![]() |
#61 |
Zadomowienie
|
Dot.: PANTENE aqua light
Ja miałam 2 podejścia do odżywki Aqua Light. Szamponów Pantene nie tykam, bo są tragiczne - naprawdę. Pierwsze podejście nie wróżyło niczego dobrego. Miałam wrażenie że odżywka nie robi NIC. Ale szkoda było mi całego opakowania, więc zmusiłam się do ponownego użycia.
Wnioski: 1. To jedyna odżywka Pantene, która nie obciąża włosów. 2. Włosy są bardziej miękkie i lekko nawilżone. Miłe w dotyku. 3. Odżywka jest bardzo wydajna. Ma fajną, gęstą konsystencję. 4. Nadaje lekkiego blasku. Podsumowując: Mimo, że jestem raczej przeciwniczką kosmetyków Pantene, uważam że ta odżywka to udany produkt dla włosów cienkich, delikatnych i szybko przetłuszczających się. Uwagi: Ja dodatkowo na końcówki stosowałam pantenol w spray'u. Przypuszczam, że sama odżywka nie poradzi sobie z suchymi końcówkami. Odzywka nie nadaje się do włosów zniszczonych i przesuszonych. Jeśli masz cienkie, przetłuszczające się włosy, ale podniszczone i sianowate, proponuję najpierw odżywić je bardziej odżywczą odżywką bądź maską. Potem Aqua Light doskonale się sprawdzi dla podtrzymania efektu, zapewniając włosom lekkość. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Przyczajenie
|
To nie jest kwestia spłukania
![]() ![]() Wcześniej używałam innych szamponów, i nigdy wcześniej takie nie były ![]() Nie wiem co mnie podkusiło? ![]() Dzisiaj fryzjerka sama przyznała mi rację, zauważyła że włosy moje są strasznie suche, jakby spalone i okropnie się plączą m.in. dlatego że aż tak się elektryzują ![]() Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Zakorzenienie
|
Skład szamponu:
Skład: Aqua, Sodium Lauryl Sulfate, Sodium Laureth Sulfate, Cocamidopropyl Betaine, Sodium Chloride, Sodium Citrate, Citric Acid, Sodium Xylenesulfonate, Parfum, Cocamide MEA, Sodium Benzoate, Tetrasodium EDTA, PEG-60 Almond Glycerides, Butylphenyl Methylpropional, Panthenyl Ethyl Ether, Panthenol, Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride, Benzyl Alcohol, Linalool, Hexyl Cinnamal, Limonene, Benzyl Salicylate, Magnesium Nitrate, Hydroxyisohexyl 3-Cyclohexene Carboxaldehyde, Methylchloroisothiazolino ne, Magnesium Chloride, Methylisothiazolinone, Fumaric Acid (20.10.2010) Co to ma w ogóle być? ![]() ![]()
![]() |
#65 |
Rozeznanie
|
Kiedyś ludzie prawie w ogóle nie wnikali w składy kosmetyków i jakoś żyli.
Włosy nikomu też jakoś chyba od tych szamponów nie powypadały... ![]() Myślę, że na wizazu panuje jakaś ogólna przesada jeśli chodzi o zwracanie uwagę na składy szamponów i odżywek. A z tym SLS i SLES to już w ogóle strach napisać, że szampon z takim składnikiem może służyć, bo zaraz pojawiają się przeciwniczki tego składnika i na siłę będą wmawiać, że to szkodliwe paskudztwo - często nawet nie testując danego szamponu. Po prostu już mają zakodowane, że to złe i wszystko co zawiera SLS powinno lądować do kosza... lekka paranoja. Mi Pantene Aqua Light podpasowało, zwłaszcza mgiełka. Szampon jak to szampon, miał umyć włosy i nie szukam innej filozofii w używaniu szamponu. Jednak na siłę nie będę nikomu wmawiała, że Pantene z tej serii to cudo. Zgodzę się, że te kosmetyki mogą komuś nie podpasować, bo np obciążą, skleją czy trochę wysuszą, ale jak czytam, że to niszczy komuś włosy to się łapię za głowę... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Konto usunięte
|
kiedyś to może nie dawano takich składników do kosmetyków.
sles jest składnikiem niezłym u niektórych np. coco glucoside może nie domyć włosów. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Zakorzenienie
|
[1=6291cc2e5cca5cd6ab177e5 efe4c5e0758342977;2428290 1]kiedyś to może nie dawano takich składników do kosmetyków.
sles jest składnikiem niezłym u niektórych np. coco glucoside może nie domyć włosów.[/QUOTE] SLeS owszem, sama stosuje, ale SLS jest silniejszym detergentem. Po co dawać więc i SLeS i SLS w jednym szamponie ![]()
![]() |
#68 |
Konto usunięte
|
popatrując na składy wyciągam wniosek że sls w duecie z sles występuje raczej tylko w szamponach przeciwłupieżowych.. zawsze tak myślałam a tu...
skład tego szamponu jest nieciekawy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Przyczajenie
|
jezu.. same nagonki na skład szamponu że po tym szamponie włosy są przesuszone itd.. jeju jeśli tak wam wysusza to kupcie odżywke do spłókiwania z pantene aqua light mi ona pasuje włosy są miękkie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Konto usunięte
|
no to przecież nikt Ci nie zabrania kupować nie?
![]() odżywka do spłukiwania pantene jest ostatnią odżywką na świecie którą bym kupiła. ale Ty jak chcesz to kupuj. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
Rozeznanie
|
każdy wie co dla niego najlepsze, a przynajmniej powinien próbować sie dowiedzieć testując kosmetyki na swojej głowie.
ja tam nie odradzam ani tzw "chemii"ani naturalnych kosmetyków. mi służą zarówno chemiczne składy (w pielęgnacji włosów nawet bardziej) jak i kosmetyki naturalne. Kosmetyki Dove np są typowo chemiczne, a maseczkę z Dove na włosy uwielbiam (zapach mniej). |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 |
Przyczajenie
|
no właśnie nie przetestowali nawet tych kosmetyków a odrazu mówią ,że to zło! bo są tam silikony -.-
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Konto usunięte
|
nie chodzi o zawartość silikonów
![]() przecież parę postów niżej pisałam że stosowałam. efektów nie będę opisywać. ten wątek jest bez sensu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Przyczajenie
|
No raczej nie lubię Pantene bo jj dziwne.. Ale Aqua Light Jest no naprawde działającym .. ale wkurza mnie to ,że marka L'Oreal Mówi że w szamponach nie ma silikonów a są .. nadodatek ich odżywki są jak lakier do włosów.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#76 |
Konto usunięte
|
z tym się zgadzam
![]() nie jestem przekonana do loreala. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
Przyczajenie
|
Wydaje mi się też że glisskur jest w duecie z lorealem prawie te same butelki .. takie samo działanie .. klejące i nie widać efektów loreal i glisskur jest zrąbany moja koleżanka jest blondynką c'nie ??? no i taka odżywka dla blond i zamiast mieć takie nie zniszczone i wogl. to jej rozjaśniło ..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 |
Konto usunięte
|
miałam psikacz glisskura i wgl mi nie podpasował.
jedyne wyjście to nie kupować ale skąd można wiedzieć czy dany kosmetyk jest dobry czy nie? kwc to kwc a na każdego dany kosmetyk działa inaczej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
Przyczajenie
|
![]() ![]() Włosy strasznie suche. Łupieżu w Ch*j a co najgorsze jakieś strupy mi powychodziły widzę że Pantene to jedno wielkie dziadostwo i nie polecam TO DIABEŁSTWO ZROBIŁO Z MOICH PIĘKNYCH WŁOSÓW JAKĄŚ SZOPE ;/ A ja sie z wami kłóciłem że ten szampon jest najlepszy .. Jestem chyba nie normalny ale odżywka w sprayu i tak jj naj :P ale do spłókiwania nie jestem przekonany może mi zrobić to samo co szampon ehh.. teraz muszę robić kurację łupieżową Head&Shoulders Clear Dangred Nizoralem a także pokrzywą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#80 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 |
Raczkowanie
|
Kupiłam właśnie szampon z tej serii i szczerze mówiąc żadnych efektów nie zauważyłam. Fakt faktem, że włosów nie obciąża, łupież również mi się po nim nie pojawił jak na razie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
Konto usunięte
|
no ale do wykłócania się że te kosmetyki są najlepsze to byłeś pierwszy
![]() odżywka w sprayu super? a spróbuj odżywki w sprayu waxa lub mariona. może się zdziwisz. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
Konto usunięte
|
wyjątkami od "drogeryjnych kosmetyków" są kosmetyki joanny oraz seria naturalna pielęgnacja garniera.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#84 |
Zakorzenienie
|
[1=6291cc2e5cca5cd6ab177e5 efe4c5e0758342977;2539654 6]wyjątkami od "drogeryjnych kosmetyków" są kosmetyki joanny oraz seria naturalna pielęgnacja garniera.[/QUOTE]
Bez przesady ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 |
Raczkowanie
|
Mam go i i tak tłuszcza mi sie wlosy ;( i to nawet doby nie wytrzymają.
nie patrze ogólnie na skład |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
Raczkowanie
|
Ja używam ten szampon i uważam, że jest w porządku. Lekko unosi mi włoski i sprawia, że jednak mniej się przetłuszczają. Ogólnie produktów Pantene nie lubię, ale ten przeźroczysty szampon sobie chwalę, nie rewelacja, ale przy moich ciężkich, przetłuszczających włoskach spisuje się dobrze.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:53.