Oj córuś, córuś...Lubelskie PMki 2010, 2011 i 2012 wychodzą za mąż! - cz.IX - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-05, 22:52   #61
margolka1986
Zakorzenienie

Dot.: Oj córuś, córuś...Lubelskie PMki 2010, 2011 i 2012 wychodzą za mąż! - cz.IX

ja jestem na TAK dla fontanny. byłam na weselisku z nią i uważam ze pomysł jest fajny i tak jak już kiedyś pisałam u siebie też chce ją mieć

Edytko no właśnie dlatego zrezygnowałam z Marcina ...

wymianka książkowa

Moje papierowe szaleństwa
margolka1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-06, 08:06   #62
maggie123
Zakorzenienie

Dot.: Oj córuś, córuś...Lubelskie PMki 2010, 2011 i 2012 wychodzą za mąż! - cz.IX

Cytat:
Napisane przez Megiddo Pokaż wiadomość
Świnica faktycznie może być ciężko chyba że przełęcz pod świnicą i dojść z Kasprowego. Ja bym chciała, chociaż niemożliwe Krzyżne - uwielbiam tamten widok i ze szlaku na Rysy - Bula pod Rysami - miejsce zaręczyn pomarzyć sobie można haha
W hali gąsiennicowej też jest ślicznie.
Udanej sesji życzę i po powrocie koniecznie się pochwal chociaż kilkomo zdjęciami.
to musiały być fantastyczne zaręczyny
wstyd się przyznać ale na Rysy do tej pory nie udało nam się wejść. Zawsze trzeba było wracać.. może w tym roku..
rok temu zrobiliśmy 3 podejście na kościelec - wreszcie pogoda nie przeszkodziła

Cytat:
Napisane przez Magda_84 Pokaż wiadomość
Świnicy osobiście nie polecam tzn polecam bardzo ale w trekach i spodniach ale pomysł wjazdu na Kasprowy super, zawsze możecie się przejść granią w stronę Czerwonych i będą super zdjęcia
dokładnie
choć widziałam zdjęcia pary właśnie z tego szczytu
ale ja taki kozak nie jestem

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-06, 08:15   #63
Lotta_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
to musiały być fantastyczne zaręczyny
wstyd się przyznać ale na Rysy do tej pory nie udało nam się wejść. Zawsze trzeba było wracać.. może w tym roku..
rok temu zrobiliśmy 3 podejście na kościelec - wreszcie pogoda nie przeszkodziła
Maggie123, życzę Ci żeby tym razem udało się zdobyć Rysy. Ja z Narzeczonym planujemy podjąć to wyzwanie w przyszłym tygodniu, nareszcie urlop
Lotta_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-06, 09:31   #64
blondynka77
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez maciejka83 Pokaż wiadomość
dziekuję
(choć Marcinowa prezentacja chyba bardziej oddziaływała na zmysły bo i muzyka robi swoje...)

a co do księdza - masz rację - pięknie - on prowadził z nami nauki i poprosiliśmy go, ażeby to właśnie On udzielił nam ślubu
ja tez poprosze o zdjęcia

Fontanna u nas się sprawdziła, miała być na kilka godzin ale działała całą noc dzieci jak dzieci ale dorośli jak ją okupowali
Cytat:
Napisane przez _Olka_ Pokaż wiadomość
dzieki dziewczynki za pomoc rozejrze sie w temacie fontanny ,ale chyba raczej wolalabym wynajac jakiejs sredniej wielkosci niz kupowac,co ja pozniej z nia zrobie ;/ a u Nas bedzie troszke dzieci wiec mysle,ze to niezly pomysl
jak to co - odsprzedasz i połowe kosztów w kieszeni masz
Fakt faktem, że nas wynajem kosztował niewiele taniej niż kupno własnej teraz, ale i tak nie było kosmicznie drogo bo wynajmowaliśmy ją z sali weselnej.

---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ----------

ps macie jakieś dobre przepisy na przetwory z ogórków czy cukinii? szukam inspiracji bo po zrobieniu 60 słoików wena twórcza mi się skończyła
http://s5.suwaczek.com/200901024031.png
blondynka77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-06, 09:50   #65
tenebrosa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez margolka1986 Pokaż wiadomość
Marcin na nasz termin jest już zajęty... i proponował brata a to już podejrzewam nie to samo
Ja akurat oglądałam stronkę brata Marcina i nawet mi się podobały jego prace, tylko z tego co pamiętam mało ich tam jest jeszcze - tych ślubnych. Tu jest stronka: http://www.digital-look.pl/
Aha, Margolka, widzę, że też jesteś ze Świdnika. Mogę zapytać gdzie robicie wesele?

Cytat:
hej,no ja tez bylabym zainteresowana opiniami na temat FONTANNY CZEKOLADOWEJ,zastanawiam sie czy nie umiescic jej u siebie na weselu.
Jaki jest koszt takiej atrakcji ?
Kiedys ktos chyba pisał,ze fontanna zrobila taka furore,ze dlugie kolejki sie do niej ustawiały o dzieciach juz nie wspominajac
My będziemy wynajmować z naszego lokalu weselnego - koszt to 400zł, nie wiem czy to dużo czy mało? Fontanna jest z tych mniejszych (tak mi się wydaje). Dziewczyny, które wynajmowały, możecie zdradzić jaką cenę płaciłyście za małą fontannę? U nas te 400zł to oczywiście ze wszystkim - czekoladą i przekąskami do niej, tackami, patyczkami itd.

Cytat:
Napisane przez blondynka77 Pokaż wiadomość

ps macie jakieś dobre przepisy na przetwory z ogórków czy cukinii? szukam inspiracji bo po zrobieniu 60 słoików wena twórcza mi się skończyła
Ja ostatnio robiłam cukinię a la ananas do słoiczków, z tego przepisu: http://www.wielkiezarcie.com/recipe10128.html. I dwa rodzaje bardzo prostego leczo z cukinii Jedno to tylko cukinia w plastry z solą, pieprzem i czosnkiem, drugie - cukinia, papryka czerwona, papryka żółta, cebulka.
Stary 2010-08-06, 11:01   #66
tweetek86
Raczkowanie

GG do tweetek86

Cytat:
Napisane przez tenebrosa Pokaż wiadomość
My będziemy wynajmować z naszego lokalu weselnego - koszt to 400zł, nie wiem czy to dużo czy mało? Fontanna jest z tych mniejszych (tak mi się wydaje). Dziewczyny, które wynajmowały, możecie zdradzić jaką cenę płaciłyście za małą fontannę? U nas te 400zł to oczywiście ze wszystkim - czekoladą i przekąskami do niej, tackami, patyczkami itd.
w "mojej"sali kosztuje to 750 zl z tym, że to jest bardzo duża fontanna. oczywiście w cenie czekolada, ciasteczka, owoce itp. mimo wszystko wg mnie to strasznie dużo kasy. chociaż jak tak policzyłam to na osobę wyszłoby ok. 5 zł,wiec niby nie dużo. ale doliczyć alko i inne szmery bajery to wyjdzie niezła sumka;/ więc chyba się na to nie zdecydujemy. no chyba że za rok cena zmaleje
Stary 2010-08-06, 11:23   #67
carmelova
Zakorzenienie

Cześć

Fajny pomysł z ta fontanną czekoladową, jakoś o tym nie myśleliśmy, ale mamy w sumie duuużo czasu
Kusi nas natomiast bar z kolorowymi drinkami, ale nie wiem jaki jest koszt takiego baru+alkohol+barman ale bez żadnego pokazu.
carmelova jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-08-06, 12:33   #68
bernadeta85
Rozeznanie

Witajcie Panienki

Ciekawe czy mnie ktoś jeszcze pamięta:confuse d: dawno mnie tutaj juz nie było oj dawno....Na wstępie Wszystkiego Najlepszego dla wszystkich PM którym życzeń nie złożyłam.... Gratulacje Kochane. Witam wszystkie nowe dziewczyny, które dopiero sa na początku drogi z przygotowaniami do wielkiego dnia - powiem Wam że zazdroszczę, bo ja bym chciała jeszcze raz....nasze forum to prawdziwa skarbnica wiedzy i ogromna pomoc w przygotowaniach...
U nas już prawie 4 miesiące od ślubu i duuuuuużo się dzieje.... obecnie remontujemy nasze mieszkanie co pochłania ogromne ilości nerwów i energii... Nadal szukam pracy niestety młody inżynier ma ciężko na rynku pracy... niby wszędzie trąbią,że brakuje kadry inżynierskiej ale jak co do czego przyjdzie to błędne koło sie zamyka bo trzeba mieć doświadczenie 2-3 lata.... no ale na szczęście jesteśmy w takiej sytuacji że z pensji M sobie radzimy całkiem nieźle więc przynajmniej mam ten komfort że nie musze brać pierwszej lepszej pracy typu telemarketer... siedzenie w domu i stan takiego zawieszenia zaczyna być już denerwujący...
No ale to nie jest miejsce na ten temat...

Co do fontanny czekolady to ja osobiście polecam, u nas była i sprawdziła się w 100%... mieliśmy małą fontannę oferowana przez naszą salę i płaciliśmy za nią 300 zł... zdjęcia juz wklejałam wcześniej.... polecam tez sękacze

http://s10.suwaczek.com/20100410650113.png
bernadeta85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-06, 12:41   #69
tweetek86
Raczkowanie

GG do tweetek86

Cytat:
Napisane przez carmelova Pokaż wiadomość
Cześć

Fajny pomysł z ta fontanną czekoladową, jakoś o tym nie myśleliśmy, ale mamy w sumie duuużo czasu
Kusi nas natomiast bar z kolorowymi drinkami, ale nie wiem jaki jest koszt takiego baru+alkohol+barman ale bez żadnego pokazu.
zapytaj właścicieli swojego lokalu, oni na pewno ci wszystko wyjaśnią u nas np. jest wydzielony barek i są 3 opcje: 1) korzystamy z ich alkoholi i dopłacamy za to (ale nie wiem ile, pewnie sporo ), 2) sami kupujemy różne alkohole (wódka + inne wymyślne) albo 3) drinki robione są tylko z naszej wódki i soków (ale w tym przypadku chyba trzeba by było kupić więcej wódki; soki w cenie za osobę)
Stary 2010-08-06, 12:44   #70
Telka10
Zakorzenienie

No i kolejna część od mojej przygody z wizażem to już z piąta.. ale do tej przyłączam się już jako żonka

Witam wszystkie nowe PMki - zarówno te 2010, 2011 jak i już 2012 oby przygotowania sprawiały Wam dużo radości
Cytat:
Napisane przez bernadeta85 Pokaż wiadomość
Witajcie Panienki

Ciekawe czy mnie ktoś jeszcze pamięta:confuse d: dawno mnie tutaj juz nie było oj dawno....
Fajnie że zajrzałaś

Co do fontanny to ja akurat nie miałam przez różne zawirowania...ale polecam bo byłam na weselach gdzie nie mogłam się oderwać od tej przyjemności na priva mogę polecić pewną i sprawdzoną lubelską firmę (w cenie jest czekolada, obsługa, talerzyki, patyczki)

Szczęśliwi

Telka10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-06, 14:54   #71
tikida
Rozeznanie

bernadeta85, miło, że zajrzałaś już 4 miesiące od twojego ślubu minęło??? ale ten czas leci!

Dziewczyny, mam do was prośbę. Jak byście mogły, to uzupełnijcie tą ankietę (anonimowa, przeznaczona do celów prywatnych). Mail z odpowiedzią należy przesłać na adres: roksana_bianka małpa o2.pl

Cytat:
1. Jak określasz swoją sytuację materialną (zła, kiepska, dobra...itp).

2. Ile miesięcznie pieniędzy przeznaczasz na swoje wydatki (kosmetyki, biżuterai, bielizna itp) - proszę podajcie jakieś przedziały typu 50-100zł.

3.Czy często kupujesz sobie biżuterię? Jak często (raz na tydzień itp)

4.Ile (mniej-więcej) misięcznie wydajesz na samą biżuterię?

5.Czy kupujesz artykuły dekoracyjne do domu/miszkania? Jeśli tak- jak często?

5.Ile jesteś w stanie wydać w miesiącu na "dekoracje" domu?

6.Jeśli kupujesz dla kogoś prezent, ile możesz na niego wydać (przeciętnie), jak często masz okazję wydawać pieniądze w tym celu?

7.Czy interesuje Cię "hand-made"? - czy kupujesz/kupowałabyś dla siebie rzeczy zrobione ręcznie, czy kupowałabyś/kupujesz takie rzeczy na upominki?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-08-06, 16:01   #72
margolka1986
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tenebrosa Pokaż wiadomość
Ja akurat oglądałam stronkę brata Marcina i nawet mi się podobały jego prace, tylko z tego co pamiętam mało ich tam jest jeszcze - tych ślubnych. Tu jest stronka: http://www.digital-look.pl/
Aha, Margolka, widzę, że też jesteś ze Świdnika. Mogę zapytać gdzie robicie wesele?
jestem ze świdnika ale wesele nie jest tu :P mamy weselicho w hotelu korona - sama ceremonia zaślubin tez w Lublinie bo w Katedrze

muy niedługo jedziemy na spotkanko ze znajomym fotografem zeby dowiedziec się szczegółów jego oferty - bo zdjęcia ma fajne

Dziewczyny czy myślicie ze jest nietaktem pójście na wesele w czarnej sukience ? czy gościom nie wypada iść w takim kolorze ?> dodam ze dodatki będą czerwone...

wymianka książkowa

Moje papierowe szaleństwa
margolka1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-06, 16:26   #73
tikida
Rozeznanie

jak byłam w maju na weselu kolegi to 80% dziewczyn było ubranych na czarno ja miałam szaro - czarną sukienkę z czerwonym paskiem i czerwone szpile

moim zdaniem śmiało możesz iść
Stary 2010-08-06, 16:39   #74
_Olka_
Raczkowanie

he,j ja bym bardzo prosila jakies informacje na priv na temat fontanny,nie mamy mozliwosci wypozyczyc z naszej sali bo wynajmujemy samą,nie ma tam takich rzeczy,sa tylko podstawowe takie jak naczynia,obrusy itp.
z gory dziekuje
_Olka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-06, 16:51   #75
tenebrosa
Wtajemniczenie

carmelova, my będziemy mieć stół z drinkami na weselu, bo chcemy, byliśmy raz na takim weselu i bardzo się ten pomysł sprawdził Też mamy trzy opcje - w każdej kolorowe alkohole i dodatki kupujemy sami:

1. Wolny stół z drinkami - goście bawią się w samoobsługę

2. My ustalamy jakie drinki mają być serwowane - np. 3-4 rodzaje, a jedna osoba z obsługi dodatkowo zajmuje się tym stołem i robi np. 20 drinków takich a takich - jak zejdą to dorabia i tak ogólnie dogląda tego stolika. My mamy to szczęście, że wszystkie osoby z obsługi są po kursach barmańskich I podejrzewam, że właśnie na tą opcję się zdecydujemy

3. Profesjonalny pokaz barmański - koszt ok. 3000zł - barman robi wszystko z naszych alkoholi, każdy drink zamówiony przez każdego jednego gościa jest robiony pokazowo

bernadeta, ja Ciebie pamiętam jeszcze z czasów jak nie ujawniałam się na forum, ale podczytywałam lubelskie PMki, gdzieś tak od lutego br. Lokal mamy ten samy co Wy, za fontannę wg wstępnych ustaleń chcą teraz 400zł.

margolka, myślałam, że może któryś ze świdnickich lokali macie zaklepany. Ja byłam w czarnej sukience na weselu w tamtym roku - nie balowej, tylko "małej czarnej", miałam do tego białe i srebrne dodatki. I co więcej, na tym weselu nawet świadkowa (!) miała czarną sukienkę z doszytymi czerwonymi różami z materiału. Też często widzę na weselach żeńską część gości w czarnych kieckach, więc jak są kolorowe dodatki to myślę, że jest to OK.
Stary 2010-08-06, 19:48   #76
onaella
Zakorzenienie

a ja po długiej nieobecności przyszłam się przywitać i przy okazji zerknąć na swój suwaczek

...... bo to już tylko 7 dni

14.08.2010
baby
onaella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-06, 19:50   #77
edytka27101982
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Lotta_ Pokaż wiadomość
Hmmm zastanawiam się jeszcze jak dużo trzeba zamówić czekolady, żeby każdy z gości mógł spróbować? Bo sądzę że atrakcja nie jest zwykle przewidziana na całe wesele, tylko na jakaiś czas, jak to jest, 2-3 godziny?
PS: Dziękuję za namiary na fotografa
na dwa dni wesela mieliśmy 5 kg i baaardzo dużo nam zostało,
połowa ponad

Cytat:
dzieki dziewczynki za pomoc rozejrze sie w temacie fontanny ,ale chyba raczej wolalabym wynajac jakiejs sredniej wielkosci niz kupowac,co ja pozniej z nia zrobie ;/ a u Nas bedzie troszke dzieci wiec mysle,ze to niezly pomysl
na różne imprezy, sylwestry, święta będziesz mieć,
u mnie byłby zbyt, znajomi jak wpadają czy cuś...

edytka27101982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-06, 20:03   #78
blondynka77
Raczkowanie

Cytat:
dziekuję
(choć Marcinowa prezentacja chyba bardziej oddziaływała na zmysły bo i muzyka robi swoje...)

a co do księdza - masz rację - pięknie - on prowadził z nami nauki i poprosiliśmy go, ażeby to właśnie On udzielił nam ślubu
aaaaaaa Maciejko...jak myślałam że mam piękne zdjęcia ze swojego DNIA to twoje...rzuciły mnie na kolana, to jakby porównywać czerwonego peugota z mustangiem, WOOOOOW jestem pod PRZEOGROMNYM wrażeniem! rewelacja, pięknie wyglądałaś, makijaż cudo....same zachwyty

I miałyśmy prawie identyczne bukiety hihi
http://s5.suwaczek.com/200901024031.png
blondynka77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-07, 01:51   #79
maciejka83
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez froggie Pokaż wiadomość

hihihi co racja to racja
takie zdjęcia od dwóch róznych osób to fajna sprawa
ja też tak miałam z czego się ogromnie cieszę, bo nawet te same momenty różnie powychodziły (i od foto takich fot z wesela bym nie miała).
A zdjęcia od Agi nie są złe żeby nie było
(bo jeszcze tak nieopatrznie można było zrozumieć, ale ja to mam problemy ostatnio z precyzyjnym formułowaniem myśli )
dokładnie to miałam na myśli!!!
zdrowiej wreszcie Froggie, bo ileż można tak się męczyć

Cytat:
Napisane przez tikida Pokaż wiadomość
Dziękuję za zdjęcia. Strasznie mi się podobają zarówno fotografie Marcina jak i Agi i nie potrafiłabym powiedzieć, które bardziej. Nie da się porównać tych zdjęć, bo są tak bardzo różne, mimo, że pochodzą z jednej uroczystości . Marcin super potrafi oddać emocje, wyniosłość uroczystości, ale też namiętność. Można się wzruszyć oglądając jego fotografie. Z kolei patrząc na zdjęcia Agi ma się wrażenie, że te zdjęcia były zrobione co najmniej 20 lat temu, są w takim klimacie retro. Nie ma w nich wyniosłości, a raczej cała ceremonia, reportaż jest pokazany od takiej codziennej strony. Najbardziej mi się podoba zdjęcie nr 195 (jak stoicie na górze na tle nieba), jest genialne!
Tikida dziękuję

Cytat:
Witajcie Panienki

Ciekawe czy mnie ktoś jeszcze pamięta:confuse d: dawno mnie tutaj juz nie było oj dawno....Na wstępie Wszystkiego Najlepszego dla wszystkich PM którym życzeń nie złożyłam.... Gratulacje Kochane. Witam wszystkie nowe dziewczyny, które dopiero sa na początku drogi z przygotowaniami do wielkiego dnia - powiem Wam że zazdroszczę, bo ja bym chciała jeszcze raz....nasze forum to prawdziwa skarbnica wiedzy i ogromna pomoc w przygotowaniach...
U nas już prawie 4 miesiące od ślubu i duuuuuużo się dzieje.... obecnie remontujemy nasze mieszkanie co pochłania ogromne ilości nerwów i energii... Nadal szukam pracy niestety młody inżynier ma ciężko na rynku pracy... niby wszędzie trąbią,że brakuje kadry inżynierskiej ale jak co do czego przyjdzie to błędne koło sie zamyka bo trzeba mieć doświadczenie 2-3 lata.... no ale na szczęście jesteśmy w takiej sytuacji że z pensji M sobie radzimy całkiem nieźle więc przynajmniej mam ten komfort że nie musze brać pierwszej lepszej pracy typu telemarketer... siedzenie w domu i stan takiego zawieszenia zaczyna być już denerwujący...
No ale to nie jest miejsce na ten temat...
Bernadetta -pewnie, że Cię pamiętamy -widziałam Cię nawet na wystawie psów w Świdniku ,ale że nie zaglądałaś do nas to nic o tym nie wspominałam

Cytat:
Napisane przez margolka1986 Pokaż wiadomość
jestem ze świdnika ale wesele nie jest tu :P mamy weselicho w hotelu korona - sama ceremonia zaślubin tez w Lublinie bo w Katedrze

muy niedługo jedziemy na spotkanko ze znajomym fotografem zeby dowiedziec się szczegółów jego oferty - bo zdjęcia ma fajne

Dziewczyny czy myślicie ze jest nietaktem pójście na wesele w czarnej sukience ? czy gościom nie wypada iść w takim kolorze ?> dodam ze dodatki będą czerwone...

margolka na kogo wkońcu się zdecydowaliście?;>

a co do czarnej kiecki na wesele, to ja byłam raz,ale miałam wtedy żałobę, a wesele było w bardzo bliskiej rodzinie - wolę po prostu kolorki na ślub, bo to radosna uroczystość
ale coraz więcej dziewczyn zakłada czarne sukienki przełamując czerń barwnymi dodatkami i wyglądają świetnie- także śmiało!

Cytat:
Napisane przez onaella Pokaż wiadomość
a ja po długiej nieobecności przyszłam się przywitać i przy okazji zerknąć na swój suwaczek

...... bo to już tylko 7 dni
onaella kurcze kiedy to zleciało... pamiętam Cię jeszcze z naszych początków na wizażu -jak wymieniałyśmy się opiniami na temat Aliena

Cytat:
Napisane przez blondynka77 Pokaż wiadomość
aaaaaaa Maciejko...jak myślałam że mam piękne zdjęcia ze swojego DNIA to twoje...rzuciły mnie na kolana, to jakby porównywać czerwonego peugota z mustangiem, WOOOOOW jestem pod PRZEOGROMNYM wrażeniem! rewelacja, pięknie wyglądałaś, makijaż cudo....same zachwyty

I miałyśmy prawie identyczne bukiety hihi
peugeot i mustang... chyba z deka przesadziłaś
ale dziękuję kochana

a jeśli chodzi o fontannę, to my niestety jej nie mieliśmy choć cały czas była w planach... chcieliśmy zrobić taki kącik z fontanną sami tzn. kupiłam jedną małą fontannę i planowałam dokupić drugą (jedna do białej, druga do mlecznej czekolady), ale zabrakło mi już potem czasu i sił - a na głowie było mnóstwo wszystkiego...
Uważam jednak, że to świetna atrakcja, która nie tylko ładnie wygląda,ale i wybornie smakuje

Edytowane przez maciejka83
Czas edycji: 2010-08-07 o 02:06
maciejka83 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-08-07, 08:42   #80
bernadeta85
Rozeznanie

Cytat:

Bernadetta -pewnie, że Cię pamiętamy -widziałam Cię nawet na wystawie psów w Świdniku ,ale że nie zaglądałaś do nas to nic o tym nie wspominałam
ooooooto pewnie widziałaś nasze małe szczęście w Świdniku mieliśmy nasz debiut na ringu wystawowym.... na razie mały był na 3 wystawach ale obecnie na czas remontu zawiesiliśmy nasze występy... mały 16 kończy 9 miesięcy i już załapiemy się na klasę młodzieży

Co do fontanny czekolady to u nas fontanna stała przez całą noc pierwszego dnia i czekolada kiedy się kończyła była dodawana przez właściciela... w sumie to nawet dokładnie nie wiem ile jej poszło ale u nas było kilkanaścioro dzieci i miały frajdę, na drugi dzień były bardzo zawiedzione że już nie było czekolady... a tak wyglądała nasza fontanna

i nasze małe szczęście - Aslan

No i najważniejsze:

Dzisiejszym PM - Wszystkiego Najlepszego, niech ten dzień będzie wyjątkowy, wspaniałym początkiem nowej od dziś już wspólnej drogi życia....

Edytowane przez bernadeta85
Czas edycji: 2010-08-07 o 09:04
Stary 2010-08-07, 09:11   #81
Niunia2011
Zakorzenienie

Cytat:
ooooooto pewnie widziałaś nasze małe szczęście w Świdniku mieliśmy nasz debiut na ringu wystawowym.... na razie mały był na 3 wystawach ale obecnie na czas remontu zawiesiliśmy nasze występy... mały 16 kończy 9 miesięcy i już załapiemy się na klasę młodzieży

Co do fontanny czekolady to u nas fontanna stała przez całą noc pierwszego dnia i czekolada kiedy się kończyła była dodawana przez właściciela... w sumie to nawet dokładnie nie wiem ile jej poszło ale u nas było kilkanaścioro dzieci i miały frajdę, na drugi dzień były bardzo zawiedzione że już nie było czekolady... a tak wyglądała nasza fontanna

i nasze małe szczęście - Aslan

No i najważniejsze:

Dzisiejszym PM - Wszystkiego Najlepszego, niech ten dzień będzie wyjątkowy, wspaniałym początkiem nowej od dziś już wspólnej drogi życia....
Śliczny psiak...
My mamy trooochę większego
A powiedz, co to jest na zdjęciu, takie żółtawe i "jeżowate"??
Wygląda trochę jak oscypek hihi ale pierwszy raz coś takiego widzę..
Stary 2010-08-07, 09:14   #82
bernadeta85
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Niunia2011 Pokaż wiadomość
Śliczny psiak...
My mamy trooochę większego
A powiedz, co to jest na zdjęciu, takie żółtawe i "jeżowate"??
Wygląda trochę jak oscypek hihi ale pierwszy raz coś takiego widzę..

To jest nasz weselny sękacz.... ważył 6 kilogramów i miał prawie metr wysokości 94 cm dokładnie

Stary 2010-08-07, 09:18   #83
Niunia2011
Zakorzenienie

Cytat:
To jest nasz weselny sękacz.... ważył 6 kilogramów i miał prawie metr wysokości 94 cm dokładnie
O kurczę... Jeszcze się z czymś takim nie spotkałam...
I jak, miał wzięcie??
Stary 2010-08-07, 09:28   #84
bernadeta85
Rozeznanie

Cytat:
O kurczę... Jeszcze się z czymś takim nie spotkałam...
I jak, miał wzięcie??
Poszedł calutki.... zostało trochę końcówek później zabraliśmy do domu i tylko to zdołałam spróbować bo na weselu na nic nie miałam czasu

Stary 2010-08-07, 09:32   #85
Niunia2011
Zakorzenienie

Cytat:
Poszedł calutki.... zostało trochę końcówek później zabraliśmy do domu i tylko to zdołałam spróbować bo na weselu na nic nie miałam czasu
A powiedz mi jeszcze jak możesz, skąd takie cudo wytrzasnąć i ile kosztuje?
Bo fontanny czekoladowej raczej wynajmować nie będziemy, u nas to koszt ok.500zł więc uważamy, ze to trochę dużo... Ale coś jeszcze całkiem innego (typu sękacz hehe)
może zdałoby egzamin...
Stary 2010-08-07, 09:39   #86
onaella
Zakorzenienie

Cytat:

onaella kurcze kiedy to zleciało... pamiętam Cię jeszcze z naszych początków na wizażu -jak wymieniałyśmy się opiniami na temat Aliena
he he... tez to pamiętam i pamiętam jak pisałam, że czekam na Twoje wesele to powiesz jak zespól ,a tu już i twoje zleciało i zaraz moje.... czas zapierdziela jak nawiedzony

my zaraz jedziemy z Tż wybierać prezent ślubny a wieczorkiem mamy swoje wieczorki, ja panieński, a Tż kawalerski

14.08.2010
baby
onaella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-07, 09:50   #87
bernadeta85
Rozeznanie

Cytat:
A powiedz mi jeszcze jak możesz, skąd takie cudo wytrzasnąć i ile kosztuje?
Bo fontanny czekoladowej raczej wynajmować nie będziemy, u nas to koszt ok.500zł więc uważamy, ze to trochę dużo... Ale coś jeszcze całkiem innego (typu sękacz hehe)
może zdałoby egzamin...
Mój sękacz jest z Międzyrzeca Podlaskiego z cukierni Zaniewicza.... maja swoją stronę internetową tam sa wszystkie informacje musieliśmy w końcu zamówić u nich poniewaz moja sala wymaga wszelkich certyfikatów na jedzenie więc innego sposobu nie było.... . zamówilismy 6 kg sękacza (52zł/kg) przywieźli mi go do lublina.... mogę polecić ich naprawdę bez żadnych wyrzutów sumienia spisali sie na medal....

Najlepiej sękacza zamawiać tak ok miesiąc przed weselem, sękacz jest zapakowany w folię, włożony w wielkie pudło podobno nie powinien od razu lądować na stole tylko dojrzewać przez pewien czas (nasz stał w domu prawie 3 tygodnie ale mógłby jeszcze dłużej)

Stary 2010-08-07, 09:55   #88
Niunia2011
Zakorzenienie

Cytat:
Mój sękacz jest z Międzyrzeca Podlaskiego z cukierni Zaniewicza.... maja swoją stronę internetową tam sa wszystkie informacje musieliśmy w końcu zamówić u nich poniewaz moja sala wymaga wszelkich certyfikatów na jedzenie więc innego sposobu nie było.... . zamówilismy 6 kg sękacza (52zł/kg) przywieźli mi go do lublina.... mogę polecić ich naprawdę bez żadnych wyrzutów sumienia spisali sie na medal....

Najlepiej sękacza zamawiać tak ok miesiąc przed weselem, sękacz jest zapakowany w folię, włożony w wielkie pudło podobno nie powinien od razu lądować na stole tylko dojrzewać przez pewien czas (nasz stał w domu prawie 3 tygodnie ale mógłby jeszcze dłużej)
No wieeellllkie dzięki za doinformowanie mnie hihi
Postaram się TŻ namówić, to w końcu coś interesującego i jak mówisz pysznego
Stary 2010-08-07, 12:47   #89
Chatka
Wtajemniczenie

Cytat:

i ja Cię pamiętam z dawniejszych czasów, kiedy się jeszcze nie udzielałam Czytałam z zapartym tchem Twoją ślubną relację i oglądałam fotki
Ja fanką ciast nie jestem, ale sękacz... KOCHAM! i sama się zastanawiam, czy takiego sobie na wesele nie zamówić... Kosztuje sporo co prawda, ale czego się nie robi

"Starych szanuj, młodych ucz, mądrych słuchaj, a głupich znoś cierpliwie."

Chatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-07, 14:25   #90
maggie123
Zakorzenienie

wszystkim slubujacym dziś PMkom wszystkiego co najlepsze; dużo miłości przede wszystkim

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości