Raczkowanie
|
My zanim zamieszkalismy razem to u siebie nawzajem zawsze spalismy osobno bo ani moi ani TŻta rodzice sobie nieżyczyli zebyśmy spali razem. Najlepiej podpytaj chłopaka co sądzą o tym jego obydwoje rodzice. Po co mają potem być jakies problemy.
![]() |
![]() |
#72 | |
BAN stały
|
Cytat:
Madana uszanowałabym gdyby rodzice tż mieli takie zdanie i nic mi do tego, bo i tak nic nie zmienię, ale to jest forum i tu mogę wyrazić swoje zdanie na temat twojej opinii. I nie ma tylko dwóch opcji: wspólnie mieszkanie /widywanie się na mieście i nieodwiedzanie się. Jest wspólne mieszkanie / odwiedzanie się. Ale co z tego jak większość ludzi mających tendencję do baaganiasrtwa robi tak, że jak ktoś ma przyjść to sprząta albo mama mu sprząta w pokoju i tyle. Edytowane przez masquenada Czas edycji: 2013-07-12 o 19:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Zakorzenienie
|
Jak pojechałam pierwszy raz do mojego ex na jego działkę gdzie jego rodzice mieli taki mały domek to na wstępie powiedzieli że nie ma mowy nawet żebyśmy spali w jednym łóżku. Chociaż ja się o tym słowem nawet nie zająknęłam, od razu założyłam że będę spała osobno, bo ich znałam byliśmy już rok ze sobą. Ale najbardziej mnie rozwalił ich argument, jakoby nasze spanie razem było złym przykładem dla 2,5 letniego młodszego brata mojego ex
![]() Ogólnie ci jego rodzice to była porażka i jedna wielka hipokryzja. A jak się zdziwił jak pojechaliśmy do mojej babci! i pościeliła nam obojgu na jednym łóżku. Mina bezcenna ![]() Moja rodzina w takich kwestiach jest dość liberalna i w sumie za to też szanuję moich rodziców, że oni szanują mnie i mojego faceta, wiedzą że nie jestem głupia oraz nie są hipokrytami. No i wykazują się jednak pewną logiką, że mamy mnóstwo innych okazji do uprawiania seksu. U obecnego chłopaka śpię ale on ma osobne mieszkanie w tym samym mieście co jego rodzice. Jak on do mnie przyjeżdża to też śpimy razem. Także to od rodziców zależy, jak się ich jeszcze nie zna lepiej nie buntować się i na wszelki położyć osobno a później to już się wyczuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Przykład z teorii: dom rodziców to dom rodziców, czyli ustalają zasady. Nie mają jednak żadnego wpływu na to, czy ich dziecko mieszka z drugą połówką. Bo jak niby mieliby to wyegzekwować? Skoro ktoś sam się utrzymuje to nawet brak możliwości szantażu (na szczęście). Przykład z praktyki: gdy jestem u rodziców mojego Tż to śpimy osobno. W mieście studenckim mamy wspólne mieszkanie i jego rodzice o tym wiedzą. Zostali po prostu powiadomieni o fakcie, choć wcześniej teoretycznie nie wypowiadali się na ten temat przychylnie. Przyjęli to słowami: ok, fajnie. I podobno trauma nie była taka duża bo to na szczęście mieszkanie, a nie jeden pokój i przecież wiedzą "że my i tak różańca nie odmawiamy". Za to założę się, że jak w sierpniu u nich będę to będziemy spać osobno i absolutnie nie mam z tym problemu. A co to bałaganiarstwa, czego nie nie zacytowałam, to tak, jak ktoś przychodzi to się sprząta owszem. Ale przecież często było tak, że Tż pomagał mi w sprzątaniu, robił śniadania, mył naczynia (tylko po mnie), ścielił łóżko i nawet nie trzeba go było o to prosić. Także sądzę, że lenia i syfiarza widać na kilometr, a co dopiero gdy zna się kogoś kilka lat.
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:52.