|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#61 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Ząbkujemy, raczkujemy i radośnie świat poznajemy. Maluszki styczniowo-lutowe 20
Jestem i ja
![]() youyou ![]() Aldii tak kupiłam stonogę w Netto i jeszcze zapomniałam napisać, że w Netto kupiliśmy małej basenik muchomorek za 35 zł na all z przesyłką wychodzi ponad 50 (dziewczyny go tu polecały bo ma miękkie dno) ja mam ten sklep na 2 końcu miasta, wpadliśmy przypadkowo a szkoda bo widzę, że fajne rzeczy można kupić Elcia ![]() ![]() więcej nie pamiętam ![]() Wczoraj miałam napad "sprzątaniowy" wypucowałam cały domek, zrobiłam zaległe pranie, ugotowałam bigos-chodził mi po głowie już od miesiąca ![]() idę na kawkę,buziaki ![]()
#62 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ząbkujemy, raczkujemy i radośnie świat poznajemy. Maluszki styczniowo-lutowe 20
hey kochane
jeszcze raz dziekujemy za mięł słowa ![]() Jestem podwazeniem naszych małych pełzaczków wielkie brawa ![]() ![]() ![]() ____________________ Ja zmywam sie na kilka dni ... Mam 3 dni na spakowanie wszystkich szpargałów....(od dziś do czwartku) W piątek mąż ma urlop i przenosimy się na poważnie w sobotę . Więc nie bedzie mnie chwilowo....i nie wiem dokładnie kiedy przeniosa mi neta na nowe M, Więc do usłyszenia kochaneeeeeeee ![]() Nia zapomnijcie o mnieeeeeeee.............. .. Całuski dla Was i dla dzieciaczków ![]()
*** -12,5kg*** Edytowane przez pysiamn Czas edycji: 2010-07-27 o 08:59 |
![]() ![]() |
![]() |
#63 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Elcia moja to nawet zapomniała, że na brzuszku jest fajnie, a co dopiero takie akrobacje ![]() Edytowane przez kalka Czas edycji: 2010-07-27 o 09:08 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#64 |
Zakorzenienie
|
Malinka
![]() Elcia ale masz małego pełzaczka ![]() Pantee ![]() Co do dawania herbatki też tak robiłama a nawet okazało się, że głodny i musiałam przez tydzień mleko mu dawać. Dopiero dzisiaj dospał do 6 bez pobudki wcześniej. Nie martw sie umiejętnosciami daj czas. Karzdy maluch ma swoje tępo, Może wszystko robić później nieco. |
![]() ![]() |
![]() |
#65 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dzisiaj już mi się nie chce ![]() ale na bigosik zapraszam ![]() ----------------------------------------------------------------- O obrzezaniu słyszałam, ale o czymś takim nie ![]() http://www.papilot.pl/article/9331/VIDEO-NA-DZIS.html
![]() |
#66 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam zamiar dawać od razu pół na pół, czyli na 180ml 3 łyżki jedynki i 3 łyżki dwójki a to dlatego,że kiedyś w 2 miesiącu Emilka Tż kupił dwójkę przez pomyłkę i dawaliśmy mu ją przez 2 dni zanim się kapneliśmy ![]()
![]() |
#67 |
Zakorzenienie
|
Zebcia,Wyderka,Kancia,Pat inka thx
![]() Wyderka ![]() Zebcia,Ingrid no wlasnie nie wiem jak to jest z tym mieszaniem.Bo pamietam,ze czytalam zeby wlasnie mieszac i stopniowo dawac o 1 miarke wiecej 2.Zeby wlasnie ten skok bialek i zelaza nie byl taki gwaltowny Sensuel ![]() Ingrid ![]() Youyou u nas tez zebow 0 Pantee Lu robi to wszystko juz od ok m-ca ![]() Ta slabos nie wynika z mleka cycowego (bo ono wlasnie jest najlepsze i wielkie ![]() Elcia swietnie mu idzie ![]() ![]() Malinka ![]() Karola ![]() Blonde thx za info odnosnie paszportow ![]() Bardotka tez ogladalam ta stonoge,ale wydaje mi sie,ze te z gampi sa grubsze i masywniejsze,ale cena jeszcze raz taka.No i teraz mam spieka,ktora kupic.... Pysia ![]() Czyli widac,ze co mamuska,to inaczej wprowadza 2.Ja chyba jednak bede mieszac,ze wzgledu na ta alergie Lu |
![]() ![]() |
![]() |
#68 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() MALINKO-dzisiaj coś wstawię, chociaż mam kiepskie zdjęcia bo padało i mam same w pomieszczeniu ![]()
Edytowane przez patinka_ Czas edycji: 2010-07-27 o 10:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#69 |
Raczkowanie
|
Aldii- No teraz juz od dluzszego czasu bardzo lubi , nawet w nocy sie przekreca na brzuch i zdarzyło sie jej przespac z godzine w tej pozycji. Widocznie skoro nauczyła sie na brzuchu lezec tak pozno to ciagnie to za soba dalsze opoznienia....jakos osbie musze to wytłumaczyc
![]()
#70 |
Zakorzenienie
|
dziekujemy za komplemeny Szymek uwielbia jeszcze laptopa jak go widzi to az trzesie sie i musze u dac chociaz dotknac
![]() SENSUEL fajnie ze urlop sie udal ![]() YOUYOU moj szymek tez nie ma zabka jeszcze ale od kilku dni marudny jeesti chyba sie zaczynaja juz ![]() INGRID brawo za zabka ![]() PYSIA super ze juz sie w sobote przeprowadzacie oby wam szybko i sprawnie poszlo BARDOTKA oooo bigosu to ja dawno nie jadlam chyba bede musiala zrobic ![]() ZEBERKO no wlasnie jak poloze go lozka do siebie to musze go pilnowac bo probuje schodzic z lozka znaczy spelzac ![]() ---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ---------- PANTEE moj Szymek tez spi na brzuszku jak zasnie na pleckach to za chwile sie i tak przekreca na brzuszek i tak co chwile zmienia pozycje i na boczek tez |
![]() ![]() |
![]() |
#71 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#72 |
Zakorzenienie
|
BLODNE a co najlepsze to jak daje mu zabawke a lezy na lozku i lezy pilon czy laptop badz telefon to zabawka go nie interesuje tylko tez rzeczy na lozku
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#73 |
Wtajemniczenie
|
#74 |
Zadomowienie
|
heloł
normalnie takiego mam lenia a pasuje dom ogarnąć bo od przyjazdu nie ruszyłam palcem... ja wprowadzałam stopniowo zamieniając jeden posiłek z 1 na 2 czyli nie mieszałam dwóch mleczek na raz, a teraz kupiłam zwykły bebilon już nie ha i spróbuję dać małemu, może nic mu nie będzie a tańszy jest ![]() Sensuel nie poddawaj się, już tak dużo osiągnęłaś, zobaczysz jeszcze się chwilę pomęczysz ale efekt na pewno będzie i zapomnisz że miałaś taki problem Pysia miłego pakowania i żebyś się za bardzo nie zmęczyła tą przeprowadzką bardotka - masakra... jak takie rzeczy czytam to jednak cieszę się że w Polsce mieszkam karola ja byłam nad morzem od 17-24 lipca i fakt pogoda dopisała jedynie piątek i sobota deszcz, ale już wyjeżdżaliśmy więc nie było mi szkoda ![]() młody dalej ma katar ale jakoś mi się wydaje że mniejszy a i przy okazji wizyty u lekarza został zważony i waży 8700 - masakra przytył ponad dwa kilko od 1 czerwca... tak czułam że jest cięższy ale nie myślałam że aż tyle ![]() poza tym nie chce jeść łyżeczką... wcisnę kilka łyżeczek na siłę ale to bardzo mało jest, a potem odruch wymiotny, wypluwanie i to niezależnie od tego co je - deserek, kaszka, obiadek. Lekarstwa to po prostu masakra mu wcisnąć - a nigdy nie miałam z tym problemu - zaciśnięte wargi i kręci się na wszystkie strony ehh |
![]() ![]() |
![]() |
#75 | |
Zakorzenienie
|
Hej mamuśki
![]() Złozyliśmy dziś wniosek o paszport i to jest tak jak myślałam... Dzieciom do 5rż wyrabia się paszport tymczasowy, chyba że na życzenie rodzica wyrobi się paszport biometryczny, ale on też jest na 12 m-cy.. Więc co roku trzeba będzie wyrabiać ![]() No i miałam wkleić zdjęcie Filipa ( śmiesznie wyszedł ![]() Trzymam kciuki za dzisiejsze szczepienia ![]() ![]() Elcia rewelka!! ![]() ![]() Cytat:
pantee nie zamartwiaj się, ja też myślę tak jak Aldii, tzn skoro malutka dużo nie lezy na brzuchu to nie ma jak wyćwiczyć różnych zdolności. To się samo z siebie nie bierze, tylko dziecko musi ćwiczyć, a jak ona niej leży na brzuszku to wolniej zdobywa nowe umiejętności..
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#76 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Youyou tak myslałam, z tym paszportem, bo to od niedawna te zmiany ![]() Brzoskwinia ![]() ![]()
![]() |
#77 |
Zadomowienie
|
A ja się dopiero melduję w kolejnej części z Maćkiem na kolanach, bo do mnie dopełzał - całkiem nieźle mu idzie po panelach
![]() Wczoraj wróciliśmy z działki, ale nie miałam siły na wizaż, weszłam tylko na chwilę, żeby zagłosować na Piotrusia Zebci. Rano byliśmy na pobraniu krwi, bo w czwartek wizyta i szczepienie. Póki co mamy problem z usypianiem w łóżeczku ![]() Jak mi się uda to Was poczytam, chociaż tobołki proszą się o rozpakowanie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#78 | |||
Zakorzenienie
|
Hej mamusie
![]() Trzymam kciuki za wszystkie szczepienia dzisiejsze... Chyba padnę w końcu... Paulina o 22 jeszcze dokazywała... Nie mogłam jej nakarmić, tak strasznie płakała z powodu ząbków... Potem jeszcze i tak musiałam wchodzić do sypialni, bo się 2 razy wybudziła z krzykiem... A rano już o 5,30 wrzeszczała... Bobodent na szczęście trochę pomaga... Pisałam TŻowi, żeby poszedł z nią do apteki kupić Nurofen lub Panadol, bo mi dzwonił, że się darła, ale jej przeszło i w końcu poszłą spać... TŻ mówił, że jak jej smarował ząbki, to chyba już coś wyczuł, to może wreszcie przestanie boleć, bo mi jej tak szkoda jest... Przez to ja jestem padnięta... Cytat:
![]() Ja się nie obawiam zostawić Paulinki z TŻem, wiem że jest w dobrych rękach... Cytat:
![]() Cytat:
![]()
Edytowane przez KarmazynowyKamyk Czas edycji: 2010-07-27 o 12:11 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#79 |
Zakorzenienie
|
ale się dzisiaj miło zaskoczyłam-nie wiem o co biega, ale dostałam dzisiaj pierwszą wypłatę bo jestem teraz na urlopie cały miesiąc i dostałam więcej kasy niż zazwyczaj i to ponad 200zł-chyba były podwyżki albo cuś...
za tydzień przyjeżdża z Francji moja siostra z siostrzenicą,z narzeczonym i jego 6-letnim synem-pisałam już wam kiedyś o tej śmiesznej sytuacji...mam zamiar kupić coś siostrzenicy na spóźnione urodziny bo miała w czerwcu--tylko teraz się zastanawiam czy nie będzie głupio jak jej coś dam a temu chłopcu nie...hm...co o tym myślicie?tego chłopca nie znam, nie wiem co lubi ani nic....
#80 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Paulina jeszcze nie siedzi bez podparcia, a jest jedną z najstarszych na wątku... A jak coś Cie naprawdę niepokoi, to idź do pediatry... Cytat:
Nie kupuję tych z masłem czy mlekiem, tylko z oliwą, do tego co gotuję też oliwę z oliwek dodaję. Teraz po risotto z brokułów z królikiem nie ulewała, ale zaprzestaliśmy dawania, bo po pierwsze strasznie pierdziała, a po drugie nie było prawdziwej kupki... Choć brzuszek jej nie boli... Zrobimy przerwę i spróbujemy jeszcze raz. Dlatego właśnie chcę karmić rok, bo liczę na to, że oszczędzę Paulinie tego Bebilonu Pepti, może jej minie. Najdziwniejsze jest to, że ja mogę jeść wszytko oprócz czekolady... Zajadam sobie budyń, serki, ser żółty itp. Sama mogę zjeść banany, a bezpośrednio szkodzą, to samo z winogronami... Cytat:
---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ---------- Cytat:
![]() |
#81 |
Zakorzenienie
|
też tak właśnie myślę-tylko nie wiem co to może być,żeby też nie wyglądało zbyt skromnie...jeszcze nie wiem co kupić siostrzenicy-w czerwcu skonczyła 2 lata...eh...
#82 |
Zakorzenienie
|
A dla mnie tak dziwnie mieszać. Ospbiście wolałacrm alb stopniowa ale z jednym mlekiem i drugim a nie na raz oba. Albo już tyko z jednym. Zresztą a sama pyrałam lekarke o to z ciekawości i na innym wątku też czytałam, żeby tak nie mieszać.
Brzoskwinia warto już spróbować normale mleczko myślę, że mała już sobie poradzi bez specjalnego mleka ![]() Ide spać, bo mały dał mi do wiwatu... Poprostu umieram... La chce blender ![]() Edytowane przez zebra666 Czas edycji: 2010-07-27 o 13:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#83 |
Zakorzenienie
|
a ja dałam małemu dzisiaj mleko jedynkę z dwójką pół na pół....
#84 |
BAN stały
|
KAMYK może spróbuj czopki VIBURCOL homeopatyczne? Nam pomagają przy ząbkach
![]() Myślałyście o kupieniu parasolki (wózka)? Ja już o to pytałam w niedzielę, ale niedokładnie się wyraziłam i spytałam o spacerówkę ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#85 |
Zakorzenienie
|
parasolki są nieodpowiednie dla niemowlaczków-ze względu na to,że nie mają amortyzacji oraz za miękkie oparcie-w parasolce można wozić dzieci od powyżej 1 r.ż
#86 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Myślę, ze tutaj jak karmisz nie ma nic do rzeczy. Jak dziecko leży dużo na brzuszku to samo sobie wypracowuje nowe umiejętności ![]() 2 h dziennie masz ćwiczyć z dzieckiem? To moim zdaniem stanowczo za długo! My mamy na rehabilitacji ćwiczenia po 30 minut i to już w połowie moja Natalka nie wytrzymuje... No właśnie, a czemu masz ćwiczyć sama w domu a nie u niej? Cytat:
Cytat:
![]() ![]() aldi to jest przykładowy link do tej gąsienicy: http://allegro.pl/item1163443645_gas...wyprzedaz.html A my dzisiaj byliśmy na kontroli u lekarki tej od rehabilitacji i zostały nam jeszcze tylko 2 zajęcia i możemy skończyć ![]() ![]() ![]() W końcu zdecydowaliśmy się na samochodzik dla mnie ![]() ![]() Jeszcze miałam dopisać, że my Natalce zmieniamy mleczko z Bebilonu HA na Bebiko. A zmieniamy mieszając miarki. Robię tak, ponieważ jak wcześniej zmienialiśmy z Bebilony zwykłego na HA to Natalka miała przeboje z brzuszkiem a teraz jak narazie nic się nie dzieje.
![]() Dominiś - 20.05.2012 ![]() Edytowane przez PatkaM84 Czas edycji: 2010-07-27 o 14:25 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#87 |
Zadomowienie
|
trochę udało mi się przejrzeć
popatrzyłam sobie na zdjecia naszych dużych maluchów ![]() gooha, karola, brzoskwinia ![]() cieszę się, że chrzciny udane - Julcia ślicznie wyglądała, teraz czekam na zdjęcia Emi ![]() ![]() zebra ![]() Co do mleka to mieszałam 1 z 2 (nie wiem czy dobrze, nie czytałam o tym i nie pytałam i tak już za późno), od dziś będziemy na samej 2 bo już się skończyła 1 spadam coś porobić póki Maciek śpi ......................... ... na pudełku Bebilon jest napisane "Zaleca się, aby przejście z karmienia mlekiem Bebilon 1 na Bebilon 2 przeprowadzić stopniowo zmniejszając ilość proszku Bebilon 1 i zwiększając ilość proszku Bebilon 2" czyli rozumiem przez to, żeby jednak mieszać Edytowane przez addicted to wizaz Czas edycji: 2010-07-27 o 15:00 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#88 |
Wtajemniczenie
|
Dostałam pianinko a raczej to ci miało nim być
![]() ![]() ![]() widziałam, takie większe w Smyku chyba jutro po nie pojadę
#89 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Filip dziś dał mi popalić bo budził się chyba co 15 minut ![]() ![]() rano byłam wykonczona wiec jak wróciliśmy od paszportu to położyłam się z nim spać i spał aż 2,5h!! Przespał nawet obiad, i słyszałam jak mu tylko w brzuchu burczy ![]() Cytat:
Może jakiś słodycz? ---------- Dopisano o 16:10 ---------- Poprzedni post napisano o 16:07 ---------- Cytat:
![]() Ja kupiłam tę krowę co zeberka polecała ale jeszcze nie przyszła....
![]() |
#90 |
Wtajemniczenie
|
Ja kupiłam to http://allegro.pl/item1164168871_pia...lka_4_90z.html
rozmawiałam ze sprzedającym w sumie chcieli się zachować super, ale ja nie chce go odsyłać bo mi się nie chce ![]() wiadomo czego mozna sie spodziewać za tą cene, ale to co zobaczyłam mnie rozbawiło, zwierzatka bez oczek nosków jedno oko ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:33.