|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#61 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Oj córuś, córuś...Lubelskie PMki 2010, 2011 i 2012 wychodzą za mąż! - cz.IX
ja jestem na TAK dla fontanny. byłam na weselisku z nią i uważam ze pomysł jest fajny i tak jak już kiedyś pisałam u siebie też chce ją mieć
![]() Edytko no właśnie dlatego zrezygnowałam z Marcina ... |
![]() ![]() |
![]() |
#62 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Oj córuś, córuś...Lubelskie PMki 2010, 2011 i 2012 wychodzą za mąż! - cz.IX
Cytat:
![]() wstyd się przyznać ale na Rysy do tej pory nie udało nam się wejść. Zawsze trzeba było wracać.. może w tym roku.. rok temu zrobiliśmy 3 podejście na kościelec - wreszcie pogoda nie przeszkodziła ![]() Cytat:
choć widziałam zdjęcia pary właśnie z tego szczytu ![]() ale ja taki kozak nie jestem
![]() |
#63 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#64 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Fontanna u nas się sprawdziła, miała być na kilka godzin ale działała całą noc ![]() ![]() Cytat:
![]() Fakt faktem, że nas wynajem kosztował niewiele taniej niż kupno własnej teraz, ale i tak nie było kosmicznie drogo bo wynajmowaliśmy ją z sali weselnej. ---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ---------- ps macie jakieś dobre przepisy na przetwory z ogórków czy cukinii? szukam inspiracji bo po zrobieniu 60 słoików wena twórcza mi się skończyła |
||
![]() ![]() |
![]() |
#65 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Aha, Margolka, widzę, że też jesteś ze Świdnika. Mogę zapytać gdzie robicie wesele? ![]() Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#66 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#67 |
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Fajny pomysł z ta fontanną czekoladową, jakoś o tym nie myśleliśmy, ale mamy w sumie duuużo czasu ![]() Kusi nas natomiast bar z kolorowymi drinkami, ale nie wiem jaki jest koszt takiego baru+alkohol+barman ale bez żadnego pokazu. |
![]() ![]() |
![]() |
#68 |
Rozeznanie
|
Witajcie Panienki
![]() Ciekawe czy mnie ktoś jeszcze pamięta ![]() U nas już prawie 4 miesiące od ślubu i duuuuuużo się dzieje.... obecnie remontujemy nasze mieszkanie co pochłania ogromne ilości nerwów i energii... Nadal szukam pracy niestety młody inżynier ma ciężko na rynku pracy... niby wszędzie trąbią,że brakuje kadry inżynierskiej ale jak co do czego przyjdzie to błędne koło sie zamyka bo trzeba mieć doświadczenie 2-3 lata.... no ale na szczęście jesteśmy w takiej sytuacji że z pensji M sobie radzimy całkiem nieźle więc przynajmniej mam ten komfort że nie musze brać pierwszej lepszej pracy typu telemarketer... siedzenie w domu i stan takiego zawieszenia zaczyna być już denerwujący... No ale to nie jest miejsce na ten temat... Co do fontanny czekolady to ja osobiście polecam, u nas była i sprawdziła się w 100%... mieliśmy małą fontannę oferowana przez naszą salę i płaciliśmy za nią 300 zł... zdjęcia juz wklejałam wcześniej.... polecam tez sękacze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#69 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#70 | |
Zakorzenienie
|
No i kolejna część
![]() ![]() ![]() Witam wszystkie nowe PMki - zarówno te 2010, 2011 jak i już 2012 ![]() ![]() Cytat:
![]() Co do fontanny to ja akurat nie miałam przez różne zawirowania...ale polecam bo byłam na weselach gdzie nie mogłam się oderwać od tej przyjemności ![]() ![]()
![]() |
#71 | |
Rozeznanie
|
bernadeta85, miło, że zajrzałaś
![]() Dziewczyny, mam do was prośbę. Jak byście mogły, to uzupełnijcie tą ankietę (anonimowa, przeznaczona do celów prywatnych). Mail z odpowiedzią należy przesłać na adres: roksana_bianka małpa o2.pl Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#72 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() muy niedługo jedziemy na spotkanko ze znajomym fotografem zeby dowiedziec się szczegółów jego oferty - bo zdjęcia ma fajne ![]() Dziewczyny czy myślicie ze jest nietaktem pójście na wesele w czarnej sukience ? czy gościom nie wypada iść w takim kolorze ?> dodam ze dodatki będą czerwone... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#73 |
Rozeznanie
|
jak byłam w maju na weselu kolegi to 80% dziewczyn było ubranych na czarno
![]() ![]() moim zdaniem śmiało możesz iść |
![]() ![]() |
![]() |
#74 |
Raczkowanie
|
he,j ja bym bardzo prosila jakies informacje na priv na temat fontanny,nie mamy mozliwosci wypozyczyc z naszej sali bo wynajmujemy samą,nie ma tam takich rzeczy,sa tylko podstawowe takie jak naczynia,obrusy itp.
z gory dziekuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#75 |
Wtajemniczenie
|
carmelova, my będziemy mieć stół z drinkami na weselu, bo chcemy, byliśmy raz na takim weselu i bardzo się ten pomysł sprawdził
![]() 1. Wolny stół z drinkami - goście bawią się w samoobsługę 2. My ustalamy jakie drinki mają być serwowane - np. 3-4 rodzaje, a jedna osoba z obsługi dodatkowo zajmuje się tym stołem i robi np. 20 drinków takich a takich - jak zejdą to dorabia i tak ogólnie dogląda tego stolika. My mamy to szczęście, że wszystkie osoby z obsługi są po kursach barmańskich ![]() 3. Profesjonalny pokaz barmański - koszt ok. 3000zł - barman robi wszystko z naszych alkoholi, każdy drink zamówiony przez każdego jednego gościa jest robiony pokazowo bernadeta, ja Ciebie pamiętam jeszcze z czasów jak nie ujawniałam się na forum, ale podczytywałam lubelskie PMki, gdzieś tak od lutego br. ![]() margolka, myślałam, że może któryś ze świdnickich lokali macie zaklepany. Ja byłam w czarnej sukience na weselu w tamtym roku - nie balowej, tylko "małej czarnej", miałam do tego białe i srebrne dodatki. I co więcej, na tym weselu nawet świadkowa (!) miała czarną sukienkę z doszytymi czerwonymi różami z materiału. Też często widzę na weselach żeńską część gości w czarnych kieckach, więc jak są kolorowe dodatki to myślę, że jest to OK.
#76 |
Zakorzenienie
|
a ja po długiej nieobecności przyszłam się przywitać i przy okazji zerknąć na swój suwaczek
![]() ![]() ![]() ...... bo to już tylko 7 dni ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#77 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
połowa ponad Cytat:
u mnie byłby zbyt, znajomi jak wpadają czy cuś... ![]()
![]() |
#78 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
I miałyśmy prawie identyczne bukiety hihi |
|
![]() ![]() |
![]() |
#79 | ||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() zdrowiej wreszcie Froggie, bo ileż można tak się męczyć ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
margolka na kogo wkońcu się zdecydowaliście?;> a co do czarnej kiecki na wesele, to ja byłam raz,ale miałam wtedy żałobę, a wesele było w bardzo bliskiej rodzinie - wolę po prostu kolorki na ślub, bo to radosna uroczystość ale coraz więcej dziewczyn zakłada czarne sukienki przełamując czerń barwnymi dodatkami i wyglądają świetnie- także śmiało! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ale dziękuję kochana ![]() a jeśli chodzi o fontannę, to my niestety jej nie mieliśmy choć cały czas była w planach... chcieliśmy zrobić taki kącik z fontanną sami tzn. kupiłam jedną małą fontannę i planowałam dokupić drugą (jedna do białej, druga do mlecznej czekolady), ale zabrakło mi już potem czasu i sił - a na głowie było mnóstwo wszystkiego... Uważam jednak, że to świetna atrakcja, która nie tylko ładnie wygląda,ale i wybornie smakuje ![]() Edytowane przez maciejka83 Czas edycji: 2010-08-07 o 02:06 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#80 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Co do fontanny czekolady to u nas fontanna stała przez całą noc pierwszego dnia i czekolada kiedy się kończyła była dodawana przez właściciela... w sumie to nawet dokładnie nie wiem ile jej poszło ale u nas było kilkanaścioro dzieci i miały frajdę, na drugi dzień były bardzo zawiedzione że już nie było czekolady... a tak wyglądała nasza fontanna i nasze małe szczęście - Aslan No i najważniejsze: Dzisiejszym PM - ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez bernadeta85 Czas edycji: 2010-08-07 o 09:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#81 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My mamy trooochę większego ![]() A powiedz, co to jest na zdjęciu, takie żółtawe i "jeżowate"?? Wygląda trochę jak oscypek hihi ale pierwszy raz coś takiego widzę.. ![]()
![]() |
#82 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
To jest nasz weselny sękacz.... ważył 6 kilogramów i miał prawie metr wysokości 94 cm dokładnie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#83 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I jak, miał wzięcie?? ![]()
![]() |
#84 |
Rozeznanie
|
Poszedł calutki.... zostało trochę końcówek później zabraliśmy do domu i tylko to zdołałam spróbować bo na weselu na nic nie miałam czasu
|
![]() ![]() |
![]() |
#85 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo fontanny czekoladowej raczej wynajmować nie będziemy, u nas to koszt ok.500zł więc uważamy, ze to trochę dużo... Ale coś jeszcze całkiem innego (typu sękacz hehe) może zdałoby egzamin... ![]()
![]() |
#86 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() my zaraz jedziemy z Tż wybierać prezent ślubny ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#87 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Najlepiej sękacza zamawiać tak ok miesiąc przed weselem, sękacz jest zapakowany w folię, włożony w wielkie pudło podobno nie powinien od razu lądować na stole tylko dojrzewać przez pewien czas (nasz stał w domu prawie 3 tygodnie ale mógłby jeszcze dłużej) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#88 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Postaram się TŻ namówić, to w końcu coś interesującego i jak mówisz pysznego ![]()
![]() |
#89 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja fanką ciast nie jestem, ale sękacz... KOCHAM! ![]() ![]()
![]() |
#90 |
Zakorzenienie
|
wszystkim slubujacym dziś PMkom wszystkiego co najlepsze; dużo miłości przede wszystkim
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:20.