|
|
#61 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: powazne problemy finansowe...
Doczytalam to juz wczesniej. Jednak miedzy planami a ich realizacja jest przepasc. Sama wytyka TZtowi, ze z powodu pomocy rodzicom mozliwe, ze nie beda ze soba mieszkac. Nie wiem tylko jakim prawem to robi skoro od realizacji planu wspolnego mieszkania jest jeszcze dalej niz on.
|
|
|
|
|
#62 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez Linka25 Czas edycji: 2010-08-05 o 17:36 |
|
|
|
|
|
#63 |
|
Raczkowanie
|
No cóż, to dobrze, że można się zrzec takiego wątpliwego spadku
|
|
|
|
|
#64 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#65 |
|
Raczkowanie
|
Czesc ja tez dorzuce moje trzy grosze do tej rozmowy....rozumiem cie ze chcialabys gdzies wyjechac...ale tez rozumiem twojego chlopaka bo jak tu jedna z dziewczyn powiedziala rodzina to rodzina trzeba pomoc...a ty jak narazie rodzina nie jestes....twoj chlopak jest rzeczyiwscie kochany bo nie kazdy by napewno tak zrobil..ale z drugiej str musisz sie tez zastanowic jak to bedzie...dalej ile beda musieli to splacac...rok dwa to zaden problem ale jesli cale wasze zycie to juz cos innego jesli chcesz prowadzic z nim wspolne zycie...i tu mi teraz pewnie z 10 osob powie ze jestem materialistka itp itd ale moim zdaniem to moze byc zobowiazanie na cale zycie...ale to tez jest zalezne od zauszmy od tego ile bedziecie zarabiali bo jesli to jest jakas nie az taka wielka suma ktora byscie musieli splacac co miesiac to nie ma problemu ale jesli to jest prawie wszystko co zarabiacie to juz cos innego.....
jesli chodzi o rodzicow to tez nigdy nic nie wiadomo to jest oczywiste ze nie chce sie zeby syn pomagal bla bla ale moze byc tak ze im tez jest tak wygodnie i to wykorzystuja....sa rozni ludzie co dla jednej osoby jest oczywiste nie musi byc dla drugiej.... |
|
|
|
|
#66 |
|
Raczkowanie
|
Może pomaga im spłacić ten dług, bo czuje się zobowiązany do tego? Np. jego rodzice planują zostawić mu w spadku mieszkanie, dowiedział się o tym i głupio mu odmówić pomocy. Wykorzystują to, a zazwyczaj wygodnie siedzieć sobie w domu i nie przeżywać stresów związanych z pracą. Musi z nimi szczerze porozmawiać, bo inaczej taka sytuacja będzie ciągnąć się latami za nim. Nie dziwię się, że przejmujesz się, bo to ma wpływ na Wasz związek, pośredni, ale jednak.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:40.