PANTENE aqua light - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-01-07, 17:55   #61
azure
Zadomowienie

GG do azure
Dot.: PANTENE aqua light

Ja miałam 2 podejścia do odżywki Aqua Light. Szamponów Pantene nie tykam, bo są tragiczne - naprawdę. Pierwsze podejście nie wróżyło niczego dobrego. Miałam wrażenie że odżywka nie robi NIC. Ale szkoda było mi całego opakowania, więc zmusiłam się do ponownego użycia.

Wnioski:
1. To jedyna odżywka Pantene, która nie obciąża włosów.
2. Włosy są bardziej miękkie i lekko nawilżone. Miłe w dotyku.
3. Odżywka jest bardzo wydajna. Ma fajną, gęstą konsystencję.
4. Nadaje lekkiego blasku.

Podsumowując:
Mimo, że jestem raczej przeciwniczką kosmetyków Pantene, uważam że ta odżywka to udany produkt dla włosów cienkich, delikatnych i szybko przetłuszczających się.

Uwagi: Ja dodatkowo na końcówki stosowałam pantenol w spray'u. Przypuszczam, że sama odżywka nie poradzi sobie z suchymi końcówkami. Odzywka nie nadaje się do włosów zniszczonych i przesuszonych. Jeśli masz cienkie, przetłuszczające się włosy, ale podniszczone i sianowate, proponuję najpierw odżywić je bardziej odżywczą odżywką bądź maską. Potem Aqua Light doskonale się sprawdzi dla podtrzymania efektu, zapewniając włosom lekkość.
azure jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-07, 20:41   #62
Wikkxdd
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez azure Pokaż wiadomość
Ja miałam 2 podejścia do odżywki Aqua Light. Szamponów Pantene nie tykam, bo są tragiczne - naprawdę. Pierwsze podejście nie wróżyło niczego dobrego. Miałam wrażenie że odżywka nie robi NIC. Ale szkoda było mi całego opakowania, więc zmusiłam się do ponownego użycia.

Wnioski:
1. To jedyna odżywka Pantene, która nie obciąża włosów.
2. Włosy są bardziej miękkie i lekko nawilżone. Miłe w dotyku.
3. Odżywka jest bardzo wydajna. Ma fajną, gęstą konsystencję.
4. Nadaje lekkiego blasku.

Podsumowując:
Mimo, że jestem raczej przeciwniczką kosmetyków Pantene, uważam że ta odżywka to udany produkt dla włosów cienkich, delikatnych i szybko przetłuszczających się.

Uwagi: Ja dodatkowo na końcówki stosowałam pantenol w spray'u. Przypuszczam, że sama odżywka nie poradzi sobie z suchymi końcówkami. Odzywka nie nadaje się do włosów zniszczonych i przesuszonych. Jeśli masz cienkie, przetłuszczające się włosy, ale podniszczone i sianowate, proponuję najpierw odżywić je bardziej odżywczą odżywką bądź maską. Potem Aqua Light doskonale się sprawdzi dla podtrzymania efektu, zapewniając włosom lekkość.
NO wiesz... ja nie wiem jakie masz włosy ale może wszyscy macie włosy wrażliwe na silikony ^^ mi po silikonach włosy bardziej się Odżywiają i ładniej wyglądają polecam odżywke do spłukiwania aqua light i Maskę ;] i ten spray D ale szampon nie wiem no może macie wrażliwą skórę
Wikkxdd jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-08, 21:35   #63
Iwka1985
Przyczajenie

To nie jest kwestia spłukania
Wcześniej używałam innych szamponów, i nigdy wcześniej takie nie były
Nie wiem co mnie podkusiło?
Dzisiaj fryzjerka sama przyznała mi rację, zauważyła że włosy moje są strasznie suche, jakby spalone i okropnie się plączą m.in. dlatego że aż tak się elektryzują
Pozdrawiam
Iwka1985 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-09, 12:18   #64
Shawtty
Zakorzenienie

Skład szamponu:

Skład: Aqua, Sodium Lauryl Sulfate, Sodium Laureth Sulfate, Cocamidopropyl Betaine, Sodium Chloride, Sodium Citrate, Citric Acid, Sodium Xylenesulfonate, Parfum, Cocamide MEA, Sodium Benzoate, Tetrasodium EDTA, PEG-60 Almond Glycerides, Butylphenyl Methylpropional, Panthenyl Ethyl Ether, Panthenol, Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride, Benzyl Alcohol, Linalool, Hexyl Cinnamal, Limonene, Benzyl Salicylate, Magnesium Nitrate, Hydroxyisohexyl 3-Cyclohexene Carboxaldehyde, Methylchloroisothiazolino ne, Magnesium Chloride, Methylisothiazolinone, Fumaric Acid (20.10.2010)

Co to ma w ogóle być? SLeS jak wszędzie prawie, ale przd nim jeszcze SLS?! Chlorek sodu też wysoko i wiele innego badziewia....
Stary 2011-01-09, 17:14   #65
charliee
Rozeznanie

Kiedyś ludzie prawie w ogóle nie wnikali w składy kosmetyków i jakoś żyli.
Włosy nikomu też jakoś chyba od tych szamponów nie powypadały...

Myślę, że na wizazu panuje jakaś ogólna przesada jeśli chodzi o zwracanie uwagę na składy szamponów i odżywek.
A z tym SLS i SLES to już w ogóle strach napisać, że szampon z takim składnikiem może służyć, bo zaraz pojawiają się przeciwniczki tego składnika i na siłę będą wmawiać, że to szkodliwe paskudztwo - często nawet nie testując danego szamponu. Po prostu już mają zakodowane, że to złe i wszystko co zawiera SLS powinno lądować do kosza... lekka paranoja.

Mi Pantene Aqua Light podpasowało, zwłaszcza mgiełka. Szampon jak to szampon, miał umyć włosy i nie szukam innej filozofii w używaniu szamponu. Jednak na siłę nie będę nikomu wmawiała, że Pantene z tej serii to cudo.

Zgodzę się, że te kosmetyki mogą komuś nie podpasować, bo np obciążą, skleją czy trochę wysuszą, ale jak czytam, że to niszczy komuś włosy to się łapię za głowę...
charliee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-10, 13:47   #66
6291cc2e5cca5cd6ab177e5efe4c5e0758342977
Konto usunięte

kiedyś to może nie dawano takich składników do kosmetyków.
sles jest składnikiem niezłym u niektórych np. coco glucoside może nie domyć włosów.
6291cc2e5cca5cd6ab177e5efe4c5e0758342977 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-10, 15:08   #67
Shawtty
Zakorzenienie

[1=6291cc2e5cca5cd6ab177e5 efe4c5e0758342977;2428290 1]kiedyś to może nie dawano takich składników do kosmetyków.
sles jest składnikiem niezłym u niektórych np. coco glucoside może nie domyć włosów.[/QUOTE]

SLeS owszem, sama stosuje, ale SLS jest silniejszym detergentem. Po co dawać więc i SLeS i SLS w jednym szamponie

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-01-10, 15:20   #68
Konto usunięte

popatrując na składy wyciągam wniosek że sls w duecie z sles występuje raczej tylko w szamponach przeciwłupieżowych.. zawsze tak myślałam a tu...
skład tego szamponu jest nieciekawy
6291cc2e5cca5cd6ab177e5efe4c5e0758342977 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-10, 15:26   #69
Wikkxdd
Przyczajenie

jezu.. same nagonki na skład szamponu że po tym szamponie włosy są przesuszone itd.. jeju jeśli tak wam wysusza to kupcie odżywke do spłókiwania z pantene aqua light mi ona pasuje włosy są miękkie
Stary 2011-01-10, 15:48   #70
Konto usunięte

no to przecież nikt Ci nie zabrania kupować nie?
odżywka do spłukiwania pantene jest ostatnią odżywką na świecie którą bym kupiła. ale Ty jak chcesz to kupuj.
Stary 2011-01-10, 20:09   #71
charliee
Rozeznanie

każdy wie co dla niego najlepsze, a przynajmniej powinien próbować sie dowiedzieć testując kosmetyki na swojej głowie.
ja tam nie odradzam ani tzw "chemii"ani naturalnych kosmetyków. mi służą zarówno chemiczne składy (w pielęgnacji włosów nawet bardziej) jak i kosmetyki naturalne.
Kosmetyki Dove np są typowo chemiczne, a maseczkę z Dove na włosy uwielbiam (zapach mniej).
charliee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-13, 15:42   #72
Wikkxdd
Przyczajenie

no właśnie nie przetestowali nawet tych kosmetyków a odrazu mówią ,że to zło! bo są tam silikony -.-
Stary 2011-01-13, 15:46   #73
Konto usunięte

nie chodzi o zawartość silikonów
przecież parę postów niżej pisałam że stosowałam.
efektów nie będę opisywać.
ten wątek jest bez sensu.
Stary 2011-01-13, 17:17   #74
weegirl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wikkxdd Pokaż wiadomość
no właśnie nie przetestowali nawet tych kosmetyków a odrazu mówią ,że to zło! bo są tam silikony -.-
Niektórzy przetestowali I nadal uważają, że jaki skład takie działanie. I, nie obraź się, ale chyba bardziej krytykowany jest szampon za obecność bardzo silnego detergentu, niż odżywki za silikony (swoją drogą, odnoszę wrażenie, że "silikony" to najczęściej używane słowo przez osoby, które od niedawna są na podforum fryzjerskim). Tym bardziej, że samych silikonów nie ma aż tak dużo- sama widziałaś składy tych kosmetyków, jeśli przeczytałaś cały wątek I tak na koniec dodam- pasuje Ci ta seria- super, ale każdy może mieć swoje zdanie. Jeśli ktoś potrafi wypowiedzieć się w kulturalny sposób to ok, poczytaj posty osób, które są na tym forum nieco dłużej niż Ty (np. pixelki, która też lubi kosmetyki Pantene). Domyślam się, że jestem bardzo młodziutka i stąd takie a nie inne zachowanie, ale uwierz, że wszyscy już tutaj wiedzą, że lubisz tę serię.
weegirl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-14, 17:09   #75
Wikkxdd
Przyczajenie

No raczej nie lubię Pantene bo jj dziwne.. Ale Aqua Light Jest no naprawde działającym .. ale wkurza mnie to ,że marka L'Oreal Mówi że w szamponach nie ma silikonów a są .. nadodatek ich odżywki są jak lakier do włosów.
Stary 2011-01-15, 09:37   #76
Konto usunięte

z tym się zgadzam
nie jestem przekonana do loreala.
Stary 2011-01-15, 17:00   #77
Wikkxdd
Przyczajenie

Wydaje mi się też że glisskur jest w duecie z lorealem prawie te same butelki .. takie samo działanie .. klejące i nie widać efektów loreal i glisskur jest zrąbany moja koleżanka jest blondynką c'nie ??? no i taka odżywka dla blond i zamiast mieć takie nie zniszczone i wogl. to jej rozjaśniło ..
Stary 2011-01-16, 07:37   #78
Konto usunięte

miałam psikacz glisskura i wgl mi nie podpasował.
jedyne wyjście to nie kupować ale skąd można wiedzieć czy dany kosmetyk jest dobry czy nie? kwc to kwc a na każdego dany kosmetyk działa inaczej
Stary 2011-02-26, 18:15   #79
Wikkxdd
Przyczajenie

JAK JA TERAZ PATRZE NA TE WSZYSTKIE WPISY JEST MI ŻAL SIE Wcześniej było wszystko ok a pare dni temu umyłem włosy tym szamponem ..
Włosy strasznie suche. Łupieżu w Ch*j a co najgorsze jakieś strupy mi powychodziły widzę że Pantene to jedno wielkie dziadostwo i nie polecam TO DIABEŁSTWO ZROBIŁO Z MOICH PIĘKNYCH WŁOSÓW JAKĄŚ SZOPE ;/ A ja sie z wami kłóciłem że ten szampon jest najlepszy .. Jestem chyba nie normalny ale odżywka w sprayu i tak jj naj :P ale do spłókiwania nie jestem przekonany może mi zrobić to samo co szampon ehh.. teraz muszę robić kurację łupieżową Head&Shoulders
Clear
Dangred
Nizoralem
a także pokrzywą

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-02-26, 18:40   #80
weegirl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wikkxdd Pokaż wiadomość
JAK JA TERAZ PATRZE NA TE WSZYSTKIE WPISY JEST MI ŻAL SIE Wcześniej było wszystko ok a pare dni temu umyłem włosy tym szamponem ..
Włosy strasznie suche. Łupieżu w Ch*j a co najgorsze jakieś strupy mi powychodziły widzę że Pantene to jedno wielkie dziadostwo i nie polecam TO DIABEŁSTWO ZROBIŁO Z MOICH PIĘKNYCH WŁOSÓW JAKĄŚ SZOPE ;/ A ja sie z wami kłóciłem że ten szampon jest najlepszy .. Jestem chyba nie normalny ale odżywka w sprayu i tak jj naj :P ale do spłókiwania nie jestem przekonany może mi zrobić to samo co szampon ehh.. teraz muszę robić kurację łupieżową Head&Shoulders
Clear
Dangred
Nizoralem
a także pokrzywą
Jak masz ten pseudo-łupież, czyli mocno podrażnioną skórę głowy, to szampony przeciwłupieżowe nie są wskazane Lepiej stosować łagodne szampony, jak Hipp czy Babydream (dostępne w Rossmannie).
Stary 2011-02-26, 21:45   #81
Venaa
Raczkowanie

Kupiłam właśnie szampon z tej serii i szczerze mówiąc żadnych efektów nie zauważyłam. Fakt faktem, że włosów nie obciąża, łupież również mi się po nim nie pojawił jak na razie
Venaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-27, 10:25   #82
Konto usunięte

no ale do wykłócania się że te kosmetyki są najlepsze to byłeś pierwszy
odżywka w sprayu super? a spróbuj odżywki w sprayu waxa lub mariona. może się zdziwisz.
Stary 2011-02-27, 14:47   #83
Konto usunięte

wyjątkami od "drogeryjnych kosmetyków" są kosmetyki joanny oraz seria naturalna pielęgnacja garniera.
Stary 2011-02-27, 20:32   #84
weegirl
Zakorzenienie

[1=6291cc2e5cca5cd6ab177e5 efe4c5e0758342977;2539654 6]wyjątkami od "drogeryjnych kosmetyków" są kosmetyki joanny oraz seria naturalna pielęgnacja garniera.[/QUOTE]

Bez przesady Każdemu pasuje co innego- dla niektórych chemiczne składy Pantene będą strzałem w dziesiątkę. Szampon Aqua Light jest faktycznie kiepski, ale ich odżywki i maski są mocno zmiękczające, co ma swoje plusy. Zresztą, jest więcej sympatycznych drogeryjnych kosmetyków- Nivea ma fajne składy, niektóre Fructisy, maski Elseve, niektóre kosmetyki Gliss Kura... dla chcącego nic trudnego, wystarczy składy czytać i nie ma się co od razu nastawiać negatywnie.
Stary 2011-04-11, 19:38   #85
lolyxp
Raczkowanie

Mam go i i tak tłuszcza mi sie wlosy ;( i to nawet doby nie wytrzymają.
nie patrze ogólnie na skład
lolyxp jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-09, 11:12   #86
Nelly1
Raczkowanie

Ja używam ten szampon i uważam, że jest w porządku. Lekko unosi mi włoski i sprawia, że jednak mniej się przetłuszczają. Ogólnie produktów Pantene nie lubię, ale ten przeźroczysty szampon sobie chwalę, nie rewelacja, ale przy moich ciężkich, przetłuszczających włoskach spisuje się dobrze.
Nelly1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości