|
|
#61 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Ile wasze dzieci mają zabawek?
Nam tez ciagle babcie coś przynoszą, a młody od interaktywnych swiecidełek, spiewaczków i sraczków, woli jakieś figurki, zwierzatka i lalki po siostrze starszej.
|
|
|
|
|
#62 |
|
Raczkowanie
|
córka ma 2.5 roku i ma mało zabawek-jedno pudło jakiś plastikowych i kilka grających.
Jak była mała to miała z 3 grzechotki,karuzelę do łóżeczka i przywieszkę do wózka.I tak było długo. Do 2 lat dziecko wieku zabawek nie potrzebuje.Bardziej jest zainteresowane rysowaniem,farbami,ciasto liną ,garnkami i łyżkami niż lalkami,maskotkami itp. |
|
|
|
|
#63 |
|
Zakorzenienie
|
Mój synek (2,5 roku) ma ogromną ilość zabawek. Duża skrzynia klocków Duplo, rowerek bioegowy, jezdzik, koń na biegunach. Do tego mnóstwo aut (hotwheels, welly, burago), tablica do pisania, Zabawki z Ikea, kot interaktywny, prawie wszystko co jest dostępne FP, zabawki do piasku, klocki plastikowe duże, klocki piankowe, około 30 książeczek, puzzle (pewnie z 10 drewnianych i kilka normalnych), ciastolina, dwa rowerki u babci, basen - 2, piaskownica, taczka, huśtawka, chyba 4 piłki, basen z 200 piłkami.
Strasznie tego dużo, ale niestety Jaś jest jedynym dzieckiem w rodzinie. Mój tż ma 4 dorosłego rodzeństwa, a ja 3. Więc każdy kupi jedną rzecz i już mamy magazyn. Ja regularnie wynoszę na śmietnik popsute zabawki, albo chowam do piwnicy żeby o części zapomniał i po czasie wyciągam "nowe", a chowam stare,
|
|
|
#64 |
|
Konto usunięte
|
Ja do mojej mamy znoszę
|
|
|
|
|
#65 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;28416525]Ja do mojej mamy znoszę
[/QUOTE]My też część wywieźliśmy do teściowej
|
|
|
#66 | |
|
Zakorzenienie
|
Serio?
![]() Gdyby nie zabawki, syn by mnie zamęczył w pięć minut. Każda zabawka jest fajna, na kwadrans, a potem szuka nowej. ---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
|
#67 |
|
Konto usunięte
|
Od pewnego czasu pranie wieszam tylko albo gdy młoda śpi, albo odstawiam na chwilę do babci, albo wyganiam z tatusiem, jeśli ma wolne. Inaczej nie ma sensu czynność
![]() Pytanie mam zabawkowe. Czy ktoś kupił dziecku z FP skrzynkę pocztową albo ten imbryczek z filiżankami? http://allegro.pl/muzyczna-skrzynka-...749273580.html i http://allegro.pl/serwis-do-herbaty-...740522996.html U nikogo tego nie widziałam... |
|
|
|
|
#68 |
|
Zakorzenienie
|
Moja pięciomiesięczna Niuńka ma tylko kilka zabawek, z początku furorę robiła karuzelka, lew z Lamaze, teraz także trzy grzechotki wymiennie, buciki z grzechotką, gryzak. Wolałabym zachować umiar bo mieszkanie maleńkie, wszelkie miśki od teściowej itd. schowane bo jest za mała i niewiele większa od miśka.
Tylko czy da się z tym umiarem? Zauważyłam upodobanie Małej do "zabawek" dorosłych - pilot, laptop, komórka. |
|
|
|
|
#69 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dotyczy chyba 100% dzieci.
|
|
|
|
|
|
#70 |
|
Zakorzenienie
|
Moje dziecko dzisiaj wkroczyło na ten etap
Szkoda, że wyjęła brudy, które zapakowałam do prania ![]() No i teraz nie tylko wyjmuje z miski, ale także ściąga z suszarki. Głównie mokre skarpety tatusia ją interesują ![]() Nie wyobrażam sobie dziecka do 2 lat, które "nie potrzebuje zabawek". Przepraszam, ale dla mnie to jakaś bzdura. Zabawką może być wszystko. Moja mała oprócz standardowych zabawek dla dzieci ma w swoim "zabawkowym koszyku" stare korale, kawałek sznurka, pokrywki ze słoików, pudełko po patyczkach do uszu, kawałek jakiejś szmatki, drewnianą łyżkę itp. dziecko musi mieć jakieś zajęcie, inaczej po pierwsze nie nauczy się bawić, albo będzie mieć z tym trudność, po drugie jak słusznie zauważyła Kropka zadręczy rodzica.
|
|
#71 |
|
Konto usunięte
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;28544402]Od pewnego czasu pranie wieszam tylko albo gdy młoda śpi, albo odstawiam na chwilę do babci, albo wyganiam z tatusiem, jeśli ma wolne. Inaczej nie ma sensu czynność
![]() Pytanie mam zabawkowe. Czy ktoś kupił dziecku z FP skrzynkę pocztową albo ten imbryczek z filiżankami? http://allegro.pl/muzyczna-skrzynka-...749273580.html i http://allegro.pl/serwis-do-herbaty-...740522996.html U nikogo tego nie widziałam...[/QUOTE] skrzynka ok. choć do nauki cyferek proponuje np. 5 muszelek i rysowanie 5 po śladzie wolałabym imbryczek zwykły z wodą i plastikowe ciastka albo takie na rzep ) do krojenia na kawałki
|
|
|
|
|
#72 |
|
Konto usunięte
|
Ollencjo, ja w ogóle takich zabawek nie rozpatruję pod kątem nauki liter, cyfr, słów. Raczej manipulacja i zabawa sama w sobie
A jak coś fajnego chcesz do nauki liter i cyfr dla przedszkolaka, to maila daj A propos plastikowych ciastek Fajną rzecz znalazłam:http://allegro.pl/smoby-hello-kitty-...731948957.html A można też samemu: TAK ALBO TAK |
|
|
|
|
#73 |
|
Zakorzenienie
|
Szaja trzeba jeszcze umieć
jak ktoś ma dwie lewe ręce jak ja, to musi albo wierzyć w niezwykłą wyobraźnię swojego dziecka (bo jakbym samodzielnie wykonała takie ciasteczka to moje dziecko musiało by sobie na prawdę dobrze wyobrażać, że to ciasteczko ) albo pozostaje kupić. Ja osobiście preferuję wersję łączoną - warto dziecko uczyć, że nie wszystkie zabawki muszą być z różowego plastiku
|
|
#74 |
|
Konto usunięte
|
A pewnie
![]() Ale kosz piknikowy fajne :d |
|
|
|
|
#75 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dokładnie masz rację - my oprócz "normalnych" zabawek (niestety - ilość: duża ) też mamy skrzynię ze skarbami, czyli pudło pełne ciekawostek, są tu i gumowe podładki pod mydło, pełne wypustek, doskonale do masażu; są grzechotki robione z grochu i ryżu, najczęściej po pudełkach z jaja-niespodzianki; jest lampa Alladyna z butelki po mineralnej i odrobiny oleju i barwnika do pisanek; pacynki robione ze skarpety i wiele innych...![]() No ale u nas teraz (20 m-cy) to nastała ewidentnie era aut i pojazdów wszelkiej maści, oraz klocki. A co do wieszania prania to mój syn mi pomaga
|
|
|
|
#76 |
|
Konto usunięte
|
Może dlatego, że ma już 20 miesięcy, a tu omawiane 11 (Klarissa?) i 15
|
|
|
|
|
#77 |
|
Zakorzenienie
|
Ku nadziei piszę...
|
|
|
#78 |
|
Raczkowanie
|
Kosz piknikowy - ciekawa jestem, na ile różnych sposobów może być wykorzystywany przez maluchów
.
|
|
|
|
|
#79 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#80 |
|
Konto usunięte
|
Moja córa pudełka na głowę sobie wkłada
|
|
|
|
|
#81 |
|
Rozeznanie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;28544402]
Pytanie mam zabawkowe. Czy ktoś kupił dziecku z FP skrzynkę pocztową albo ten imbryczek z filiżankami? http://allegro.pl/muzyczna-skrzynka-...749273580.html i http://allegro.pl/serwis-do-herbaty-...740522996.html U nikogo tego nie widziałam...[/QUOTE] my tą skrzynką bawiliśmy się u znajomych i szału nie ma, ani na mnie ani na Wiktorze nie zrobiła wrażenia, dużo fajniejsza jest świnka skarbonka
|
|
|
#82 |
|
Przyczajenie
|
Moja półroczna córcia ma około 20-30 grzechotek, gumowych zabawek itp, maskotki, matę edukacyjną, karuzelę, wiszące zabawki do wózka, edukacyjnego misia z Fisher Price. Część zabawek dostała, część my jej kupiliśmy. Jak dziecko zaczyna interesować się zabawkami to zaczyna się mu po prostu je kupować
Ważne jest też, żeby co jakiś zmieniać dziecku zabawki (część chować, część wyciągać), żeby miało coś nowego pod ręką. A ostatnimi czasy ulubioną zabawką mojej córci stała się maskotka węża z IKEI. Uwielbia się z nim kotłować, zawijać w niego itp.
|
|
|
|
|
#83 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#84 |
|
Konto usunięte
|
Agatka ogólnie pokochała pudła i pudełka = jak niskie, to sama wlezie, jak wyższe to idzie po mnie podaje rękę i wchodzi
Miski też się w to wliczają :d
|
|
|
|
|
#85 |
|
Konto usunięte
|
szukam fajnej zabawki ze śrubokrętem dla 18+
|
|
|
|
|
#86 |
|
Zakorzenienie
|
[1=749d3470e67da5a340716cf 11c99d98c9d41692a_5eab587 331573;28695594]szukam fajnej zabawki ze śrubokrętem dla 18+[/QUOTE]
Są takie zestawy małego majsterkowicza. Ja kupiłam za grosze w osiedlowym sklepiku - jest tam wszystko - młotki, śrubki, wkretarki nawet imadło porozglądaj się u siebie
|
|
|
#87 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
- jedne lepsze, drugie gorsze idealny zestaw też miałam ale oddałam teraz nie umiem skompletować, na allegro się już nie pojawiają może ktoś znalazł inną perełkę |
|
|
|
|
|
#88 |
|
Zakorzenienie
|
[1=749d3470e67da5a340716cf 11c99d98c9d41692a_5eab587 331573;28696575]
idealny zestaw też miałam ale oddałam teraz nie umiem skompletować, na allegro się już nie pojawiają może ktoś znalazł inną perełkę[/QUOTE] A jaki to jest idealny zestaw?
|
|
|
#89 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#90 |
|
Zakorzenienie
|
[1=749d3470e67da5a340716cf 11c99d98c9d41692a_5eab587 331573;28697223]prosty: deska, młotek, śrubki, nakrętki, klucz francuski ....
w ekstremalnych warunkach nic nigdy nie pękło[/QUOTE] No przeciez o takim pisałam ![]() Może ktoś Ci coś konkretnie poleci
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:54.